Pek beceremedi ama alışır zamanla. Yine de su ihtiyacını karşıladı ve çok mutlu oldu yavrumÖzellikle sezeryanla doğan kız bebeklerde göz kapağı yapisikligi olabiliyormuş bizimde göz pınarınin orda tek gözde yapisiklik varmış o gözü küçük duruyordu süt damlattik bi süre düzelmiş dedi Dr, normal her bebeğe yapılan göz muayenesi için 3 4 aylık olunca gelin dedi ama normal göz Dr uydu, çocuk Dr u da o kontrol için çocuk göz Dr u olsun dedi, bi bakayim o zaman
Yaaa minnak biberon ve suluk ağzı bende de var ama onunla icebildi mi sanki onla verirsem boğazına kaciracakmis gibi geliyor hiç öyle vermedim eğer minigin içtiyse yarın bende onunla vereyim
Günaydın canım.Kizlar gunaydin, biliyorsunuz benim kizimin uykulari 40indan sonra bozulmustu, gerilemede de ekstra bozuldu ama her zaman kisa uyuyordu zaten. Bütun uğraşlarima ragmen kurulu saat gibi gunduz 30dk uyuma meselesini arastirdim buldugum sonuc cok ürkütücü.
Butun insanlar gibi bebekler de derin uykuya 30-45.dakikalarda giriyorlarmis. Ve bu dongu her 30-45dkda bir kez tekrarlaniyormus. Memeye, kucaga sallanmaya alisan bazi bebekler 30dk sonra yine meme,kucak veya sallanma olmayinca uykuya dalamayip uyaniyorlar ve uykularini alamadiklari icin de sinirli, huysuz veya yorgun oluyorlarmis. Her hangi bir nesneye bagimli olmadan uyutulmayi ogrenmedikleri surece bu mesele boyle kaliyormus maalesef. Googleda tam iki sene her gece 30dk bir uyanmis anneler vardi, okudukca çok üzüldüm. Üstelik düzelme yaşayan hic okumadim. Kizimi bagimsiz veya daha kolay temin edebilecegi nesnelerle uyutmam gerekiyor. Carsaf yastik uyku arkadasi gibi... meme, kucak sallanma oldugu surece iki sene uykuya doyamamis bir bebek haline gelme durumu soz konusu.. buna bu ay başlamam gerekiyor galiba cunku henuz farkli uyutma şekillerinde uyuyabiliyor.
Bana yardim edin kizlar ya, aglatmadan alistira alistira bu işi yapmamami saglayacak bi plana ihtiyacim var.
Ben de biraz bakındım. Klinik psikologla da görüştüm. Ağlatmalı uyku eğitimi kesinlikle önerilmiyor. Travmatik ve aslında olan şey öğrenilmiş çaresizlik dendiKizlar gunaydin, biliyorsunuz benim kizimin uykulari 40indan sonra bozulmustu, gerilemede de ekstra bozuldu ama her zaman kisa uyuyordu zaten. Bütun uğraşlarima ragmen kurulu saat gibi gunduz 30dk uyuma meselesini arastirdim buldugum sonuc cok ürkütücü.
Butun insanlar gibi bebekler de derin uykuya 30-45.dakikalarda giriyorlarmis. Ve bu dongu her 30-45dkda bir kez tekrarlaniyormus. Memeye, kucaga sallanmaya alisan bazi bebekler 30dk sonra yine meme,kucak veya sallanma olmayinca uykuya dalamayip uyaniyorlar ve uykularini alamadiklari icin de sinirli, huysuz veya yorgun oluyorlarmis. Her hangi bir nesneye bagimli olmadan uyutulmayi ogrenmedikleri surece bu mesele boyle kaliyormus maalesef. Googleda tam iki sene her gece 30dk bir uyanmis anneler vardi, okudukca çok üzüldüm. Üstelik düzelme yaşayan hic okumadim. Kizimi bagimsiz veya daha kolay temin edebilecegi nesnelerle uyutmam gerekiyor. Carsaf yastik uyku arkadasi gibi... meme, kucak sallanma oldugu surece iki sene uykuya doyamamis bir bebek haline gelme durumu soz konusu.. buna bu ay başlamam gerekiyor galiba cunku henuz farkli uyutma şekillerinde uyuyabiliyor.
Bana yardim edin kizlar ya, aglatmadan alistira alistira bu işi yapmamami saglayacak bi plana ihtiyacim var.
Beyaz sirke en az kokanı. Elma ve üzüm keskinKolonya da alkollu, hem mikrobu gitmistir hem alkolu ucmustur. Yanlis degil aslinda ama sirkeli su daha dogal diye onu kullancaz artik. Hangi sirke kokmaz bu arada?
Bizimkiler plastik ve kumaş bir arada hep. Bir de ötmeliler. Bozulur diye suya sokamıyorum
Pek beceremedi ama alışır zamanla. Yine de su ihtiyacını karşıladı ve çok mutlu oldu yavrum
Günaydın canım.
Evet kendi kendine uyumayı bilmediği için asil uykuya geçerken uyanıyor ve yeniden uyumak için destek istiyor.
Ben 5 gün denemiştim kendi kendine uyumustu besiginde ve gündüz uykuları 3 saat/1 saat /2 saat şeklinde olmuştu çünkü uyanıp yeniden uyuyabiliyordu . Su gerileme ve atak bizi mahvetti hersey çöp oldu. Atak bitince baslamani tavsiye ederim bende ataktan sonra yeniden başlayacağım. Anne ve bebek için inanılmaz kolaylık keske hepimiz alissak.
Ben de biraz bakındım. Klinik psikologla da görüştüm. Ağlatmalı uyku eğitimi kesinlikle önerilmiyor. Travmatik ve aslında olan şey öğrenilmiş çaresizlik dendi
Beyaz sirke en az kokanı. Elma ve üzüm keskin
Bizimkiler plastik ve kumaş bir arada hep. Bir de ötmeliler. Bozulur diye suya sokamıyorum
Bulursan bana da yazsana. Bilinen uyku eğitimini istemiyorum ama biz de benzer durumdayız. Gündüzleri memede ve sonrasında sallanarak, gece de memede uykuya geçiyorEvet ve ben nasil yapacagimi nerden baslayacagimi bilmiyorum. Beni zorlayan kisim bu... Kizin bir kere yaptiysa bir daha yapar bence. Senin icin umut var. İnsallah biz de basaririz kizimla.
Uyku egitiminden ziyade uyku konusunda yonlendirilmeye ihtiyacim var benim. Bunu yapan egitmenler de var. Asama asama alistira alistira kendi kendine uykuya gecmeyi ogretmene yardim edilebilirse cok iyi olur. İki sene uyuyamamak bebek icin de anne icin de cok zor. Ben sorusturcam boyle yinlendirebilecek biri bulursam cok iyi olur
Cnm zaten normali o,en fazla kiloyu ilk 2 ay alacaklar.
Çiş miktarı bugün kızımda da az çok emdiği halde. Terlemesine yoruyorum bende.
Kızımda çok terliyor , bugün niyeyse hep bezi açınca yaptı çişini, öyle mi denk geldi tutuyor mu anlamadım
Bizde terlemesine bağladık bakalım cumartesi Dr a sorcam birdeCanim okudum okudum, şunu anladim, durulanamayacak olanlar sirkeli suyla silinsin demis. Ahsap,plastik oyuncaklar karbonatli veya dogal sabunlu suyla silinip ardina temiz suyla silinebilir demis. Dis kaşima oyuncaklarina da kaynar suda bekletilenleri, 5dk bekletin demis. Beklemeyenlere de sirkeli karbonatlu su ve temiz su ile uzerinden gecin demis. Alkollu su kullanip havalandirma da yapilabilirmis yikanamayan oyuncaklara. Yani azcik sulandirilmis dezenfektanlar da olabilor zannimca %70alkollu demis cunku. Bu alkol normal havada zaten uçacaği için havalandirinca ariniyormus.
Benim kizimin da bezleri dolu olurdu, artik daha az doluyor, terlemesine bagladim direk. Gece 3defa ustunu degistirdim yavrunun
Ben geçen gün pilli peluş ördek attım makinaya, çıkarttığımda eskisinden daha kuvvetli ötüyorduBen de biraz bakındım. Klinik psikologla da görüştüm. Ağlatmalı uyku eğitimi kesinlikle önerilmiyor. Travmatik ve aslında olan şey öğrenilmiş çaresizlik dendi
Beyaz sirke en az kokanı. Elma ve üzüm keskin
Su donemde uykuya bu kadar direnirken olacak iş değil. 3 saat oldu şuanda uyanık olalı gözleri kızardı uyumuyor ağlıyor ya . Artık uyusunda nasıl uyursa uyusun modundayımEvet ve ben nasil yapacagimi nerden baslayacagimi bilmiyorum. Beni zorlayan kisim bu... Kizin bir kere yaptiysa bir daha yapar bence. Senin icin umut var. İnsallah biz de basaririz kizimla.
Uyku egitiminden ziyade uyku konusunda yonlendirilmeye ihtiyacim var benim. Bunu yapan egitmenler de var. Asama asama alistira alistira kendi kendine uykuya gecmeyi ogretmene yardim edilebilirse cok iyi olur. İki sene uyuyamamak bebek icin de anne icin de cok zor. Ben sorusturcam boyle yinlendirebilecek biri bulursam cok iyi olur
Havalar çok sıcak bide 4 ay bitti artık bağırsaklarda gelişiyor su icin uygunlar.4. ay kontrolünden çıktık biz. Aşıları da yapıldı. Doktor günde iki defa yarım çay bardağı su içirin dedi. Ben 6. aydan önce verilmiyor diye biliyorum ve erken vermek de istemiyordum hiç ama havalar birden çok ısındı diye mi öyle dedi acaba :/ Çay kaşığıyla verebilirsiniz dedi bu arada
İnsallah buluruz da yavrularimiz uykuya doyarBulursan bana da yazsana. Bilinen uyku eğitimini istemiyorum ama biz de benzer durumdayız. Gündüzleri memede ve sonrasında sallanarak, gece de memede uykuya geçiyor
Öyle dedi bilemedim bence çok ya :/ ama içince havaya uçacağına eminim çünkü çok terliyor ve sıcaktan rahatsız oluyor. Birkaç defa soyarak sakinleştirmişliğim var havalar böyle ısınmamışken. Yine de bir yanım çok erken diyor. 124 günlük bugünHavalar çok sıcak bide 4 ay bitti artık bağırsaklarda gelişiyor su icin uygunlar.
Ben 5 cc verdim dün demek yarım çay bardağı mi vermek gerekiyormuş, şaşırdım.
Su donemde uykuya bu kadar direnirken olacak iş değil. 3 saat oldu şuanda uyanık olalı gözleri kızardı uyumuyor ağlıyor ya . Artık uyusunda nasıl uyursa uyusun modundayım
Bence erken değil. Ya düşünsene onlar hep kucaktalar, sıcağı bizden iki kat fazla alıyorlar. E birde maşallah bogum bogumlar artık, tombislediler. Anne sütü onları ne kadar ferahlatır ki?Öyle dedi bilemedim bence çok ya :/ ama içince havaya uçacağına eminim çünkü çok terliyor ve sıcaktan rahatsız oluyor. Birkaç defa soyarak sakinleştirmişliğim var havalar böyle ısınmamışken. Yine de bir yanım çok erken diyor. 124 günlük bugün
Bize de bilgi ver kuzum . Su atak bitsin hemen yeniden ise koyulacagim bende.Orasi oyle, benim bulmam, planlamasi vs zaten haftalar surer...o yuzden bakmaya baslamam lazim
Orası öyle zaten. Ben de gelgitliydim. Anneme kalsa çoktan verecektik. Çocuk cidden cayır cayır yanıyor. Eminim bayıla bayıla içecekBence erken değil. Ya düşünsene onlar hep kucaktalar, sıcağı bizden iki kat fazla alıyorlar. E birde maşallah bogum bogumlar artık, tombislediler. Anne sütü onları ne kadar ferahlatır ki?
Yok canım kime gitsek bilmiyoruz hastaneden biri olsun ve istediğimizde ulasabilelim istiyorum. İlk aylar arzu dursun a gittik çok ilgili bebeğe çok çok güzel davranıyor her şeye cevap veriyor istediğinde ulasiyorsun ama muayenehanesinde , hastane değil ve ücreti çok geliyorbiz kan tahlilleri doğrultusunda dr un önerisiyle kullanmaya başladık.. düşük çıkmışti değerleri... 4-6 ayda başlanıyor normalde...
siz bir dr a karar verebildinizmi bu arada? ank.daydiniz sanirim..
Çok değil mi ya, ben 5 6 çay kaşığı şeklinde gün içinde veriyorum ama toplasan bir kez bile yarım çay bardağı çıkmaz, su içince gaz oluyor diye az veriyordum ama düşününce çok terliyor artirsammikk4. ay kontrolünden çıktık biz. Aşıları da yapıldı. Doktor günde iki defa yarım çay bardağı su içirin dedi. Ben 6. aydan önce verilmiyor diye biliyorum ve erken vermek de istemiyordum hiç ama havalar birden çok ısındı diye mi öyle dedi acaba :/ Çay kaşığıyla verebilirsiniz dedi bu arada
Ağladı mi peki cnm beşigine koyunca?Pek beceremedi ama alışır zamanla. Yine de su ihtiyacını karşıladı ve çok mutlu oldu yavrum
Günaydın canım.
Evet kendi kendine uyumayı bilmediği için asil uykuya geçerken uyanıyor ve yeniden uyumak için destek istiyor.
Ben 5 gün denemiştim kendi kendine uyumustu besiginde ve gündüz uykuları 3 saat/1 saat /2 saat şeklinde olmuştu çünkü uyanıp yeniden uyuyabiliyordu . Su gerileme ve atak bizi mahvetti hersey çöp oldu. Atak bitince baslamani tavsiye ederim bende ataktan sonra yeniden başlayacağım. Anne ve bebek için inanılmaz kolaylık keske hepimiz alissak.
Çok çok. Hele de başlangıç için. Bir de yani o kadar su tok tutar emmek de istemezlerÇok değil mi ya, ben 5 6 çay kaşığı şeklinde gün içinde veriyorum ama toplasan bir kez bile yarım çay bardağı çıkmaz, su içince gaz oluyor diye az veriyordum ama düşününce çok terliyor artirsammikk
Çay kaşığıyla veriyorum benAhh kalbim❣maşallah ona. Kaynattim su,ılıdı şimdi. Uyansın emzirip hemen vereceğim. Kaşıkla mi veriyorsun? Minik biberonla vereceğim ben,sorun olmaz heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?