2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Şu kimyon ve rezene çayından allah razi olsun cidden Çocuk huzura erdi resmen ya... Gazını saatlerce cikaramayan çocuk daha sırtına vurmadan geğiriyor. Gaz ağlamaları bitti, uyanık mesela 2,5 saattir ama ağlamıyor bakınıyor emiyor gaz sancısı yok Gaz damlalarına verdiğim paraya yazık oldu Bundan sonra biogaia+çayla yola devam

Alıcam ben de hemen ya

arkadaşlar bebekler neden kusar ? mesela gece emiyoruz ama uzun uzun değil 5-10 dk neyse ( en az 15 dk emme olmalı diye biliyorum) memede uyuyoruz yatırıyorum kusuyor. doyuyorlar mı yoksa açlar mı ben artık kafayı yedim yiyeceğim. gece 1 kere mama veriyorum artık içime sinmiyor. gündüzleri de önceden emzik yerine geçtiğim için sürekli emziriyordum şindi emzik vermeye başladım ve yeterince emmiş oluyorlar mı ayırt edemiyorum.

nolur şu emme - beslenme konusunda bildiğiniz ne varsa benimle paylaşır mısınız ? bizim duruma uyan şeylerle en azından çıkarım yapabileyim.

Hayırlısı olsun , sağlıkla büyüsün minik

Canım bebekler bir çok şeyden dolayı kusabilir. İlk akla gelen reflü, eğimli mi yatırıyorsun? Eğer değilse bir de o şekilde deneyebilirsin. Kusma durursa reflu olma ihtimali yüksek. Mide gazından kaynaklı kusabilir birde anne sütündeki laktozu sindiremedigi için kusabilir veya yediğin bir şey ona dokunduysa yine kusabilir. Tek tek deneme yapmak gerekiyor malesef ve bu süreci doktorla takip etmek daha doğru olur fikrimce. Kusma dan kastın fışkırır tarzda mi o da önemli tabi. Tokluklari bezin doluluk oranından anlayabilirsiniz. Günde dolu dolu 4-5 bez yeterli duyduklarını gösteriyormuş. Gece mama vermediğiniz ve mama verdiğinizdeki uyanma sürelerine de dikkat ederek az çok fikir sahibi olabilirsiniz. Çok sık memede kalıyor demişsiniz ya gündüz o anlarda mama vermeyi denediniz mi? Yine aynı sıklıkta mı meme istiyorlar ?

Ben de 57 ile gebe kalmistim. 72 ile doguma gittim. Suan 65 kg yim. Canim dediginiz gibi hepsini bende yaptim ama kisir dongu ... Biraz fazlasi ile kalarak vucuda bu kadar yeterli mesaji vermek lazim. Bebeklerimiz masallah iri, iyi cekiyorlar o yuzden bol sut indi bence... Biraz da yapisal... Destek icin cok mersi

2 gun cektim, ben de az az ikisinden toplam 120cc sagdim ve siskinlikle yasadim Bugun daha iyiyim insallah. Dun resmen korkudan bi sey yemedim dunumuzle bugunumuz tutmuyor psikolojimiz ne yapsin

Canım gazını çıkarmadan hemen yatirirsan kusar önce sırtını sivazla geğirsin sonra yatır

Canim o 2 saatte bir sarilik yuzindendi. Artik birak uyusun sen de keyfine bak. Uyku da beslenme kadar onemli...uyaninca iyi beslersin olur biter...

Nasil bir korse kullaniyorsunuz
Kizimda korse kullandim hic faydasi olmuyor. Hemen vucut seklini aliyor. Ben bu defa boyle siki parlak taytlar var ya onun kucuk bedenini aldim. Esnemesi az ve cok iyi sikistryr.

Reactions: Cmz
Benim oglumun bugun sabah dustu. Ama 4 gunluk henuz ve icinde kurumayan bolge var. P tesi doktor kontrolu var, o zamana kadar suyla temas yapmamak daha iyi olmaz mi?
Canım benim oğlumunda 2 gün önce düştü içinde kurumayan kisim olduğu için yıkamadık yarın yıkayacağız

Kızlar bebeklerin kaka yapmasi sanırım 1 aydan sonra azalmaya başlıyor. Normalde 1-2 saate kakalı bez alırken artık süresi uzamaya başladı sizlerde durum nasıl?
Evet canım git gide azalacak,büyüyorlar artık
Olabilir,bizimde 22 gün bugün her yemekten sonra düzenli çıkıyor şu anda beslenmesine bağlı aslında ama bir iki gündür sümüksü şeyler oluştu kakasında sizde de oluyor mu?
Kakada mukus deniyor ona,takip et canım alerji belirtisi olabilir…gaz sancısı çok mu ya da gece uykusu nasıl?
Canım bize doktor 4-5 saate kadar uyusun uyandırmayın demişti,uyku bebekleri gerçekten çok büyütüyor.o acıktı mı uyanacağı zamanı bilir tahmin ettiğimizden daha akıllı bebişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…