2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245

Yok yok benim de ilk cocugum kız cildimde en ufak bi sivilcelenme falan olmadı hamilelik boyunca. Bu gebeliğimde baslarda biraz sivilce değil de böyle ciltte yağ bezesi gibi bişiler oldu geçti. Cinsiyetleri henüz belli değil sonraki haftaya insallah

İnşallah canım teşekkür ederim söylediğin için ptesi öğrencem bakayım

Maşallah İstanbul’u gezmişsiniz doktor doktor teşekkür ederim bilgiler için, kliniği deneyeceğim, umarım sizin gibi memnun kalırım

Maşallah canım çok sevindim gönlündekinin olmasına sağlıkla kucağına al kizceni

Benim de düşük risk çıktı ama serbest bhcg sizin gibi normalden yüksek çıktı biraz. 2 ayrı doktora gittim. 2si de diyor ki burun kemiği var hatta laz gibi büyük burunlu. Down sendromluda burun kemiği olmaz. Cok nadirdir varsa da dedi. Ense kalınlığı incecik çıktı. Hatta doktorlardan biri dedi ki bu çocuk down sendromlu doğarsa ben çok şaşıririm dedi. İçiniz rahat olsun dedi. Ama gene de şöyle dedi. Fetal dna yi ben bu test sonucu olmasa bile önerirdim cunku bu zamanda imkanı olan varsa yaptırsın sadece 2 tüp kan ile çok değerli bilgiler elde ediyoruz dedi. Ama zorunlu değil tabi. Eğer imkanınız varsa ben neden onermeyeyim. Amniyosentez olsa mesela hiçbir doktor keyfi olarak oneremez çünkü bebeği kaybetme riski var bu testte ama fetal dna da sadece kolunuzdan kan örneği alınıyor. Bu yüzden paranız varsa yaptırın içiniz rahat etsin dedi. Peki sizce neden ikili testte bu kan degerimiz yüksek çıktı dedik. Her sebepten yuksek çıkabilir dedi. Plesanta normalden buyuktur, yasiniz 35e yakin. Bunlar bile sebep olabilir. Siz oksurdugunuzde grip de olabilirsiniz bogaz enfeksiyonu da olabilirsiniz ya da kuru oksuruk de olabilir. Yani bunun gibi dusunun dedi. Biz de imkanimiz vardi yaptırdık. İmkanımız vardı derken esimi biraz ikna etmek gerekti ama neyse ki ikna oldu mesela şuan içim çok rahat. Kötü bisey çıkacağını düşünmüyorum. Ense kalınlığı incecik ve burun kemiği olan bir anomali doğum ihtimali çok düşük dedi. Ama ihtimal her zaman var. Herseyde var risk. Sağlıklı doğum yapmak nasip olsun hepimiz için

Çok doğru söylüyorsunuz risk hep vardır Rabbim korusun herkes sağlıkla bebeğini kucağına alsın benimde o şekilde birde ultrason da kalp mide mesane kafatası çevresi herşey ölçüldü , herşey çok güzel Allah’a sukur . Doktorda ultrason sonuçları gayet normal dedi bir diğer doktora sorduğumda herşey çok normal çok iyi dedi ama kadının afaki konuşması bir sorun yok gibi ama sen yine de yaptır hani sorun yoksa neden korkutuyorsun gerçekten ikili test yaptırdığıma pişman oldum bu evrede

Siz bucadasınız sanırım ben göztepedeyim.Doğum ücretini sorabildiniz mi? Bize 8 bin dediler ocak sonrası zam gelir kesin.
Hayır ben aslında bayraklidayim ama ilk dogumda da oraya gitmiştim. Aylin hanimdan ve hastane imkanlarından memnun kaldığım için 2.de de yine burayi seçtim. Dogum ücretini aslında sormuştum ama şuan gerçekten unuttum bir de biz sorunca çok ciddiye almadik cunku nisan ayında doğum olacağı için bize zaten 2023 fiyatı değişecek demistik. Ama ctesi randevum var. Sorarim 8 bin tl ise ortalama fiyat ne ucuz ne pahali diye düşünüyorum. Siz başka hastaneden fiyat almış miydiniz. Bizi. Randevu ücretimiz biraz pahali ama. 430 tl veriyoruz biz. Ekol e gittimizde 340 tlydi mesela. Gayet iyi geldi fiyatı. Sizin ne kadar muayene ücreti

Ha evet bizde de ölçüldü. Kalbe giden damar mi varmış bisey demisti de unuttum. Iste onun olcumunu biseyini yapti. O da olmasi gerektigi gibi cikti. Cunku olmamasi gereken sekilde ciksaymis o da bir anomali belirtisiymis. Hersey normal olmasına rağmen biz yaptırdık. Olsun ikili test ile en azından çok yüksek risk çıksaydı bunu bilememis olacaktin. En azindan düşük risk çıktı. Sorun yok bence ikimizde de

Bizimde 435 muayene ücreti. Ben şöyle düşündüm konuşup ocak öncesi doğum ödemesini yapıp ocak sonrası zammından etkilenmeden yer ayırtabilir miyiz? diye soracağım. Çünkü ocak sonrası ciddi bir zam geleceğini düşünüyorum. Egepol de şu an 10 ya da 12 bin olması lazım. Arkadaşım gidecekti haftaya egepole onunda 430 diye biliyorum muayene ücretini ama sorarım yine

Aa. Ben tinaz ve ekol disinda 3.bir hastaneye gitmediğim için bilmiyodum. O zaman her yer oyleymis ya. Egepol ile aşırı kalabalık ve devlet hastanesi gibi geliyor bana. Kadin doğum için yeni ek binası vardı o acilacakti acildi mi acaba. Ben bayrakliya tasinmadan önce ilk gebeligimde Hatay caddesine yakin oturuyordum ve ona rağmen egepol e gitmedim tinaz a gidiyordum. Ilk zaman gitmistim ama ne zaman gitsem kalabalikti
2023 gelmeden ödemeyi kabul ederler mi acaba bilmiyorum. Ctesi randevuya gittiğimde bunu da soracağım. En azindan Aralık ayı son haftasi gibi ödeme yapabiliriz eğer kabul ederlerse tabi

Bencede bir de papp-a değeri önemliymiş mesela o da gayet normal çıktı yani ben ikili test yaptırdığıma çok pişmanım açıkçası sonucu aldığında netliği yok tanı değil tarama testi olarak ağzını açıyor yapmayın kardeşim o zaman kimseninde aklını bulandırmayın

Egepol gerçekten çok kalabalık ve devlet hastanesi gibi olmuş vaziyette içerisinde mutlaka kıymetli doktorlar vardır ama bu kalabalık mutlaka zorlar. Arkadaşım gittiğinde bütün detayları öğrenir bende burdan size yazarım. İşte ödemeyi kabul ederler mi bilemiyorum ama bir soracağız yaparlarsa ne ala biz isteyelim de Çünkü gerçekten şu an ekonomi aldı başını gidiyor. Bazı şeylerin oranlarını zamları düşününce ocak sonrası bir çok şeyin çok sağlam zam yiyeceği ortada.

Allah bağışlasın. Ne güzel olmuş bir kız bir oğlan Sağlıkla gelsin miniğiniz

Kızlar az önce Mcdonalds’tan menüyü gömdüm valla, pişman da değilim
İyi niyetle yazmış olsanız da bence burada bu tür şeyler yazılmamalı. Birincisi normal bir insan için bile gerçekten inanılmaz sağlıksız, ikincisi aramızda diyabetli gebeler var ve canlarının çektiği birçok şeyi yiyemiyorlar :) yanlış anlamamanızı diler, bebişinize bol sağlık dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…