oglum icin karni yumusak ise bir sorun olmaz dedi doktor. Onemli olan cis ve kacinci gun olursa olsun kakasinin yumusak olmasi dedi.. (10 gune kadar uzayabilirmis)bugün 7ci gün hala kaka yapmadı sıpa,
dün banyo yaptırdım, sonrasında uzun uzun mesaj yaptım, popo deliğine zzeytin yağ sürdüm
bana mısın demedi,
dr arayıp müsait zaman da dönmesini istedim bakalım ne diyecek.
Cnm zaten normali o,en fazla kiloyu ilk 2 ay alacaklar.Kızlar oğlum emmeye devam ediyor kilo durumu da fena değil ama asla ilk 2 ay ki gibi çok kilo almıyorçiş çok yapmıyor gibi geliyor bana bir kaç gündür ama aşırı terliyor acaba o şekilde mi atıyor vücuttaki sıvıyı anlamadım gitti hafta sonu kontrol var sorcam Dr a ama sizlerin bebekleri ne durumda sormak istedim
Evet bende okumuştum bunu bazı şeyler bana da ileri seviye geldi , bence orada da yapabilecekleri maximum şeyler yazıyor birde 4. Ayı doldurduğunda yapmasını beklediklerimiz diye bazı makalelerde yada doktorların videolarında belirtiyorlar ozaman benim de içim rahatlamıştı , biz hemen girdiği ayın gelişim tablosuna bakıyoruz , halbuki bebeğimiz orda yazanları en az 2-3 hafta içinde yapmaya başlayacak . Bende bazı şeyleri takıp 4. Ay kontrolümüzde doktoruma sormuştum burada okuyup da bizimki sanki şöyle yapmıyor az yapıyor diye doktor bebekleri evet incelemeliyiz hareketlerini gözle görünür bir sıkıntı varsa hemen bildirmelisiniz ama düzenli kontrolleri yapılıyor ve doktorunuz sağlıklı olduğunu söylüyorsa çöl evham yapıp oturup bebeği mercek altına almayın demişti rahatlattı beni . Bizimkide 36. Haftada doğmuştu akciğerleri gelişmediği için bi süre entübe olmuştu yoğun bakımda yattı 11 gün o sebeple sanırım çok evhamlıyım. Çok şükür sağlığı sıhhati yerinde tüm kontrollerden geçtik gayet yaramaz bi oğluşum VarSizin bebekler burada yazan her şeyi yapabiliyor mu ya? Bayağı ileri seviye geldi bana bazı şeyler
4 aylık bebek gelişimi nasıl olur?
Gittikçe daha keyifli olmaya başlayan ebeveynlik, 4. ay itibariyle yeni heyecanları da beraberinde getirir. Geçen ayda ilk kez sessiz harfleri kullanmaya başlayan bebek, bu ay "ba-ba-ba" gibi ardışık sesler çıkarmaya başlar.www.medicalpark.com.tr
Sizinde mi bebiş erken geldi , kaç haftalık doğdunuz ? Bizde aynı şekilde olduk birde extra yoğunbakım süreci geçirdik . Allah sağlık sıhhat versin inşallah hepimizin kuzucuklarına. Düzeltilmiş yaş baz alıyor bizim bebişlerde aslında 4 aylık isek 4 aydan mesela siz 23 gün çıkaracaksınız o şekilde hesaplama yapılıyor hareketleri davranışları ona göre şekilleniyor , ben çok evhamlıydım saolsun Doktorum içimi rahatlatıyor allah esirgesin hepsiniMemede uyumaya alışınca da arabada da emmek istiyor işte o da sakat. Ben o durumdayım, puset iki aydan sonra yalan oldu. Emerek gidip geliyoruz hastaneye falan. Onun dışında pek bir yere gidebildiğimiz yok zaten. Yürüme mesafesinde park var, bebek arabasıyla gidiyoruz. Parkta da emmek istiyor bazen
Aklıma şey geldi. Şimdi bu velet 23 gün erken doğmuş oldu ve atak haftaları da düzeltilmiş haftaya göre hesaplanıyor ya bazı şeyleri geriden geliyor gibi. Bunlar hastalığına mı bağlı yoksa erken doğmasına mı kestiremiyorum ve hangi nedenle olursa olsun geriden geliyorsa bu yaşadığımız uyku gerilemesi, meme reddi vs ne ola ki
Allah kolaylık versin uykusuzluk çok zor geliyor insana bazen . Sadece anne sütü mü mama desteği de alıyor mu?Bugün 4 ay doldu. Sabah 4.45'ten beri ayakta. Sadece 7 saat uyudu
Genetik testini ne için yaptırmıştınız , belki daha önce yazmışsınızdır ben çok sık giremiyorum çocuklardan dolayı ondan tekrarlatıyor olabilirim kusura bakmayın , inşallah sonucunuZda çok güzel gelsin sevinçle esenlikle gelsin5 hazirandı bizim de. En unutulmaz anlardan biriydi. Bu sene de aynı zamanlarda genetik test sonucu çıkacak. İnşallah yine bir sevinç yaşatır bize
Özellikle sezeryanla doğan kız bebeklerde göz kapağı yapisikligi olabiliyormuş bizimde göz pınarınin orda tek gözde yapisiklik varmış o gözü küçük duruyordu süt damlattik bi süre düzelmiş dedi Dr, normal her bebeğe yapılan göz muayenesi için 3 4 aylık olunca gelin dedi ama normal göz Dr uydu, çocuk Dr u da o kontrol için çocuk göz Dr u olsun dedi, bi bakayim o zamanBahsettiğin sorun ne bilmiyorum ama çocuk göz doktoru görsün. Biz yetişkin göz doktoruna gitmiştik ilk, hem de profesör. Kadın retina benim alanım değil dedi :/ Onların da kendi aralarında uzmanlıkları var
Yaaa minnak biberon ve suluk ağzı bende de var ama onunla icebildi mi sanki onla verirsem boğazına kaciracakmis gibi geliyor hiç öyle vermedim eğer minigin içtiyse yarın bende onunla vereyimAhh kalbim❣maşallah ona. Kaynattim su,ılıdı şimdi. Uyansın emzirip hemen vereceğim. Kaşıkla mi veriyorsun? Minik biberonla vereceğim ben,sorun olmaz heralde.
Kızımda çok terliyor , bugün niyeyse hep bezi açınca yaptı çişini, öyle mi denk geldi tutuyor mu anlamadımKızlar oğlum emmeye devam ediyor kilo durumu da fena değil ama asla ilk 2 ay ki gibi çok kilo almıyorçiş çok yapmıyor gibi geliyor bana bir kaç gündür ama aşırı terliyor acaba o şekilde mi atıyor vücuttaki sıvıyı anlamadım gitti hafta sonu kontrol var sorcam Dr a ama sizlerin bebekleri ne durumda sormak istedim
sidefer başladık canım biz. parabensizKızlar demir damlasına başladınız mı? Hangisini kullanıyorsunuz?? Benim oğlumun kan değerleri düşük çıktı, besitrona başladım ama kabızlık yaptı.. demir damlası önerisi olan varmı?
Beyazkup Oyuncakları karbonatlı suyla silebiliyor muymuşuz ya bakacaktın sen ona
Kızlar oğlum emmeye devam ediyor kilo durumu da fena değil ama asla ilk 2 ay ki gibi çok kilo almıyorçiş çok yapmıyor gibi geliyor bana bir kaç gündür ama aşırı terliyor acaba o şekilde mi atıyor vücuttaki sıvıyı anlamadım gitti hafta sonu kontrol var sorcam Dr a ama sizlerin bebekleri ne durumda sormak istedim
İlk iki aydan sonra ben dumur oldum. 3. ayda yarıya düşmüştü aldığı kilo. Bugün kontrol var. Muhtemelen bu ay da öyle olacak. Artık düşüşe geçiyormuş aldıkları kilolar. Çiş son günlerde bana da azaldı gibi gelmişti eşime söyledim korka korka. O da terle atıyordur bir kısmını dediKızlar oğlum emmeye devam ediyor kilo durumu da fena değil ama asla ilk 2 ay ki gibi çok kilo almıyorçiş çok yapmıyor gibi geliyor bana bir kaç gündür ama aşırı terliyor acaba o şekilde mi atıyor vücuttaki sıvıyı anlamadım gitti hafta sonu kontrol var sorcam Dr a ama sizlerin bebekleri ne durumda sormak istedim
Bizimkinde pek bir cacık yok. Totosunun üstüne yatıyor anca. Yan da dönemiyor, tam da dönemiyor. Oyuncaklara bazen uzanıp ağzına götürüyor ama o da her zaman değil, keyfi yerindeyse canı isterse. Yüzüstü tuttuğumda da kafayı az kaldırıyor. 2-3 dk ya duruyor ya durmuyor ağlamaya başlıyor. İlk iki ay çok huzursuz bir bebekti, 3. ay bunlara sürekli hastane işleri, tahliller, tetkikler eklendi. Pek de yüzüstü yatıramadım. Belki onun da etkisi olmuştur. Benim asıl takip edip sorma sebebim görmesi az olduğu için hareketleri, yapabildikleri yaşıtlarından geride olabilir mi diyeydiEvet bende okumuştum bunu bazı şeyler bana da ileri seviye geldi , bence orada da yapabilecekleri maximum şeyler yazıyor birde 4. Ayı doldurduğunda yapmasını beklediklerimiz diye bazı makalelerde yada doktorların videolarında belirtiyorlar ozaman benim de içim rahatlamıştı , biz hemen girdiği ayın gelişim tablosuna bakıyoruz , halbuki bebeğimiz orda yazanları en az 2-3 hafta içinde yapmaya başlayacak . Bende bazı şeyleri takıp 4. Ay kontrolümüzde doktoruma sormuştum burada okuyup da bizimki sanki şöyle yapmıyor az yapıyor diye doktor bebekleri evet incelemeliyiz hareketlerini gözle görünür bir sıkıntı varsa hemen bildirmelisiniz ama düzenli kontrolleri yapılıyor ve doktorunuz sağlıklı olduğunu söylüyorsa çöl evham yapıp oturup bebeği mercek altına almayın demişti rahatlattı beni . Bizimkide 36. Haftada doğmuştu akciğerleri gelişmediği için bi süre entübe olmuştu yoğun bakımda yattı 11 gün o sebeple sanırım çok evhamlıyım. Çok şükür sağlığı sıhhati yerinde tüm kontrollerden geçtik gayet yaramaz bi oğluşum VarBi ara sol elini az kullandığını önce sağ elini bi Obje almak için kaldırdığını diğerini sonradan kaldırıldığına taktım. Halbuki yeri geliyor yeni yeni soluna dönüp oradaki oyuncağını sol eli ile almaya çalışıyor uzun süre gayret ediyor Bazen alabiliyor baEn alamıyor ama normal oyuncak uzattığımda yada masada yemek yerken sağ ile uzanıyor gibi şeylere takmıştım doktoruna söyledim sıkıntı yok iki elini de kullanıyor dedi .Şimdiki takıntım da sola rahat dönüyor sağa okadar iyi dönemiyor , her iki haftada bir bişeylere takmak zorundamıyım bilmiyorum Bazı bebekler Bu ayda komple dönüyorlarmış yüZüstü kimi 3 hece kullanıyorlarmış abu agu ba ba gibi bizde o tarz şeyler henüz yok.her bebeğin genetikleri mizaçları da çok etkili gelişimde sanırım . Sizinki neler yapabiliyor annesi
36+5'te doğdu. Yoğun bakıma girmedi ama sarılık olduğu için fototerapi için yatırıldı bir akşam. AminSizinde mi bebiş erken geldi , kaç haftalık doğdunuz ? Bizde aynı şekilde olduk birde extra yoğunbakım süreci geçirdik . Allah sağlık sıhhat versin inşallah hepimizin kuzucuklarına. Düzeltilmiş yaş baz alıyor bizim bebişlerde aslında 4 aylık isek 4 aydan mesela siz 23 gün çıkaracaksınız o şekilde hesaplama yapılıyor hareketleri davranışları ona göre şekilleniyor , ben çok evhamlıydım saolsun Doktorum içimi rahatlatıyor allah esirgesin hepsini
Amin hepimize. Sadece anne sütü. Mamayı ilk ay belli bir süre kullandırıp bıraktırdı doktorAllah kolaylık versin uykusuzluk çok zor geliyor insana bazen . Sadece anne sütü mü mama desteği de alıyor mu?
Bizim oğlanın gözlerinde genetik bir hastalık tespit edildi. Hem o teşhisi netleştirmek hem de ona eşlik eden başka bir hastalık var mı diye bakmak için yapıldıGenetik testini ne için yaptırmıştınız , belki daha önce yazmışsınızdır ben çok sık giremiyorum çocuklardan dolayı ondan tekrarlatıyor olabilirim kusura bakmayın , inşallah sonucunuZda çok güzel gelsin sevinçle esenlikle gelsin
Bizim gittiğimiz göz doktoru hastanede göz doktoru diye geçmiyor ama uygulamada sadece çocuklara bakıyor. Randevu alırken sor istersen. Belki sizin gideceğiniz hastanede de öyle bir ayrım vardır.Özellikle sezeryanla doğan kız bebeklerde göz kapağı yapisikligi olabiliyormuş bizimde göz pınarınin orda tek gözde yapisiklik varmış o gözü küçük duruyordu süt damlattik bi süre düzelmiş dedi Dr, normal her bebeğe yapılan göz muayenesi için 3 4 aylık olunca gelin dedi ama normal göz Dr uydu, çocuk Dr u da o kontrol için çocuk göz Dr u olsun dedi, bi bakayim o zaman
Bize Ferrum verdiler ya hamileliğin 4. ayından beri ben kullanıyorum. O da iki aylık olduğundan beri ve hep kafamı kurcalıyor ama bir türlü soramadım doktora :/sidefer başladık canım biz. parabensiz
Bir tanesi parkta yere düştü. Kolonya sıktım ben onaCanim okudum okudum, şunu anladim, durulanamayacak olanlar sirkeli suyla silinsin demis. Ahsap,plastik oyuncaklar karbonatli veya dogal sabunlu suyla silinip ardina temiz suyla silinebilir demis. Dis kaşima oyuncaklarina da kaynar suda bekletilenleri, 5dk bekletin demis. Beklemeyenlere de sirkeli karbonatlu su ve temiz su ile uzerinden gecin demis. Alkollu su kullanip havalandirma da yapilabilirmis yikanamayan oyuncaklara. Yani azcik sulandirilmis dezenfektanlar da olabilor zannimca %70alkollu demis cunku. Bu alkol normal havada zaten uçacaği için havalandirinca ariniyormus.
Benim kizimin da bezleri dolu olurdu, artik daha az doluyor, terlemesine bagladim direk. Gece 3defa ustunu degistirdim yavrunun
Kizlar gunaydin, biliyorsunuz benim kizimin uykulari 40indan sonra bozulmustu, gerilemede de ekstra bozuldu ama her zaman kisa uyuyordu zaten. Bütun uğraşlarima ragmen kurulu saat gibi gunduz 30dk uyuma meselesini arastirdim buldugum sonuc cok ürkütücü.
Butun insanlar gibi bebekler de derin uykuya 30-45.dakikalarda giriyorlarmis. Ve bu dongu her 30-45dkda bir kez tekrarlaniyormus. Memeye, kucaga sallanmaya alisan bazi bebekler 30dk sonra yine meme,kucak veya sallanma olmayinca uykuya dalamayip uyaniyorlar ve uykularini alamadiklari icin de sinirli, huysuz veya yorgun oluyorlarmis. Her hangi bir nesneye bagimli olmadan uyutulmayi ogrenmedikleri surece bu mesele boyle kaliyormus maalesef. Googleda tam iki sene her gece 30dk bir uyanmis anneler vardi, okudukca çok üzüldüm. Üstelik düzelme yaşayan hic okumadim. Kizimi bagimsiz veya daha kolay temin edebilecegi nesnelerle uyutmam gerekiyor. Carsaf yastik uyku arkadasi gibi... meme, kucak sallanma oldugu surece iki sene uykuya doyamamis bir bebek haline gelme durumu soz konusu.. buna bu ay başlamam gerekiyor galiba cunku henuz farkli uyutma şekillerinde uyuyabiliyor.
Bana yardim edin kizlar ya, aglatmadan alistira alistira bu işi yapmamami saglayacak bi plana ihtiyacim var.
biz kan tahlilleri doğrultusunda dr un önerisiyle kullanmaya başladık.. düşük çıkmışti değerleri... 4-6 ayda başlanıyor normalde...Demir ilacına bu ay direkt mi başlatıyor Dr yoksa kan alıp mi başlatıyor
Kolonya da alkollu, hem mikrobu gitmistir hem alkolu ucmustur. Yanlis degil aslinda ama sirkeli su daha dogal diye onu kullancaz artik. Hangi sirke kokmaz bu arada?Bir tanesi parkta yere düştü. Kolonya sıktım ben onaSleepy Natural bebek beziyle siliyorum hala. Hiç de içime sinmiyor. Bir fırsat bulabilsem sileceğim sirkeli suyla da işte...
Bize direk başlattı canım. Kan falan almadıDemir ilacına bu ay direkt mi başlatıyor Dr yoksa kan alıp mi başlatıyor
Ben organic biberon temizleme deterjanıyla yıkıyorum oyuncaklarınkızlar. Kumaş olanları da çamaşır makinesinde çeviriyorum oh miss N NealKolonya da alkollu, hem mikrobu gitmistir hem alkolu ucmustur. Yanlis degil aslinda ama sirkeli su daha dogal diye onu kullancaz artik. Hangi sirke kokmaz bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?