- 17 Ağustos 2019
- 378
- 377
- 103
- 39
Ben doğal yoldan gebe kalsanız normal doğum bekleyin derdim. Fakat tüp bebek olduğu için sezeryan olmanızı öneririm bu benim fikrim ben de tüp bebek gebesiyim.Ya arkadaşlar özellikle önceden doğum yapmış olanlar..belki bunu konuşmak için daha erken ama normal doğum mu,sezeryan mi? Öncelikle neden bunu sizlerede sordugumdan bahsedeyim...herkes tabiiki normalm dogum diyor..ama maalesef ilk kez anne olacağım için cevremde normal doğum hikayesi kötü olan çok kişi var..kuzenimin normal doğum yüzünden rahim sarkması oldu..diğer kuzenim saatlerce normal doğum için ağrı çekip tansiyon yükselmesi yüzünden acilen sezeryana alındı..ayrıca tüp bebeklere genelde sezeryan öneriliyor çünkü zaten çok ugraslarla elde edildiği için planlı doğum isteniyor...bende şimdiden kendimi sezeryana hazırlıyorum psikolojik olarak ama tecrübelerinizi dayanarak sormak istiyorum normal doğumu zorlamali miyim? Yaşım ve ilk çocuk olması yüzünden panik biriyim stres olabilirim kendimi biliyorum...tabiiki Dr da konusucam bu durumu ileriki süreçte ama fikir almak istedim (herşey bitti ya bunun derdine düştüm)
Ben 20 de hissetmiştim ikincide 18 ler oluyor genelde daha 1 ay var sanırımAa gercekten mı aklımda olsun o zamanay keske bı an once haraketlenseler gerçekten o zaman haraket ettikçe insan içi de rahat oluyor oğlumda 14 de hıssetmıstım net 15 te bakalım bunda net ne zaman hıssedıcem
Önce akışına birakmalisin hiç bir doğum şekline kendini sartlama belki bebek belki vücudun sezeryana uygun olacak aman aman normal olsin aman yok sezeryan olsun lafları bana gire değil o yüzden herseyin doğalı guzel olabilir ama sağlık şartları izin verirse. Normal olsun diye kendini bebeğini riske atan da çok oluyor. 34 den sonra doktorun ile karat verirsin.Ya arkadaşlar özellikle önceden doğum yapmış olanlar..belki bunu konuşmak için daha erken ama normal doğum mu,sezeryan mi? Öncelikle neden bunu sizlerede sordugumdan bahsedeyim...herkes tabiiki normalm dogum diyor..ama maalesef ilk kez anne olacağım için cevremde normal doğum hikayesi kötü olan çok kişi var..kuzenimin normal doğum yüzünden rahim sarkması oldu..diğer kuzenim saatlerce normal doğum için ağrı çekip tansiyon yükselmesi yüzünden acilen sezeryana alındı..ayrıca tüp bebeklere genelde sezeryan öneriliyor çünkü zaten çok ugraslarla elde edildiği için planlı doğum isteniyor...bende şimdiden kendimi sezeryana hazırlıyorum psikolojik olarak ama tecrübelerinizi dayanarak sormak istiyorum normal doğumu zorlamali miyim? Yaşım ve ilk çocuk olması yüzünden panik biriyim stres olabilirim kendimi biliyorum...tabiiki Dr da konusucam bu durumu ileriki süreçte ama fikir almak istedim (herşey bitti ya bunun derdine düştüm)
Almila da göbeğimde hoplayıp zıplıyorKızlar yeğenim eliyle sol kasığıma bastı destek almak için birşey olur mu bebeğe ağrım falan olmadı ama korktum ya
Evet kuzum ara sıra oluyor ama ne zaman hergun duzenlı net hıssedeceksın o zaman hah tamam oluyorAyy en sabirsizlandigim şey benimde o bir an önce başlasa hareketler..aslında şimdiden çok hafif böyle seyirme gibi,bazen kayar gibi bişeyler hissediyorum ama emin olamiyorum ki...
Icmeye calis canim limonlu dene yada sivi al sekeri az limonata filan yap siviyi arttir birazCok su ıcemıyorum kuzum ya malesef
Oğlumda cok zayıftım gercı belkı ondan erken hıssetım bilmiyorumBen 20 de hissetmiştim ikincide 18 ler oluyor genelde daha 1 ay var sanırım
Hergun bir limonlu sodam var ama bır bucuk zor ıcıyorum bnce kuzumIcmeye calis canim limonlu dene yada sivi al sekeri az limonata filan yap siviyi arttir biraz
Olabilir canımOğlumda cok zayıftım gercı belkı ondan erken hıssetım bilmiyorumsuan oyle değilimm
Ayy benim gibilerde varmışAyy inş yoksa sürekli doktora gidip görmek istiyorumdün amazonda kalbini evde dinleyebilirmiyim diye doppler bakiyorum esim sen kafayi yedin diyo
İnşallah canım endişelendim ama iyidir inşallah bebişAllah korusun birşey olmamıştır hiç korkma banada Dr son muayenede mecburen vajinal bakıldı göbeğimi bastırdı ultrasonu vajinada salladı,birde ellerimde kalcalarimin altindaydi dahada zordu resmen soğuk terler çıkardım anlatamam üstelik ayrıntılı ultrasondu çok uzun sürdü ve bebekte annesi gibi tam inatci istediklerini çok zor verdi Dr...çok korktum o gün kanama olacak diye ama çok şükür bugüne geldik birşey olmadı,üstelik progesteronuda azaltarak bırakma evresindeyim
İnşallah gelmez canım yorma kendiniBugun sabah geldı en son yıne bakalım gelmıyor suan kuzum
Dimi çocuklu anneler napsın böyle şeyler yaşanıyordur illakiAlmila da göbeğimde hoplayıp zıplıyorişin şakası bir şey olmaz canım öyle pimpirikli olma o nerelerde korunuyor kaç katman içinde öyle olsa kimsenin ki sağlıklı ilerlemez kendine yapma bunu
Benimde tüp bebek ama normal düşünüyorum. Tüp bebek tutunduktan sonra diğer hamilelerden farkı kalmıyor. Son zamanlarda yürüyüş yapmak merdiven inip çıkmak diguma yardinci olacaktir. ve bol su içerek sütun daha çabuk gelmesini sağlayabilirsiniz. Gelmessede pompalar değilde elle sagmak gerekiyormus ilk günlerde. Birde göbek düşene kadar bebegi yikamayin dedi ebe eğitimde. Verniksini vücudu emsin daha sağlıklı olur dedi.Ben doğal yoldan gebe kalsanız normal doğum bekleyin derdim. Fakat tüp bebek olduğu için sezeryan olmanızı öneririm bu benim fikrim ben de tüp bebek gebesiyim.
Benımkı bı gece cok kotu donerken uykuda vurdu beynımd vurdu sankı ağrısı elektrık carpmış gibi kalktım ağladım o derece , normal bastırmalar fln oluyor ister istemez ne kadar korusamda. Ama mınnoşlarımız cok korunaklı biyerdeDimi çocuklu anneler napsın böyle şeyler yaşanıyordur illaki
Gönlünce olsun canım inşallah sağlıcakla doğsunlar daBenimde tüp bebek ama normal düşünüyorum. Tüp bebek tutunduktan sonra diğer hamilelerden farkı kalmıyor. Son zamanlarda yürüyüş yapmak merdiven inip çıkmak diguma yardinci olacaktir. ve bol su içerek sütun daha çabuk gelmesini sağlayabilirsiniz. Gelmessede pompalar değilde elle sagmak gerekiyormus ilk günlerde. Birde göbek düşene kadar bebegi yikamayin dedi ebe eğitimde. Verniksini vücudu emsin daha sağlıklı olur dedi.
Merhaba, benimde ilk gebelik ama bebeği olanlar bebek bezi stoğu yapma dediler. Her bezi tontiş popoları kabul etmiyormuş , alerji yapabiliyormuş. Ben o yüzden bez stoğunu listeden çıkardım.Kızlar merhaba, umarım herkes çok iyidir. Ben de 12. haftanın içinde bir anne adayıyımİlk bebeğim. Daha erken ama malum ekonomik çalkantılar nedeniyle yavaş yavaş bir şeyler alıp stokluyorum.
Aramızda deneyimli olan hanımefendilere bebek bezi için danışmaya geldim. Hangi markayı önerirsiniz? Ona göre yavaş yavaş bebek bezi yatırımı yapmayı düşünüyorumherkese çok sevgiler
Prıma ucmus elendı bastan zatenKızlar merhaba, umarım herkes çok iyidir. Ben de 12. haftanın içinde bir anne adayıyımİlk bebeğim. Daha erken ama malum ekonomik çalkantılar nedeniyle yavaş yavaş bir şeyler alıp stokluyorum.
Aramızda deneyimli olan hanımefendilere bebek bezi için danışmaya geldim. Hangi markayı önerirsiniz? Ona göre yavaş yavaş bebek bezi yatırımı yapmayı düşünüyorumherkese çok sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?