2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Maşallah aa benim reglim yeni bitti o etkiledi muhtemelen. Şuan saldırdım hoşafa çaylara tatlılara umarım düzelir

Normalde 7 saat kesintisiz uyku sağlığımı için yeterli bana ama genelde 6 saatlik uyku falan da yetiyor. Doğum sonrası 4 saat kesintisiz uyku yetmeye başladı, yetmediğinde de yetiyormuş gibi takılıyorum

Maşallah aa benim reglim yeni bitti o etkiledi muhtemelen. Şuan saldırdım hoşafa çaylara tatlılara umarım düzelir
Aa sen olmaya başlamıştın dimi kesin ondandır bencede, düzelir düzelir hiç merak etme

Bende diş için anestezi aldım gerçi sağdım 5 saate yakın da emzirmedim döktüm filan ama bilemedim. Bir de yılbaşında yarım kadeh şarap içtim ondan olmuş olabilir mi ya

Bizdede oldu hafif hastalık atlattık usutume gibi bezini öyle aldım bende ama ustuste tekrarlamadi.birde şöyle düşündüm sütüm sulu gibiydi acaba ondanmidir diyede düşündüm
Bizim iki gündür oluyor açıkçası ama her bezi değil güne mis gibi hardal sarısı susamlı kakayla başlıyor yeşille sonlandırıyor kaka sayısı minimum 4 maksimum 6 arası bu ara, hastalıkta 8 e kadar çıkıyordu. Çocuk emdiğini aktarıyor

Kızlar süt artırmak için elektikli pompa ile sağmak fayda sağlıyor mu gerçekten merak ediyorum. Eğer sağım yapılırsa beyin süt gerekli diye algılayıp süt mü artırıyor ?
Ya bilmiyorum bu süt işi çok karışık. Ben mochiyi aldığımdan beri hiç sağım yapmıyorum ama sütüm eskiye göre tazyikli gelmeye başladı. Maşallah mochiye de baya süt geliyor. Çok su içen biri de değilim. Tek dikkat ettiğim şey hurma sulu tahin helvası yemek ve canım tatlı çektiği içim sürekli tatlı şeyler yiyorum. Yani sağmal, su içmek, yeşillik yemek vs ne kadar etkili bilmiyorum. Tamamen genetiğimize olan bireysel farklılar gibi geliyor bana.

Ya kızlar konakla başım belada iyice sinir oldum o dibindekilerle saçları bütün bütün geliyor çocuğun yokmu bunun kesin çözümü yaşayan ve önereceğiniz birşeyler
Konak ve aynı yöne yatırmak saçı döken şey canım bizimde ilkinde oldu. Bunda da baktım olacak gibi zeytinyağı da olabilir ama ben mustelanın vücut yağından sıktım elimle yedirdim banyodan bir 15 dk önce taradım şapka taktım bekledim. Banyodan sonra düzenli taradım hep ince uçlu tarakla. Eğer ilerlemişse kopar saç sen yumuşatıcı bir yağ sür bekle tara günde 10 kez tarayın dedi bana hemşire hep aynı yöne de değil. Zaten tarağa geliyor

Benimki gündüzleri de mışıl mışıl uyumuyor
Ben gündüzleri uyanık tutup geceleri uyutmaya çalışıyordum çok huysuzdu şimdi taktiğimi değiştirdim 2 saaten uzun uyanık bırakmıyorum daha huzurlu bi bebek oldu. Bir de geceleri mutlaka temas ederek uyutuyorum bak bunu dene elimi karnının üzerine koyuyorum bide saç kurutma makinesi sesi açıyorum başını okşuyorum ya da elini tutuyorum daha kolay uyuyor. Ama şunu unutmamak lazım bebeklerde bizler gibi hemen uykuya geçemeyebiliyorlar bi 15-20 dakika süre tanımak gerek uykuya geçmesi için

He bir de o tazyikli geldikçe de meme reddi oluyor. Şuan benden de emmediyse uzun süre tazyikli süt geliyor genzine kaçıyor hep. Ağlıyor sonra süt bu sırada yüzüne geliyor hortum gibi dinlendire dinlendire içiriyorum ben ama çok tazyik olursa elinle ön sütü sağanlar duymuştum lavaboda

Maşallah çok kaka yapıyormuş yahu
Birşey kullaniyormusunuz ektradan

Ya kızlar konakla başım belada iyice sinir oldum o dibindekilerle saçları bütün bütün geliyor çocuğun yokmu bunun kesin çözümü yaşayan ve önereceğiniz birşeyler
Gel canım gel, eşimin bana yaptığı benzetmeyi göstereyim

Şimdi benimkinin kaşında çıkmıştı malum, sonrasında fark ettim ki başında da başlamış ama öyle sarı kabuk değil; beyaz beyaz yeni başlıyor. Banyodan 1 saat önce zeytinyağı ile masaj yaptım. Sonra banyoda yumuşacık kese tarzı bir şeyim var bebek için, onunla şampuanla başına masaj yapıp, başını ısladım. Masaj yapa yapa yıkadım. Çıkınca da Hindistan cevizi yağı sürüp konak tarağı ile taradım. Konak tarağım biraz geç geldi kargoyla,o yüzden toplamda bu dediğimi 3 kere uyguladım ve küçücük bir yerinde hafif kepek gibi kaldı.

Benim sorunum ise kulak kısmı. Orada da çıkmaya başladı. Orayı da z.yağı ve h.yağı ile benzer süreçten geçirip tarak yerine elimle yapıyorum. Ama tam bitti diyorum, ertesi gün beyaz deri soyulması gibi tekrar başlamaya çalıştığını görüyorum.

Geçmezse haftaya doktor kontrolünde soracağım bakalım‍♀

Eklentiler

• IMG_7803.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 37
Ben ayağımda sallayarak uyutuyorum diğer türlü uyumuyor maalesef

Bizim bu memelerin kaderi seninle aynı ben 2 gündür geceler hariç silikon ucu bıraktım ve bence bebeğin memeye değmesi daha da etkiledi bu tazyik işini. Bir de dediğin gibi sürekli genzine kaçıyor, valla evhamlı bir karakter olsam kalpten gitmiştim. Sürekli boğuluyor gibi oluyor

Ay bir de spring benğm kızdan aşırı salya akmaya başladı. Bu dönem için erken değil mi?

Maşallah çok kaka yapıyormuş yahu
Birşey kullaniyormusunuz ektradan
Probiyotik kullanıyoruz ama pek bir faydası olmadı bize tek iyi yönü çok kaka yaptığı için gazı nerdeyse hiç yok sindiremeden dışavuruyor yavrum

Bende diş için anestezi aldım gerçi sağdım 5 saate yakın da emzirmedim döktüm filan ama bilemedim. Bir de yılbaşında yarım kadeh şarap içtim ondan olmuş olabilir mi ya

Yok canım, yarım kadeh şarap ne yapsın bebeğe, iki saate gitmiştir o sütten Zaten. Senin içtiğin ilaçtan da olacağını sanmam. Süreklilik arz etmiyorsa sorun yoktur bence, sürekli olunca da halk arasında hastalığa falan yoruyoruz ama doktor öyle düşünmeyebilir tabii kıvamında sıkıntı yoksa.

Ah gözüm aydın silikon uç zor oluyordur bende panik oluyorum bi hık diyor gidiyor sonra geri geliyor

Ya benim kızın dişleri çok geç çıkmıştı yani 1 yaşında altta iki diş vardı sadece sonra hepsini aynı anda çıkarıp canıma okudu. Salya için bence erken ama bazı bebekler erken çıkarıyorlar. Ben cam çay bardağıyla hafif vuruyordum damağına çıt çıt sesi geliyorsa bakıyordum ki diş. Şimdi çıkıyorum dese uzaması 2 ay zaten 4. Ay gibi başlar bence salya artışı şimdi biraz erken geldi

Kızlar süt artırmak için elektikli pompa ile sağmak fayda sağlıyor mu gerçekten merak ediyorum. Eğer sağım yapılırsa beyin süt gerekli diye algılayıp süt mü artırıyor ?

Aslında teknik olarak öyle olması lazım, o yüzden emzirme uzmanları mecbur değilsen sağımı pek önermiyor çünkü kontrolsüz süt artmasına yol açabiliyor. Tabii emzirme kadar etkili değildir ama emzirmek mümkün olmadığında süt üretiminin devamı için sağmak gerekiyor. Ama aktif olarak emziriliyorsa, dediğim gibi, sırf süt artsın diye rutin bir şekilde sağmak önerilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…