2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
selam kızlar iki gündür hiç iyi değilim anca telefonu alıp okudum buraları
Defne pazar günü uyurken koltuktan düştü şu an iyi bir şey olmadı çok şükür biraz kızardı ağladı ben ondan çok ağladım komşum geldi alttan kapıyı acınca sağ olsun. o şoku atlatamıyorum gülüyorum geçiyorum ama görüntü geliyor gözümün önüne nasıl gittim mutfağa niye gittim diye düşünüyorum dönüyor cocuk hatta iyice hareketlendi iki kere dönüyor biliyorum nerdeyse emekleyecek böyle bile bile gittim diye vallahi çok üzüldüm. Geçecek tabi biliyorum öyle diyorum ama zor yani Allah akıllarımızı da evlatlarımızı da korusun

Şu yildizli battaniyeden bende de varYanda gorunen kiyafette nasil bir seymis guzel bir seye benziyor
O battaniye değil ama kiyafeti de hiç giydiremedim diğerini de toplasan 2 kere giydi

Eklentiler

• IMG-20221223-WA0001.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG-20221223-WA0002.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 63
Canım ben de mamajoo nunkini sipariş verdim e bebekten şimdi çok indirim vardı yorumları iyiydi bir de avent alcam ikisi yeter diye düşünüyorum
Bugün denk geldim mağazada kasanın yanındaydı epey ucuz alsa mıydım hiç araştırmadım
Kizlar bunu kullandiktan sonra saç dokulmem durdu bilginize

Eki Görüntüle 3266066
İçeriğine bakayım avuç avuç geliyor benimkiler
Ah canım geçmiş olsun Dönmüyor olsa bile bazen çok ani gelişiyor. Çok şükür bir şeyi yokmuş

Çok şükür birseyi yokmuş canım artık 2 değil 10 kat dikkat etmemiz gereken dönemlere geldik ama ınsanlık hali işte bir anlık dalgınlık olabiliyor verilmiş sadakan varmış

Selam kızlar. Günlerdir elime telefon alamadım bir girdim ki konuşmalar yığılmış, hepsini okudum ama yetiştim sizlere
Ufak tefek aksiliklerle birlikte umarım herkes iyidir

Benim de 'haydiii bir öpücük bana bir öpücük yollaaaa muaaah" Köpekcikteki bütün şarkıları ezberledik tüm aile
Bende eğitici köpekcik tüm şarkılarını ezberledim. Karnındaki kalbe uzun basınca tüm seviyelerdeki şarkıları sırasıyla söylüyor ya valla kolaylık surekli koluna bacağına kulağını sıkmak zorunda kalmıyorum. alfabe şarkısıyla Kız alfabeyi ezberledi
Kızlar bende bugün kakasının köpüklü olduğunu farkettim inşallah bizde de alerji çıkmaz direk tedirgin oldum
Kakada ki kopuk ve mukus 2 sebeple olabiliyormuş canım birincisi ilk akla gelen alrji ikincisi de bu aralar diş dönemindeler ya çok fazla tükürük yutuyorlar onda dolayı.
Alla alaa noluyo Kiz bole herkese nerdeyse emziremedigime sevinecem neymis boyle bu süt alerjisi valla bende ilkkez burda duydum anne sütüne bile alerjik olunabiliyorsa yandik valla nasi buyucek bu bebeler
Anne sütüne değil canım, annenin süt ürünleri tükettiğinde oluşuyor alerji . Anne süt diyeti yapınca bebekte herhangi bir belirti olmuyor tabi alerji süt urunlerineyse...
Mukus ve cıvık olması tükürük yuttuğu için olabilir mi? Kaka tahlili temiz çıkmış sonuçta. Kan tahlilinde ige bakıldı mi? Orda alejikse yüksek çıkıyor çünkü.

4.ay atağı olabilir mi? Çok sık oluyor çünkü atak haftalarında meme reddi ve uyku reddi malesef şimdi nasıl?
Canım mukuslu kaka bazen alerji değil de mesela emerken ön süt alımı fazla olduğu zamanda oluyormuş
On süt fazla aldığında kakanin renginde ve kıvamında değişim oluyor genelde canim
Evet oluyor. Daha önce de yazmıştım. Kızımda aşıdan sonra aşı yerinde yumurta gibi kocaman beze oluştu ve geçmesi 2 ayi buldu. Çok normal. Hiç müdahale etmeyin kendisi geçecek demisti doktorumuz. Hatta şey dedi zayiflatilmis miktop aşıyla bu şekilde etki etti birde asisiz yakalandığını düşün vücut savaşıyor annesi demsti.
Kizlar kullandiginiz içeriği temiz bebek mamasi önerir misiniz? Gaz yapip yapmamasi sorun degil, aptamil hariç
Bu arada
Bur forumda okumuştum annenin birine kv demiş sütün var mı diye o da göğsünü açıp kadının suratına sıkmış
Evet canım ağustos 2020 o zamanda aynı gruptaydik sizinle
bizde durumlar çok iyi. Aman nazar değmesin diyorum. Kız oğlanı aşırı sahipleniyor. Mesela bazen ikisi ayni odada basbasa bırakıyorum bende mutfağa vs gittiğimde sürekli kapıdan kendimi göstermeden izliyorum. Efe huzursuzlandiginda yanına gidip elini tutuyor efemm men buydayım koykmaa deyp sarılıyor oyuncak alıp oynuyor, dikkatini çekmek için el çarpıyor vs. Susmazsa yanıma gelip anne Efe aç gel meme ver diyor. Hatta az önce ikisini uyuttum oğlanı yatarak emzirdim , Kız diğer tarafta oğlanın. Annemmm ben Çeni çok seviyorum efemi çok çeviyroum benim efemm o dedi sarılıp uyudu.
Bazen hiç ilgilenmiyor tabi orası ayrı. İki üç defa vurma eğilimi oldu orda da hemen kızı kucağıma aldım annecim sen neden kardeşine vuruyorsun ama bak o çok küçük cani acır Efe seni çok seviyor dedim , anne ben senle oyun oynamak istiyorum.efe çok ağlıyor dedi. Anladım ki kıza yeterli vakit ayıramayinca oğlana öfkeleniyor. Bende oyun oynarken efeyi oyuna dahil etmeye başladım. Şimdi anne efeyle top oynayalım diyor çıkıyoruz bahçeye oğlan kucağımda yerdeki topu oğlanın ayaklarıyla ittiriyorum çok mutlu oluyor. Bazen oğlanın sakın vakitlerinde babaya bırakıp kızla annecim hadi anne kız gezmesi yapalım deyip yarım saat dışarı çıkıyoruz dondurma alıp geliyoruz çok mutlu olur oğlan huysuzsa babasıyla başbasa limonata içmeye gidiyorlar cafeye geziyorlar. Vurmasndaki sebebi bulursan sorun çözülür canım. Umarım çabuk çözülür....

Annedeki hormonlar süt yoluyla bebeğe geçiyor. Hatta derler bebeğin göğsü sisebilir , süt gelebilir sakinn elleyip sıkmayın diye
Sonradan kendi kendine geçiyor canım.
Kızlar demir ilacı idrarın rengini değiştirir mi? Kullanmaya başladığımızdan beri hafif bi koyuluk var idrarda. Normal mi acaba?
Değiştirir canım, hatta kaka rengini de değiştiriyor.
Normal canım aşı tutmuş. Geçen yazmıştım aşı yeri kızardı içi intihap gibi oldu. Tam sikmalik sivilce görüntüsündeydi dün. İçim gitti sıkmak için ama ellemedim tabiki... bugün patlamış kap tutacak sonra kap düşünce bizdeki gibi aşı izi kalacak yerinde.
Kızlar aryanın boynu ve göğü tarafı hafif isilik olmaya başladı kullandığınız krem var mı
Ben hiç krem kullanmadım isilik için. Instgmda takip ettiğim bir çocuk doktoru isilik yerlerini yıkayın ama kurutmayin kendi kurusun yazmıştı. Denedim daha çabuk geçtiğini farkettim şuan öyle yapıyorum isilik olunca.

Kizlar sizin de saçlariniz çok dökülüyo mu ya kel kalicam bu gidişle aşırı dökülüyor saclarim bu arada bebeğine su veren var mi? Ben vermiyorum ama havalar çok sıcak bilemiyorum
Şahsen benim dökülmuyor. Sistemim farklı işliyor hamilelikte çoğu kişinin saçı hiç dokulmezken benim avuç avuç döküldü ve dogumla birlikte kesildi. Sizde hamilelikte dokulmeyen tüm saçlar dökülecek sonra yenileri çıkacak merak etme canım
Çok geçmiş olsun canım. Benim kız çok düştü bebekken hatta ben 4-5 saat uyutmama düşüncesindeydim hep. Çocuk doktorumuz 1 -2 saat sonra uyumasında sorun yok. Belirtiler olursa zaten 1 saat içinde oluyor demisti. Gözlerde kayma, kulaktan kan gelmesi burundan şeffaf sıvı gelmesi gözlerde kayma yurumede konuşmada bozukluk durumunda hemen acile getir demisti.

Iksiini de kullandim ben. Kavanozda tuzsuz çabuk bozuluyor o yüzden en küçük şişelerde yapmıştım ama buzluk daha pratik canım . Ya buzdolabı poşetine porsiyonladim yada buzluk kaplarina koydum hep.
Kızlar bide bu kankaların kulaklarını ne zaman deldirebiliriz
İlk 6 ayda kulak memesi tam oluşuyordu kıkırdak kısmı. Delinirse ilerde yamuk durma ihtimali çok demisti doktorumuz. 6.aydan sonra deldirebilirsiniz demisti. Ben deldirmedim.suan 34 aylık ve kendisi istemiyor. Ne zaman isterse o zaman küpe taksin
Çok çok geçmiş olsun canım. İnan kendini suçlama, senin suçun değil inan ki. Benim kızda çok düştü ama ilk düşmesi hala aklımda nasıl korkmuştum eşimi bogazlayacaktim el kadar bebeye sahip çıkamadı diye. Uyurken ona bırakıp markete neden gittim diye içim içimi yemişti. Ama annem hep der çocuk bu düşecek gözüne bir şey olmasın diye. Gerçekten öyle. Şimdi 3 yaşında olacak günde en az 3-4 kez düşüyor ve her yeri yara bere içinde. İçim gidiyor ama düşe düşe dusmemeyi ogreniyorlar. Tabi bunun için büyümesi gerekiyor şuan minnoslar çok küçük ama bir şey olmamış şükür ben bir yere gideceksen ve uyuyorsa yere yatiriyorum genelde.

6 aydab sonra sanırım ya

K

Kendileri istediğinde. Dört yaş civarı istiyorlar çoğunlukla
Evet ya öyleymiş kızlar çok istemiştim bebikoma minnakken küpe takmak bakalım
Hocam çok geçmiş olsun çok şükür bişey olmamış psikolojini çok iyi anlıyorum ama çok şükür bişey olmamış minnakımıza
gerçekten benim doktorumdan daha bilinçli olduğunuzu düşünüyorum yaaa teşekkür ederim tüm cevaplar için

Yorumları baya iyiydi online dan bir bak istersen her türlü kullanılır diye düşünüyorum

Kızlar Yağız birkaç gündür gece ağlayarak uyanıyor çığlık çığlığa. Kucağıma alıyorum pışpışlıyorum sakinleşsin diye ama yok emzirmeden sakinleşmiyor asla sadece memede sakinliyor. Sanki canı acır gibi bir ağlama. Gündüz hiç böyle bir sıkıntısı yok gece böyle sebebi ne olabilir acaba? Yaşayan oldu mu bu durumu?

Sonunda 4. ay atağından kurtulmuş bulunuyorum kızlar. Darısı tüm annelerin başına

Eklentiler

• Screenshot_20230627-084659_Chrome.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 62
Canim bir defa ise gaz sikismistir ama surekli ise buyume atagidir. 3 aylik olmasina bir hafta kala yasamistik biz de...

Rheaa tükmükten olabileceği fikri köpüklü kakanın aşırı doğru geldi şuan canım çünkü gerçekten köpük köpükte tükmüklü şuan bebe thanks içim rahatladı

Kızımın da öyle ağlamaları oluyordu gece uykusunda değil ama normalde 4 defa yaşadık en son video çekip doktora attım gaz sancısı dedi bir yeri kesilmiş gibi ciglik atıyordu fitil yazdı o an eczaneye almaya giderken yolda uyudu biz de almadık fitil kullanmak istemedim hem 3 gün önce yaşadım en son gaz sancısını her altını açmadan yine masaj yapmaya başladım birikmesin diye gazları

minseo canim normalde Teoman Alp 14. haftasina girdi ve senin bitirmekte oldugun atak bu sanirim. Ama senin bana atak hesaplamak icin attigin linkteki hesaplayici henuz 4 gun var diyor. Gercekten te 2 gundur gene eskiye donus basladi bizde. Uykuya gecmek istemiyor, tik dedi mi uyaniyor. Memeye iyice yapisti, sabaha kadar emiyor da emiyor. Memeyi goremezse ya da gec gelirse vay halimize. Ee tabii bu durumda gazlari da basladi ki neyse ki onu cikariyor kendisi... Tatilde iyiydi en azindan

Ilk bebegi olup ikinci dusunen arkadaslar, kesin taniyi koydum: hemen bebegi yapin. Vallahi ara verdikten sonra cok zor. Sonra ohh iyiki olmus diyeceksiniz...
Aslında kızımın bir kız kardeşi olmasını çok isterim ama şu an o kadar uzak geliyor ki acaba üç dört sene sonra tek başına bebek bakarken yaşadığım zorlukları unutur muyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…