Valla ben de sözde ikinci çocuk ama ilk çocuk gibi çaresizim. Sudan çıkmış balığa döndüm resmen. Uykusuzluk,gaz, meme reddi bir bebekte olmamasi gereken her şey mevcutKızlar bebekle gününüz nasıl geçiyor ? Bizimki ya ağlıyor ( daha çok ) ya uyuyor. Şarkı söylüyorum , kart gösteriyorum , evi tanıtıyorum , masaj yapıyorum falan ama yok günde toplasak 1 saat anca oyalanıyor. Bu normal mi bilmiyorum. Ev işi yemek falan yok zaten kusup boğazına kaçıyor uyurken uyanıkken gözüm hep üstünde. Bebek benim hayatıma dahil olamadı sanırım ben onu odak noktam yaptım. Hiç istemediğim ne varsa hepsini yaptım. Teoride süperdim uygulamada sınıfta kaldım. Sizlerde durumlar nasıl merak ettim.
Ekin artık büyüdüğü için, bir rutin oluşmuş olabilir inşallah tabiKızlar atak haftalarinin bittiğini nasil anlarız?
Ekin 'i dün akşamüstü 7 gibi uyuttum. 11 de altını açtım emzirdim tekrar uyudu. Gece 3.30 gibi uyandi altini aldim besledim 4.30 gibi tekrar uyudu. Sabah 9.30 gibi uyandi ayni sekilde alt al besle biraz oyalandi 11 e doğru uyudu. Şimdi yeni uyandı neyi doğru yaptım acaba
Gel arkadaşımBeni de alın araniza 2. Gündeyiz.
Uykusuzluk çok zor, hele bir de okula giden kardeş varsa evdeMaşallah de kız bize de tarifini ver uyumuyor uyumuyor uyumuyor gözü açık dinleniyor sanki onu uyutana kadar acıkıyor bu sefer açlıktan uyanıyor.
Aaa taze fasulye yiyebilir miyizAyıptır söylemesi dün kısır yedim hiç bişi olmadı. Mercimek, kuru fasulye falan henüz hiç denemedimBen hep yedim yoğurt,ayran ama yemedigim günler cidden farketti demek ki sindiremiyor Sebze olarak brokoli,karnabahar ve taze soğan harici her seyi yiyorum canım. Pırasa, ıspanak, kereviz, taze fasulye vs. Yiyorum hep
Süper bir şey oBi video atmıştım gaz çıkarma ile ilgili onu denedin mi ?
Evet, üstten gazı kolay çıkarıyor da alttan saatlerimi alıyorAlttan çıkarması daha zor bence bebek için. Kıvranıyorlar çünkü
Çok geçmiş olsun, bebeklerin hasta olması bizleri daha çok etkiliyor.Merhaba kızlar bende oğlumda hastaydıkbenim bademcikler çok kötüydü antibiyotik kullandım biraz düzeldi oğlumda 1-2 aydır sürekli nezle boğazları da ağrıyor antibiyotik şurup içmediği içinde iyileşmiyor hepkorkuyordum kızımda hasta olur diye galiba oldusüt içmek istemiyor maksimum isteğiyle 20 cc içiyor diğer 30 cc ben zorlayarak içiriyordum ki o şekilde kilo aldı. 3-4 gündür düzensizlik var kızımda içiriyorum sonra burnundan süt fışkırıyor ve artık her beslenme oluyor. Bu sabahta 7:30 da besledim 1-2 saat sonra baktım hiç uyumadı aranıyorda biraz emzirmeyi deneyeyim dedim istemedi ağzına koymaya çalıştım midesi bulandı ve kustu yoğurt kesiği gibi baya kustu. Sabahtan beri de 10 cc 20 cc içiyor zorlamıyorum ama onuda burnundan fışkırarak çıkarıyor burnunu sildim yeşil sümükte vardı kusmuğunda da balgam vardı. Hastalanmış mıdır acaba ???
Hastaneyedegittik Dr yok malum deprem bölgesindeyiz. Ya bi dedin yıkadım yüzü göğüsleri sırtı boynu hep isilik olmuştu bende üstünü çok örtmedim ilcelttim isilik baya azaldı rengide açıldı ama hasta oldu gibi sürekli uyuyor. Beslerken de kıpkırmızı oluyor topluyor kendini gazı var ama çıkarıyorda maflor da kullanıyoruz.Oğlumda hasta oda kustu baya. Çok bitik hissediyorum eşimde bende
Ben her seyi yiyorum. 2 gundur gazi cok diye sut icmedim gene ayni, sut de icicem artik... Bari yemeden kismayayim yoksa uykusuzluk zor bir de diyete girersem...Aaa taze fasulye yiyebilir miyizkısır da beni çok mutlu etti o kadr istemiştm ki
Hamileliğimin son haftası yiyeemedim. Yicem galiba yarın. Bulgur pilavı yiyen var mı peki
Onu coktan yapiyordum canim taa.oglumdayken annem kayinvalidem o sekilde yaparlardi biliyordum. Nadir cikariyor agizdanBi video atmıştım gaz çıkarma ile ilgili onu denedin mi ?
Alttan altini aciyorum altini temizlemek icin bacaklarini yukari kaldirinca baya cikariyor.Ya da sancisi tutunca masaj vs cikariyor. Hatta az once uyurken kendi cikariyordu buyuk adamlar gibi ses de cikiyorAlttan çıkarması daha zor bence bebek için. Kıvranıyorlar çünkü
Ben ayran icince ustune.kimyon serpip iciyorum canim.Olabilir canım ben yoğurt ayran içince çok sancısı oluyor onu farkedip kestim
Ben bulguru dogdugu ilk haftadan beri yiyorum. Sadece nohut,.kuru fasulyeye yemedim suanlik onlar kalsinMercimek çorbası içtim aslında diğer günlerden farkı yoktu zaten gaz sancıları vardı. Sebze kısmını biraz daha genişleteceğim ben de. Bulgur deneyeyim bari bir dereferans oluyor böyle sağol canım
Dogdu dogali bulgur pilavi yiyorum canim. Sut.de yapiyor.Aaa taze fasulye yiyebilir miyizkısır da beni çok mutlu etti o kadr istemiştm ki
Hamileliğimin son haftası yiyeemedim. Yicem galiba yarın. Bulgur pilavı yiyen var mı peki
Bugün bir meyhane pilavıyle açılış yapayım o zamanBen bulguru dogdugu ilk haftadan beri yiyorum. Sadece nohut,.kuru fasulyeye yemedim suanlik onlar kalsin
Kac saatte bir besliyorsun canim. Beslenme saatini biraz uzat istersen eger cok sik sik beslemeye calisiyorsan fazla gelip kusuyordur. Isteksizlikte olur. Cok gecmis olsun. Olmadi kontrol icin yakin bir sehirdeki doktora getirebilirsinMerhaba kızlar bende oğlumda hastaydıkbenim bademcikler çok kötüydü antibiyotik kullandım biraz düzeldi oğlumda 1-2 aydır sürekli nezle boğazları da ağrıyor antibiyotik şurup içmediği içinde iyileşmiyor hepkorkuyordum kızımda hasta olur diye galiba oldusüt içmek istemiyor maksimum isteğiyle 20 cc içiyor diğer 30 cc ben zorlayarak içiriyordum ki o şekilde kilo aldı. 3-4 gündür düzensizlik var kızımda içiriyorum sonra burnundan süt fışkırıyor ve artık her beslenme oluyor. Bu sabahta 7:30 da besledim 1-2 saat sonra baktım hiç uyumadı aranıyorda biraz emzirmeyi deneyeyim dedim istemedi ağzına koymaya çalıştım midesi bulandı ve kustu yoğurt kesiği gibi baya kustu. Sabahtan beri de 10 cc 20 cc içiyor zorlamıyorum ama onuda burnundan fışkırarak çıkarıyor burnunu sildim yeşil sümükte vardı kusmuğunda da balgam vardı. Hastalanmış mıdır acaba ???
Hastaneyedegittik Dr yok malum deprem bölgesindeyiz. Ya bi dedin yıkadım yüzü göğüsleri sırtı boynu hep isilik olmuştu bende üstünü çok örtmedim ilcelttim isilik baya azaldı rengide açıldı ama hasta oldu gibi sürekli uyuyor. Beslerken de kıpkırmızı oluyor topluyor kendini gazı var ama çıkarıyorda maflor da kullanıyoruz.Oğlumda hasta oda kustu baya. Çok bitik hissediyorum eşimde bende
Takviye kullaniyorum canim zaten 2-3 ayda erimez heraldePeki sen kalsiyumu nasil alacaksin? Kemiklerin masallah erir
Hahahah hayal gibi geldi şuan bu cümleEkin artık büyüdüğü için, bir rutin oluşmuş olabilir inşallah tabi
Ben yiyorum canım bulgur bizde sorun yaratmadiAaa taze fasulye yiyebilir miyizkısır da beni çok mutlu etti o kadr istemiştm ki
Kesinlikle şipşakSüper bir şey o
O zaman çok hava yutmuyor demek ki kuzumOnu coktan yapiyordum canim taa.oglumdayken annem kayinvalidem o sekilde yaparlardi biliyordum. Nadir cikariyor agizdan
Hiç içmesem daha iyiBen ayran icince ustune.kimyon serpip iciyorum canim.
Sizin bebeğinizde emme veya mama sonrası kusuyor mu acaba ve bu kusmalar normal mi ben kime sorsam midesi genişliyor ondan kusuyor diyorlar ve bı kaç gündür çok yoğun gaz sancısı yaşıyor kendni sıktığı için mi kusuyor acaba diye düşünüyorumEvet benim bebeğim de gazlı sakinleşmek için emmek istiyor. Bende emzikle geçiştiriyorum o sancıyı gecirene kadar. Ama bu iki gündür farklı cidden aç olduğunu görüyorum emmek istiyor ama sanirim doydugunu anlamıyoruz ikimizde. Happy moms uygulamasında 5. Hafta atağında bebeklerde iştah artışı oldugu ve daha fazla emmek istedikleri yazıyor. Onunla alakalı olabilir ama dediğim gibi ne zaman durması gerektiğini kestiremiyorum sanırım
Guzel oluyor kiz deneHahahah hayal gibi geldi şuan bu cümle
Ben yiyorum canım bulgur bizde sorun yaratmadi
Kesinlikle şipşak
O zaman çok hava yutmuyor demek ki kuzum
Hiç içmesem daha iyi
Cok fazla içince kusuyor canımSizin bebeğinizde emme veya mama sonrası kusuyor mu acaba ve bu kusmalar normal mi ben kime sorsam midesi genişliyor ondan kusuyor diyorlar ve bı kaç gündür çok yoğun gaz sancısı yaşıyor kendni sıktığı için mi kusuyor acaba diye düşünüyorum
Yaa geçmiş olsun sizinkide mi öyle benim bebeğimde bu hafta tam dediğiniz gibi uyurken gözüm arkada kalıyor ekstra bide burun tikanikligi oluyor hırıltı geliyor geceleri çok huzursuz oluyorum ..Benim kızım da uyurken kusuyor. O kadar hafif uyuyorum ki hık dese uyanacak şekilde. Sonra da anne pertEmme gaz çıkaramama ( deniyorum deniyorum olmuyor ) tekrar gazlanma ağlama tekrar meme ağlama bu döngüden sanki hiç çıkamayacağız gibi.
Benimkide bazen kendni cok zorluyor ve ardından hemen kusuyor beslerken o bırakmadan çekmekte istemiyorum sütüm yetersiz mama kullanıyoruz ek olarak kusuncada geriliyorum doydugunu nasıl anlayabiliriz ki acabaCok fazla içince kusuyor canım
İçim dışım kimyon olduGuzel oluyor kiz deneyanliz cok guldum
Bu toz kimyon modeli farkliİçim dışım kimyon oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?