2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sebebi yok anlayamadık bizde. İlk bir haftaydı gerilik üç hafta sonra ikiye cıktı. Üç hafta sonra tekrar gideceğim o zaman tam 32 haftalık olacağım bakalım ne alemde eğer üç haftaya falan çıkarsa önlem alırlar diye düşünüyorum. Ciğer geliştirici vurup sonra doğurtuyorlarmış sanırım.

Eklentiler

• 8CD468F8-7225-4F2A-81B0-D55E4E1CF415.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 56
Ben varım merak etme, sadece bir tane penye lacivert pijama aldım, ekstra bir şey yok

Canım hiç kötü düşünme. Arkadaşımın bebeği de gelişimsel olarak geriden geliyordu. bebekteki fark 2 haftalık gerilikti ve 1 hafta boyunca hiç gelişme olmayınca 36.haftada sezeyanla doğum yaptı. Oysaki ilk çocuğu 4200gr normal doğmuştu. Şimdi maşallah sağlıklı 7 aylık bir kızı var

Canım merak ettiğim bi durum var ben su an 29 haftalığım ve fark birden ikiye çıktı. Üç hafta sonra gittiğimde 32 haftalık olacağım ve fark arttıysa gelişme yoksa nasıl bir süreç izleniyor. Mesela önce ciğer geliştirici vurup sonra gün verip sezaryene mi alıyorlar? Bir de ben artık doğum cantamı hazırlayayım diyorum baksanıza nolacağı belli değil

Kızlar malum pztsi okul sonrası kalçadan bacağa inen ağrım oldu. Her gören gebelik ağırlığı zannetti, düşünün 10dklık yolu 30dk da anca yürüyorum. Dün akşam iyice artınca bugün ortopediye gittim. Yüksek ihtimalle fıtık dedi. Şu an için tek ilacın dinlenmek, doğum sonrası mr ile kontrol edilmesi gerekiyormuş. 10 gün rapor verecekti ama zaten 2 hafta sonra izne ayrılacağım, sınıfın düzenini oturtmak için kabul etmedim. İnşallah ilerlemeden atlatırım şu 2 haftayı

Iki katina cikan fark farkli doktorlarda idi degil mi? Cihazda olcumler farklilasiyor, bakalim bir sonraki gittiginde ne olacak? Gelisim geriliginde aslinda haftada 1 izleme yapiyorlar bildigim, sen nereye gidiyordun? 3 hafta bana biraz uzun geldi.
Ciger gelistirici igne vurup sezeryan icin gun veriyorlar evet
Ben de yavas yavas hazirlamaya basladim cantayi erken dogarlarsa diye.

Bildiğim kadarıyla 32de bebekler zaten gelişimlerini genel olarak tamamlıyorlar. Dediğin gibi ciğer geliştirici iğne vurup sezeryana gün verebilirler. Ama ne olur ne olmaz çantanı hazırla, burda vardı sanırım kontrole diye gidip hemen doğuma alınan arkadaşlar. Ki bir de şöyle düşün, doktor büyük bir problem görseydi 3 hafta sonraya gün vermezdi, daha erken çağırırdı seni. Bir de kilosu vs nasıl? Mesela arkadaşımın bebeğine 2kg demişlerdi ama doğduğunda 2400ya da 2600 doğmuştu.

1.150 gram şu an

Kendi doktorum gittiği için mecburen değiştirdim. İkiside bana aynı yorumu yaptı. Bende zaten elimden geldiğince sakinim iki haftanın çok önemli olmadığını biliyorum ama işte artarsa sıkıntı ondan korkuyorum sadece. Çantamıda hazırlayacağım zaten bi dahaki kontrole kadar ne olur ne olmaz.

3 hafta geç değil mi ya doktora tekrar gitmek için. Zaten 3 haftaya gelişme geriliği devam ederse akciğerler için dediğin gibi ilacı yapıp belki 1 gün beklerler ilaç etki etsin diye sonra doğurturlar. Sen bebeğin hareketlerine fslan dikkat et.

Erken alirlarsa da uzulecek bir sey yok canim. 32. Haftada problem olusturacak bir saglik sorunu olmuyor bebeklerin kuveze girseler bile. Biraz tombislestirirler verirler kucagina :)

Allah’a şükür hareketleri yerinde pek hareketli. Şu üç haftada çok sıkı besleneceğim ve hareketlerini takip edeceğim

1.150 gram şu an
Benim ikizlerden birrinde de gelişim geriliği var geçen hafta tam 28 de gittiğimde 1140 tı gelişim geriliğinden bahsetmedi diğer bebek 990 onda 1 hafta gerilik vardı mesela senle 2 gün var doğum takvimine göre 1 haftadan biraz fazla sanki ama tam 2 hafta gibi değil bence minyon bi bebek olucak endişelenme yemene dikkat et düzene girer inşallah kısalma erken doğum riskin yok sonuçta kendini şartlama yani olaki takiplerde bebek hiç kilo almamaya başlıyosa doğuma alır beslenemiyo diye kız bebekler böyle oluyor bende 37+3 te kızımı 2590 ile doğurdum kilo almıyo diye
Bu arada 3 haftayı bekleme istersen uzun geldi süreç banada beni 2 haftada bir gelin siz artık dedi beklemek daha zor gelir hem

Olmadı iki hafta sonra gideceğim bakalım başıma neler gelecek

İlk bir hevesle kalkıyorlar ama sonra yok umarım kalkar çünkü gerçekten çok yıpratıcı bir süreç gece ile gündüzü de ayırt edemiyor ya bebekler. Bir de uyuyan bebek şans işi ya gerçekten inşallah kavgasız gürültüsüz en az hasarla atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…