2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
O hissiyatı biliyorum. Seneler önce ben de aynısını yaşadım, gebelikte olması daha korkutucu olmuştur. Hatta sonrasında metroya binmeye falan çekinmeye başlamıştım. Kendimi telkin ede ede atlatmaya çalıştım. O durumlarda bir şeyim yok iyiyim diye telkin etmek lazım kendi kendini. Umarım bir daha tekrarlamaz anksiyeteniz

Sezaryen zor oluyor mu canım? Benim ilki normaldi bu mecburi sezaryen olacak korkmuyor değilim açıkçası
Normal doğum tecrübenden bahsetmek ister misin nerde yaptın özel/devlet
Bide dikiş olayı varmış. O an arkadaşlarım hissetmiyorsn faln dedi ama sende nasıldı tam olarak merak ediyorum. bide ne zaman toparlanabildn

Benim de plasentam önde. Bu durum daha az hissetme sebebiymiş. 22+0 ve sonrası çok daha net hissetmeye başladım ben.
Bugün 22+5’im. Artık sadece uzanırken değil çeşitli pozisyonlarda da hissedebiliyorum.
Bence endişe edecek bir durum yok.
21.haftayla beraber hissedersin diyordu hep doktorum bana. Daha erken haftalarda sadece arada bir ve uzanır pozisyonlarda pıt pıt yapıyordu.
Kilo durumu da etkiliyormuş. Zayıf olunca daha çabuk hissedilir derler ama bilmiyorum.

Normal doğum tecrübenden bahsetmek ister misin nerde yaptın özel/devlet
Bide dikiş olayı varmış. O an arkadaşlarım hissetmiyorsn faln dedi ama sende nasıldı tam olarak merak ediyorum. bide ne zaman toparlanabildn
Benimki ölü doğumdu hiç bahsetmeyeyim canım Daha güzel hikayeleri olan arkadaşlarım paylaşırlar

İyi aksamlar kizlar öksürük icin biri bi ilac onermisti bulamadim o mesaji eger goruyorsa tekrar yazabilirmi acile gidecegim simdi artik oksurmekten nefes alamaz hale geldim
Canım çok geçmiş olsun, bende çok hastaydım, bugün biraz iyiyim bende geniz akıntısı öksürük yapıyordu saracoglunun papatya soluma tarifini yaptım, sanki rahatlattı birde burnum tıkalı olduğu için burun spreyi kullandım ama 5 gün kötüydüm, inşallah senin de çok uzamaz, bebeğe birşey olacak diye çok korkuyordum bende hep hareketlerini kontrol ettim ama bizim gibi etkilenmiyor onlar hastalıktan içimizde rahatlar inşallah merak etme

Arkadaşlar pompadan bahsetmişsiniz . 3 numara gebeliği olan birisi olarak naçizane hem birikimi hem tecrübemi aktarmak istiyorum . Pompa eğer çalışmıyorsanız , ilk 6 ayında çalışmayacaksanız gerek yok . Çünkü pompa gereksiz süt üretimini arttırıyor ve mastite neden oluyor . Yani sürekli süt üretiyor ve boşaltılmadığı zaman birikip kalıyor ve enfeksiyon oluşuyor mastit oluyorsunuz . Ayrıca anne sütünü buzlukta olsa bile saklama zamanı ve süresi vardır dikkatli olmak gerekir . Ayrıca tazeci süt emmek varken yapay silikon emzikten emmesi adil değil. Bebeğin süt emmesi ayrıca anne bebeğin güvenli bağlanması İçin bir ortam ve kaliteli vakit sunuyor . Anne çocuğu emzirdiğinde oksitosin salgılıyor ve her ikisi de mutlu oluyor . …

Her şey yolunda giderse ben inşallah Ssvd düşünüyorum

Kundak faydalı ama sıkı fıkı olanı eskiden yapılan tarzı değil . Eskiden bebek bezi yoktu . 2 kat kumaş bir kat naylon sonra 6-7 kat daha kumaş konup sım sıkı bağlanıyordu bebekler bu yğzden de kalça çıkıldığı filan oluyordu. Şimdiki tavsiye edilen kundak ise daha çok anne karnındakı sıkışık hali anımsatsın ve bebek el kol hareketleriyle kendini uyandırmasın diye yarım kundaktır .

selam kızlar,

Bebeği bir anda bu aksam cok hissetmeye basladım 23. Haftadayız cok yogun bir gün gecırdım ucağa bındım yurtdıısna geldım işim sebebiyle aksam odada dınlenırken bırden 50 dakkaıdr donuyor da donuyor normal midir :) panık yapmama gerek yok heralde değil mi :) bişey mş söylemeye calısıyor acaaba diyorum hahaha :)

Bugün aynı şeyi yaşadım doktoruma yazdım bu kadar hareket etmesi normal mi diye olabilir, normaldir, sol tarafa yat dinlen dedi. Tabiri caizse kudurdu bugün hareket etse bir türlü etmese bir türlü. Ben de senin gibi acaba rahat değil de ondan mı bu kadar hareketli diye düşündüm ama doktorun mesajından sonra rahatım

Aslında her ihtimale karşı alıyoruz. Hani olur da meme reddi yaşarız en azından mama yerine sağıp sütümüzü vermiş oluruz. Benim alma niyetim buydu. İnşAllah hiç gerek kalmaz

Meme reddi olabilir bebekte bulunmali bence ( ben emzirme ve biberonla beslemeyi kombine etmek istiyorum acikcasi..Kendi sosyal hayatim ve eve kapanik kalmamak icin en azindan aksam bir kac saat disari ciktigimda esim veya kayinvalidem sagdigim sutu uykuda versin diye.Bakalim bunlar hep plan tabii ben hic anne sutunu kabul etmemisim her bebek farkli oluyor :))

Bilmiyorum ki kesin yapilmali mi yarin doktoruma bir sorup oyle hareket edicem :))
Son bir kaç yıl içinde olmadıysanız olsanız iyi olur. Ben 2019 da ilk gebeliğimde hepsini tam olmuş olmama rağmen sağlık ocağı hemşirem ve doktorum 1 doz olmamı uygun gördüler. Sizde bi sorun bakalım ne diyecek

oynasa bir dert oynamasa başka dert keyfini çıkar canım . Ne güzel annecim başardın diyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…