2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Arkadaşlar gittiğiniz hastanede organizasyona izin varmı?
Biz organizasyon düşünmüştük pandemiden dolayı yasaklanmış, her hastanede mi bu yasak var acaba?
Yaptıracak olan var mı aranızda?
Canımm benim gideceğim hastane normalde de izin vermiyo kendi anlaşmalı organizasyon grubu var onlar yapıyo sadece. Dışarıdan izin vermiyorlar. Zaten ziyaretçi de yasak ben o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum evi odamızı süslücem onun yerine

Bizde lohusa şerbetini yengem kaynatırdı annem de öğrendi iş başa düşünce. Belki şimdi de ben öğrenirim. Biz karanfil, tarçın, şeker, kırmızı gıda boyası koyuyoruz içine. Kişinin sevdiğine göre sıcak ya da soğuk servis ediyoruz. Servis ederken de içine file badem koyuyoruz.

Arkadaşlar gittiğiniz hastanede organizasyona izin varmı?
Biz organizasyon düşünmüştük pandemiden dolayı yasaklanmış, her hastanede mi bu yasak var acaba?
Yaptıracak olan var mı aranızda?

Cogu hastanede ziyaretçi yasak, en fazla 1-2 kişiye izin veriliyor
Hastane alsa bile gerek yok
Çoookkk geçmiş olsun canım, inşallah tez zamanda toparlanır

Pandemiden önce benim gittiğim hastanede de
doğum paketinde varmış organizasyon. Şimdi onun yerine 2 bebek muayenesi koymuşlar.
Ama eğer ziyaretçi yasaksa organizasyonun da bir mantığı yok aslında. Sadece akşam ziyareti var işte 7-8 gibi.. Bazıları çok sıkı önlemler konusunda ama bazı hastanelerde tam tersi giriş çıkış konusunda esnek.. Bende kendi capimda ufak tefek süsleme yapicağim sanırım. Baby küpleri, hediyelikler, kapı süsü, ve balon standi, birde hastanenin verdigi lohusa şerbeti ve kurabiyesi var.

Yok yok baya koyu renkli akıntım var o da muayeneden oldu sanırım

Amin inşallah oh bak emzirmişsin devamı da gelir artık son yokuşa geldin
Bu emzirme olayı beni zorlayacak gibi.
Hiçbir şey gelmiyor resmen ya.
Sütüm nasil artacak ben nasıl kızımın karnını doyuracagim bilmiyorum.
İlkinde iyi gelmişti ama sonradan gittikçe azalmaya başladı.
Mamayla besleniyor şimdi orda mecburen.
Eve gelse deneme yapmak bir düzene oturtmak daha kolay olacak ama bu şekilde şimdiden göğüs acisi çekmeye başladım. Yarın doktorun verdiği kremi alacağız eczaneden inşallah düzene girer sütüm.

Saçma bir öneri olabilir ama bu mochileri gögüslerimize tuttursak, vakumlansalar sürekli araba sütü arttırmaz mı?

Saçma bir öneri olabilir ama bu mochileri gögüslerimize tuttursak, vakumlansalar sürekli araba sütü arttırmaz mı?
Hiçbir fikrim yok
Eczaneden eşime bu geçici bir süreç olacaksa hiç o kadar para verip pahalı bir makine alma manuel bir şey al demişler. Hastanede de makinayla sagiyordum ona rağmen çok azdı sonradan sütüm. İlk en son vakumda sagdim iyi çıktı ama sonradan hemşire sonraki süreci düşün yavaş ilerle yoksa meme tahriş olursa kan karışır onu da bebeğe veremeyiz demişti.

Biz de bugün manuel bir şey aldık marketten ama denedim göğüsler aciyinca devam edemedim ya da ben sabırsızım ve ister istemez kötü hissediyorum.
Yarın cihazı da yanıma alıp öyle gideceğim.
Hemşireyle doktorlarla bir konuşayım
diyorum.

Sezaryen olan arkadaşlar gaz sancısı beni bayağı bir zorluyor.
Siz nasıl atlattiniz bu kısmı acaba?
Hastanede gaz çıkarana kadar hep sıvı şeyler tuketmeme izin vardı. Bundan sonra yiyebilir miyim diye cesaret edemiyorum açıkçası.

Acele etme sakin ol. Biliyorum zor ama gerçekten sakin ol. Mecburen geçirdiğin bu sürecin stresini bedenine yansıtırsan sütün gelmez. Süt eşittir psikoloji. Ayrıca daha çok yeni ve süt öyle hemen gelmez. Bebek emsede gelmez ama onu göremediğimiz için panik yapmıyoruz tabi sen şimdi pompayla vakumla çıkanı görüyosun. Bebeğin midesinin tam dolu genişlemiş hali kendi yumruğu kadar düşünsene ne kadarcık sütle doyuyor.
Bebeğin teması ısısı da süt getiren faktörlerden. Bundan yola çıkarak sağımlardan önce memene sıcak havlu sarıp biraz masaj yapabilirsin, yada ılık sıcak bi duş falan... Bir de benim bildiğim sürekli ve şiddetli sağmaya çalışmak yerine belli aralıklarla sağmak lazım. Örneğin 1 saatte bir yada 2 saatte bir.
Pozitif ol inan her şey daha güzel olacak

Canım benim öncelikle ayrıntılı anlattığım için çok teşekkür ederim. Süreç umarım dediğin gibi su gibi akarak ilerler. Seninki çok güzel ilerlemiş. Takip ediyorum minigi de emzirebildin sanırım. Gözün aydın sağlık içinde olun bundan sonra insallah. Bugün de sancım oldu hatta ishal oldum bı anda su gibi mesela, ama uyuyunca tekrar geçti. Benim yalancı sancılar baya yokluyor beni ama daha doğum kısmına gecemedik. Ama sinyaller veriyor vücut bu şekilde de sanırım hazırla kendini geliyorum diye. Allah hayırlı ve sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah Epidural benim.gittigim hastanede yapılıyor mu onu hiç bilmiyorum umarım yapılıodur.

Ya kızlar bı şey sorucam, bu normal doğumda insanlar sonradan idrar torbası sarkması vs ya da buna bağlı idrar kacirma falan yaziolar. İdrar torbası şarkıyı mu gerçekten o kadar ya da baya normal doğumdan sonra kaçırıyor muyuz hep? Bir de kesik olursa nereye doğru kesioyorlar ? Arkaya doğru mu yoksa bacaklara doğru mu? Tecrübeli anneler yazabilir mi

Malesef gerçi ben doğumdan önce de kaçırırdım, ilaç kullandığım dönemler dahi olmuştu. Doktor doğumdan sonra doğuma bağlar oldu, bebek 3850 doğmuştu, ee iri bebekten sonra normal dedi. Ama mesela bu hamileliğimde çok şükür hiç kaçırmıyorum şu an.
Kesik de bildiğim kadarıyla makata doğru açılıyor.

Çok sıkı giyin çorap yelek ihmal etme katı yiyorsun ama yine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalısın diye biliyorum Allah yardımcın olsun canım

Kesin öyledir diye bir şey yk ilerde olacaksa tetikliyor 7 kere doğuran komşum da öyle bir şey yk kesi bildiğim arkaya makata doğru ama oda gene kişiye özgü bir durum halam minyon ve çatısı çok dar dı baya dikişi oldu mesela ona rağmen 20 günde toparladı

Ben de resmen bu kızın elinde şimdiden oyuncak oldum soluma beni asla yatırmıyor yattığım anda öyle hareket ediyorki mecbur değişiyorum birde psikolojik acaba rahatsız sıkışıyormuş gibi düşünüyorum sağa yatmaktan omzum acıdı sırt üstü yatınca nefesim darlanıyor iyice bunaldım imdat diye camdan bağırmak istiyorum ya

Bu Arada boza çok duydum süt için öneriyorlar

Canım daha dün bir bugün iki.. elbette gelecek sütün şuanda o kadarcık olmazi bile cok iyi .
İncir kürü dene nette yazip,cok mucizevi birsey bol bol su ve tabiki minimum stres.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…