2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar günaydınlar. Herkes iyidir umarım. Bizim doktor en son bebişin doğum tarihini öne çekmişti yani buna göre 23+4 falan oluyorum sanırım. Son 2 haftadır inanılmaz ödem yaptım ben. Ayak bileklerim fille yarışır. Bir de sol bacağımda mis gibi varisim oldu. Bunlar için daha erken değil mi yahu? Sizler nasılsınız?

Al benden de o kadar canım sürekli hareket halindeyim ama gün sonu yatağa yattığımda anlıyorum yorgunluğu y da kasığıma kramp giriyor çok yorulursam
Yine de kramp konusunu bir doktorunla konuş istersen. Magnezyum desteği verebilir. Veriyorsa artırabilir.
En kötü günde bir soda içip bir muz ye böyle zamanlarda

Canım varis genetik sanırım. Ben de olmadı ama kan sulandırıcı da kullanıyorum onun da faydası olmuş olabilir.
Onun dışında iyiyiz sabahtan beri bam güm tam video çekeyim diyorum duruyor sıpa

Canım varis genetik sanırım. Ben de olmadı ama kan sulandırıcı da kullanıyorum onun da faydası olmuş olabilir.
Onun dışında iyiyiz sabahtan beri bam güm tam video çekeyim diyorum duruyor sıpa
Ailemde de varis mevcut da hamilelikte çıkması bi acayip oldu. Bizim sıpa da hep öyle daha babası 1 kere hissedebildi tekmesini. Ama yalnızken pat pat vuruyor

Yine de kramp konusunu bir doktorunla konuş istersen. Magnezyum desteği verebilir. Veriyorsa artırabilir.
En kötü günde bir soda içip bir muz ye böyle zamanlarda
Söyledim kuzum 3 kere falan da ayağıma girmişti 3 kere de çok yoruldupum gün kasığıma girdi baya korkuttu beni o günler Doktor çok sık olmadığı için magnezyum vermedi ama sıklığı artarsa gün aşırı ya da 3-4 günde bir olursa magnezyuma başlarız dedi.Bem de dediğin gibi genellikle soda muz gibi şeyler tüketiyorum

Salı günü randevum vardı doktor kan uyusmazlıgı için test yaptı negatıf cıktı. Pozıtıf oldugu an yıne ıgne vurulacak.
Ama gel gör ki devlete gıtsem de devlette ki doktora denk gelecek mı pozıtıf oldugu an o zaman randevu bulacakmıyım . O yüzden el mahkum özele..

Herkese günaydın, bu hafta (21+2) ben de detaylıya girdim sonunda. Görebildiğim kadarıyla herkes iyi haberler almış, almakta. Hepimizin gözü aydın
Benimki 475 gr. 27 cm olmuş, doktor 45 dakika kadar baktı, tüm ölçümler normal dedi. Detaylı raporda da her şey için normal yazıyor ama bir şey kafama takıldı. Sisterna manga (kısaltması CM, raporda normal değerlendirildi yazıyor) 7 mm çıkmış, internet dipsiz kuyusunda sınır 10 mm diyor (büyüyebilen veya küçülebilen bir şey anladığım kadarıyla) ilk gebeliğimde de aynı haftada 4 mm imiş. Bu konuda fikri/tecrübesi olan var mı acaba?

Yavrumun biraz korku filmi karakteri gibi çıkmış olsa da, usg çıktısını paylaşıyorum. Hiç öyle fotojenik pozlar düşmesi şansımıza(en azından yüz kısmında, yoksa başka açılardan frikikli şahane pozlar verdi)

Eklentiler

• 966047F0-5C63-49BC-A2E1-F20BFEEC48CB.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 62
Sağ bacagım varis ayaklar şişti.. tuzuda azalttım eskiye göre ama işte olacak oluyor.

soyasosu Kızımın günlüğünü okuduk aynı haftada ben hıssedıyormusum babası elını koyunca duruyormus buda aynısı ben sabah hıssettım eşim elini koydu durdu

Benim de öyle, babası elini koyunca içerde oynayan bebek bir anda duruyor

Günaydın kızlar kilo alımlarınız nasıl ilerledi bu haftaya kadar?
Merhaba, ben çok fazla kilolu başladığım için dikkat ettim kendimce, 1.5 kg almışım 22. Hafta itibariyle.

Kızlar bir sorum olacaktı? Haftada kaç gün protein tüketiyorsunuz?(et balık ya da tavuk olarak)
Ben günde iki yumurta ve ortalama 80 gr et tüketiyorum. Tavuk pek yenmiyor bizde, arada hindi but veya sote güzel bir alternatif oluyor. Balık da istediğimiz gibi bulamadığımız için arada anca çiftlikten gelmiş norveç somonu (veya bulursak yerli somon). Ama ben et ve yumurta sevdiğim için keyifle yiyorum, normalde de böyle besleniyorum yani (tabii normalde kırmızı eti haftada üçle sınırlamaya çalışıyorum) ama içim almazsa (hasta gibiysem, midem keyifsizse falan ve canım çekmiyorsa) silah zoruyla bile yiyemem. O yüzden yiyemeyenleri çok iyi anlıyorum.

Ben ev tipi öyle tartılar olduğunu bilmiyordum, ne güzelmiş. Memnunsanız marka önerisi alabilir miyim?

günaydjn, varis için doktora gittin mi? Arkadaşım birkaç haftadır varis çorabı giyiyor, doktor sadece yatarken çıkar demiş. O da 24 haftalık falan

Ben ev tipi öyle tartılar olduğunu bilmiyordum, ne güzelmiş. Memnunsanız marka önerisi alabilir miyim?
Benimki Vestel ama başka bir arkadaşımda xioami var. Sanrıım artık birçok marka çıkardı. Yeni kullanmaya başladık, şimdilik memnunum

Merhaba, günün bazı zamanları aynen dediğiniz gibi aşırı bir yorgunluk, hantallık ve hatta nefes nefese kalmışlık hissi yaşıyorum. O yüzden yürüyüşe daha dinç hissettiğim zamanlarda çıkmaya çalışıyorum. Bende de şöyle bir şey oluyor son zamanlarda, arada sırada tempolu yürümeye başlayınca karnıma kramp giriyor, yavaşlamak zorunda kalıyorum ama bir süre sonra geçiyor. Yürüyüş biraz alışkanlık meselesi, her zamanki sıklığı ve tempoyu kaçırınca vücut zorlanıyor bazen, ben ona bağlıyorum. Tempoyu düşürmek gerekse bile yürüyüşü ihmal etmemek gerek diye düşünüyorum, sonra alışıyor vücut zaten. Ama tabii alışmıyorsa veya normal dışı, sürekli bir zorlanma yaşıyorsanız doktora danışmak gerekebilir.

Ah çok güzel bir bebek :) hiç bir fikrim yok ancak benimkinde 4.4 mm yazıyor. Hafta olarak 20+4 görünürken.

Bilgim yok o konuda ama maşallah kilosu çok iyi . Şükür hersey de yolunda cıkmıs saglıkla gelsın doktorum söylemediyse üstünde durmadıysa demekki korkulacak bırsey degıl.

günaydjn, varis için doktora gittin mi? Arkadaşım birkaç haftadır varis çorabı giyiyor, doktor sadece yatarken çıkar demiş. O da 24 haftalık falan
Yok henüz gitmedim. Gitmeyi düşünüyorum da ultrason vs derken 1 ay-2 ay geçmiş olacak. Ultrason olmadan da sanırım çorap vermiyorlar

Bugün benimde detaylı günüm umarım herşeu güzell geçer ve bebeklerimi görürüm doktorun asistanı bütün kullandığım ilaçları raporları ugs görüntülerini getirmemi söyledi doktora danışırsın diye dosyam dünden hazır ama 18:00 randevum yoğun bi doktor biraz uzayada bilir tabi

Yok henüz gitmedim. Gitmeyi düşünüyorum da ultrason vs derken 1 ay-2 ay geçmiş olacak. Ultrason olmadan da sanırım çorap vermiyorlar
Yalan olmasın ayrıntısını çok bilmiyorum da kadın doğum doktoru varisler için kalp damara yönlendirmiş. O yüzden aklında olsun istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…