Kuzum ben yanima alip uyuyorum artik. Yoksa uyku yok bize... Esim de yorgunluktan kilo vermeye baslayinca saldim valla... Gaz bitince yatagina gecerÖyle yap canım acil bir durum değil nasıl olsa. Uykulariniz ne alemde hala ayni mi
Ekin günde maksimum 2 defa yapiyor canim ama o da bugün 3 defa yaptı. Çok mu emiyor acaba minnoş? Belki de ekstra gazi olduysa ondan daha fazla yapmış olabilir canım. Yarın da takip et bakalım
Bu duygu normal dedigin gibi cnm... Eger seni rahatsiz ediyor ve gunluk yasamini etkiliyor ise almalisin.Kızlar günaydın sizle bir şey paylaşmak istiyorum belki benimle aynı şeyleri yaşayan vardır. Bende alin doğduktan sonra ciddi bir kaybetme korkusu oluştu ona bir şey olacak diye ödüm kopuyor muhtemelen her anne bu duyguyu yaşıyor ama bu kadar mı emin değilim. Normalde düşünmemeye çalışıyorum ama bazı durumlarda tetikleniyor maalesef. Geçen hafta aşı vurunuyor çocuk o ağlıyor ben beş kat ağlıyorum canı yanıyor diye. Ateşi için bütün gece nöbet tutuyorum falan. Dün yazmıştım eşim uçuk çıkarmış acaba bebeğe temas etti mi diye bütün gece düşündüm ağladım. İlk anneliğim bu duyguları böyle yaşamam normal mi yoksa yardım mı almalıyım?
Hemanjiom dedigin cildindeki leke mi canim? Benim oglumun da gobeginde var. Buyudukce buyuyor sanki... Onun zarari yok ki bildigim?@Bllossom benim şuan gittiğim dr um ben ekstra bir durum olmadığı, çocuk hasta olmadığı sürece her ay kontrole cağirmiyorum ama anne isterse tabi getirebilir muayneye dedi. Ben de Ekin deki hemanjiom için götürüyorum aylık takibi için
Kızlar günaydın sizle bir şey paylaşmak istiyorum belki benimle aynı şeyleri yaşayan vardır. Bende alin doğduktan sonra ciddi bir kaybetme korkusu oluştu ona bir şey olacak diye ödüm kopuyor muhtemelen her anne bu duyguyu yaşıyor ama bu kadar mı emin değilim. Normalde düşünmemeye çalışıyorum ama bazı durumlarda tetikleniyor maalesef. Geçen hafta aşı vurunuyor çocuk o ağlıyor ben beş kat ağlıyorum canı yanıyor diye. Ateşi için bütün gece nöbet tutuyorum falan. Dün yazmıştım eşim uçuk çıkarmış acaba bebeğe temas etti mi diye bütün gece düşündüm ağladım. İlk anneliğim bu duyguları böyle yaşamam normal mi yoksa yardım mı almalıyım?
@Bllossom benim şuan gittiğim dr um ben ekstra bir durum olmadığı, çocuk hasta olmadığı sürece her ay kontrole cağirmiyorum ama anne isterse tabi getirebilir muayneye dedi. Ben de Ekin deki hemanjiom için götürüyorum aylık takibi için
Büyük oğlum 3 ay sürdü. Şimdi ufaklıkta aynı. Zor bir gündü dün benim içinde. Acı çeker gibi ağlıyor çocuğum. Doktor çok ağladığı zamanlar 1 çay kaşığı calpol ver dedi bana. Banyo yaptırıp calpol verdim o biraz rahatlattı da uyuduOf o kadar zor bir gün geçirdim ki bebeğimin gaz sancıları genelde akşam başlar ama bugün sabah başladı, tüm gün ağladı çatlayacak gibi ağlıyor nefessiz kalana kadar, mahvoluyorum o anlarda çaresizlikten ben de ağlıyorum. Şimdi uyudu ben bitik haldeyim çok zor kızlar çok. Kolik bebekler kaç aya kadar böyle devam ediyor acaba
Nasıl oldu canım hemanjiom, doktor ne dedi.@Bllossom benim şuan gittiğim dr um ben ekstra bir durum olmadığı, çocuk hasta olmadığı sürece her ay kontrole cağirmiyorum ama anne isterse tabi getirebilir muayneye dedi. Ben de Ekin deki hemanjiom için götürüyorum aylık takibi için
Sanırım etkiliyor yani şöyle sanki alinden baska hiçbir şey önemli değil gibi hissediyorum kimseye veremiyorum babası dışında. Mesela şimdiden bayramı kafama takıyorum kucağına falan alır insanlar diye. Ki her şeyi kontrol edemeyeceğimi biliyorum yani mükemmel olamam ama yeterince iyi olsam yeter. Ama pratikte işlemiyor ne yazık ki bu düşünce.Bu duygu normal dedigin gibi cnm... Eger seni rahatsiz ediyor ve gunluk yasamini etkiliyor ise almalisin.
Teşekkür ederim canım. Kesinlikle haklısın en azından bütün annelerin üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri hissettiğini bilmek rahatlatıcı. Kendim de psikoloğum bir çok anne danısanım da olmuştu ama bu konuda bildiğim şeyleri hayatımda uygulayamıyorum maalesef. Hayatımın her alanındaki mükemmelliyetcilik burda da beni ele geçirmiş durumda. Muhtemelen profesyonel bir destek almam gerekecek.Günaydın canım, aslında belli seviyede kaygı yaşamak gayet normal ve belki de olması gereken . Artık senin için hayatı zorlaştırıyorsa elbette yardım almalısın. Ben, anneliğin ilk günleri olduğu için zamanla azalacağını düşünüyorum yaşadığın durumun.
Kaybetme, ona bir şey olacak korkusu, hasta olacak korkusu, büyümeyecek, yemeyecek, emmeyecek korkusu… böyle gider bu liste. Herkeste vardır söylememe gerek yok, elinden geldiğince tolere etmeye çalış kendine telkinde bulun, “bir şey yok, herkes böyle hissediyor, bebeğim gayet iyi, ona bir şey olmayacak, her şey bizim için”gibi.
Ah kuzum ya çok zor bu durum. Relactaz i sormuş muydun canim doktoruna? Laktozun sindirilmesi için bi damla belki işe yarar canımBaşladık cnm ilk birkaç gün dünya varmış dedik nasıl neşeli mutluydu, normal bebekler böyle miymiş ne kolay dedim rüya gibiydiEmin olunca mamanın işe yaradığından buraya da yazacaktım ama önce akşamları hafiften başladı ağlamalar dün de tüm gün sürdü tamamen eskiye döndük tekrar, annem de döndü artık evine yalnız olunca mahvoldum. Ne oldu anlamadım yediğim bir şey mi dokundu yoksa bu durum ne yaparsak yapalım geçmeyecek mi bilmiyorum
Canım seni rahatsız edecek anksiyete düzeyinde ise bence bi danışmanlık al. Bu olay bende hamile kalmadan önce vardi. Hamile kalirsam kaybedicem gibi hissediyordum korku vardi terapi aldim ve iyi geldi hamileliğimde sorun yaşamadım çok şükürKızlar günaydın sizle bir şey paylaşmak istiyorum belki benimle aynı şeyleri yaşayan vardır. Bende alin doğduktan sonra ciddi bir kaybetme korkusu oluştu ona bir şey olacak diye ödüm kopuyor muhtemelen her anne bu duyguyu yaşıyor ama bu kadar mı emin değilim. Normalde düşünmemeye çalışıyorum ama bazı durumlarda tetikleniyor maalesef. Geçen hafta aşı vurunuyor çocuk o ağlıyor ben beş kat ağlıyorum canı yanıyor diye. Ateşi için bütün gece nöbet tutuyorum falan. Dün yazmıştım eşim uçuk çıkarmış acaba bebeğe temas etti mi diye bütün gece düşündüm ağladım. İlk anneliğim bu duyguları böyle yaşamam normal mi yoksa yardım mı almalıyım?
Valla nasıl konforluysa öyle canım yapacak bişey yok. Biz de insanız dinlenme uyku en önemli ihtiyaçlardan iyi yapmışsın. En azindan evde bi kisi dinlenmiş ve dinç olsun bu da çok önemli. İki kişi uykusuz ve mutsuz olunca karı koca ilişkisi de bozulmaya başlıyor agresiflik artıyorKuzum ben yanima alip uyuyorum artik. Yoksa uyku yok bize... Esim de yorgunluktan kilo vermeye baslayinca saldim valla... Gaz bitince yatagina gecerBoyle oldugu halde gene de zorluyor...oyle araliksiz uyumak ne bilmiyoruz biz, gunduz de ayni, uyut max 10 dk sonra gozler cin gibi acilmis
Nasıl oldu canım hemanjiom, doktor ne dedi.
Evet ama kabarık bi leke canim Ekin büyüdükçe o da büyüyor yavaş yavaş. Kabarık kırmızı süngerimsi bir yapıda. Belli bi süre sonra leke beyazlamaya başlayıp o kabarıklık geçiyormuş. İyi huylu kandaki tümör dedi dr u. Sadece büyüme hızını takip edelim birden anormal bir büyüme olursa o zaman ilaçla müdahele ederiz dediHemanjiom dedigin cildindeki leke mi canim? Benim oglumun da gobeginde var. Buyudukce buyuyor sanki... Onun zarari yok ki bildigim?
Evet canım o konuda annemin çok faydasını gördüm ben de.Mesela ben ateşi mi çıkacak diye endiselenirken annem daha soğukkanlı yaklaşıp hiç bişey olmaz rahat ol falan diyince bile bi rahatlama geliyor insana o panik hali olmuyorBir de şöyle düşünüyorum canım, eskiden ananeler babaanneler anneler yengeler etrafta olur tecrübesiz anne de ona sorar öğrenirdi belki. Ama şimdi yapayalnız çocuk büyüyoruz. Birine sorma, danışma, fikrini almak istiyoruz. Etrafımızda çocuk bakımıyla ilgili bizi rahatlatacak gerçek bilgiye sahip tecrübeli anneler/büyükler olsa kimse götürmez diye düşünüyorum. Ben mesela sık sık annemi arayıp sorarım ve söylediği her şey de doğru çıkar. Belki sebebini bilmiyor ama uygulama doğru. Yine rahmetli anneannemi özlüyorum hep aklıma geliyor. Torunlarını hep o büyüttü, olsaydı da bana yardım etseydi danışsaydım diyorum.
Sanırım bahsettiğim bu boşluğu doktorla doldurmaya çalışıyoruz.
EMDR alabilirsin bence cnm. Kisa ve hizli cozum :)Sanırım etkiliyor yani şöyle sanki alinden baska hiçbir şey önemli değil gibi hissediyorum kimseye veremiyorum babası dışında. Mesela şimdiden bayramı kafama takıyorum kucağına falan alır insanlar diye. Ki her şeyi kontrol edemeyeceğimi biliyorum yani mükemmel olamam ama yeterince iyi olsam yeter. Ama pratikte işlemiyor ne yazık ki bu düşünce.
Teşekkür ederim canım. Kesinlikle haklısın en azından bütün annelerin üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri hissettiğini bilmek rahatlatıcı. Kendim de psikoloğum bir çok anne danısanım da olmuştu ama bu konuda bildiğim şeyleri hayatımda uygulayamıyorum maalesef. Hayatımın her alanındaki mükemmelliyetcilik burda da beni ele geçirmiş durumda. Muhtemelen profesyonel bir destek almam gerekecek.
Oglumunki kabarik olmayan versiyondan ama rengi belirginleserek buyuyor... Insallah Ekin inki de kendiliginden gecerAh kuzum ya çok zor bu durum. Relactaz i sormuş muydun canim doktoruna? Laktozun sindirilmesi için bi damla belki işe yarar canım
Canım seni rahatsız edecek anksiyete düzeyinde ise bence bi danışmanlık al. Bu olay bende hamile kalmadan önce vardi. Hamile kalirsam kaybedicem gibi hissediyordum korku vardi terapi aldim ve iyi geldi hamileliğimde sorun yaşamadım çok şükür
Valla nasıl konforluysa öyle canım yapacak bişey yok. Biz de insanız dinlenme uyku en önemli ihtiyaçlardan iyi yapmışsın. En azindan evde bi kisi dinlenmiş ve dinç olsun bu da çok önemli. İki kişi uykusuz ve mutsuz olunca karı koca ilişkisi de bozulmaya başlıyor agresiflik artıyor
Evet ama kabarık bi leke canim Ekin büyüdükçe o da büyüyor yavaş yavaş. Kabarık kırmızı süngerimsi bir yapıda. Belli bi süre sonra leke beyazlamaya başlayıp o kabarıklık geçiyormuş. İyi huylu kandaki tümör dedi dr u. Sadece büyüme hızını takip edelim birden anormal bir büyüme olursa o zaman ilaçla müdahele ederiz dedi
Evet canım o konuda annemin çok faydasını gördüm ben de.Mesela ben ateşi mi çıkacak diye endiselenirken annem daha soğukkanlı yaklaşıp hiç bişey olmaz rahat ol falan diyince bile bi rahatlama geliyor insana o panik hali olmuyor
Biz yaşadık canım biraz acılı oldu benim açımdan nedenseKizlar dogumdan sonra esiyle cinsel birliktelik yasayan varmi ben acayip sogudum tvde gorsem bile izlemeye tahammulum yok icim.kalkiyor valla:) hamileligin son 4 ayi zaten olmadi 6 ay falan olmus yapmayalı:))
Ekinin de kolunda ve sirtinda kabarik olmayanindan var canım kan beni gibi onlar benim vücudumdada sayisiz minik minik kan beni var acaba Ekin'e benden mi geçti genetikte olabiliyormus... İnşallah zararsiz olsun da ilk zamanlar çok kacaya takıp üzülmüştümOglumunki kabarik olmayan versiyondan ama rengi belirginleserek buyuyor... Insallah Ekin inki de kendiliginden gecer
Kesinlikle uzun vadede es iliskisini cok etkiler bence de...
Hormonal olabilir mi acaba? bebekten önce de soğukluk var mıydı? Cinsellik evliliğin büyük bir bölümünü kapsıyor bence en az %80 acı ama gerçekKizlar dogumdan sonra esiyle cinsel birliktelik yasayan varmi ben acayip sogudum tvde gorsem bile izlemeye tahammulum yok icim.kalkiyor valla:) hamileligin son 4 ayi zaten olmadi 6 ay falan olmus yapmayalı:))
Ay bende de minik minik bi cok varEkinin de kolunda ve sirtinda kabarik olmayanindan var canım kan beni gibi onlar benim vücudumdada sayisiz minik minik kan beni var acaba Ekin'e benden mi geçti genetikte olabiliyormus... İnşallah zararsiz olsun da ilk zamanlar çok kacaya takıp üzülmüştüm
Çocuk olduktan sonra eş ile dengeyi sağlamak lazım ya yoksa cidden iyi bi ortam olmuyor. Annem bize yakın olduğu için o konuda çok şanslıyız. Ekin i 1-2 saat bırakıp dışarda bi kahve içmek bile ilişkiye bir tazelik getiriyor yenileniyor insan. Dengeyi kurmaya çalışıyorum sadece bebeğe odaklanıp eşimi de ihmal etmek istemiyorum ne zor işler....
Hormonal olabilir mi acaba? bebekten önce de soğukluk var mıydı? Cinsellik evliliğin büyük bir bölümünü kapsıyor bence en az %80 acı ama gerçekO yüzden bu tarz sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum canım
Kac yillik evlisiniz bilmiyorumda 5 yil oldu bizim ayni evde iki arkadaş gibiyiz artık hatta askerlik arkadaşıEkinin de kolunda ve sirtinda kabarik olmayanindan var canım kan beni gibi onlar benim vücudumdada sayisiz minik minik kan beni var acaba Ekin'e benden mi geçti genetikte olabiliyormus... İnşallah zararsiz olsun da ilk zamanlar çok kacaya takıp üzülmüştüm
Çocuk olduktan sonra eş ile dengeyi sağlamak lazım ya yoksa cidden iyi bi ortam olmuyor. Annem bize yakın olduğu için o konuda çok şanslıyız. Ekin i 1-2 saat bırakıp dışarda bi kahve içmek bile ilişkiye bir tazelik getiriyor yenileniyor insan. Dengeyi kurmaya çalışıyorum sadece bebeğe odaklanıp eşimi de ihmal etmek istemiyorum ne zor işler....
Hormonal olabilir mi acaba? bebekten önce de soğukluk var mıydı? Cinsellik evliliğin büyük bir bölümünü kapsıyor bence en az %80 acı ama gerçekO yüzden bu tarz sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum canım
Niye öyle oldu kızKac yillik evlisiniz bilmiyorumda 5 yil oldu bizim ayni evde iki arkadaş gibiyiz artık hatta askerlik arkadaşı
İlgisizlik olabilir ya bi guzel söze hasret kaldimNiye öyle oldu kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?