2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Burdan yazıyorum, en kolay sen alışacaksın bebekli hayata.. Dediydi dersin
Ben kendime hiç güvenmiyorum ama aklımdasın Bir de erkek diye herkes ekstra korkutuyor. En zoruna kendimi alıştırmaya çalışıyorum Biraz güzel hayal kuruyorsam, hemen sonrasında ağlama krizleri, uykusuz geceleri de kendime hatırlatıyorum ki sonrasında en azından biliyordum sürpriz olmadı diyeyim kendime

Dediğim gibi şu an çocuk olmadığı için de böyle söylüyor olabilirim ama büyüklerle büyütme şansımız istesek de zaten yok.

Eşimin iş değişikliği sonrası vakti uyarsa sabahları o, öğleden sonra ben bakacağım ama ne kadar uyacak ikimiz de bilmiyoruz. İlk etapta velilerim aracılığıyla güvenilir bir bakıcı bulmak olacak amacım ama uzun vadede ne kadar bakıcıyla ilerleyebilirim bilmiyorum. Hem güven kısmı hem de uzun süreli olması çok önemli.

Yoksa kim ister minnacık yavruyu hemen kreşe vermek ama İstanbul güven konusunda biraz zor. Çevremin çoğu ya büyüklerine baktırıyor(Aileleri İstanbul’da yaşıyor) ya da kreş desteği alıyor.

Sağlıkla gelsinler de elbette onlar için en doğrusunu yapmaya çalışırız

Kesinlikle ama kesinlikle ilk 1 ay zor ilk defa anne olacaklar için. Ölü gibisin 2 saatte bir emzir uyku duzenin 2 saat uyu kalk . Bebek hep uyuyor Gülmüyor konusmuyor hareket etmıyor besle doyur alt degıs gazını çıkar süt geldi gelmedi memeler acıyor dikişler acıyor ..
Sonra 1 ay bitiyor sen o düzene alışıyorsun bebek artık yalandan gülmelere başlıyor 2 saatlık uyku aralıkları uzuyor . Sende yavaş yavaş vakit yaratıyorsun kendine hoop 40 ınız cıkıyor bebek gece gündüzü öğreniyor sonra sı bir gülüşüne tüüüüm yorgunluk uykusuzluk ne varsa geçip giidyor

Her bebek ayrı macera galiba Böyle deneyimlerin paylaşılması çok güzel. Henüz ebeveyn olmayan bizler için daha gerçekçi içerikler oluyor. Sosyal medyada mükemmelleştirilen annelik, harika ev düzenleri, verilen eğitimler bana hiç gerçekçi gelmiyor zaten. Çevremde böyle olmaya çalışan çocuklarını proje çocuk gibi yetiştiren insanlar da var ama ben kendime bu konularda hiç söz vermiyorum. Şunu yapacağım, böyle bir anne olacağım vs demiyorum. Bazen bu da iyi hissettirmiyor sanki hiçbir hayalim, planım yokmuş gibi. Ama ben onun bir birey olacağını ve kendisi, karakteriyle bu yolculuğumuzun şekilleneceğine inanıyorum Çok sağlıklı ve kendini güvende hisseden, çok sevilen çocuklar yetiştirelim inşallah hepimiz

İşte diyorum ya mecbursan el mahkum ben bakıcıya verecegım parayı kendim çalışmamakla çözdüm. Ama Devlet memuru olsaydım Güzel bir işim olsaydı bende cocugumun gelecegı ıcın calısmayı secerdim.
Bakıcımı okul mu tabıkı okul.. Ama gercekten imkanı olan insanlar için değil mecbur olan insanlar için..

Canım hiç öyle düşünme lütfen ben çok fazla bebekle büyüdüğüm için ya da genetik kodlarıma annelik fazla yüklendiği için bilmiyorum rahatım. Ama ona rağmen pes edeceğime, yetemiyorum diyeceğime de o kadar eminim ki. Oralarda eşin ve ailen eminim en büyük destekçin olacak.

Ayrıca inan bana annem büyük kardeşimin kusmuğundan, benim de yaramaz olmamdan o kadar bıkmış ki, küçük kardeşim erkek olmasına rağmen onun uyumlu, sessiz sakin olması ona ödül gibi gelmiş.

Sınıfımda bu sene erkek çocuklarım var, Allahım bunlar ne güzel çocuk böyle deyip erkek çocuğum olsa bile okeyim moduna girdim düşün, oysaki ben bekarken bile kız hayalleri kuran bir tiptim

Doğduğunda Allahım ben neler düşünmüşüm diyip diyip paşayı koklayacaksın eminim

Haftaya cumartesi ayrıntılı randevum var 22de girmiş olucam. İnşallah hayırlı haberler alırım. Enfeksiyon dan dolayı bu hafta işe gitmiyorum havada öle sıcak ki. Rapor verdi doktor şükür rahatladım ilaçla da.
Alısverıs listesi yapıyrm ama pek bişey almadım. Eylül gibi baslıcam. Ev tadılat olacak bıkac gün zaman geçmeden yaptıralım dedik.
Şükürler olsun yarıya geldık hareket adını koyamıyorum ama sanki sıkıstırma pıt pıt gibi bıseler hissediyorum.
Geçen 2 durak yürüdüm panık atak mı, tansıyon mu neydi o fenalaştım nefesim kesildi ellerim titredi gibi 10dk kendime gelemedim. 2 kere oldum farklı zamanda. Hareketli biriyim ama gözüm korktu çok dikkat ediyorum. Nefeste sıkıntı olmaya başladı. Dikkat edin sizde.

Biz bir de kısmetse doğum sonrası birkaç hafta eşimle başbaşa olacağız. Gerçekten zorlanacağım biliyorum ama bunları yaşayanlardan duymak, sonra alışıyorsun demen bile çok iyi geliyor bana Benim eşim de ben de kendimize, özelimize zaman ayırmayı çok severiz. Sadece anne-baba olmak istemiyoruz. İnşallah iyi bir düzen tuttururuz da hayattaki her şeye zamanla vakit ayırırız. Yavrumuz da bize ayak uydurur

Kesinlikle canım, ben mesleğimi çok severek yapıyorum, e memuriyet olması da ekstra avantajım. Ona rağmen Eşime diyorum iş değişikliği sonrası zengin ol da ben çocuklara bakayım evde

Rabbim sağlıklı, mutlu, huzurlu çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Geri kalan her şey hallolur elbet

Evet çocuk seni yönlendiriyor Hayatına o yön veriyor. Boyle cok korkuyorsun ama dogunca bende ınanıyorum sen bu söyledıklerının hiçbirini yaşamayacaksın.. Belli ki kafanda dönen bunca hesap kitap üzüntü anneliği en güzel şekilde yapacagın için bence ..
Allah ızın verırse buradayız ve o günleri paylaşacağız

Benim şimdiden 2. Yapma planlarım 1. Yi henüz doğurmadığımdan sanırım
Bi doğurayım da ondan sonra karar vereceğim ben. 5-6 yaşına gelince olsun istiyorum aslında ama nasip tabi. Eşime kalsa hemen Bi tane daha yapalım kapansın çocuk defteri ama ben yok yapamam

İlk 1 yaşta çok mühim olmuyo kız erkek ayrımı.. Biraz daha buyudukce fark çıkıo ortaya.. Valla kız cocuk görmüştüm oyun grubunda, oradaki bütün erkek bebekleri sollardı yaramazlık konusunda.. O iş hiç belli olmuyor yani

[/QUOTE] Dediğin gibi olursam bana da sürpriz olur inşallah öyle olur Bebeğim maşallah içimde çok hareketli, bakalım dünyaya gelince nasıl olacak Evet burası iyi ki var ve ben yazamadığım günlerde bile mutlaka okuyorum takip ediyorum burayı. Çok güzel paylaşımlar oluyor

Evet o da var aslında benim bir erkek kardeşim var örneğin. Annem senden sonra bize çok iyi geldi der hep Sürekli ağladın, çok yordun diyor. Ama işte diyorum ya ben yine de yaramaza da kendimi alıştırayım da bana çekerse sürpriz olmasın

Bişey diyim mi valla anne kaynanayla olmaktansa eşimle geçirmeyi tercih ederim lohusalığı.. Bu yaşımda şunu anladm elin varsa başını kendin kaşıycan.. Kimseden hayır yok, hatta bazen kocadan bile... O yuzden dimdik kendin karşılıycaksın her zorluğu.. O zmn dahada güçlenio insan

Herkese günaydın,
Annelik konuşulmuş. Çok güzel ama her güzel şey gibi zorlukları var elbette. Altı aylık hamile halinizle acaba anneliğe hazır mıyım, iyi bir anne olabilecek miyim diye sorarken buluyorsunuz kendinizi, o sırada 4.5 yaşındaki çocuğunuz anneee diye bağırıyor mesela, içsel yolculuğunuz başlamadan bitiveriyor

Çok acil bir sorum var bu arada. Manisalı olan var mı aramızda? Mesir macunu yiyebiliyor muyuz? Normal çubuk gibi olanlardan? Fikri olan varsa çok sevinirim.

Kesinlikle katılıyorum, sürekli emzir emzir aç mı bu çocuk sesleri hala kulağımda ve o günden beri çocuk konusunda ki müdahaleleri sebebiyle inanılmaz soğudum kendisinden hiç gerek yok

Kızlar bugün ikinci tetanoz aşım geldi. Pek bu aşıyı araştırmıyoruz ama 2 ciyi de olmam gerekiyor mu?

Kesinlikle katılıyorum, sürekli emzir emzir aç mı bu çocuk sesleri hala kulağımda ve o günden beri çocuk konusunda ki müdahaleleri sebebiyle inanılmaz soğudum kendisinden hiç gerek yok
Şimdi merak ettiğim bir şey var, buradaki bazı başlıklarda da görüyorum. Sürekli anne/kayınvalidelerde bi emzir baskısı, bu çocuk aç baskısı oluyormuş. Peki gebelik döneminde fark ettirmiyorlar mı bunu?

Şimdi niye sordum bunu, annem genel olarak lohusa depresyonunun farkında bir kadın. Çevremdeki yeni doğum yapan her anneye karşı da hep böyle yaklaştı. Bir de ben ara ara yanında diyorum, anneme çok güvenirim yapma dediğimi yapmaz beni zorlamaz falan diye

Kv ise tam tersi aşırı müdahaleci bir kadın. Lohusalık diye bir şey bile pek yok gözünde farkındayım. Keza kendi kızının bile yapma dediklerini yapıyor, benim dediğim doğru diye.

O yüzden anneme aslında güveniyorum lohusa dönemimde destek olur diye ama ilk torunu olacak. Acaba başkasına gösterdiği anlayışı bana gösteremez mi ki? Sizlerin tecrübesi var, böyle yazıları gördükçe güvendiğim anneme karşı bile acaba diye bakmaya başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…