2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
12.hafta atağı tam 12.haftada mi oluyor 40+4 de doğum yaptım ama 13.haftadayiz gece mışıl mışıl uyuyan çocuk hiç uyumadı gazı var zannettik ama yokk resmen uyumayacagim diye direndi

12.hafta atağı tam 12.haftada mi oluyor 40+4 de doğum yaptım ama 13.haftadayiz gece mışıl mışıl uyuyan çocuk hiç uyumadı gazı var zannettik ama yokk resmen uyumayacagim diye direndi
Ben de 40+4te dogum yaptim, bizim ataklar biraz daha erken vuku buluyor. Mesela 12. hafta atagi 11. haftanin sonunda gibi oldu simdiye kadar.

Yani karınları doysun diye iyice şebege döneceğiz öyle mi
Geçsin gitsin biran önce inşallah.

Benimki 20 günden sonra başladı.
Zaten hiç normal emmiyor,hep zorlaya zorlaya bugünlere geldik. En çok yatarak emmeyi seviyor bende hep öyle yapıyorum.

Gelmiş geçmiş olsun inşallah , sezeryandan sonra beniöde oldu mu hatırlamıyorum ama aynı şikayetler bende de var bel işe üst gövdem arasında sanki iğneyi oradan vurdular da orası acıyormuş gibi , son zamanlar daha yoğun hissettiğim sırt ağrısısda eşlik esiyor Ama bebettolar sürekli kucağımızda bide emzirirken iki büklüm kalıyoruz ayakta gezdirirken bebekleri farkındaysanız hafif kambur oluyoruz onlar omzumuzda diye ondan da olabilir ama sen yine de bi doktora görün canım sezerayana bağlı olduğunu yadayorgunlul stres kaynaklı olduğunu duyunca rahatlarsın en azından

Bazen öyle oluyorlar , bende diş için damak gelişimi mi tamamlanıyor ki neşen uykusuz gibi neden bi huzursuz diye bazen düşünüyorum ama bir gün önceden uykusunu almamış bebek ertesi gün bile onun tafrasını yapabiliyor

Bende biraz dolaştıriyorum oyalamaya çalışıyorum dediğin gıbı meme değişikliği yapıyorum, ah sorma bende haziran ortası gidicem nolcak bakalım bide benimki saat başı emiyor, nasıl durur bilmiyorum ya

Uzun tabii. Rahat durmadığı için onları da düzgün kesemiyorum. Ucundan kırpabiliyorum ancak. Sonra hem kendini hem beni çiziyor

Tamam sana üç hafta mühlet Babaanne alışsın, sonra gerilersiniz
Ben hiç kesmedim şimdiye kadar l, annem çocuğun elini kesersin bırak deyip alıyor elimden

Evet cnm bendim hem öyle damat halayı falan da değil tam doğu yöresinin halaylarında uyuyor ki asla dinlemezdim bu bebek bana bunu da yaptırdı. Şimdi değil ama 3 ayı dolmadan önce halay çekiyordum ağlamasın diye ve tek başıma elimde bir mendili eksikti
Berilyumm olması lazım. Bir dahakine Kibariye'yi de dene. O da benim keşfimdi ahshjd Gerçi biz onu sakinleşme şarkısı olarak kullanmıştık ama emzirmede de denenebilir. Daha neler yapacağız acaba
Benim bendim
Ben hiç kesmedim şimdiye kadar l, annem çocuğun elini kesersin bırak deyip alıyor elimden
Kuzum senin annene ben sormak istiyorum sen bu kızdan ne istiyorsun diye

Sor valla, ben diyorum zaten sen kaynanamsin ota b.ka karışıyor

Yani karınları doysun diye iyice şebege döneceğiz öyle mi
Geçsin gitsin biran önce inşallah.
tabii ki. analık bu zaten.
Faydası oldu mu?
Olduysa bugün takayım balon
daha rengarenk bir alternatif denenmeli bence ben kendimi kandırdım
kendin ettin kendin buldun olmuş seninki. neyse ben de mozart dinletmedim hiç zaten çocuk şarkıları dinliyoruz genelde. sabahları günaydın de anneye babaya şarkısı barış manço günaydın çocuklar falan. öğlen arızaya baglayınca da doğa seslerine geçiş. damat halayıyla da kapanış.

Kel alaka bazı sorularım var:

1) Gece uykusuna kaçta geçiyor sabah kaçta uyanıyor? Daha net olarak toplamda kaç saat gece uykusu görüyorsunuz?

2) Kahve içiyor musunuz? Evetse hangisi, ne sıklıkla, ne kadar?

3) Memede uyutmayın diyorlar. Benimki memeye geldiğinde çoğu zaman 3-5 dk geçince uyuyakalıyor ama emmeye devam ediyor. Doyduğunu nereden anlayıp memeden ne zaman çekebileceğimi kestiremiyoru. Sizinki de memede uyuyorsa nasıl anlıyorsunuz?

8 buçukta gece uykusuna geçmiş oluyo sabah da 6 7bucuk arası uyanıyo fakat altını değiştirip emziriyorum ve tekrar uyuyo o da yaklaşık 1 veya 1.5 saat.
kahve içiyorum sabah granül kahve. aslında filtreciyim ama diltrenin kafein oranı cok yuksek diye granül içiyorum günde bir bazen 2 kupa
memede uyutmayın diyenleri boşver. bebeğin nasıl mutlıysa öyle devam et bize ihtiyaçları olan dünyaya bizimlr adapte olan minicik yavrucuk onlar. ihtiyaçları istekleri hepsinin farklı. bu konuda kendini üzmr sakın ben ilk çocukta çok üzdüm sonra bir satfa var atachmentpatentstürkiye miydi tamamen destekli uyumayı svunan anneleri vicdan azabına sokan uzmanlar bıraktım. kendime bebeğime iyi gelene odaklandım.

8 bucuk gibi geçiyor ama çok çok düzenli değil bazen 10 u da buluyor . Sabahta 8 gibi uyanıyor,emiyor,biraz kendi kendine oyalanp bidaha uyuyakaliyor 1-2 saat daha. Yataktan tamamen kalkması 10 u buluyor sabah.

Kahve içiyorum günde 1-2 fincan Türk kahvesi. Onunla kendime geliyorum resmen.

Kuzum bırak nasıl istiyorsa öyle uyusun. Kızım da keşke memede uyusaydi çok isterdim.
Emzik gibi emmeye başlamışsa, doymuş keyif yapiyor demektir o şekilde anlarsın.

Bizim hanımefendi artık elini iyice kullanmaya başladı. Uykusu varken emziği alıp çıkartıyor sonra da ağlıyor e çıkarma o zaman
Evet tam şuanda da aynısını yaptı ağlıyor
Off ayni durum ile 1 saattir uğraşıyorum ,uyuyamadi terslendide terslendi. Dizime aldım mecbur 1 dakika içinde uyudu sıpa. 1 haftadır kendi kendine uyuyordu ne güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…