2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Her doğum şekli farklı oluyor belki o kadar çok açılman olacak ki anlamadan yatışın olacak. Şimdiden bence epiridural anlaşması yapma zaten yapılmaması lazım herhalde. Mesela bende epidurale güveniyordum en kötü onu alırım ya herkes yapıyor ben mi yapamayacağım modundaydım. Hastaneye 7 cm le yatınca hiç bir şeye gerek kalmadı, 9 cm de epidural taksak mı hocam dedim. Sen doğurmak üzeresin bir buscopan yapın dedi sonra suyumu patlattı ferahladım Yani şimdiden düşünme benim duyduğum kadarıyla da açılmayı yavaşlatabiliyormuş ve yapılacaksa sanırım 3 4 cm de yapılıyormuş. Duruma göre karar verirsiniz şimdiden kendini şartlama bence ama regli ağrısından beter bir şey değil o kadar anlatılan gibi değil

Canım doğuma gidenlerin videolarını izledim 3-4 cm de inlemeye hatta bağırmaya başlıyorlar. Tamam ağrı eşiği herkesin farklıdır ama maşallah senin hikayen çok pozitif çok güzel darısı başıma Peki sen doğumunu, açılmanı kolaylaştırdığını düşündüğün bir şeyler yapmış mıydın? Doğuma gitmeden önce 7 cm olana kadar kasılmalarını mı az hissettin acaba?

Canım Kasım anneleri grubuçok şükür dünden beri hiç 12/8 in üstüne çıkmadı tansiyonum. En son iki gün önce gece 14/9 olmuş. Umarım böyle gider
Bütün gün bir tuhaflık vardı üstümde zaten. Saat 5 gibi bir değişik hissettim. Tansiyona bakayım dedim 13 8 nabız 90 larda.. O sırada yorucu bişey yapmamış oturuyordum koltukta. Bir 10 dk sonra 12 8 ama nabız 110 çıktı. Az önce yine 13 8 ve 90 nabzı gördüm. Sizce ne yapayım?

Yani büyük bebek olması iyi de senınkı bıraz fazla tombiş sankim kolestaz iri bebek mi yaparmış yav hiç bilmiyorum, gercı ben senın haftaları görmeden doguma girdim ama oglum az bıraz olması gerekenden ufaktı..
Neyse hakkında hayırlısı olsun, doktorlar daha iyi bilirler noolcanı.. İnşallah iyi haberlerini duyarız

Bende boyle bazı seyler de eski kafalıyımdır mesela illa taksiyi taksi durağından cagırcam yani Bi sürü uygulama var dimi, çağır Bi tane, cıks ille taksi durağını arıycam daha cok var boyle eski kafalı cinsliklerim

Benim nabız hep böyle 90 asagı anca gece uyurken iniyor nabız bence sıkıntılı değil tansiyonun normalde bu sınırları görüyormu canım görüyorsa bu da normal

Canım eltim akşam bende yemekteydi. Hamileyken covid geçirdiği için sol tarafında bir ağrı Kaldı, sürekli oram sızlıyor diyordu. Gece de yine oram ağrıyor demiş, pek yatamamış. Hatta eşi demiş doğum sancısı olmasın, emin misin diye yok demiş covidden kalma ağrım var neyse sabah suyu gelince anlıyor doğumun başladığını,8 cm ile hastaneye giriş yaptı. 2 saatte de doğurdu hiç negatif düşünme, bir avazda doğurursun inşallah

Bende öyleydim, taşı sıksam suyunu cıkartcak gibiydim.. Bence Allah verıo o gücü yemın ederim valla.. Normalde hayatta oyle biri değilim cunku, üşengecin tekiyim evet bende 2 cocuklu hayattan hala korkuyorum cunku gecen veli toplantısının nerdeyse ana konusu kardes kıskanclıgıydı gecen bı arkadas da dedıkı, aman dedi ne var kıskansın, duygusunu içine atsa daha mı iyi, cocuk o her duyguyu tadacak dedi.. Bıraz da öyle ama ne bileyim, bende oglumun yaşlarında ablaydım, ama kıskandgmı hatırlamıyorum, hatta babam kardesım dogunca N**** (Siyahi) buskıvı getırmıstı kardesın gönderdi diye, o andan snra N**** (Siyahi) buskıvı bnm favorim olmustu yurume yı ben ogretmiştim kardesıme fılan.. Ne biliyim acaba içten içe hissettim mi diyorum da hiç öyle bişey hissetmiş gibi degılım.. Beni daha cok bu kıskanclık olayı geriyor, cunku oglum duygularını cok içinde yasayan bir cocuk, nasıl yetecegım ikisine de o geriyor beni

Ay kızlar 2 sorum olacak
Birincisi benim kulağımda sanki hafif bir iltihap var gibi, Kbb’ye gitsem tedavi uygulanır mı yoksa doğum sonrasına mı bıraksam ? Ara ara hafif bir sızı oluyor.

İkincisi benim aşırı karnım ağrıyor. Böyle adet öncesi ağrıya da benziyor, soğuk algınlığı ağrısına da. Bebişim gayet hareketli, ondan yana bir sorun yok ama artık istemsiz her şeyde acaba diyorum

Resmen oynak tansiyon şimdide 11 e düştü. Yarım saat arayla düşüp çıkıyor yattığım yerde

Eklentiler

• 20231012_195756.webp
    62,3 KB · Görüntüleme: 25
  • 20231012_195013.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 37
Biraz daha devam edeceğiz dedi ama tam olarak hafta belirtmedi. Daha önce 37 demişti ama fikrinden vazgeçmiş görünüyor. Tansiyon sebebiyle olabilir diye düşündüm.
Sezaryen olursan önceden bırakman gerekli ya ondan sordum ben 36. Haftada bırakıyorum son hafta hiç stres yapmamam lazım o tansiyon sabit kalmalı

Evet kuzum sabah dedi doktor. Hadi ya 40 üzerini baz alıyorlar sanırım ya bence problem yok sende bebişler beklicek biraz daha
aynen yokmuş rahatladım biraz tansiyonu takip edicem haftaya kontrol inşallah 2 hafta verdim kendime dayanırsam 2 bucağa gelirler hemen hemen o zaman korkmam işte
Neyseki senin önlemler alındı çok pipirikliymiş gerçekten doktorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…