Bi yerde görmüştüm yeşil soğan sütün tadını değiştiriyormus meme reddi yapabilirmiş@missyildiz58 ben de böyle yapıyorum ve yeşil soğan evlerden ırak cidden çok fena gaz yapıyor
Bana daha 3 günlükken emzirdikten sonra 1 ölçek de mama ver demişti. Şimdi hem emziriyorum hem de doymadığında 3 ölçek mama veriyorum. 3 günlükken 2600dü şuan 41 günlük 5100 kilosuYok hayır sadece anne sütü veriyorum.
Çok iyi kilo almış maşallah biz hiç mama vermedik ama bu gidişle başlayacağız sanırımBana daha 3 günlükken emzirdikten sonra 1 ölçek de mama ver demişti. Şimdi hem emziriyorum hem de doymadığında 3 ölçek mama veriyorum. 3 günlükken 2600dü şuan 41 günlük 5100 kilosu
Zaten doymuyorsa ver, kilo da almış olur. Midesi de genişler daha fazla beslenmeye başlarÇok iyi kilo almış maşallah biz hiç mama vermedik ama bu gidişle başlayacağız sanırım
Benimki mama yiyince dediğiniz gibi kusuyor. Sadece süt verdigimde sıvı bı şekilde geri çıkarıyor. Gece sıkıntı gerçekten. Ben memeden kıyıp cekemiyorum pek sütüm olmadığı için ama geri çıkarınca da üzülüyorum hazine kaybetmişim gibi hissediyorumBir kaç gündür emme sonrasında peynir kesiği gibi kustu fazla emdigini farkettim normale göre.Bende geceleri tedirgin oluyorum kusarda duymam diye. O yüzden doydugunu düşündüğümde memeden çekiyorum emzigi veriyorum. Zaten doymadiginda 15 20 dk sonra tekrar memeyi istiyor oradan anliyorum.Şükür bi daha kusmadi. Sanırım aynı haftalarda olduğumuz için benzer şeyler yaşıyoruz hepimiz. Çocuklarımız her gün büyüyor ve buna göre ihtiyaçları değişiyor. Bir günü bir gününü tutmuyor gerçekten 1 ayda yaşlandım
Genel olarak gaz sancisi, ağlama probleminiz yoksa vermeyebilirsin aslında canım demek ki tolere edebiliyor kendi kendineGaz sancisi çekip aglamiyor da ben yine de veriyorum. ne zaman versem kivranmaya başlıyor sanirim o da etki ettiği için
Aaa ben de tarçın için aynı şeyi duymuştumBi yerde görmüştüm yeşil soğan sütün tadını değiştiriyormus meme reddi yapabilirmiş
Evet canım birer fısKızlar nazalnem damla kullanan var mı aranızda? Nasıl kullanıyorsunuz? Her bir burun deliğine bir damla şeklinde mi?
Yaa harikaymışşş nasıl mimikler aynıKızlar çok güldüm bunlar bizim bebişler değil mi
Ay bunu bilmiyordum iyi ki dedinGenel olarak gaz sancisi, ağlama probleminiz yoksa vermeyebilirsin aslında canım demek ki tolere edebiliyor kendi kendine
Aaa ben de tarçın için aynı şeyi duymuştum
Evet canım birer fıs
Gece çok geç yattığım için sabah besleyip eşime devrediyorum ve birkaç saat uyuyorum çok şükür . Sonra kalkınca yine aynısını yapıyorumKızlar bebekle gününüz nasıl geçiyor ? Bizimki ya ağlıyor ( daha çok ) ya uyuyor. Şarkı söylüyorum , kart gösteriyorum , evi tanıtıyorum , masaj yapıyorum falan ama yok günde toplasak 1 saat anca oyalanıyor. Bu normal mi bilmiyorum. Ev işi yemek falan yok zaten kusup boğazına kaçıyor uyurken uyanıkken gözüm hep üstünde. Bebek benim hayatıma dahil olamadı sanırım ben onu odak noktam yaptım. Hiç istemediğim ne varsa hepsini yaptım. Teoride süperdim uygulamada sınıfta kaldım. Sizlerde durumlar nasıl merak ettim.
Ayy bende kahvaltıda peynir tüketiyorum ne yiyeceğiz yaaDi mi ne güzel çıkıyor evde bayram havası oluyor vallasaatlerce sırta vurmaya son
Evet kuzum, zaten peynirde de çok yoğun laktoz varmış bi süre yemeyecegim bakalım ne olacak
Valla ben şaşırdım artık elimi neye atsam gazAyy bende kahvaltıda peynir tüketiyorum ne yiyeceğiz yaa
Çayın demini bi tabağa koyup ılıkken pamuğu batır fazlasını sıkıp sil canımKızlar gözümüzün biri çapaklanıyor akıyor birisi çay ile siliyorum demişti ama nasıl yapıyorsunuz
Anneme göre peynir gibiyse süt yarıyor ona işaret, sıvı sarı falansa üşüttü herhalde diyorKizlar bebek neden emdikten sonra süt kusar çok beslendiği için mi?
Kısır perileri geldi benim de canım çekti yarın fellah köftesi yapayım dedim ama menü değiştiKisirin salcasini guzelce kavurursan bir de icine yesil sogan koymassan gaz yapmaz,tabi bol kimyonda koyunca daha iyi olur.Ben de yarin yapayim canin cekti
Ne güzel yok bizim memede veya omzumda uyuyorUykusu gelince de gaz sancısı gibi ağlıyorlar ayakta biraz uzun gezince bizimki uykuya dalıyor.
Maşallah yaa, ne güzel tombik olmuş artıkkBana daha 3 günlükken emzirdikten sonra 1 ölçek de mama ver demişti. Şimdi hem emziriyorum hem de doymadığında 3 ölçek mama veriyorum. 3 günlükken 2600dü şuan 41 günlük 5100 kilosu
ben verdimKızlar hiç buzlukta dondurduğunuz sütünüzü verdiniz mi hiç bebişlere? Sütün tadı değişiyormuş sanırım içmiyorlarmış bazı bebekler. Ben bugün buzdolabındaki sütü verdim gayet güzel içti ama buzluktakiler de lazım olacak illaki. İçmezse ne yapacağız özellikle işe başlayacağımızda.. Sürekli taze sağım yapıp vermek çok zorlar diye düşünüyorum
Son olarak ;Sunrseee
Bugün doktora gittim. (Acıbadem)
Benim ve senin gibi başkaları da varsa faydalansın diye yazmak istedim.
Bebeğim 1. Ayını doldurdu. Genel olarak herkes gibi gaz problemi mevcut. Biogaia devam edebilirsin dedi. Bir ilaç daha verdi. Şu an yataktan yazıyorum. O yüzden reçeteye bakmak için kalkamıyorumAma yarın yazarım.
Sütüm az. Toplasan iki memeden 30cc çıkıyor. Ben her 3 saatte bir gece gündüz farketmeden 15 er dakika meme+60cc mama yapıyordum. Mamayı kesip sütü çoğaltmamız lazım dedi. Normalde bu günlerde 90cc tek öğün ihtiyacı varmış. Benden aldığı sütle beraber bu öğünü tamamlıyor. Fakat günler geçtikçe bu 90cc ihtiyaç değeri artacak. Biz mamayı yine de 60cc de tutup, memedeki süt oranını arttırcakmışız. Sonra zaten artarsa sütün zamanla tamamende mamayı kesebiliriz dedi. Bunun için Bestlak devam. Ben ebebek ten malt içecek almıştım. Ondansa bir alman markası söyledi. Metro da satılıyor. Malt içecek, bira gibi. Çok süt yapıyormuş, onu iç dedi. Bir ilaç verdi. Yan etkisi süt yapmakmış. İsimleri yarın yazarım. Tahin yiyordum ama yeme dedi. Süt ürünleri de yasak. Su çok önemli, 3-4 lt içilecek. En önemlisi dinlenmek/uyku, iyi psikoloji ve sonra düzenli beslenmeymiş.
bebek gece uykusunda 5-6 saate kadar uyuyabilirmiş. Kaldırmıcakmışız. Kalkarsa emzir uyut yeniden dedi. Altı bile kalabilirmiş… Çok hassas değilse ve pişiği çok değilse. Ortam karanlık ve sessiz olmalıymış. Gündüz ise iki saatte bir mutlaka emzir dedi. Uyandırcakmışız. Zorla yaniEvde ses ve ışık gündüz mutlaka olmalıymış.
Kedim var. Onu sordum. Zararı olmaz dedi
Pişik için mustela kullanıyordum. Bitince daha alma dedi. Eczaneden alabileceğim iki adet ilaç yazdı.
Ücretli aşıları mutlaka yaptır dedi. İkinci hepatit i orada yaptı. Bu aşıyı devlet karşıladığından ödemedik.
Aklıma gelenler bunlar.
Bi dahaki dönem başlayacağım canım yani Eylülde. Ben de bi deniyim bari bakalım içecek miMaşallah yaa, ne güzel tombik olmuş artıkkBizde aynı 2600 çıktık beşinci gün kontrolde. Bir ayda anca 3400 olmuştu sadece anne sütü ile, bazen bu açlık tokluk beni çok yoruluyor ama kilo aldığı içinde mama verme diyorlar inş hep doyuyordur yavrum
ben verdimbi kaseye sıcak su koydum ısındı içti valla ama o gece çok zorlamıstı beni çok huysuzdu kötü bir geceydi. Normal zamanda bilmiyorum içer mi denemedim hiç işe ne zaman başlayacaksın sen canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?