2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Konya şehir hastanesi çok iyi. Selçukluya biraz uzak ama tek minibüsle gidilebiliyor. Ben tüp bebek yaptım ve drum Dilay Gök Korucu hanımefendiydi. Muazzam bir ekibi var.
Geçmiş olsun
Merhaba. Bu ay bende Dilay hocaya gideceğim. İki yıldır gebelik oluşmadı. İki tüpüm tıkalıydı ameliyat ile açıldı. Sonrasında gebelikte olmadı. Gittiğim birkaç doktor bana Dilay hocanın adını verdi. Bakalım iki hafta sonra gideceğim ancak randevu buldum. Nasıl bir doktor sizce.

merhaba kızlar bi sorum var , öğlen uyku durumlarınız nedir, oğlan benim 27 aylık henüz, öğlen uykularına çok direniyor, uyumak istemiyor bazen o kadar net bir şekilde istemiyor ki zorlamıyorum, bazen de yorgun düşüyor akşam üzeri bakıyorum çok uykusu gelmiş demek ki erken öğlen uykusunu bırakmak için diyorum, öğlen uyuduğunda da gece çok zor dalıyor sanki diyorum ki uyumasaydı keşke bu ne, baya kafam karışık yani danışmak istedim

Benim kızım da öğlen uykusu aldığında akşam geç uyuyor ama almazsa da aşırı huysuz oluyor ve bu sefer de akşam üstü uyumak istiyor o da daha kötü. Huysuzluk çekeceğime uyutuyorum ben :/

Benim kızım da öğlen uykusu aldığında akşam geç uyuyor ama almazsa da aşırı huysuz oluyor ve bu sefer de akşam üstü uyumak istiyor o da daha kötü. Huysuzluk çekeceğime uyutuyorum ben :/
Aynı aynı bizimde durum bu, sanırım geçiş dönemi yavaş yavaş bırakacaklar öğlen uykusunu, uyutsan dert uyutmasan dert

Merhaba Bizimde öyle durumlar öyle canım öğlen uykusu bitmedi ama diremiyor bazen akşamüstü uyuyor dayanamıyor erken kalkıyor yaz diye heralde o zaman 11 i buluyor uyuması artık büyüyorlar bende çok zorlamıyorum uyumazsa bırakıyorum kudurmaya devam

Merhaba canım, bu konuda olaya sadece uyku olarak bakma derim. Nasıl dersen şöyle: Kesinlikle uykuya ihtiyaçları var. Eğer gündüz uykuya geçmede zorluk varsa demekki gün içindeki yaşantısı onu yeterince uyarıcı ihtiyacını karşılamıyor. Yani yorulmuyor demektir. Bu noktada ilgisine göre uyarıcı aktivite eklemem lazım. Ben anaokulu/kreşe bu yüzden düşünmüştüm. Tuvalet alışkanlığını edindi çok şüküröteki ay bir yer buldum tarım gün başlıcak inşallah Bu açıdan bir değerlendir derim

Canım haklısın bunu bende düşünüyorum çünkü sürekli soruyor keşfetmek istiyor evdeyiz 2.5 senedir aynı ev aynı park sıkıldı yetmiyor gibi hissediyorum biz küçük bir şehirdeyiz çok fazla imkanda yok bir de malum evde 10 aylık bir bebek daha var, bende yarım gün kreş düşünüyorum ciddi ciddi fiyat vs aldım bakalım bi deneyeceğim , çok tepkisel yaklaşırsa zorlamayacağım ama adapte olursa yarım gün gönderebilirim

Kızlar selam Scooter aldınız mı çocuklara? Aldıysanız öneri verebilir misiniz? Nelere dikkat etmek lazım?

Bizde de xiomi var canım sümesi rahat ışıklı çok seviyor defne decatlon dan kask aldık ama takmıyor zaten cok uzun mesafe sürmüyor memnunuz gayet güzel

Kızlar nasılsınız? Çocuklar nasıl? Neler yapıyorlar coktandır konusmadık. Bir seyler artık oturdu mu duzenlerı nasıl. Bızım öglen uykuları halen devam sabah 7 7.30 ya da 8 gıbı uyanıyor ama genelde 7 de uyanır. . 8 de uyansa cok seviniyorum 11.30 ya da 12.00 da öglen uykusuna gecıyor. Onun harıcı arka azılar halen duruyor cok fazla kabarmıslar patladı patlayacak 1 tanesı. Bazen çiğnerken dişim agrıyor dıyor. Bebekken cok gozu karaydı her yere tırmanırdı bazı kızlara fotolarını atardım yaramazlıklarını bilen biliyor Ben elınde kalırım dıye dusunuyordum da maşallah cok akıllı bır sey oldu ya şaşırttı benı gecen cam acık dısarı bakacakmıs bana anne kapatabılır mısın düşerim dıyorDışarı da da bızımle takılır guzelce huysuzluk vs etmez illa şunu alın vs lerı suanlık yok istekleri oluyor alalım dıye neden almayacagımızı soyleyınce tamam deyıp bırakıyor. Bizden haberler bu kadar özledim hepinizi

Bizde Xiaomi var çok memnunuz

Bizde de xiomi var canım sümesi rahat ışıklı çok seviyor defne decatlon dan kask aldık ama takmıyor zaten cok uzun mesafe sürmüyor memnunuz gayet güzel
Teşekkürler kızlar biz de elele den aldık henüz gelmedi, umarım memnun kalırız. Kask ben de düşündüm ama bir arkadaşım takmıyorlar dedi. O nedenle onu şimdilik rafa kaldırdım. Akülü arabasını çok seviyor fakat onda hâlâ pasif, o nedenle scooter keyifli olur diye düşündük aldık bakalım

Maşallah canım, zaten delikanlı seni hiç üzmedi

Biz de 4 Temmuz’da memeye veda ettik. Sırada bez var, aslında 1 kez denedik ama asla istemedi. Bi tatile gidip geleceğiz, ondan sonra daha sıkı bir şekilde deneyeceğim inşallah.

Memeyi bıraktığından beri gece uyanmıyor çok şükür, sabah da 7.30-8.00 gibi kalkıyor ki geçen sene 6’da filan kalkardı. Öğle uykusuna devam ediyor, 13.00 gibi uyur genelde. Akşam da 22.00 sıralarında uykuya geçiyor. Emzik de devam ediyor ama çok az emiyor sadece uykuya geçerken. Onun dışında su su ve su her şartta ve her yerde su ile oynamak istiyor. Ben yapacağım huyları da var ama çok mu az mı bilmiyorum. Benim hoşuma gidiyor kendi bildiğini savunması filan. Yaşıtı arkadaşı yok henüz, hep abi abla ile oynuyor ama yaşıtı olsa iyi olacak. Parkta çocukları seçiyor artık.

Bizde de durumlar bu şekilde, herkese sağlıklı günler dilerim

GünaydınMemeyı halledebılmenız cok ıyı olmuş meme işi de streslı olabılıyor.Rapunzelın saçları ne alemde nasıl tatlı olmustur şimdiYa hepsı mı aynı olur bızım de oldu bıttı suya bayılıyor. Tepsıyle önune koyuyorum bır o kaba bır dıgerıne dokuyor hayvanlarını yuzuduruyor falan. Evet evet bızım de öyle her seyı ben ben ama o huyu eskıye gore azalmıs gıbı.Bir ara kıyafet cok secerdı begenmedıgını asla gıymezdı şuan o da azaldı. Oyun konusu da soyle Kendı yaşıtlarıyla pek verımlı oynamıyorlar o yuzden kendilerinden 1 2 yas buyuk cocukla oynamaları daha guzel gelıyor bana. Kendınden buyukler yönlendırıp oynatıyorlar daha aktif oluyorlar. Bır kac defa yaşıtlarıyla denk geldıler de kendısınden buyukler kadar aktıf gecmedı. Şuan abi abla ona yetiyordur bızım abisi kendısıne yetıyor her seyde abim de gelsın abım de oynasın abısı ne yaparsa aynısını yapıyor içim rahat o konuda arkadassız kalmıyorlar.

Rande bez konusun da da istemiyor gibi gozukuyorlar ama cıddı bır baslangıc yapınca kabullenıyorlar. Ben de basladıgımda onceden oturmak ıstıyorken o sıralar asla kabul etmiyordu. Sabah kalkıp bezını toplayıp kaldırınca anlatınca altında bezı olmayınca oturmayı o gun hıc zorlamama ragmen kabul edıp oturdu. Kızın suyla oynamayı sevıyor ya alaturka tuvalet varsa kesinikle orda ögret ılk etapta ıkı oglum da alaturka ıle alıstılar alıstıktan sonra klozete gectık.

Saçları baya uzun evet, totosuna geliyor banyoda. Ama yıkaması taraması baya zorlaştı. Sivenonun kolay tarama spreyini aldım aman bile eh işte. 2-3 güne bir tarayabiliyorum ve çoğunlukla 2 örgü ile geziyor yazın uzun saç hele cocukta çok zor. Taratmadığı için de bize kuaför yolları gözüküyor

Bu sabah bezi çıkarıp poposunu yıkadım iç çamaşır giydirdim. Bak dedim ne güzel rahat, popon kapalı değil kuru 1 saat kadar da öyle durdu. Gel yapalım diyorum ağlıyor, bez bağlayalım diyorum ağlıyor. En son bezi geri taktık. Alaturka tuvaletimiz yok, balkonda oynarken banyoya koşturmak da zor olur değil mi?

Canım sabah kalkınca artık bez takmayacağız bızler gıbı kılot gıyeceksın bak ne kadar guzel rahat dersiniz kardeslerı de gostersın altında kı ıc camasırını abın ve ablan gıbı klozete yapacaksın bak beze artık bay bay yapıyoruz deyıp kapının arkasına at sonra gormeden tekrar al. Tum halıları kaldır yere yapacak altına yapacak aglayacak yıne de bezı artık cıkardık bez yok klozete yapacagız dersen 1 2 gun ıcınde pes eder. Belkı lazımlık sever lazımlık denedın mı. Mesela ben yetıstıremem dıye yanıma lazımlık alıyordum pek sevmedı lazımlıgı da yıne de koymuştum. İlk gun aksama kadar yerlerı temızledım altını temızledım her yere çiş yaptı valla oyle hemen aa gıdeyım tuvalete yapayım demıyorlarGercı senin 2 tecruben var bılıyorsun da her bebek farklı oluyor ama cok kararlı olmak lazım yoksa baslamadan bıtıyor. 1.gunun aksamı ancak çişini tuvalete yaptı. Altına yaptıkca yere yaptıkça nasıl agladı nasıl bırak yapsın altına rahatsız olsun o halıyle karsılasınca pes edıp tuvalete yapıyorlar. Ara ara sor hatırlat hadı gel çişe gıdelım bak su da verecegım oynarsın vs dersın klozete oturunca onu oyalacak bır sey olmalı yoksa klozette uzun sure durmuyorlar.

Bizimki haliya yapiyor hic gocunmuyor yaparken izliyor hatta umrunda degil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…