2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar emzirme ya da mama saatleri arası nasıl oluyor? Yarın tekrar okula başlıyorum.
8’de ve 12’de emse arası çok mu açık olur sizce? 10-10.30 gibi ek gıda alacak.
Valla ben süt depoladım arkdaşım buzluğa. İşe gidince de sağıyorum öğleye yakın. Ama işte sorun bizim oğlan ek gıdayı çok az alıyor o yüzden bir de benim sütüm az iki memeden 60ml falan çıkıyor. Çok zorlandım bu süreçte ama inat ettim. Alışacak yani ben işe gitmek zorundayım.
Ben sabah evden çıkmadan emziriyorum iki mememi de. Annem saat 0900-09:30 gibi kahvaltı yediriyor. Yumurta sarısı, zeytin ve rendelenmiş salatalık favorimiz. Ama çok az yiyor sonra biraz oyalandıktan sonra annem 10:00-10:30 arası meyve ve bebe bisküvisi sunuyor. Yerse yiyor yemezse yemiyor. 11:00-11:30 gibi anne sütü veriyor buzluktan tabiki onu cuk cuk emiyor. 12:30-13:00 arası ben öğle arasında koştır koştur eve geliyorum. Emziriyorum. Sonra annem benim eve geliş saatim olan 14:30 gibi de sebze yemeği sunuyor. Yemezse gelince emziriyorum yerse yediğinin üzerine emziriyorum.
Bazen gece yatmadan önce meyve püresi vermeye çalışıyorum ama çok nadir alıyor süt ürünlerini açıyoruz ilerleyen zamanda yoğurtla sunacağım bakalım nasıl olacak, mandalina suyu seviyor bazen onu içiyor. Yani ek gıdaları o kadar az alıyor ki benim kurtarıcım bebe bisküvisi ve meyve püresi karışımı ile tarhana oldu arkadaşım. Belki işine yarar baya uzun yazdım ama bizde durumlar böyle.
İşe giderken buzluktaki anne sütü kurtarıcı valla

Kizlar, kizim 3 gundur 39 derece atesli ama gorseniz cok iyi masallah. Baska belirti yok. @minseo COVID olabilir diyor. 7 yas civari COVID olan tanidiginiz var mi? Ne yapiliyor cocuklarda?

Benim oğlum da 2 sene önce 7 yaşındayken olmuştu covid, 3-4 gün yüksek ateş devam etti. Bol bol uyudu, hemen hemen aynı günlerde bende de başladı belirtiler. Ben test yaptırınca anladık onun da covid olduğunu. Kızım da oldu yine aynı dönem, o sadece başım dönüyor midem bulanıyor dedi 1-2 gün. Pek bir şey kullanmadan ateş düşürücüler ile geçirmişti oğlum. Öksürük filan olmadı onda, sadece ateş

Kaynamış süt müydü? Kaynamışsa sorun olmaz, çiğse bekletme hemen hallet.

Gözün aydın ozman canım:)) lavman hiç yapmadım, gerekte kalmaz inşallah. Kuru kaysı suyunu nasıl hazırladın canım bende deneyeyim nekadar içirdin?

Ah canım ya yemeyen bebek o kadar zor ki Allah kolaylık versin sana da
Yiyor da diyemiyorum benimki için yemiyor da diyemiyorum günü gününü tutmuyor doğal olarak ama hastalık sonrası kahvaltı öğününü maalesef sevmiyor artık
Ben buzluğa süt falan atamam sağma işleri artık beni geriyor hiç tahammülüm kalmadı. Ama evimin yakın olma rahatlığı var. Yoksa yine el mahkum sağacaktım.
Umarım bebeğin artık süt ürünlerini tolere ediyordur yoğurtla birlikte daha güzel seviyorlar sanki

Kızlar iyi geceler, kizim bu aralar aglarken kendini cok geriyor kasıyor, istediği sey eline verilmediginde ve özellikle kıyafet degistirme zamanlari cok yapıyor bunu hiç hoşlanmıyor cok zorlanıyorum. Gece uyandığında ben degilde babası alirsa kiyamet kopuyor, meme o an ağzına sokulmasi lazım çünkü sabahları böyle degil babasi uyandiginda alıyor gayet guzel gülücükler saçıyor. Tüm gelişimleri iyi aslinda ama korkutuyor bu durum beni. Sizlerde de böyle mi? Yada boyle bir süreç atlattiniz mi? Normalmidir?

Bizde böyleyiz ya

Canım benim oğlum da böyle. Hastalık süreci geçirdik ona bağlıyorum ama üç haftaya yakındır var. Ve bana aşırı derecede düşkün olmaya başladı. Yapışık ikiz gibi geziyoruz

Sorma kuzum bizim ki de bulasık makinasına taktı içine giriyor izin vermiyorum ortalık karısıyor yok böyle ağlama

BiZim durum da böyle, kıyafet değiştirmekten nefret eder oldum. Abisi e sürekli tembih ediyorum aman oğlum gözünü seveyim elinden alma bir şey diye. Yoksa bir ağlıyor asla susmuyor, istediği şeyi veriyorum ama ağlarken gözünü kapattığı için görmüyor bile

İnşallah değildir ama öyleyse de uygun ilaç kullanmakta fayda var çünkü ciddi kas eklem ağrısı da yapıyor ateşle birlikte
Degilmis canim olsa da ilaci yok zaten dedi ...

Covidde kemiklerim kırılıyormuş gibi ağrım olmuştu. Sadece parol içerek geçirmiştim süreci. Çocukları sormuşsun ama ben kendimi anlattım umarım covid değildir hemen iyileşir kızın

Evet canim ayaklari ve disleri agriyordu. Degilmis cok sukur. Enfeksiyonu 20 cikti. Antibiotic yazdi. Insallah bugun cikmadi atesi... Sagolasin...
Atesten baska olgun disleri veayaklari agrisi suanda yok ...

Evet canim oyleymis cok sukur degil ama doktor da olsa da onemli degil, rahat olun dedi...

Benim oglum az kilo aliyor. Kendimize tuzu az koyuyorum artik. Mecbur yemeli oglum...

Gözün aydın ozman canım:)) lavman hiç yapmadım, gerekte kalmaz inşallah. Kuru kaysı suyunu nasıl hazırladın canım bende deneyeyim nekadar içirdin?
Kuru kayisilari Kaynattim suyunu biberona koydum cnm tadi cok yogun oldugu icin biraz sulandirdim o sekilde icebildi.
Kayisilarida blendirdan gecirdim baska bir öğününde pure seklinde yedirdim.

Dogdugundan itibaren kiyafet degisimlerinde hep agliyor bende biktim.
Elinden genellikle islak mendil kabi varya onu aldigimizda cok agliyor niyeyse:)

Şifa olsun çabucak iyileşsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…