2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Tetenozun nasıl bulaştığını gercekten araştırınız mi gerek görmüyorum zaten riskli gebelik olanlara da vurulmuyor bu kadar şart olsaydı herhalde riskli gebelere de vurulurdu zira oğlumda hemsire vurmadı bana sen riskli gebesin ben risk alamam diye bana göre bu şartlar da iyi bir hastane de gereksiz. yediğim herseyi sorgularken bir vitamin alırken bile 20 kere içerik kontrol ederken bunu yaptırmak bana göre komik olur

Bende tüm asılara değil ama bazı asılara onyargiliyim ve ben tetenozu kendime göre ysptirmamayi sectim asla yaptırana da yaptırmayanada yorum yapmam herkesin kendi tercihi saygı duyarım

Kızlar hareketlerini henüz hissetmeyen var ise size tavsiyem olacak.
Aksam yemeğinizi güzelce yiyin. Sonra arkasına tatlı yiyin ve koltuğa gidin yan vaziyette yatıp uzanın. Kendinizi serbest bırakın. Karniniza belki ufak dokunuşlar ya da durtmeler yapabilirsiniz. Sonra 5 10 dakika karniniza odaklanin. Çünkü hareket ettiğini siz odaklanmadiginiz için de farkedemiyor olma ihtimaliniz yüksek.

Ote yandan karın çevrenizde normalden fazla yağ varsa ve tabi kilonuz fazlaysa geç hissedersiniz. İlk gebelik ise yine geç hissedersiniz. İkinci gebelikte artık nasıl bir his olduğunu bildiğiniz için bağırsak hareketi ya da gaz sancısı gibi durumlarından rahatlıkla ayırt edebiliyorsunuz. Hala hissedemediyseniz korkmayın eli kulağındadır. 22 , 23. Haftalara gelince zaten sürekli hissediyor olacaksiniz

Risk boyutunuz nedir acaba, neden riskli gebeliğiniz? Benimki de riskli gebelik ama henüz doktoruma bu konuyu danışmadım, ne söyleyecek çok merak ediyorum açıkçası aşı olmayı da hiç istemiyorum

Risk boyutunuz nedir acaba, neden riskli gebeliğiniz? Benimki de riskli gebelik ama henüz doktoruma bu konuyu danışmadım, ne söyleyecek çok merak ediyorum açıkçası aşı olmayı da hiç istemiyorum
2016da plasenta ayrilmasi sonucu kaybettigim 26 haftalik bir kızım var maalesef 10 tane de gebelik geçirsem hepsinde risk var oğlumda ysptirmsdim hemsire sen risklisin onaylı kağıt getir deyince bi duraksadim yaptirmadim o zamanlar yaptirmadim diye çok tedirgin olmuştum ama şu an rahatım inşallah bu gebeligimde de yaptirmicam doktoruma da yaptirmayacagimi belirtmistim üstünde durmadı oğlumda su an ki doktorumls daha konuşmadım

Valla öğlen çikolata yedim sola doğru yattım dinledim dinledim tık yok. Şimdi yatağa uzandım öyle nette takılıyorum içeriden gümbür gümbür keyifleri nasıl isterse

Illa ki hastanede dogum aninda ya da pasli civiyle temas edip elinizden kan gelmesi demek degil. Ornegin topragin kendisinde bile bulunuyor. Mesela cocuk parklarinda, apartman kapisinda, enfekte olmus bir demirde toprakta. Vücuttaki açık bir yaradan ya da siyriktan girip ölümcül olabiliyor. Hepimiz hayatin içindeyiz. Elimiz kolumuz bacağımız bir yerlere takılabilir kanamali sıyrık oluşabilir. Bunun halihazırda asisi varken ben yaptirmaktan yanayım. Yani ben doğum anını düşünerek yaptirmiyorum. Mesela ben kedi tirmalamasi uzerine kuduz asisi oldum 2 ay önce. Tetanoz asım ilk gebeligimde olduğu için ve 3 yıla kadar koruduğu için acil servis tetanoz yapmadı ama ilk gebelikte vurulmasaydim vurulmuş olacaktım. Yani dediğim gibi hayatın içindeyiz ve sokakta kedi severken bile tirnaklarindaki tetanoz mikrobu (ya da bakteri artık her neyse) bulaşabilir. Asi varken daha güvenli oluyor. Ha risk tabiki vardır. Orada da haklısınız. Dediğim gibi terazide fayda zarar diye bakıldığında ben fayda kısmının agir bastigini düşünüyorum siz de zarar kısmı. Tamamen görüş ayrılığı. Tek dogru yok bu tarz konularda :)

Çok üzüldüm benim de 25 haftalık ölü doğumum var peki 10 gebelik geçirsen de risk var niye deniyor? Her gebelik farklıdır diye de söylüyorlar neticede

Kızlar kalçaya doğru yayılan bir ağrınız vae mı gerçekten bazen adım attırmıyor ya özellikle sağ tarafta
Benim de birebir aynı agri var canim bilhassa sağ tarafta doktora gidince soracağım ama karnım da büyüdü, internetten okuduğum kadarıyla normalmiş kiminde 7. Ayda başlıyormuş kimisinde 5 te , biraz erken bizim ki sadece, dayanilmayacak bir ağrı olmadığı için ben çok takmiyorum canım

Kızlarr yaa farkettim de 2 gündür göbek bölgem böyle nasıl anlatsam kurak toprak gibi kabuk kabuk oluyor çatlama değil kuruluk bu. Yağ faln da sürüyorm neden oluyor acaba sizde de var mı
Hiç su içmiyorum ondan olabilir mi

Valla öğlen çikolata yedim sola doğru yattım dinledim dinledim tık yok. Şimdi yatağa uzandım öyle nette takılıyorum içeriden gümbür gümbür keyifleri nasıl isterse
Evet ya orda da haklısın eşime her seferinde sesleniyorum gelip elini koyuyor ama tık yok. Elini çekiyor 5 dk sonra gene icerde tekmeler yumruklar havada uçuşuyor keyifleri nasıl isterse aynen

Evet ya orda da haklısın eşime her seferinde sesleniyorum gelip elini koyuyor ama tık yok. Elini çekiyor 5 dk sonra gene icerde tekmeler yumruklar havada uçuşuyor keyifleri nasıl isterse aynen
Benim eşim elini koyunca hemen tepikliyor içeriden eşim de anlıyor ama daha çok minikler ya yesin onları anneleri

Çok sağol canım insan telaşlanıyor ister istemez

Nisan annelerine her türlü ağrı, ödem vs erkenden geliverdi

Bu risk ömür boyu var o zaman surekli ömür boyu vurulmaniz lazım bu düşünce de olursanız dediğim gibi ben kendime uygun gormedim toprakla filan isim yok zayen evden çıktığım yok surekli istirahat halindeyim her doktor zorunlu olduğunu da savunmuyor bu asi için tamamen kişinin doktoru ile oturup karar vermesi gereken bir durum

Çok üzüldüm benim de 25 haftalık ölü doğumum var peki 10 gebelik geçirsen de risk var niye deniyor? Her gebelik farklıdır diye de söylüyorlar neticede
Preeklamsi plasenta dekolman geçiren birisinin bir sonraki gebeliginde de geçirme riski artiyormus maalesef bana perinatolog 10 gebelikte gecirsen riskli durumdasın dedi senin neden peki kaybın Allah bi daha yasatmasin

Su içmeye kendini zorlamalısın Ben de çok su içen biri değilim ama kendime bir limit belirliyorum. Doktora her gittiğimde soruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…