2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ya bende de vajina kemikleri aşırı acıyor. Otururken bişey yok sabahları ayağa kalkıp yürüyünce acıyo baya sağ sol. Çatı falan mı genişliyor ne acaba ?
O agrı bende de var yürürken mahvediyor hem. Ama doktoru aramadım 13 nisanda kontrolüm bebek hareket ettiği sürece doktoru aramsyı düşünmüyorum ciddi bişey yaşamazsam. Dün bişey yaşadım kızlar asırı sancım oldu adet sancısı gibi kalktım biraz yürüdüm snra tuvalete çıktım afedersiniz ihtiyacmı giderdikten sonra sancım kesildi. Gaz sancısı ve bağırsak sıkışıklığı da sancı yapıyo o sancılarla karstırmayın derim

Ama duyuyorlar artik bizi:) ben şarkı söylediğinde hareketleniyor ,esim de karnıma eğilip kizim diye seslenince tepki veriyor yani kelimeleri anlamıyorlar tabiki ama sesimizin tınısından etkileniyorlar bence.oyuzden yumuşak tonlarda sohbet edin diyorlar Ben de diyorum, kizim Allah senden razi olsun sana cok sey borçluyum gerçekten bana bu duyguları yaşattığın için asıl ben senin hakkını ödeyemem diyorum hep annelerin hakki odenmez diyoruz ya tabiki odenmez ama bu duygulari bize yaşatan evladımızın da hakkı odenmez bu arada ben beyin gelişimi ile ilgili yazılarda duyma yetisini kazandıktan sonra bizim onunla anne karnında konuşmamız beyin gelişimine olumlu etkiler yarattığını okudum.hatta ultrasonla çekmişler seslere verilen tepkileri kavga ses tonuna ,ılımlı sevgi dolu ses tonuna karşı verilen tepkiler gelişi güzel değilmiş .o yuzden konuşarak iyi yapıyorsunuz:)

Çok haklısın canım gaz sancım olduğu zamanlarda benimde komple göbeğim ağrıyo karışık sancım oluyo gaz sancısı ihtimali insanın aklına gelmiyo bile artık anlıyorum ama şükür ilklerde sancı mı bu ne noluyo diye korkuyodum berbat bişey

Benim karnim hep asagida yani ilk kizimdada öyleyfi hiç gögsümün hen altinda olmaddi

Kızlar biz 32+6 dayız çantamı hazırlamadım ama bebek ve kendi eşyalarımı temizledim ve ütülemiştim bazı sebeplerden ötürü sezaryen olmak zorundayım benim aklıma gelen düşününce konması gereken bazı şeyleri sizede paylaşayım sizde paylaşırsanız sevinirim
Arkadaşlar genel ihtiyaçlar dışında olarak benim aklıma gelen şeyler bunlar ayrıca daha hazırlamadım aslında erken doğum riskim var ama ben 34 dün dolmasını bekleyeceğim o zamana kadar neler koysak diye sadece düşüneceğim

-Yasini şerif koyalım yakınlarımız okur inşallah
-Zemzem suyu ve hurma (sanırım bebeğin ağzına sürülcekmiş azcık ne kadar doğru bilmiyorum )
-elektrikli cezve veya kettle bizim hastanede ciddi sıcak su sorunu var
-nescafe
-rezeneli humana çay
- emzirme yastığı
-soğan veya sıkılmış soğan suyu ( bunu eşimin akrabası dedi ben çok gülmüştüm ama araştırınca etkisini gören olmuş meme çatlağı olmasın falan diyeymiş )

Başka aklıma gelen olursa sizle paylaşırım benim ilk doğumum sizde söyleyin ne fazla ne eksik olur

Son kontrolden beri kullanıyorum ama hiç etki göremedim bacağımı kaldırıp indirmek eziyet oldu iyice, hele de bugün.. Sağlıklıca kucağımıza alalım da bugünleri gülerek hatırlarız heralde<3

Burayı okuyunca ben de bir haftadır midemin yanmadığını fark ettim Elimle karnımı yoklayınca da kafasını epey aşağıda net bi şekilde hissettim. Tuvaletler sıklaştı zaten, kalça ağrısı da doğumun yaklaşma belirtisi mi ki gerçekten acaba Bu pazartesi 34. hafta dolacak ve ben de henüz kıyafetleri yıkayıp çanta hazırlamadım..

Kızlar benimde 2 gündür aşağı indi sanırım. Bağırsaklarım hareketlendi ve nefes darlığım gitti. Yemekten sonra sıkışmıyorum. Kafası zaten kasıklarımda hissediyorum. İlk hamileliğimde böyle net hissetmemiştim. Ama nasıl rahatladım anlatamam. Ara ara bel ağrılarım ve kasık batmalarım oluyor.

Bu arada kızlar kaç kilo aldınız ? 31+4 deyim 6.5 kilo aldım iyi mi değil mi emin değilim her kafadan bi ses çıkıyor
Kilo almamakta iyi değilmişben 2 haftada 4 kg kaybetmişim mama yazıldı diyet listesi verildi
Geçen hafta 72 küsürdü bu hafta 69a düşmüşüm, bebeğin aldığı kiloyu vs düşünce 3.5 4 kg kaybım olmuş.Kilo almak için diyetisyene gittiğime inanamıyorumNeyse herşey bebişin gelişimi için napalım

Son kontrolden beri kullanıyorum ama hiç etki göremedim bacağımı kaldırıp indirmek eziyet oldu iyice, hele de bugün.. Sağlıklıca kucağımıza alalım da bugünleri gülerek hatırlarız heralde<3
Amin amin son 1 haftadır ilerlemiyo sanki günler durdu yavaşladı gibi geliyo bana sanki 33. Haftada takılı kaldım gibi hissediyorum ağrı sızıyı geçtim duygusal yönden de bitik durumdayım herşeye ağlıyorum tükendim sanki evdekilere istifa edicem ben artık diyorum gülüyolar ama hem bedenen hem ruhen çok yoruldum Rabbim bugünleri gülerek hatırlamayı nasip etsin dediğiniz gibi ileride tebessüm ettirecek bize bu anılar

Ya bu arada bunu da söylemiş olayım Dr karnın aşağı inmiş gününden önce gelecek demesi aslında tahmini doğum 3 Mayıs görünüyor benim. 28 Nisan 1 Mayıs arası gelebilir dedi. Yani erken doğum söz konusu değil 40. Haftada değilde 39. Haftada gelmesi demek. karnın aşağı inmesi sizi korkutmasın

4. Kez gene grip oldum ağrıları daha cok hissetmeye basladim her yanim agridi tarif ettiginiz ağrılar ayni magnezyum alip yatıyorum. yemek yaparken veya bi isim varlen yatarak dinleniyorum aralarda uzun sure oturmak ayakta kalmaktan oluyor agrilar . 3 gundur kullanmaya basladim magnezyum baya gecirdi benim agrilarimi antibiyotik almaminda etkisi vardir belki. Bol bol uzanmaya calis .
Benim 40. Haftam 2 mayis denk geliyor . Simdi sata gore 35 ultrason yasina gore 36 gozukuyor . 48 cm 2780 gr bebisim erken gelir felan demediler bana

Bu tezi şöyle curutebilirim ki ilk cocugumda 37+0 da suyum erkenden geldi ve doğuma girdiğimde dahi bebek hala göğsümün altındaydı gram aşağı inmemişti ebeler bastırdı karnımı eze eze insin diye. Yani aşağıda diye erken gelir yukarıda diye geç gelir diye bir kesinlik yok bence.

Sürekli karnıma baktim dun anneme kardeşime eşime bakın inmiş mi diye:) 38 39 haftalar erken dogum degil ya insallah o haftaları görürüm diye dua ediyorum eğer öyleyse hic sorun yok bende sandım ki karın asagi inince cok yakında geliyorum demek:) ama araştırdım burada tecrübeli anneler de yazmış hiç alakası yok demişler .Insallah en saglikli zamanda gelsinler
37 haftada kuvezde kaldi mi bebeğimiz bazıları 37 de kuvezde kaldi erken dogum diyor bazilari 37 erken dogum degil kuvezde kalmaz diyor.

36 haftadan sonrasi erken dogum sayilmiyor diye biliyorum

Kizlar dogum cantasini hazirlayan var mi? Ben daha hazirlamadim icine ne koymak gerekir? Kiyafet disinda? 32+0 oldum henuz erken mi acaba?
Bence her ihtimale karşı hazırlayın artık bende hazırlıcam son eksiklerim vardı emzirme sütyeni felan onları aldım yıkayıp hazırlayacağım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…