2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Erol bey 4250 olmuş ikiz gebelikte %100 neredeyse fiyat artmış ama ben kızımda recep hasa gitmiştim onada hocaların hocası diyolar onu tercih ettim nakit 3500 dedi oda

Erol bey 4250 olmuş ikiz gebelikte %100 neredeyse fiyat artmış ama ben kızımda recep hasa gitmiştim onada hocaların hocası diyolar onu tercih ettim nakit 3500 dedi oda
Ben de az önce aradım 2600 olmuş tek gebelikte İsmail beyi de bir arasam mı diye düşünmeye başladım

Benim kız belli etmiyor daha dışarıdan kendini, yeri içerde geniş heralde baya rahat kendisi Karnım da normal bence hala bol giyince saklanıyor ama tüm yaz kıyafetlerim croplardan oluşuyormuş meğerse biraz zor oluyor

Bollarda benim de belli olmuyor, yemek yiyinceye kadar benim kızçede ilk defa bu kadar net belli etti çok şaşırdım
Benim genelde top mu desem bilmiyorum ama genelde olduğu yer hissediyorum. Sert ve bşr yerde toplanmış oluyor. Bazen de yan yatmış oluyor. özellikle toplanmasının ne gibi zararı var?

Benim genelde top mu desem bilmiyorum ama genelde olduğu yer hissediyorum. Sert ve bşr yerde toplanmış oluyor. Bazen de yan yatmış oluyor. özellikle toplanmasının ne gibi zararı var?
Bu toplanmalar aslında doğuma hazırlıyor bizi ileri ki zamanlarda çok olacak şimdi bizde olan yalancı sancıların başlaması gibi bir şey bence. Hatta bu toplanma ve kasılmayla beraber doğum oluyor aslında. Bu haftalarda biraz erken geldi bana sadece 28 gibi başlamıştı ilkinde. Böyle hissettiğinde bence biraz sola doğru uzan ve dinlen

Burdaki erken sancı ile bebeğin bir tarafta toplanması arasındaki farkı anlatmaya çalışayım. 28-32. Haftadan sonra olursa anlayacaksın zaten. Erken sancıda karın top gibi oluyor ve karnın kendi kendini sıkıyor gibi. Sonra bırakıyor ama. Bebeğin bir yerde toplanması ise bu yaşadığın. Bi alanda hareketsiz kalıyor gibi daha sert oluyor sen pozisyon değiştirince normale dönüyor. Erken sancıda pozisyon değiştirmen farketmez. Sıkar top gibi olur bırakır sonra rahatlarsın. İlk gebeliğimde çok yaşadım onu. Ama onun bile zararı yok. O haftalarda nstye giriyorsun zaten sancı çıkmıyorsa problem yok. Seninki hangisi tabiki doktorun daha iyi bilir sor mutlaka ama bahsedilen erken sancının nasıl yaşandığını anlatmaya çalıştım

Çok şükürrr canım

Ben de az önce aradım 2600 olmuş tek gebelikte İsmail beyi de bir arasam mı diye düşünmeye başladım
Ara fikir olur en azından tek gebelik çok artmamış ikize nedenn bu kadar zam yaptılar muane ve dogum ne kadar oldu acaba tek gebelikle aralarında 450 tl fark vardı 2 li zamnı şuan 1650 fark var normal gelmemiş zamlar medipole bunu anladım ve eyvah diyorum

Malesef pozisyon değiştirince geçmiyor. Resmen orda bir yumru gibi toplanıp kasılıyor. Yürüyorum hareket ediyorum uzanıyorum sağıma soluma dönüyorum yine geçmiyor. Tabii toplanan yerde gerilme ve ağrı da oluyor. Sonra birden rahatlıyor. Bazen çok kısa sürede bir oluyor bazen günde 3-4 anca oluyor ve 15. Haftadan beri yaşıyorum. Yarın 19 hafta olacak. Doktorum çok ciddiye almadı gibi sadece gebelikte normal gebeliğe hoş geldin dedi. İçime sinmiyor yarın devlet hastanesinde bir doktora daha gorunecegim inşaallah dediğin gibidir

Bendede toplanma var ve ağrı yaşıyorum ama normal diye biliyorum ilk gebeliğimde son aylarda olurdu şimdi biraz erken geliyor banada ama bilemedim doktora sorucam bende bu arada yemek konusunda çok haklısın günün son öğünü olsun bu diyorum bir bakıyorum tekrar yemek yaparken buluyorum kendimi eşim iştahlı biraz bide yiyip yiyip kilo almayanlardan habire yiyor evde sürekli mutfakta ayakta olmak beni çok yoruyor bugün kesintisiz hiç ara vermeden 4 saat mutfakta geçirdim sinirlerim bozuldu

Ay şimdi okuyunca benimki sizin yazdığınız şekil aynı tarif edemedim ben karnım kasılıyor resmen bebekle birlikte ve belim ağrıyor randevu da yok canım doktoruma bayram öncesi almış herkes maşallah ben normalde detaylıdan sonra direk gel demişti orda yaptırmaktan vazgeçtiğim için kaldım böyle açıkçası biraz şüpheye de düştüm şimdi

Hay Allah aslında amacım telaşlandırmak değil rahatlatmaktı. Magnezyum kullanıyor musun? Başka doktora görünebilirsin. Daha nst haftalarında değiliz rahim ağzı kontrolü ile farkedilir durum aslında. Başkasına da olsa mutlaka görün bence.
İlk gebeliğimde bu anlattığım toplanma günde fazlaca olurdu ve dışardan görülürdü. Bir kontrolde doktorum da gördü nstye bağlattı hemen hiç sancı çıkmadı. Yalancı kasılma doğumu başlatmaz dedi sonra bir daha hiç korkmadım 30 lu haftalarda başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam. 37. Haftada suyumun gelmesi ile sezeryanla doğdu. Bir cm bile açılmam yoktu. Her durum kendine özel, danışmadan olmaz.

Arkadaşlar bu kasılma vr top gibi olma bende de oluyor hatta bebek o kadar toplaniuor ki bi tarafa canım acıyor dışarıdan elime geliyor bebeğin toplanmış hali taş gibi sert ben normal diye düşündüm hep kızımda oldu mu ne zaman oldu valla hatırlamıyorum

Bende haftaya cumartesiye randevu aldım ama önemli bir şey olacağını sanmıyorum son zamanlarda bile oluyordu sancı çıkmıyordu çünkü. Biraz fazla yorulunca daha çok oluyor bende

Ay gerçekten çok zor eskiden video izleye izleye yapardım şimdi baya otomatiğe bağladım ben eskiden hiç öğle yemeği yemezdim şimdi kızıma hazırlarken çorba içiyorum en az iki kase yetişmiyor

Kızlar amacım korkutmak değildi sadece ben bu toparlanıp sertleşme ile ilgili happymom uygulamasında olumsuz deneyimler okudum. Sizler de yaşıyor musunuz acaba diye merak ettim. Gördüm ki birçoğumuzun yaşadığı şey aynıymış. İstemeden sizlerin de aklına vesvese dusurduysem kusura bakmayın hakkınızı helal edin. Yarın akşam saatlerinde randevum var doktordan detaylı bilgi alır buraya da yazarım.

Tetanoz aşısı önemli diye biliyorum nedenini açıkladı mı doktorun
Bir tanıdığının aşıdan sonra felçlik geçirdiğini söyledi. Allah korusun herhangi bir gerekli durumda aşının 1 hafta içinde de geçerli olabileceğininden bahsetti. Bir de küçükken olmuşum o yüzden bu hatırlatıcı dozmuş ondan tetenoz olmam durumunda 1 hafta içinde yine aşı etkili olur dedi. Aklıma yattı bir de doc doktor yüksek riskli gebelik uzmanı o yüzden güveniyorum da doktoruma. Çoğu doktor yapılması taraftarı ama Papatya220 tiffany_mavi
Neden peki cok merak ettim

Magnezyum kullanmıyorum belkide ondandır canım benimde dışarıdan belli oluyor baya minik nasıl belli oluyor diye düşündüm hatta dün resimini çekip eşime anlattım ama dediğin gibi her hamilelik farklı ve kendine özgü doktor kontrolünde olmak önemli benim ilk oğlumda 27 haftada sancım çıkıyordu dr hissetmen gerek derdi çoktu ama ben anlamıyordum evet nst için minikler daha bakalım doktorumuz ne diyecek ama içim rahat büyük ihtimalle magnezyum dan olabilir başlayalım bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…