Kilo konuşulmuş ben en az 6 kilo aldım sanırım yine 14 kilo filan alırım ilkine göre aynı gidiyorum. Sadece 2 kilo eksik hamile kalmıştım 64 65 oldum
Ben kızımın doğumundan sonra bi hafta annem 5 gün filanda kaç gelmişti. Süt ve emzirme konusunda baya gerildik çünkü benim bildiğiniz memem kanıyordu ve çocuk her ağladığında emzir aç aç diye beni sinir ediyordu. Bunda asla istemiyorum zaten aramızdaki ilişki artık çok net ve zorunlu olduğum durumlarda görüşüyorum ya da aradığında eşim konuşuyorum. Baya kafa olarak rahatladım ne ondan bir beklentim ne de yüzünü görmeye tahammülüm var kendisi de çok net biliyor şuan barışmaya çalışıyor ama 2 çocukla çok bunalsam bile asla yardım istemicem.
Gelelim kendi anneme işten ayrılalı bir ayı geçti bir kere bana çaya kahveye yardıma gelmedi. Haftada bir ben gidersem gidiyorum yemek yiyoruz bi iki saat çocuğa bakmaya yardım ediyor o kadar. Yazlıklarında 4 gece kaldık orda benim çayımı doldurmama bile izin vermedi o konuda hakkını yiyemem ama sen bir şey istemezsen emir vaki yapmazsan içinden gelip yapmaz. Yani ben çocuk bakim konusunda tamamen tekim, eve gelen abla haftada iki gün gelecek tek güvendiğim kişi o şuan
Bir şey alma konusunda da kızımda odasını babam aldı gelenek olduğunu söyleyip ve cumhuriyet taktılar doğunca bir de hastane çıkış takımı aldırmıştım. Bunda kimse sormuyor bileAnnem arada hala inanamıyorum sen nasıl ikinciyi yaptın aklını peynir ekmekle mi yedin gibi şakayla karışık sitem ediyor. Ucu ona dokunucak diye endişeli galiba
Ben yumurtayı 1 e dusurdum arada ıkı ama ben etçiyim et balık yıyorum. Bırde baklıyat cok severım onlarıda yıyorum . Sadece kötü olan süt içmiyorum kac gundur kefır bıttı onudq almadım vıcdanım o yonde sızlıyor.Valla ben de öyleyim ama oldum olası et sevmezdim zaten. Ki tavuk organik olmadığı sürece çok tüketmemek gerek. Kırmızı et olarak da ben köfte dışında bir şey yiyemiyorum.
Sürekli sebze meze tarzı besleniyorum ben dehatta Al_pi de. Ama protein almamız gerek kızlar. İlk zamanlar önemli değildi ama artık önemli. Ve maalesef ki bakliyatlardaki protein içeriği çok yeterli değil
6. Haftamda kanamam olunca yaptırdım. Özelde 1000 tlcik ödedimKızlar merhaba , Aranızda daha önce kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıran var mı ? 28. Haftada yapılıyor sanırım .Özelde mi Devlette mi yapıldı ? Paylaşırsanız çok sevinirim
Bazen hak veriyorum sonuçta o da artık rahat etmek istiyor her gün bilmem kaç adım hedefi var aktif spor yapıyor. Bir de küçüklüğünden beri çocuk bakmış anneannem teyzemi ona bırakıp işe gidiyormuş filan bunalmıştır diyorum. Ama bazen beni mahcup ediyor kendi eşime karşı da böyle davranarak. Mesela arkadaşlarımla buluşacaksam kızın uyku saatine ayarlarım ki rahat hareket ediyim diye geçenlerde bunaldım sen uyut dedim ben götürmicem senin eve yakın buluşcaz durmazsa gelirim dedim. Ee benim bezelyem var ayıklayıp buzluğa koymam lazım dediHer annenin farklı farklı huyları var işte. Bilmiyorum ama mükemmel anne olmak kolay değil sanırım. Ancak yapacağımdan emin olduğum tek şey var. Çok seveceğim. Kızımın da emin olacağı tek şey her koşulda yanında olacağımı bilmesi olacak.
Bende aynı şekilde canım bi anda 7,8 kilo aldım üzerine hamile kaldımBen maalesef 80 ile hamile kaldımson iki senede 20 kg aldım profil fotosunda 65 falanım
Ben aktifim. Hatta bazen uyarı vermese abartıyorum21 haftada yürüyemem normal mi kızlar sizde öyle misiniz? Ben azıcık yürüsem çok yoruluyorum. Birde çok ağır geliyor vücudum yavaş yavaş yürüyorum resmen normal mi son aylar neyse de daha 21. Haftada olup böyle olmak
Benim etle hiç işim yokKızlar bir sorum olacaktı? Haftada kaç gün protein tüketiyorsunuz?(et balık ya da tavuk olarak)
Benim ilk oğlumda herşeyi abartmıyorum şerbetliğimden tut bebeğin çorabına kadar aldı annem üstüne biz o dönem ev aldığımız için doğum parasını bile ödediler 5 yaşında hala bisiklet scooter herşeyini alıyorlar ilk torun olduğu için sanırım yazlık kışlık alışverişini bile yaparlar şuanKizlar kaynananiz yada kayinbabaniz bebisleriniz icin biseyler aldimi
Yaramız çok derinSorma yaramı deşmeşuana kadar hiç gir şey ananesiyle yapıyoruz herseyi
OlmazBenim etle hiç işim yokeşim beye sürekli yapıyorum ama canım istemiyor zaten hamilelikte tavuktan bile tiksindim mercimek salatası yiyorum olmazmı
Tamam hadi yarın köfte günü yapalım
Günlük 80 gr protein. Ben yediklerimden almıyorumdur ama o kesin. Ben yemeklerin içine de kıyma koymam hiç, hep zeytinyağıTamam hadi yarın köfte günü yapalımetide böyle iyi pişmiş olan hünkar beğendi veya patates püresiyle severim ama yazın hiç gitmiyor peki bu biber dolması yada yemeklerin içindeki kıyma oranı yeterli gelmezmi haftada ne kadar tüketmek gerek gebelikte
Kesinlikle katılıyorum ikinci hamilelik ilkine göre zor ve ağır geçiyor şuan ayağımın tekini uzatmış sızlanıyorum resmen vajinada baskı var ağrıyor ayrıca ayağım şişmiş bebeğin hareketleri aktif büyük ihtimalle yoruluyoruz evdeki bebelerleSelam kızlar. Benim bugün kasıklarımdave belimde çok sancı var. Çok yoruldum kızım hep kucağımdaydışimdide sancı başladı. Bacaklarıma doğru inen bi ağrı. Doktora gitmelimiyim dinlenince geçer mi. Bebiş hareketi hissettim bu arada. Ahh... ilk hamileliğimde hiç böyle şeyler yaşamadım ama bu 2.de çok yoruluyorum hiç dikkat edemiyorum
Evet zeytinyağlı yemekler çok güzel hele bide yaz ayları soğuk soğuk daha da hoşuma gidiyor ben bazen kahvaltıya bile havuç kavak yoğurtlayıp yiyorum o kadar abartıyorumGünlük 80 gr protein. Ben yediklerimden almıyorumdur ama o kesin. Ben yemeklerin içine de kıyma koymam hiç, hep zeytinyağıyarın köfte günü bana da uyar
Kesinlikle katılıyorum ikinci hamilelik ilkine göre zor ve ağır geçiyor şuan ayağımın tekini uzatmış sızlanıyorum resmen vajinada baskı var ağrıyor ayrıca ayağım şişmiş bebeğin hareketleri aktif büyük ihtimalle yoruluyoruz evdeki bebelerle
Benim bide ayağım sıkıntılı o kuşum şişerse diye çok korkuyorum ödem varmı peki sizde bileklerde yaz hamileliği de ayrı zormuşBenimde ayak bileklerim şişmiş. Hemen tansiyon ölçtüm normal. Dediğiniz gibi yorgunluktan bu hale geliyoruz. Nasıl bitireceğiz biz bu hamileliği
Valla ben alma dedikçe şu an her şeyini almaya devam ediyorKizlar kaynananiz yada kayinbabaniz bebisleriniz icin biseyler aldimi
Seninle biz dertten kederden veririz kiloları dert etme hsshshsh ya cidden anlam veremiyorum . 5 kişiden 4 ü aynı şeyi söylüyor. Bu kayınvalideler babaanne olacak değil mi sonuçta , neden elini ayağını çekiyorlar çok ayıp ve üzücü. Sonuçta asıl senin kanından bu çocuk. Anane yapmasa daha az yapsa bişey diyemezsin ama babaanne bilmiyorum daha fazla üstlenmeli diye düşünüyorum. Ben de her bir araya geldiğimizde sinirleniyorum. Ben çalışmıyorum durumumuzu da biliyor mesela demedi ki yavrum bunu da ben alayım. Ben puanlarını verdim şu bi kaç ayda. Artık dilim de sivriledi, doğumdan sonra gözüm görsün istemem muhtemelen gelişine yapıştırırım lafları. Kayınvalidem üç torun baktı besledi hala daha bakıyor beraber yaşıyorlar . Bi benim bebem mi fazla , o zaman ona göre değerini biçerisssssYaramız çok derin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?