- 15 Şubat 2023
- 852
- 1.331
- 43
- 31
İdrar toplanması iyi birşey. Benimde idrara her hafta bakılıyor bu riskimden dolayı.Ama açıklık olmadan ya da rahim ağzında kısalma olmadan neden yatırıyor devamlı onu anlamadım eminim bir bildiği düşündüğü vardır.Eğer protein vs çıkmazsa eve gönderir canım. Bana da tansiyon 14 olunca acile git mutlaka demişti doktorum. Devamlı 13 oluyor limonlu su içiyorum düşüyor. Sanırım düşmezse sorun. Bi de normal tansiyonum hep 8 5 8 6. Herkesin tansiyon dengesi de başka oluyor. Kimi 13 le hastanelik oluyor kimi 17 yleHayır açılma sancı hiçbirşey yok benimde anlamadığım o doktor tuvalet dışında ayağa kalkma dedi bu ne kadar süre önleyebilir doğumu, bir de 24 saatlik idrar toplamaya başladılar orada çıkan protein kaçağına göre sanırım gebelik zehirlenmesi olup olmadığı kesinleşecek
Hep okuduklarım düzenli, aralıkları azalan ve şiddeti artan bir ağrı olduğu yönünde. Acaba kendini zorlamış olabilir misin? 28 hafta kontrolümde bel ağrımı söylemiştim doktora ve bu dönemde pek olmaz aslında, magnezyum içmeni öneririm demişti. Ve 30.haftada da önce üst bacakta başlayan ağrıyla kalça ve bacağın tamamen eklenmesiyle yüksek ihtimalle fıtık denildi. Haftamızdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum kiii senin haftan daha da ileri. Ama kendinde farklılık hissediyorsan hastaneye git. Ben annelerin bir şekilde hissedeceğini düşünüyorum hepİki gündür bel ağrım vardi ama bugün karnıma doğru yayılmaya başladi ağrıbacağımin da diz üstü ağrımaya başladı. Tam olarak doğum sancısına geçildiği nasıl belli oluyor. Evde de tekim. Eşim biraz rahatsız olduğu için hastanede kalıyor ve hastanede bize 80 km uzaklıkta. Yalancı sancı ile doğum sancısı arasındaki fark ne??
Öncelikle çok geçmiş olsun canım, endişelenme. Ama eğerki protein kaçağı çıkmazsa ki inşallah Çıkmaz, istersen başka bir doktor görüşü daha al. Çünkü tecrübeli arkadaşlar rahim ağzı açıklığı ya da kısalığı yoksa erken doğumun hemen olmayacağını söylüyorlar. Ben böyle önemli konularla ilgili 2.doktor görüşüyle hareket etmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Kendim de özeldeki doktorun söylediği bir konuyla ilgili haftaya devletten görüş almaya gideceğim çünküHayır açılma sancı hiçbirşey yok benimde anlamadığım o doktor tuvalet dışında ayağa kalkma dedi bu ne kadar süre önleyebilir doğumu, bir de 24 saatlik idrar toplamaya başladılar orada çıkan protein kaçağına göre sanırım gebelik zehirlenmesi olup olmadığı kesinleşecek
Hastane 80 km uzaklıkta ve arabayla gidilebiliyor sadece. Dün iki tane içtim magnezyum. Ve bu seferki ağrı digerlerine göre bir tık farklı. Neyse dayanmaya çalışayım artık. Suyum gelirse anlarım sanırım ya. İnşallah geçerHep okuduklarım düzenli, aralıkları azalan ve şiddeti artan bir ağrı olduğu yönünde. Acaba kendini zorlamış olabilir misin? 28 hafta kontrolümde bel ağrımı söylemiştim doktora ve bu dönemde pek olmaz aslında, magnezyum içmeni öneririm demişti. Ve 30.haftada da önce üst bacakta başlayan ağrıyla kalça ve bacağın tamamen eklenmesiyle yüksek ihtimalle fıtık denildi. Haftamızdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum kiii senin haftan daha da ileri. Ama kendinde farklılık hissediyorsan hastaneye git. Ben annelerin bir şekilde hissedeceğini düşünüyorum
OyyGeldim kontrol güzel geçti31+1 1744 kılo boy 31+1 dedı Kaç bilmiyorum. Herşey yolunda çook şükür 2 hafta sonra çagırdı.
Kasımın ilk haftasıda doğum dedi.
Sende ağrı var mı soya? Yani yalancı sancı çekiyor musun sen deOyynst baktılar mı? Bir on gün öncesi gibi vermiş tarihi gün sayıcaz artık.
Ultrason kağıdı vermiyordu dimi sana ? Ordan bakardık boyuna
Az önceki mesajını görünce bir sorguladım kendimi. Dün ikeada fıldır fıldır gezerken bir anda sancı geldi. Oturmazsam doğurcakmışım gibi bi baskıydı. On dakika oturdum sonra geçti.Sende ağrı var mı soya? Yani yalancı sancı çekiyor musun sen de
Kızlar bu sorunun cevabı yok muArkadaşlar bu arada bir şey sormak istiyorum. Diyelim ki 32de çalışabilir raporu aldık ve o arada 2-3 gün ya da 1 hafta normal rapor aldık. Bu doğum iznimizi etkiliyor mu ?
Normal rapor etkilemez.Kızlar bu sorunun cevabı yok mu
Etkiliyor diye biliyorum ben ama devlet ve özel sektör için değişebilirKızlar bu sorunun cevabı yok mu
Ayyy canım alpi tüm kiloları bebek almış olsunboyu posu sağlığı yerinde olsun Dün rüyamda doğum yapıyordum ve bebeği emziriyordum foşur foşur sütüm geliyordu bebek bi anda büyüyordu ama böyle bir anda lise çağına falan geldi shshs
Doğum sancısı yaşamadım ama eğitimde öğrendiğim kadarıyla belirleyici özelliği düzenli olması. Bunu tespit etmek için de sancı gelince kronometreyi açıp süre tutuyoruz. Atıyorum 30 sn sürdü, not ediyoruz. Bir sonraki sancıyı bekliyoruz yine elimizde kronometre ile. Atıyorum 30 dk sonra geldi ikincisi ve yine 30 sn sürdü. Böyle bir süreklilik arz ediyorsa normal doğum sancısı olabilir. Ama ikinci koşul da bu otuz dakikalık aranın giderek kısalması ve sancı süresinin artması. Sancı 1 dkya çıkar, iki sancı arası 10-15 dk ya düşerse mesela acile gitmek gerekebilir.İki gündür bel ağrım vardi ama bugün karnıma doğru yayılmaya başladi ağrıbacağımin da diz üstü ağrımaya başladı. Tam olarak doğum sancısına geçildiği nasıl belli oluyor. Evde de tekim. Eşim biraz rahatsız olduğu için hastanede kalıyor ve hastanede bize 80 km uzaklıkta. Yalancı sancı ile doğum sancısı arasındaki fark ne??
Ay çok heyecanlı. 31+0 ım ben de. Gün verdi mi? Benim doktor da 39 u doldurmayı beklemeyiz büyük ihtimal demişti, haftaya cuma kontrolüm.Geldim kontrol güzel geçti31+1 1744 kılo boy 31+1 dedı Kaç bilmiyorum. Herşey yolunda çook şükür 2 hafta sonra çagırdı.
Kasımın ilk haftasıda doğum dedi.
Kadin doğum bölümü dışında diğer branşlardan alabilirsin. Ben doktoruma sordum bu cevabı aldım. Aile hekimi ya da diğer alanlar gibi. Sorun olmaz dedi.Kızlar bu sorunun cevabı yok mu
Ben de evdeyken de çok ayakta kalıp iş yaptığımda sancı ya da bel ağrısı olabiliyor. Hatta dün baya iki kez arka arkaya aşağıya iter gibi oldu bi çığlık attımSende ağrı var mı soya? Yani yalancı sancı çekiyor musun sen de
Kagıtta 31+1 yazıyor kızlar hesaplıyordu ama ben bılemedım kac boyu bılen olursa söyler .Oyynst baktılar mı? Bir on gün öncesi gibi vermiş tarihi gün sayıcaz artık.
Ultrason kağıdı vermiyordu dimi sana ? Ordan bakardık boyuna
38 de alıyoruz artık dedı. Dediğin gibi beklemıyoruz artık dedı. Gün vermedi ama kasımın ilk haftası 38. Haftam 3 kasım oluyor yanı 4-5 kasım da hafta sonu bakalım ben 6-7 istıyorum kabule derse bır gün bir gündür.Ay çok heyecanlı. 31+0 ım ben de. Gün verdi mi? Benim doktor da 39 u doldurmayı beklemeyiz büyük ihtimal demişti, haftaya cuma kontrolüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?