2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar bu arada bu ikili test sonucuna görede bi cinsiyet tahmini yapılıyordu ya hcg yazan kısım 50 nin üstünde olunca kız mıydı ne tamda hatırlamıyorumda bi arkadaşımız söylemişti burda hatırlayan veya tutan var mı

Öncelikle hayırlı olsun. Kızda nasıl belirtilerin vardı canım? Yeme içme, bulantı vs

Valla fiyatlar korkunç ama insan iyisi de olsun istiyor. Ayrıca o 56 bine ek olarak her muayene ve işlemin yüzde 20 sini ödemek zorundasın. Haliyle ben de vazgeçtim ama bu şekilde de aynı parayı vermiş olucam sanırım doğuma kadar. Sizin dediğiniz perinatoloğun sekreteri ile görüştüm, bana da aynı fiyatı dedi. Gebe takibi ise 1450 TL imiş. Detaylı ultrason için 20. Haftada ona gitmeye karar verdim. Sizin takibinizi yapan doktorun adı neydi? Onun ücreti makulmüş.

Evet acıbadem sigortan da olsa %20 yi ödüyor olmak çok sinir bozucu. Benim tiroid takibim taksim acıbadem de yapılıyor, her seferinde para ödemekten sıkılıyorum

Benim alle deki doktorum sevil ateş eren. Çok samimi bir kadın. Sürekli dokunuyor ve benim çok hoşuma gidiyor Whatsapp tan her yazdığıma hemen cevap veriyor. Dün c vitaminli serum alıcam, bunu alayım mı diye sordum hemen ona bile cevap verdi

Benim ilk hamileliğim Gebze deki Anadolu Sağlık Merkezinde takip ediliyordu. Ama kadın çok suratsızdı. Zaten kalp atışı da duyamamışım falan moralim bozukken Sevil hocaya göründüm ve orda kaldım

Evet öyle maalesef. Büyük şehirde ki özeller iyi ama gereksiz pahalı ya herşey Yolunda gittiği sürece özele gitme gibi bir niyetim yok benim için de devlet daha iyi şimdilik. Doktorunz dan memnunsanız hiç degismeyin zaten öyle devam edin. Özel olsun devlet olsun iyisini bulmak çok zor oldu

Sonuçlarınız güzel cut off değeri altında çıkmış
Doktorum çok kafamı karıştırdı orta da olsa bir risk vardır gibi konuştu başka doktor herşey çok güzel cıkmıs dedi 2 gündür o kadar kafaya taktım ki bu doktorlar artık bu fetal testten para mı alıyorlar napıyorlarsa gerçekten risk yoksa bile sen fetal yaptır diyorlar

Cut off değeri altında demek düşük riskli demek diye biliyorum. Bu ikili testin bir güvenirliği yok sonuçları çok kötü çıkanların bile çocuğu sağlıklı doguyor ha eğer imkanınız var ise fetal DNA yaptirirsiniz kafanız rahat eder. Bana doktorum hiç ikili yaptırma doğru çıkmıyor kafan karışmasın imkan avrsa fetal yaptır dedi. Ama çok pahalı bir test biz yaptırmadık. Ama Allah'ın da izniyle bebeklerimiz sağlıklı kafaya takacağın hiçbir sey yok tüm samimiyet ile söylüyorum. İmkanınız var kafam da rahat etsin derse fetal DNA var yoksa ense kalınlığı zaten ultrasonda 1.9 çıkmış gayet iyi

Evet bende öyle biliyorum doktorlar da gerçekten bir tuhaf şey diyor bir de ultrason da da herşey çok güzel ama sen yine de yaptır ee o zaman ikili testi yaptırmasaydın bana bu değerlerle herkesin mesela hiçbir sorun yok denmiş bir hamile nasıl böyle bir strese sokuluyor anlamadım

Benim ilk doktorumda öyle idi değiştirdim doktor sakin olumlu ılımlı olmalı bence benim ilk doktor da beni öyle krize soktu suyu az diye öldüm öldüm dirildim

Benim ilk doktorumda öyle idi değiştirdim doktor sakin olumlu ılımlı olmalı bence benim ilk doktor da beni öyle krize soktu suyu az diye öldüm öldüm dirildim
Ya evet bir de bişey de görmedim ama ultrason da gayet güzel falan diyor ya benim ne olduğumu şaşırttı bana ve diğer doktora attığımda gayet güzel gelmiş sonuçların yazmış bana dediği şey 1000/de bir olması lazım ee oda bir ihtimal değil mi bu denli nasıl insanların duygularıyla oynarsın

1000 de bir değil 10000 de bir de olsa ihtimal ihtimaldir ve bunu Allah'tan başka kimse bilmez fetal DNA daha güvenilir ondan öneriyor doktorlar ikili test gebelerin çoğunu strese sokuyor. Ama inanın ultrason sonuçlarınız harika normal sonuçlarınız da gayet iyi

Ben bir teyze ile konuştum bu testte dön sendromlu olma ihtimali,1/2 çıkmış yani aşırı yüksek ihtimal ama çok güzel turp gibi kızı var 20 yaşında simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…