2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bugün pek hareket etmedi ya korkutuyor beni. Normalde sağdan sola tekmeler atar. Çikolata yedim, elimi karnıma koyuyorum falan hissedemedim bir türlü
Bazı günler hafifliyor hareketler, bazen coşuyorlar. Belki öyle bir güne denk geldin. Bazı asmler bakıyorlarmış kalp atışına vs. Müsaitsen bir git istersen.

Kızlar gece sıcaktı pencere açık yattım. Gece 3 gibi uyandığımda hala serin falan değildi ama sabaha karşı iyice soğumuş. Pike seriliydi ama üstüm açıktı. Sabah üşümüş şekilde uyandım. Hatta ısınamadım kahvaltıda sırtıma bişey aldım. Hafif burnum akıyor ve baş ağrısı başladı. Kronik sinüzit var bende. Ne olur ne olmaz diye sinüs yıkama yaptım. Zencefili bize bir zararı var mı? Bal limon zencefil tozu hazırlayıp yesem mi? Normalde bu durumlarda bunu yaparım çünkü. Yada başka önerisi olan var mı?

Bende daha hiç hazırlık yok

Kızlar 30+4 de 8 kilo almışım . Sizde kilo alma durumları nasıl? 10 kilo alırım doğururum diyordum ama öyle olmayacak gibi :)

Geçmiş olsun çok fazla zencefil tüketilmemeli diye biliyorum. C vitamini olan gıdaları tüketebilirsiniz iyi gelir .

Kızlar 30+4 de 8 kilo almışım . Sizde kilo alma durumları nasıl? 10 kilo alırım doğururum diyordum ama öyle olmayacak gibi :)
30+3 yaklaşık 8 kg ile arkandayım bir de ben normal kiloma göre 2-3 kg fazlayla hamile kaldım

Ay ciddimisin ya ben o kadar cok sey almadim galiba kendim icin en onemli gorup ihtiyacim olan seyleri sigdirdim, hala bi kac bir sey daha sigar siz ne koydunuz iste bende eksik bisey var gibi hissediyorum nasil sigdi benimkiler ne koydunuz o kadar
Yani sabahlık bebek battaniyeleri baya yer kaplıyor zaten. İki takım pijama koydum kendim icin hasta bezi bebek bezi. Bebeğe 3 takım . Bebeğe astronot koydum iyi oluyor eve gelirken . Daha da eksikler var tabi. Bir anda doluveriyor valiz

herkese selam, bugün 29+3 kontrol muaynemde doktor bebek çok aşağıda ve tansiyonun 150/90 genelik zehirlenmesi ve erken doğum riskin çok yüksek dedi bebek 1327 gr şuan hastanede tahlilleri bekliyorum ama yatış yapılacak gibi görünüyor. Bebeği bu haftalrda aşağıda olan ve doğum yapmış arkadaşlar var mı ağlamaktan bitmiş durumdayım daha ne kadar karnımda durur lütfen bilgisi olanlr yazabilir mi

Bakın sakın ağlamayın evet erken haftalar hazırlıksız oluyor insan konduramıyor ama hem kendi hem bebeğin sağlığı için doktorunuz ne derse onu dinleyin. Allah korusun çok ciddi bir durum gebelik zehirlenmesi. Kontrol altında tutulmanız çok iyi. Moralinizi yüksek tutun. Hemen doğum yaptırmazlar zaten. Tansiyonunuz için önlem alınacaktır. Çok geçmiş olsun.

Çok korkuyorum

Korkma. Büyük ihtimalle iğne yaparlar ciğerleri gelişir. İyi olacağına inan. Bebek erken bile doğsa artık o riskli haftaları geçti, küçük değil. Stres yapma olur mu? Teyzeleri olarak dua edeceğiz

Serumlarla düşürmeye çalışıcaklardır hemen doğmaz diye düşünüyorum merak etme protein kaçağına bakarlar 24 idrar toplatırlar muhtemelen hastanede olman daha güvenilir Dualarım seninle bebeginle protein kaçağı da eşlik etmesi gerekl gebelik zehirlenmesine tansiyon tek başına anlamlı değil (yalnış bilmiyosam) umarım kontrol altına alınır

Korkma. Büyük ihtimalle iğne yaparlar ciğerleri gelişir. İyi olacağına inan. Bebek erken bile doğsa artık o riskli haftaları geçti, küçük değil. Stres yapma olur mu? Teyzeleri olarak dua edeceğiz
patatesliiborek evet korkma. Aynı durumu bir arkadaşım yaşadı. O bebiş şu anda gayet sağlıklı bir ergen.
Tansiyon kontrol altına alınacak ve bebeğin ciğerleri hazırlanacak.

Ağlama, Allahını izniyle ikinizde iyi olacaksınız unutma..

Korktukça tansiyonun yükselir sakin kalmaya çalış. Bende şu an 29+4 üm. Suyum çok az ve bebeğimin gelişimi kötü. Erken doğum olacak gibi görünüyor ama sakin kalmaya çalışıyorum Allah’ın izniyle sağlıkla kucağımıza alacağız.

Ben de sabah sancı ile uyanıp bebegin hareketini hissedemeyince iki saat falan bekledim.hic hareket alamayinca ve sancim artinca doktora gittim.kendi doktorum izindeydi bir doc.dr a girdim.nst ye bağlandım. Cok minik sancılar olmasına rağmen doktor.yatis verdi igne ile doğumu durduracagiz tahliller yapacagiz gebelik zehirlenmesine bakacağız dedi.bebegin suyu sinirda dedi.ben şüphelendim esime dedim ben bu kadar ciddi sorunlar olduğunu düşünmüyorum devlete gidelim bakalım onlar ne diyecek.devlete gittim nst oldum.aciklik var mi diye vajinal muayene oldum.doktoru gördüm.dokor sancın tamamen normal bu sancı doğum sancisi degil.bebegin iyi aciklik yok suyu da fazlasıyla yeterli. Dedi.acil durumlarda özel hastaneye gitmemeye çalış özel hastaneler erken alma meraklısı biraz dedi.yani özel hastane bu tarz teşhisleri sırf yatış yaptirmak ve fatura kabartmak için yapıyor olabilir.bir de devlet hastanesi aciline uğrayın derim kendinizi üzmeden.buradaki tüm gebelerin de aklında bulunsun.ozel hastaneler para odaklı bakıyor biraz.

Ben 29. Haftada +6 kiloyla yarışmaya devam ediyorum herkesin bünyesi farklı ben çok zayıf hamile kaldım biliyorsun ki zayıflar daha çabuk kilo alır ben de kendimden bu zamana kadar bir 10 kilo bekliyordum ama alamadım

Dün doktor tarttı beni de +8,5 12 13 kiloyla tamamlarsın dedi ama kıyafet ve terliği düşmedi (terlikte 1 kg eder bence) en kötü senaryoyu baz alıyor

Kızlar Molfix Bebek bezi aldım. 1 numara 240 adet, 2 numara 240 adet. Fazla olurlar mı sizce? Siz kaçar tane aldınız
Imm şey bız bunu cok konustul özellikle bır ve ıkı numara depolamayın az alın dıye bebek cok cabuk buyuyor ve bazen kılolu doğabılıyor. Fazla ama almıssın artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…