Herkese merhaba aynı şeyi yaşadım. Bir hafta boyunca memeyi reddetti. farklı yerlerde şekillerde emzirmeyi deneyerek yeniden alıştırdım. Son bir haftadır da ayakta gezerek emmek istiyor oturduğum anda sinirleniyor.Ya ama öyle yaptığında sıktığımda süt gelmiyor ☹
Normalde yapmıyor yani gunduz falan öyle bir sorunumuz yok , ama bırakıp bağırdığında sıkınca süt gelmeyince bence süt gelse emecek , olmadığı için emmiyor diye düşündüm, az önce yine aynısı oldu çok istekli geliyor memeye biraz emince çekiyor çekiyor bağırıyor bakıyorum yine süt çıkmıyor.. oturdum ağladım artık, zaten akşama kadar hiç uyumadi bugün, cok yoruldum yemek bile yiyemedim bu kezde yiyemezsem tabi süt olmaz diye moralim bozuldu.mamayi da yemedi biberonu reddediyor 2 gündür, şimdi sakinledi biraz.. dediğiniz gibi bizim stresimizi hissediyorlar , inşallah meme reddi olmaz ilerlemez bu durumHerkese merhaba aynı şeyi yaşadım. Bir hafta boyunca memeyi reddetti. farklı yerlerde şekillerde emzirmeyi deneyerek yeniden alıştırdım. Son bir haftadır da ayakta gezerek emmek istiyor oturduğum anda sinirleniyor.
Memeyi reddettiğinde benim de sıktığımda gelmiyordu. Bence biz almıyor diye stres yaptıkça çocuk da hissediyor iyice sinirleniyor. Umarım emmeye başlar yeniden
Bunlar geçici dönemler. Sakin olmaya çalışınGeçen iki hafta boyunca iki çekip bir bıraktı benimki. Bir de kendini geriye atıyo dönüp geriye bakıyo. Dedim heralde iyi saatte olsunlar geldi Annem tepemde bu çocuk aç bu çocuk büyümez Emmeyen aç çocuk 1kilo almış 5cm uzamış Memelere güvenin D Denizyildizi21 sak_ran
Sağım yapıyor musunuz?Normalde yapmıyor yani gunduz falan öyle bir sorunumuz yok , ama bırakıp bağırdığında sıkınca süt gelmeyince bence süt gelse emecek , olmadığı için emmiyor diye düşündüm, az önce yine aynısı oldu çok istekli geliyor memeye biraz emince çekiyor çekiyor bağırıyor bakıyorum yine süt çıkmıyor.. oturdum ağladım artık, zaten akşama kadar hiç uyumadi bugün, cok yoruldum yemek bile yiyemedim bu kezde yiyemezsem tabi süt olmaz diye moralim bozuldu.mamayi da yemedi biberonu reddediyor 2 gündür, şimdi sakinledi biraz.. dediğiniz gibi bizim stresimizi hissediyorlar , inşallah meme reddi olmaz ilerlemez bu
Bi ara yapıyordum yani bebeğim gece bi memeyi emip diğerini bırakırsa gunduz verdiğim mama kadar yani 60 lik sagip birakiyordum çok dolu olunca, o zaman gece çok sütüm oluyordu , yatmadan mama verdiğim için uzun uyuyorduk.simdi sagmiyorum epeydirSağım yapıyor musunuz?
Teşekkür ediyorum beni rahatlatiyorsunAynı şekilde mememi kontrol ediyodum ben de. Hatta bir önceki ay iki hafta boyunca her gece 120 ml mama dayadım çocuğaDoktor böyle yaparsam sütümün azalıcanı söyledi Bıraktım mamayı falan. Gece 1 de uyurken emziriyorum, sabah 7buçukta uyanıyo. Gece 1 kere emerek bir ayda eme bıraka 1 kilo aldı. Memelerin süt akışı da değişiyo merak etme. İlk başlardaki gibi sert değil memelerim, o şişlikler de kalmadı. Şakır şakır akardı şimdi o da yok. Bi memeyi emerken diğeri akardı şimdi o da kalmadı. Demekki memelerde ehlileşiyo. Yani çok uzattım ama sonuç olarak memelrinde süt var sen merak etme. Çocuğun her hareketi bir gelişim basamağı. Baksana hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.
Bi ara yapıyordum yani bebeğim gece bi memeyi emip diğerini bırakırsa gunduz verdiğim mama kadar yani 60 lik sagip birakiyordum çok dolu olunca, o zaman gece çok sütüm oluyordu , yatmadan mama verdiğim için uzun uyuyorduk.simdi sagmiyorum epeydir
İnsan kendini duruma kaptırıyor. Ben de hata yapıyorum. Hata yapmadan hata yaptığımı da farketmiyorum üstelikTeşekkür ediyorum beni rahatlatiyorsunbeni emdi yine çok şükür ve uyuyor yaklasik 1 saattir, aç olsa uyumazdi sanırım diye bende rahatladım biraz
Benim de şuan o kadar çıkmaz işte..memelerin halinden anlıyorum.. bende emziriyorum gün içinde sık sık veriyorum süt gelmediğinde bile çeksinki çoğalsın diye, aynen ilk doğduğundan beri mama da veriyorum, Dr kontrolüyle mamayi azaltmaya çalışıyorum ama dün süt az olup mamayi itince moralim bozuldu..bol bol sutlerimiz olsun inşallah , bu arada e bebekten moms tea almıştım çok süt yapıyor, bana içindeki otlardan biri alerji yaptı içemiyorum arada zorlayıp içiyorum da kullanabiliyorsaniz tavsiye ederimSütü az bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum benim sağım yapınca o kadar çıkmıyor bile yine de ısrarla emziriyorumama düzenli olarak mama da veriyorum çünkü ilk haftadan beri asla doymuyor. Moral bozup beslenmemizi ihmal etmemeliyiz bol bol su içip dinlenerek umarım artar herkesin sütü olumlu düşünelim iyiyi çağıralım
Benim kaynana olsa yine iyi kendi annem bunlari söyleyenBen artık memelerim kapalı yaşayamam zaten ahahahUtanma sıkılma kalmadı bende
Ay aynı benim kaynanamEltimin dedikodusunu yapıyo yok çocuğu durmuyomuş arsızmış Sonra torununa kıyamıyo çok ilaç içirdiler hamileyken diyo. Sonra hızını alamıyo sen de içtin diyo
Evet doğru diyorsun ama kizim öyle bağırınca ne oldu acaba diye baktım.Bazılarında çiş çok çok az sanki damlamis gibi, bazıları dolu dolu oluyor canimD Denizyildizi21 Memeyi bu kadar sık kontrol etmek de iyi bir şey değil. Süt dediğin şey hormon, beyinde başlıyor, memede bitiyor olay. Yani ufacık yaşanan stresten bile etkileniyor. Annembortu ve burcusami 'ninki gibi "Sütün mü azaldı acaba" dedikçe arada elimle sıkıp kontrol etme ihtiyacı duyuyorum ama yanlış aslında. Bezlerindeki çiş azaldı mi D Denizyildizi21
Kıymetli kakaları öyle herkese vermezler , sadece analaraBiz de haataneye kaka tahlili veremedik bugun. Dun 3-4kere kaka yapan kizim, bakcaklar diye naz yapti herhal yapmadi kakasini
Benim sevgili kaynanacııım annem de çok vitamin yutuyorsun , kocaman olucak çocuk deyip durdu 9 ay .Bak benim kaynana görünümlü annecimin lafı geldi aklıma, simdikiler ilac çocuğubizim zamanımızda ilac icilmezdi hamileyken sen bi sürü içiyosun derdi
Çocuk çekeleye çekeleye getiriyor sütü , azıcık rahatla lütfenTeşekkür ediyorum beni rahatlatiyorsunbeni emdi yine çok şükür ve uyuyor yaklasik 1 saattir, aç olsa uyumazdi sanırım diye bende rahatladım biraz
Ya ama öyle yaptığında sıktığımda süt gelmiyor ☹
Evet doğru diyorsun ama kizim öyle bağırınca ne oldu acaba diye baktım.Bazılarında çiş çok çok az sanki damlamis gibi, bazıları dolu dolu oluyor canim
Sütün olmasa çiş de olmaz. Bezi değiştirme sıklığına göre farklı dolulukta olabilir, o da normal. Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz bu ara bak. Bu kadarı tesadüf olabilir mi? Kontrolde kilo alımı yeterli gelmezse doktorun kendi söyler zaten mama ver diye. Sen şimdi kontrole kadar üzme kendiniEvet doğru diyorsun ama kizim öyle bağırınca ne oldu acaba diye baktım.Bazılarında çiş çok çok az sanki damlamis gibi, bazıları dolu dolu oluyor canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?