2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ya ama öyle yaptığında sıktığımda süt gelmiyor ☹
Herkese merhaba aynı şeyi yaşadım. Bir hafta boyunca memeyi reddetti. farklı yerlerde şekillerde emzirmeyi deneyerek yeniden alıştırdım. Son bir haftadır da ayakta gezerek emmek istiyor oturduğum anda sinirleniyor.

Memeyi reddettiğinde benim de sıktığımda gelmiyordu. Bence biz almıyor diye stres yaptıkça çocuk da hissediyor iyice sinirleniyor. Umarım emmeye başlar yeniden

Normalde yapmıyor yani gunduz falan öyle bir sorunumuz yok , ama bırakıp bağırdığında sıkınca süt gelmeyince bence süt gelse emecek , olmadığı için emmiyor diye düşündüm, az önce yine aynısı oldu çok istekli geliyor memeye biraz emince çekiyor çekiyor bağırıyor bakıyorum yine süt çıkmıyor.. oturdum ağladım artık, zaten akşama kadar hiç uyumadi bugün, cok yoruldum yemek bile yiyemedim bu kezde yiyemezsem tabi süt olmaz diye moralim bozuldu.mamayi da yemedi biberonu reddediyor 2 gündür, şimdi sakinledi biraz.. dediğiniz gibi bizim stresimizi hissediyorlar , inşallah meme reddi olmaz ilerlemez bu durum

Bunlar geçici dönemler. Sakin olmaya çalışın Geçen iki hafta boyunca iki çekip bir bıraktı benimki. Bir de kendini geriye atıyo dönüp geriye bakıyo. Dedim heralde iyi saatte olsunlar geldi Annem tepemde bu çocuk aç bu çocuk büyümez Emmeyen aç çocuk 1kilo almış 5cm uzamış Memelere güvenin D Denizyildizi21 sak_ran

Aynı geriye dogru atmayı gündüzleri yaşıyoruz ama şunu anlamiyorum, çocuk emmek istiyor bırakıp bağırdığında sıktığımda 1 damla süt gelmiyor, bu durum sütün yetmediği anlamına gelmez mi

Sağım yapıyor musunuz?

Aynı şekilde mememi kontrol ediyodum ben de. Hatta bir önceki ay iki hafta boyunca her gece 120 ml mama dayadım çocuğa Doktor böyle yaparsam sütümün azalıcanı söyledi Bıraktım mamayı falan. Gece 1 de uyurken emziriyorum, sabah 7buçukta uyanıyo. Gece 1 kere emerek bir ayda eme bıraka 1 kilo aldı. Memelerin süt akışı da değişiyo merak etme. İlk başlardaki gibi sert değil memelerim, o şişlikler de kalmadı. Şakır şakır akardı şimdi o da yok. Bi memeyi emerken diğeri akardı şimdi o da kalmadı. Demekki memelerde ehlileşiyo. Yani çok uzattım ama sonuç olarak memelrinde süt var sen merak etme. Çocuğun her hareketi bir gelişim basamağı. Baksana hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.

Sağım yapıyor musunuz?
Bi ara yapıyordum yani bebeğim gece bi memeyi emip diğerini bırakırsa gunduz verdiğim mama kadar yani 60 lik sagip birakiyordum çok dolu olunca, o zaman gece çok sütüm oluyordu , yatmadan mama verdiğim için uzun uyuyorduk.simdi sagmiyorum epeydir

Teşekkür ediyorum beni rahatlatiyorsun beni emdi yine çok şükür ve uyuyor yaklasik 1 saattir, aç olsa uyumazdi sanırım diye bende rahatladım biraz

Sütü az bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum benim sağım yapınca o kadar çıkmıyor bile yine de ısrarla emziriyorum ama düzenli olarak mama da veriyorum çünkü ilk haftadan beri asla doymuyor. Moral bozup beslenmemizi ihmal etmemeliyiz bol bol su içip dinlenerek umarım artar herkesin sütü olumlu düşünelim iyiyi çağıralım

Teşekkür ediyorum beni rahatlatiyorsun beni emdi yine çok şükür ve uyuyor yaklasik 1 saattir, aç olsa uyumazdi sanırım diye bende rahatladım biraz
İnsan kendini duruma kaptırıyor. Ben de hata yapıyorum. Hata yapmadan hata yaptığımı da farketmiyorum üstelik Aç çocuk asla uyumaz ya imkansız uyuması. Başka bildiği bişey de yokki çocuğun. Süt çiş kaka

Benim de şuan o kadar çıkmaz işte..memelerin halinden anlıyorum.. bende emziriyorum gün içinde sık sık veriyorum süt gelmediğinde bile çeksinki çoğalsın diye, aynen ilk doğduğundan beri mama da veriyorum, Dr kontrolüyle mamayi azaltmaya çalışıyorum ama dün süt az olup mamayi itince moralim bozuldu..bol bol sutlerimiz olsun inşallah , bu arada e bebekten moms tea almıştım çok süt yapıyor, bana içindeki otlardan biri alerji yaptı içemiyorum arada zorlayıp içiyorum da kullanabiliyorsaniz tavsiye ederim

Teşekkürler onu da deneyeyim. Humana still tee ve lactamil kullanıyorum ben de

Benim kaynana olsa yine iyi kendi annem bunlari söyleyen hamilelikte sütün olmaz dedi Habire bana süt arttırıcı şeyler yapti yedirdi içirdi ama strese soktu ye ic sütün olmaz

D Denizyildizi21 Memeyi bu kadar sık kontrol etmek de iyi bir şey değil. Süt dediğin şey hormon, beyinde başlıyor, memede bitiyor olay. Yani ufacık yaşanan stresten bile etkileniyor. Annem bortu ve burcusami 'ninki gibi "Sütün mü azaldı acaba" dedikçe arada elimle sıkıp kontrol etme ihtiyacı duyuyorum ama yanlış aslında. Bezlerindeki çiş azaldı mi D Denizyildizi21

Evet doğru diyorsun ama kizim öyle bağırınca ne oldu acaba diye baktım.Bazılarında çiş çok çok az sanki damlamis gibi, bazıları dolu dolu oluyor canim

Biz de haataneye kaka tahlili veremedik bugun. Dun 3-4kere kaka yapan kizim, bakcaklar diye naz yapti herhal yapmadi kakasini
Kıymetli kakaları öyle herkese vermezler , sadece analara
Bak benim kaynana görünümlü annecimin lafı geldi aklıma, simdikiler ilac çocuğu bizim zamanımızda ilac icilmezdi hamileyken sen bi sürü içiyosun derdi
Benim sevgili kaynanacııım annem de çok vitamin yutuyorsun , kocaman olucak çocuk deyip durdu 9 ay .
Çocuk çekeleye çekeleye getiriyor sütü , azıcık rahatla lütfen Şuan benimki de tutup tutup atıyor memeyi ağzından . Çoğumuzun öyle .

Ya ama öyle yaptığında sıktığımda süt gelmiyor ☹

Canim yazan olmus mu diye baktim goremedim. Sütün geç inmesi diye bir sey de var. Sıkıyorsun çikmiyorsa süt yok demek degil. Sütüm yok sanip üzülüp sütünü azaltmis olursun halbuki sadece süt gec iniyordur. Bebegin memeyi terbiye etme sürecine girmis gecenlerde mastit olduguna gore su an yapacagin en iyi şey sürekli emzirmek. Kafayi rahatlatmak.

Evet doğru diyorsun ama kizim öyle bağırınca ne oldu acaba diye baktım.Bazılarında çiş çok çok az sanki damlamis gibi, bazıları dolu dolu oluyor canim

Dolu bez varsa dolu süt vardir. Arada cissiz bez de olabilir, onemli olan gunluk 4-5 cisli bez olmasi.(3saate1degistirdigini varsayarsak) Meme de, bebek de, çis de yoluna girecek merak etme..

Yaşadiğin süreçlerin hepsini yaşadım, mamayi birakma surecindeki kendimi okuyorum resmen seni okurken. "Agliyo memede işte tok olsa aglamaz ki" diye mama veriyordum ben de agliyordum yetmiyorum bebegime diye. Emzirme danismanim da surekli yahu sutune guven, gazini al, sadece cok uykusu var diye agliyor dedi durdu. Gercekten de cok uykusu var diye memeyi birakip bana bakip bakip agliyordu. Her seferinde bi sag meme bi sol meme verip durdum. Erken uyuttum. Gecti sonra.

Ha bu aralar gunduz uykusu yok diye yine memede cok agliyor aksamlari ama ben cok uykusu oldugu icin agladigindan eminim. Aglasa da plates topunda emzirirken sakinlesiyo vs yani özet olarak

Tok karin, 3-4litre su, bol emziren anne, Allaha tevekkul

Sütün olmasa çiş de olmaz. Bezi değiştirme sıklığına göre farklı dolulukta olabilir, o da normal. Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz bu ara bak. Bu kadarı tesadüf olabilir mi? Kontrolde kilo alımı yeterli gelmezse doktorun kendi söyler zaten mama ver diye. Sen şimdi kontrole kadar üzme kendini

Kizlar ocean d3 vitamininin şisesini kutu icine koymayi unutmusum. Dun gun isigina maruz kalmis. Etkisini yitirir degil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…