2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
O son jübileler hiç bitmiyor dimi

Ya kızlar yemek yiyesim gelmiyor.. Yedgımde gogsume sırtıma agrı yapıyor.. Hep boyle mi olcak acaba.. Yemeden önce gayet iyiydim.. Üşütmeden mi kaynaklı acaba anlamıorm.. Su bile içesim yok sankı doktora gitsem mi karar veremedim

Bugün 11 de yanına çıkacağım hemde doktor bilgi vericek dün 1 cc süt verilecekti sadece sütüm hiç gelmiyor ilk gün 3-5 damla geldi onun dışında hiç süt yok ne kadar stres yapmak istemesemde olmuyor
Arkadaşlar yazmışlar aslında, oradaki hemşireler ebeler falan da yardımcı oluyordur mutlaka ama şunu unutmamak lazım, süt özellikle ilk başlarda bebek emdikçe (veya sağdıkça) vücut tarafından üretilen bir şey. Emzirme eğitimlerinde memeyi bir fabrika gibi düşünün derler, ne kadar talep olursa o kadar arz olur. Doğum yapar yapmaz memesinden süt fışkıran annelerin biraz efsane olduğunu düşünüyorum ben (öylesi de vardır belki ama genelde en az bir iki haftadır emziren anne olmak lazım o aşamaya gelmek için) Ama tabii ilk günler bebeğin midesi de minicik olduğu için sütümüz de ona göre azıcık oluyor. Normal sağma makineleriyle sağmak da haliyle pek mümkün olmuyor. Azıcık süt koca makinede kayboluyor. Ama lütfen cesaretin kırılmasın. Bol su ve doğru aletle gelmese bile sağım yapmak, emzirme imkanı bulunca da, sütün gelmese bile, mama verecek olsan bile her öğün öncesinde bir dakika bile olsa emzirmek(emzirmeye çalışmak) fayda sağlayacaktır. Sağlıkla büyüsün

Bir de yeni doğum yapanların süt sağması için mochi (pompa değil de kap gibi bir şey, az gelen sütü de topluyor) diye bir alet önerildiğini çok gördüm ama hiç kullanmadım. Belki kullanan ve öneren olur.

Bugün 11 de yanına çıkacağım hemde doktor bilgi vericek dün 1 cc süt verilecekti sadece sütüm hiç gelmiyor ilk gün 3-5 damla geldi onun dışında hiç süt yok ne kadar stres yapmak istemesemde olmuyor
Canım iyi olmanıza sevindim Eve geç bir güzel duşa al sıcak suyla sonra uyu ve dinlen. Gaz yapıcak şeyler sakın tüketme ağrın olur. Çiğ meyve sebze yok iyi pişmiş sebze yemekleri tercih et. Ve hergün heycanla kızını görmeyi hayal et sütünde duştan sonra bugün yarın artıcak hiç endişelenme

Masaallah masaallah da sen bu bebisi nasıl doguracaksin suan 2700 se 38 hafta da falan kaç olur acaba
İlki sezaryen olduğu için, görüştüğüm bütün doktorlar bunun da sezaryen olmasını öneriyor neyse ki ilki 39+1 de 3800 doğmuştu. Ama ben de 4.5 kg ya yakın doğmuşum, hem de normal. Doğuran doğuruyor vallahi bir şekilde ah garip anam

Ben iyim kuzum sadece büyük tuvalete çıkamıyorum lavman dediler onun dışında bir sorun yok bugün taburcu olacağım her gün 11 de kızımı görmeye geleceğim
Doğumdan sonra oluyor canım bana bir şurup vermişlerdi nasıl iyi geliyor anlatamam onu söylesen doktoruna 6 sene geçti ama sanırım ismi duphalactı inşallah vardır hala

Benimde basenler popo büyüyor herkes kız diyor ama zaten büyük kiloyuda ordan alıyorum maalesef
Banada aynı şekilde herkes kız diyor ama benim zaten var popo demek onlar önceden farketmedi ama her gören eminmisin diye soruyor

Neden 28 seni daha geç almayacaklar mıydı sezaryene?
Suyum az canım çok riske atmayacak en son klasik herkes gibi 38+5 1 kasım dedi ama eğer suyu bu şekilde gider veya azalırsa 37 den sonra alabilir

Son düzenleme:
Ben iyim kuzum sadece büyük tuvalete çıkamıyorum lavman dediler onun dışında bir sorun yok bugün taburcu olacağım her gün 11 de kızımı görmeye geleceğim
aktarlarda açlık otu satılıyor, lavmandan bile daha kuvvetli bi bitki, ben haftalarca çektim lavmanla bile kurtarmadım ama açlık otu 1 günde ishal yapıyor doktora danışıp deneyin derim

Phaedra maşallah kuzuya çok fark etmiyor dimi devlet ile özel ölçümleri bende merakla bekliyorum

Doktordan doktora fark ediyor aslında. Aynı hastanede, hatta aynı cihazda baksalar bile fark oluyor. Ama ben devlette en başından beri aynı doktora gidiyorum, onun yaptığı ölçümler özeldekiyle birebir uyuşmasa da yakın gidiyor. (Mesela 28+2 özeldeki 1500 ölçmüş, 28+5 devletteki 1480 ölçmüş) Ama mesela aynı devlet hastanesinde ayda yılda bir gittiğim perinatolojinin ölçümleri de kadın doğumcununkinden farklı çıkıyor. Hele son gidişimde perinatolog ölçümleri asistanına yaptırdı, hiç ciddiye bile almadım söyledikleri ölçüleri yani ben devlette de düzenli olarak aynı doktorun takibinde olduğum için güveniyorum onun ölçümlerine. Rastgele başka doktora gitmem gerekse güvenemezdim herhalde.

Bende sütten sonra yatakta oturma pozisyonundaydım en son. Sızmışım resmen.. Sabah uyandım. Kahvaltı sonrası bir market yaptık. Armut elma vs falan aldım. Bu akşam cephane sağlam

Bende de hiç popo, basen falan büyümedi. Varsa yoksa göbek, top gibi. Birazda göğüsler büyüdü işte.. Gerisi orantılı genişledi sadece. Ama bu sabahtan beri acayip kaşınıyor göbeğim. Düzenli olarak gündüz bebe yağı ve gece lierac kullanıyorum. Ama sabahtan beri iki kere yağladım banamısın demedi. Daha ne kadar büyüyecek bu göbek yaw

Duş falan hepsini yaptım beslak damla, rezene süt arttırıcı çaylar 3 lt su yinede yok

Hava bozuk artık kış geliyor bende mayıştım bide duş aldım üstüne tam gittim 34+2 hergün kasıklarımda belimde ara ara sancılar oluyo sanırım doğuma kadar böyle gidecek. Sağlıkla gelsinde herşeyine razıyım

Duş falan hepsini yaptım beslak damla, rezene süt arttırıcı çaylar 3 lt su yinede yok
Canım çok yeni bi damla bi damla ama 2. Gece geldi benim sonra eve çıkmıştım duştan sonra kendi kendine akıyodu biraz sabır bugünüde atlat sabaha gelicek inşallah sağmaya devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…