- 6 Haziran 2021
- 1.218
- 1.151
- 83
Ay keşke emse onada razıyımO da var ya maalesef meme reddi de var yine. Üstüne uykuya direniş eklendi
Ne güzel kafalar. Ben de hastaneye kucağımda emzirerek götürüp öyle getiriyorum. Kollarım titriyor artık zorlamaktan
Benimki 41. Gün değişti direkAha bi tane daha benim oğlumdanbenimki de öyle ne güzel uyurdu yarı kırkı geçti biraz değişmeye başladı sonra 40 i çıktı hasta oldu o sıra dedim heralde hastalıktan ama adamın kendisi öyleymiş meğer
Ben de 40+4te dogum yaptim, bizim ataklar biraz daha erken vuku buluyor. Mesela 12. hafta atagi 11. haftanin sonunda gibi oldu simdiye kadar.12.hafta atağı tam 12.haftada mi oluyor 40+4 de doğum yaptım ama 13.haftadayiz gece mışıl mışıl uyuyan çocuk hiç uyumadı gazı var zannettik ama yokk resmen uyumayacagim diye direndi
Yani karınları doysun diye iyice şebege döneceğiz öyle miyoutubeda 4. ay meme reddi ile ilgili güzel bir video izledim kısaca anlatıyım.
bebeklerin fulu gördüğü dünya artık netleştigi için 4. ayda merak duygusu memenin önüne geçiyor bebek sürekli keşfetmek izlemek istiyor. meme gelince de iki fırt alıp bana etrafı göster bırak şunu diyor. bu yüzden yapılabilecekler
1. ayakta emzirme. bebegin merakı da gitsin karnı da doysın diye.
2. kısa süreli emzirme diyelim normalde 15 dk emiyorsa bi uyanıklık süresinde 3 kere 5 dk emzirmek gibi bebeği emzir sonra bırak ve etrafı izleyebikecegi şeyler göster yarım saat sonra tekrar emzir gibi.
3. her emzirmede farklı odada emzir. sürekli aynı odada aynı koltukta emmesin bi emzirme yatak odasında bir emzirme salonda bir emzirme kendi odasında gibi
4.bebekler farklı aurat ifadeleri izlemeyi sever. emerken ona komik surat ifadeleri yap ya da şarkı söyle
her seferinde farklı biri denenebilir
benim buna ekleyecegim son çarem yatakta ayakta zıplauarak emzirme
en önemlisi de bu geçici bir süreç
Benimki 20 günden sonra başladı.yaa benim ilk kızım nasıl memeciydi aglasa takardım susturucuyu gazı olsa mızlansa hık dese. hiç böyle şeyler yaşamadım. bunu da yaşatacakmış bana zilli. neyse saglıkları yerinde olsun biz amuda da kalkarız.
kibariye listeme girdi sagol
Faydası oldu mu?büyük kızımın balonu vardı hani şu ipli planlardan ipini boynumdan geçirip kolye yapup onla gezdim 1 gün boyunca. komşuya kapıyı da onla açmasaydım iyiydi
Gelmiş geçmiş olsun inşallah , sezeryandan sonra beniöde oldu mu hatırlamıyorum ama aynı şikayetler bende de var bel işe üst gövdem arasında sanki iğneyi oradan vurdular da orası acıyormuş gibi , son zamanlar daha yoğun hissettiğim sırt ağrısısda eşlik esiyor Ama bebettolar sürekli kucağımızda bide emzirirken iki büklüm kalıyoruz ayakta gezdirirken bebekleri farkındaysanız hafif kambur oluyoruz onlar omzumuzda diye ondan da olabilir ama sen yine de bi doktora görün canım sezerayana bağlı olduğunu yadayorgunlul stres kaynaklı olduğunu duyunca rahatlarsın en azındanBenimki başta yoktu 1 ay falan sonra basladi, kadın doğuma gittim başka Dr a , anestezi Dr unu aradı, o da eğer ameliyattan sonra hep varsa ameliyatla ilgilidir ama 1 ay sonra başladıysa başka bir şeydir nörolojiye gitsin dedi ama tabi bebekle gitmedim. Emzirirken de oluyor gibi geliyor bana, benim terlemelerim hala geçmedi, gece çocuğa kalkinca üzerimi değişsemde emzirirken sırtimin o kısmı açık kalıyor, birde dik durup emzirmiyorum, ondan olabilir gibi geldi ama sezeryandanda olabilir , neden olduysa bi an önce geçip gider ins
Bazen öyle oluyorlar , bende diş için damak gelişimi mi tamamlanıyor ki neşen uykusuz gibi neden bi huzursuz diye bazen düşünüyorum ama bir gün önceden uykusunu almamış bebek ertesi gün bile onun tafrasını yapabiliyorYa kızlar bu çocuk dün gece 12'ye kadar uyumadı. Memede uyuyor, sonra beşiğe bırakınca uyanıp ağlıyordu. Bir şekilde 12'de uyudu ama o ilk uykusu normalden epey kısa sürdü. Sabah sallayarak zar zor uyuttum yine bir şekilde ama parkta gündüz bebek arabasıyla uyuyordu. Ona da direndi uyumadı. Ağlayınca apar topar geri döndüm eve. Bu gece de uyumazsa ne yapacağımı bilmiyorum. Hasta desem hasta gibi değil. Acaba diş ağrısı başlamış olabilir mi? Böyle bir uykuya direnme durumu yaşayan var mı başka? Her gün yeni bir icat çıkarıyor. En azından o uyuyunca biz de onunla uyuyorduk gece
Bende biraz dolaştıriyorum oyalamaya çalışıyorum dediğin gıbı meme değişikliği yapıyorum, ah sorma bende haziran ortası gidicem nolcak bakalım bide benimki saat başı emiyor, nasıl durur bilmiyorum yaBen böyle olunca meme değiştiriyorum hatta bu ara huy etti. Baktım bir memeyi çok bırakmaya başlıyor diğerine bazen bunu 6 7 kere yapıyorum. Öyle bırakıyorum yarım saat sonra sakimleşip tekrar tek memeyi emiyor. Paşam ben işe gidince ne yapacak bakalım öğlene kadar bir kere kaşık biberon ile süt vericez kime naz yapacak
Ben hiç kesmedim şimdiye kadar l, annem çocuğun elini kesersin bırak deyip alıyor elimdenUzun tabii. Rahat durmadığı için onları da düzgün kesemiyorum. Ucundan kırpabiliyorum ancak. Sonra hem kendini hem beni çiziyor
Tamam sana üç hafta mühletBabaanne alışsın, sonra gerilersiniz
Evet cnm bendimay geçen kim demişti halayla uyuyo diye. kimseyi kınamıcan işte. geçen bizim yanımız okul 19 mayıs gösterisi var emme savaşında çok sıcak diye pencereyi açtım okulda da halay çalmaya başladı damat halayına kulak kesilip emmeye başlamasın mı. evde beni izleyen olsa kucagımda çocuk emzirieken damat halayı oynuyorum kendi kendime
Benim bendimBerilyumm olması lazım. Bir dahakine Kibariye'yi de dene. O da benim keşfimdi ahshjd Gerçi biz onu sakinleşme şarkısı olarak kullanmıştık ama emzirmede de denenebilir. Daha neler yapacağız acaba
Kuzum senin annene ben sormak istiyorum sen bu kızdan ne istiyorsun diyeBen hiç kesmedim şimdiye kadar l, annem çocuğun elini kesersin bırak deyip alıyor elimden
Sor valla, ben diyorum zaten sen kaynanamsin ota b.ka karışıyorEvet cnm bendimhem öyle damat halayı falan da değil tam doğu yöresinin halaylarında uyuyor ki asla dinlemezdim bu bebek bana bunu da yaptırdı. Şimdi değil ama 3 ayı dolmadan önce halay çekiyordum ağlamasın diye ve tek başıma elimde bir mendili eksikti
Benim bendim
Kuzum senin annene ben sormak istiyorum sen bu kızdan ne istiyorsun diye
tabii ki. analık bu zaten.Yani karınları doysun diye iyice şebege döneceğiz öyle mi
Geçsin gitsin biran önce inşallah.
daha rengarenk bir alternatif denenmeli bence ben kendimi kandırdımFaydası oldu mu?
Olduysa bugün takayım balon
kendin ettin kendin buldun olmuş seninki. neyse ben de mozart dinletmedim hiç zatenEvet cnm bendimhem öyle damat halayı falan da değil tam doğu yöresinin halaylarında uyuyor ki asla dinlemezdim bu bebek bana bunu da yaptırdı. Şimdi değil ama 3 ayı dolmadan önce halay çekiyordum ağlamasın diye ve tek başıma elimde bir mendili eksikti
Benim bendim
Kuzum senin annene ben sormak istiyorum sen bu kızdan ne istiyorsun diye
8 buçukta gece uykusuna geçmiş oluyo sabah da 6 7bucuk arası uyanıyo fakat altını değiştirip emziriyorum ve tekrar uyuyo o da yaklaşık 1 veya 1.5 saat.Kel alaka bazı sorularım var:
1) Gece uykusuna kaçta geçiyor sabah kaçta uyanıyor? Daha net olarak toplamda kaç saat gece uykusu görüyorsunuz?
2) Kahve içiyor musunuz? Evetse hangisi, ne sıklıkla, ne kadar?
3) Memede uyutmayın diyorlar. Benimki memeye geldiğinde çoğu zaman 3-5 dk geçince uyuyakalıyor ama emmeye devam ediyor. Doyduğunu nereden anlayıp memeden ne zaman çekebileceğimi kestiremiyoru. Sizinki de memede uyuyorsa nasıl anlıyorsunuz?
8 bucuk gibi geçiyor ama çok çok düzenli değil bazen 10 u da buluyor . Sabahta 8 gibi uyanıyor,emiyor,biraz kendi kendine oyalanp bidaha uyuyakaliyor 1-2 saat daha. Yataktan tamamen kalkması 10 u buluyor sabah.Kel alaka bazı sorularım var:
1) Gece uykusuna kaçta geçiyor sabah kaçta uyanıyor? Daha net olarak toplamda kaç saat gece uykusu görüyorsunuz?
2) Kahve içiyor musunuz? Evetse hangisi, ne sıklıkla, ne kadar?
3) Memede uyutmayın diyorlar. Benimki memeye geldiğinde çoğu zaman 3-5 dk geçince uyuyakalıyor ama emmeye devam ediyor. Doyduğunu nereden anlayıp memeden ne zaman çekebileceğimi kestiremiyoru. Sizinki de memede uyuyorsa nasıl anlıyorsunuz?
Off ayni durum ile 1 saattir uğraşıyorum ,uyuyamadi terslendide terslendi. Dizime aldım mecbur 1 dakika içinde uyudu sıpa. 1 haftadır kendi kendine uyuyordu ne güzel.Bizim hanımefendi artık elini iyice kullanmaya başladı. Uykusu varken emziği alıp çıkartıyor sonra da ağlıyor e çıkarma o zaman
Evet tam şuanda da aynısını yaptı ağlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?