- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.953
- 83
FL 38.37 ile 7 ile çarpın. 26 cm civarı şu an. 19 değil.Hayır canım ben çarpıp yazdım sana zaten bak görüntü böyle
Ben kendime hiç güvenmiyorum ama aklımdasınBurdan yazıyorum, en kolay sen alışacaksın bebekli hayata.. Dediydi dersin
Dediğim gibi şu an çocuk olmadığı için de böyle söylüyor olabilirimSabah uyurken uykudan kaldırıp işe gönderir gibi 2 yasındakı cocugu asla kreşe veremıyorsun . Bırde 2 yaş cidden bebek hala bende büyüklerle büyüsün vs istemem yaşıtlarıyla oyunla eglenceyle buyusun ısterım ama 2 yas mecbur degılsem asla ama asla kreşe vermem.
Kızımı 4 yasında verdım ılk kres demek butun yıl hastalıkla mücadele demek o sene kan ver antıbıyotıkler cocuk perişan oldu. Kışın geri aldım nisan gıbı havalar ısınınca tekrar yazdırdım.
Açıkcası bebek doğmadan yapılan her plan yalan oluyorKızımı odasında yatıracagım demiştim kızım doğduğu yıl 300 küsur deprem oldu izmirde asla ayıramadım odasını
Kesinlikle ama kesinlikle ilk 1 ay zor ilk defa anne olacaklar için. Ölü gibisin 2 saatte bir emzir uyku duzenin 2 saat uyu kalk . Bebek hep uyuyor Gülmüyor konusmuyor hareket etmıyor besle doyur alt degıs gazını çıkar süt geldi gelmedi memeler acıyor dikişler acıyor ..Ben kendime hiç güvenmiyorum ama aklımdasınBir de erkek diye herkes ekstra korkutuyor. En zoruna kendimi alıştırmaya çalışıyorum Biraz güzel hayal kuruyorsam, hemen sonrasında ağlama krizleri, uykusuz geceleri de kendime hatırlatıyorum ki sonrasında en azından biliyordum sürpriz olmadı diyeyim kendime
Her bebek ayrı macera galibaSabah uyurken uykudan kaldırıp işe gönderir gibi 2 yasındakı cocugu asla kreşe veremıyorsun . Bırde 2 yaş cidden bebek hala bende büyüklerle büyüsün vs istemem yaşıtlarıyla oyunla eglenceyle buyusun ısterım ama 2 yas mecbur degılsem asla ama asla kreşe vermem.
Kızımı 4 yasında verdım ılk kres demek butun yıl hastalıkla mücadele demek o sene kan ver antıbıyotıkler cocuk perişan oldu. Kışın geri aldım nisan gıbı havalar ısınınca tekrar yazdırdım.
Açıkcası bebek doğmadan yapılan her plan yalan oluyorKızımı odasında yatıracagım demiştim kızım doğduğu yıl 300 küsur deprem oldu izmirde asla ayıramadım odasını
İşte diyorum ya mecbursan el mahkum ben bakıcıya verecegım parayı kendim çalışmamakla çözdüm. Ama Devlet memuru olsaydım Güzel bir işim olsaydı bende cocugumun gelecegı ıcın calısmayı secerdim.Dediğim gibi şu an çocuk olmadığı için de böyle söylüyor olabilirimama büyüklerle büyütme şansımız istesek de zaten yok.
Eşimin iş değişikliği sonrası vakti uyarsa sabahları o, öğleden sonra ben bakacağım ama ne kadar uyacak ikimiz de bilmiyoruz. İlk etapta velilerim aracılığıyla güvenilir bir bakıcı bulmak olacak amacım ama uzun vadede ne kadar bakıcıyla ilerleyebilirim bilmiyorum. Hem güven kısmı hem de uzun süreli olması çok önemli.
Yoksa kim ister minnacık yavruyu hemen kreşe vermek ama İstanbul güven konusunda biraz zor. Çevremin çoğu ya büyüklerine baktırıyor(Aileleri İstanbul’da yaşıyor) ya da kreş desteği alıyor.
Sağlıkla gelsinler de elbette onlar için en doğrusunu yapmaya çalışırız
Canım hiç öyle düşünme lütfenBen kendime hiç güvenmiyorum ama aklımdasınBir de erkek diye herkes ekstra korkutuyor. En zoruna kendimi alıştırmaya çalışıyorum Biraz güzel hayal kuruyorsam, hemen sonrasında ağlama krizleri, uykusuz geceleri de kendime hatırlatıyorum ki sonrasında en azından biliyordum sürpriz olmadı diyeyim kendime
Biz bir de kısmetse doğum sonrası birkaç hafta eşimle başbaşa olacağız. Gerçekten zorlanacağım biliyorum ama bunları yaşayanlardan duymak, sonra alışıyorsun demen bile çok iyi geliyor banaKesinlikle ama kesinlikle ilk 1 ay zor ilk defa anne olacaklar için. Ölü gibisin 2 saatte bir emzir uyku duzenin 2 saat uyu kalk . Bebek hep uyuyor Gülmüyor konusmuyor hareket etmıyor besle doyur alt degıs gazını çıkar süt geldi gelmedi memeler acıyor dikişler acıyor ..
Sonra 1 ay bitiyor sen o düzene alışıyorsun bebek artık yalandan gülmelere başlıyor 2 saatlık uyku aralıkları uzuyor . Sende yavaş yavaş vakit yaratıyorsun kendine hoop 40 ınız cıkıyor bebek gece gündüzü öğreniyor sonra sı bir gülüşüne tüüüüm yorgunluk uykusuzluk ne varsa geçip giidyor
Kesinlikle canım, ben mesleğimi çok severek yapıyorum, e memuriyet olması da ekstra avantajım. Ona rağmen Eşime diyorum iş değişikliği sonrası zengin ol da ben çocuklara bakayım evdeİşte diyorum ya mecbursan el mahkum ben bakıcıya verecegım parayı kendim çalışmamakla çözdüm. Ama Devlet memuru olsaydım Güzel bir işim olsaydı bende cocugumun gelecegı ıcın calısmayı secerdim.
Bakıcımı okul mu tabıkı okul.. Ama gercekten imkanı olan insanlar için değil mecbur olan insanlar için..
Evet çocuk seni yönlendiriyor Hayatına o yön veriyor. Boyle cok korkuyorsun ama dogunca bende ınanıyorum sen bu söyledıklerının hiçbirini yaşamayacaksın.. Belli ki kafanda dönen bunca hesap kitap üzüntü anneliği en güzel şekilde yapacagın için bence ..Her bebek ayrı macera galibaBöyle deneyimlerin paylaşılması çok güzel. Henüz ebeveyn olmayan bizler için daha gerçekçi içerikler oluyor. Sosyal medyada mükemmelleştirilen annelik, harika ev düzenleri, verilen eğitimler bana hiç gerçekçi gelmiyor zaten. Çevremde böyle olmaya çalışan çocuklarını proje çocuk gibi yetiştiren insanlar da var ama ben kendime bu konularda hiç söz vermiyorum. Şunu yapacağım, böyle bir anne olacağım vs demiyorum. Bazen bu da iyi hissettirmiyor sanki hiçbir hayalim, planım yokmuş gibi. Ama ben onun bir birey olacağını ve kendisi, karakteriyle bu yolculuğumuzun şekilleneceğine inanıyorum Çok sağlıklı ve kendini güvende hisseden, çok sevilen çocuklar yetiştirelim inşallah hepimiz
Bi doğurayım da ondan sonra karar vereceğim ben. 5-6 yaşına gelince olsun istiyorum aslında ama nasip tabi. Eşime kalsa hemen Bi tane daha yapalım kapansın çocuk defteri ama ben yok yapamamBenim şimdiden 2. Yapma planlarım 1. Yi henüz doğurmadığımdan sanırım
Ben kendime hiç güvenmiyorum ama aklımdasınBir de erkek diye herkes ekstra korkutuyor. En zoruna kendimi alıştırmaya çalışıyorum Biraz güzel hayal kuruyorsam, hemen sonrasında ağlama krizleri, uykusuz geceleri de kendime hatırlatıyorum ki sonrasında en azından biliyordum sürpriz olmadı diyeyim kendime
Dediğin gibi olursam bana da sürpriz olurEvet çocuk seni yönlendiriyor Hayatına o yön veriyor. Boyle cok korkuyorsun ama dogunca bende ınanıyorum sen bu söyledıklerının hiçbirini yaşamayacaksın.. Belli ki kafanda dönen bunca hesap kitap üzüntü anneliği en güzel şekilde yapacagın için bence ..
Allah ızın verırse buradayız ve o günleri paylaşacağız
Evet o da var aslında benim bir erkek kardeşim var örneğin. Annem senden sonra bize çok iyi geldi der hepİlk 1 yaşta çok mühim olmuyo kız erkek ayrımı.. Biraz daha buyudukce fark çıkıo ortaya.. Valla kız cocuk görmüştüm oyun grubunda, oradaki bütün erkek bebekleri sollardı yaramazlık konusunda.. O iş hiç belli olmuyor yani
Biz bir de kısmetse doğum sonrası birkaç hafta eşimle başbaşa olacağız. Gerçekten zorlanacağım biliyorum ama bunları yaşayanlardan duymak, sonra alışıyorsun demen bile çok iyi geliyor banaBenim eşim de ben de kendimize, özelimize zaman ayırmayı çok severiz. Sadece anne-baba olmak istemiyoruz. İnşallah iyi bir düzen tuttururuz da hayattaki her şeye zamanla vakit ayırırız. Yavrumuz da bize ayak uydurur
Kesinlikle katılıyorum, sürekli emzir emzir aç mı bu çocuk sesleri hala kulağımdaBişey diyim mi valla anne kaynanayla olmaktansa eşimle geçirmeyi tercih ederim lohusalığı.. Bu yaşımda şunu anladm elin varsa başını kendin kaşıycan.. Kimseden hayır yok, hatta bazen kocadan bile... O yuzden dimdik kendin karşılıycaksın her zorluğu.. O zmn dahada güçlenio insan
Kesinlikle katılıyorum, sürekli emzir emzir aç mı bu çocuk sesleri hala kulağımdave o günden beri çocuk konusunda ki müdahaleleri sebebiyle inanılmaz soğudum kendisinden hiç gerek yok
Şimdi merak ettiğim bir şey var, buradaki bazı başlıklarda da görüyorum. Sürekli anne/kayınvalidelerde bi emzir baskısı, bu çocuk aç baskısı oluyormuş. Peki gebelik döneminde fark ettirmiyorlar mı bunu?Bişey diyim mi valla anne kaynanayla olmaktansa eşimle geçirmeyi tercih ederim lohusalığı.. Bu yaşımda şunu anladm elin varsa başını kendin kaşıycan.. Kimseden hayır yok, hatta bazen kocadan bile... O yuzden dimdik kendin karşılıycaksın her zorluğu.. O zmn dahada güçlenio insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?