2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Benim ilki erken dogum olunca hazırlıksız yakalandım.. Ama sonra kadın dogum kliniğine kontrole gittgmde Bi tepsi börek götürmüştüm bütün asistanlara genelde onlar ilgilendiler benle çünkü.. Böreği verirken de bi şaşırdılar, hiç beklemiolardı.. Devlet hastanesinde sanrm boyle yapan hiç olmadı

Kızlar bugün yazmıştım benim kızçe bugün aynı yerde 5 dk hareket etti diye. Karnım alçaldı yükseldi aynı yerde. Son zamanlarda da bu tarz hareket çok hissediyordum, biraz araştırınca sanırım ben kızımın hıçkırığını hissediyorum malum ben kızçemin hareketlerini uzun zamandır dışardan gördüğüm için, sanırım bunu da erken gösterdi yine bana

Onlarda duruyorda ımm şey biraz pembe mor Malesef onları erkeğe uygun yapamayacagım belkı bısıkletı sprey boyayla sıyah yapabılırım
ayy masallah ne güzellll
Teşekkür ederim
Yaaa alpii çok güzel ikinci çocuk göbeği o yüzden öyle
Yaa olabilir çünkü ilk aydan göbek çıktı bunda kızımda bu kadar göbekle doğuma girdim
Ahh gel göbeeemizi tokuşturalım
Ahahah olur

Bebişlerinin duymaya daha yeni başlaması 24. haftasonun sonu diye doktorum söylemişti, siz tam kaç haftalıksınız bilmiyorum ama ses ile hareket arasında tesadüfi bir ilişki olmuş olabilir o dönem. Merak etmeyin 28. hafta sonrası hareketler daha belirgin ve düzenli olacak..

Herkese günaydın,
Biz 26. Haftaya girdik dün, ben de bir süredir hareketlerinde yavaşlama hissediyorum, sanki eskisi kadar kıpır kıpır değil gibi ama aynı şeyi yazan çok olmuş, normal olduğunu varsayıyorum o yüzden. (Gerçi sıcaktan o da bayılmış olabilir tabii bizim gibi)
Kapı süsü konusunda herkesin farklı bir tarzı ve tercihi oluyor. Ben ilkinde kendim yapmıştım. Kumaş kaplı bir panel üstüne içi elyaf dolu keçe hayvanlar ve balonlar, alta da keçeden isim yapmıştım. Gerçi ortaokul iş teknik dersi ödevinden hallice olmuştu ama benim tarzıma uygundu. Kendi yapmayı düşünenler için pinterest ve youtube araştırması yapmayı öneririm. Ben bu konulara biraz hevesliyimdir ama çok becerikli değilimdir, ona rağmen youtube videolarıyla makrome saksılık falan bile yapabildim (çok mükemmeliyetçi değilseniz iş görür yani) ben ekim sonu kasım başı gibi oğlumla birlikte seçip yapmayı planlıyorum bu seferki kapı süsünü.

soyasosu sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim. Benim iki gebeliğimde de bu haftalarda iri bebek izlenimi verdiği için (ben de biraz kilolu olduğum için) şeker bekleniyordu (çıkmadı ikisinde de ama ben normal yediklerime çok dikkat etsem de tatlı kaçamaklarından vazgeçemedim, geçemiyorum aşırıya kaçmadan tabii) İlkinde bebek iki-üç haftaya kadar öne geçmişti hatta ilerleyen haftalarda ama sonlara doğru haftasını yakaladı. 3.800 ve sapasağlam doğdu. Darısı şimdikilerin başına.
Bu arada çeşitli ölçümler arasında belli bir oranda (1-2 hafta kadar) fark olmasının da normal olduğu söylendi bana hep. Fl/ac fl/bdp gibi oranların belli bir persantil aralığı var, onları aşarsa doktor uyarır zaten diye düşünüyorum. (Femur ve humerus gibi uzun kemiklerin diğer ölçülere göre geriden gelmesi gelişim geriliğine işaret edebiliyor bazen mesela ama biz o aşamayı geçtik bence)

Kızlar şöyle bi kapı süsü yaptırmak istiyorum bu sayfa 500 diyo daha uyguna yapabilecek tanıyo musunuz

Son düzenleme:
Bana bu dönemde en çok fayda eden şey ekmeği azaltmak oldu. Makarna pilav da pek yemiyorum, midem 3-4 gündür yanmıyor
ben karbonhidratı hemen hemen hamileliğin en başından beri o kadar az tükettim ki ondan olduğunu sanmıyorum da. sanırım domates gibi asitli şeyler yapıyor. bir de artık normalmiş diye okudum.

benim dişimin biri çok çok önceden dolguşuydu 2.trimesterin başında aşırı bir ağrı başladı. doktor geçici kanal yaptı ara ara kontrole gidiyorum. eğer hala 2. trimesterdeysen 3 e geçmeden mutlaka git. 3 te çünkü müdahale etselerde sprey uyuşturucu şeyi bile sıkmıyorlarmış. benim diş doktorum öyle söyledi yani bilmiyorum kesinde konuşmayayım. hatta kurşun yelek giydirip röntgen çekilebiliyormuş onu bile riske almadı. geçici kanal ve ayda 1 kontrolle götürüyoruz şu an .

Kızlar kv problemlerine ben de ekledim, dün bizdeydi haftaya şeker yüklemem olacak dedim şeker yüklemesi zararlı değil mi dedi, ana kucağı-oto koltuğu almıştım oturma odasında duruyordu bunların üstü neden örtülü değil tozlanmaz mı gibi söyledi, beşiğin-dolabın fiyatlarını teker teker sormalar biraz gıcık oldum anlaşılan. Bir de evimizin eski oluşuna takılmış, depremde bu upuzun binalar yokolur gibi bir söz etti sinirlenmemek için zor tuttum kendimi. Doğum sonrası en az 2 hafta bizde kalacaklar umarım kendime hakim olabilirim :))

ben karbonhidratı hemen hemen hamileliğin en başından beri o kadar az tükettim ki ondan olduğunu sanmıyorum da. sanırım domates gibi asitli şeyler yapıyor. bir de artık normalmiş diye okudum.
Asiyi artıran domates çiğ soğan vs hep azalttım onları. İnşallah geçer senin de

Cevap ver ben kv evindeyken birkaç şeye yorum yaptı; çocuk sayısı, bakıcı olmaması konusu gibi. Sizin zamanınızdaki gibi doğurup sokakta büyümüyor çocuklar dedim. İsteyen istediği gibi yapsın ama istediğim çocuk sayısı da belli, bakıcının ve kreşin olacağı da belli. O konuda ben netim dedim ve konu orada kapandı. Yani umut ediyorum bebeği görmeye geldiğinde de konuşmaz yine öyle şeyler, çünkü sabrımın çok olacağını zannetmiyorum

yaaaa çiğ soğandan uzak durabilirim ama domatesten nasıl dururum bilmiyorumm. hamileliğimin demirbaş besini domates peynir
Ahh ahh ben de çok severim. Bir de annemin bahçesi var, günlük geliyor mis gibi ama daha az tüketmeye çalışıyorum

Ahh ahh ben de çok severim. Bir de annemin bahçesi var, günlük geliyor mis gibi ama daha az tüketmeye çalışıyorum
yaaa gebeliğin başından beri düzenli kilo almak için diyetisyenle devam ediyorumda. diyetisyen bana sotelersen asit miktarı azalır istersen bir de öyle dene dedi. ama sotelenmiş domatesin yeri ayrııı çiğ domatesin ayrı ayy mis gibiii anneciğinin yetiştirdiği domates hemde çok şanşlısın

Evet evet buraya geldiğimden beri gerçekten her şeyin bahçeden gelmesi o kadar büyük bir şans ki bir de tam sebze zamanı olduğu için çok rahat ediyorum. soyasosu ndan feyzalarak akşam yemeğinde protein olmadığı zamanlarda da 2 günde bir öğle yemeğine de köfte yapıyorum. Şimdilik midem düzeldi
Bir de arkadaşlar bilenler vardır tabi ama ara öğün için kabak cacığı harika oluyor (başka ismi vardır belki ama ben öyle diyorum )
Kabak ve elma/armut gibi bir meyveyi rendeleyip suyunu sıkıyorum. İçine biraz dereotu, yoğurt, sarımsak katıyorum. Üstüne de ceviz ve bazen çok az z.yağı.

Kızlar ben bugün tartıldım 2 kilo vermişim. Garip oldu benim için biraz tabii. Laktoza intoleransım var muz tükettiğim için laktozlu üst içiyordum, sürekli tuvalete çıkartıyor o da ondan mı acaba ? Onun dışında umarım herkes iyidiiiirrr. Kapı süsü için de model beğendim, atölyede taslağını çıkartıp süslemesini kendim yapacağımmm.

Tavsiyem doğum sonrası kalmamaları yönünde

Tavsiyem doğum sonrası kalmamaları yönünde
Haklısınız, benim babam rahatsız olduğu için annem ne yazık ki bizde kalması mümkün değil oysa annem yanımda olabilse çok güzel olurdu. Eşim de annem gelemeyeceği için benim annem gelsin o zaman demişti ilk çocuk ve tek olmak da korkutuyor beni ilk başlarda o yüzden bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…