- 18 Ekim 2022
- 2.085
- 2.844
- 63
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #19.901
O hissiyatı biliyorum. Seneler önce ben de aynısını yaşadım, gebelikte olması daha korkutucu olmuştur. Hatta sonrasında metroya binmeye falan çekinmeye başlamıştım. Kendimi telkin ede ede atlatmaya çalıştım. O durumlarda bir şeyim yok iyiyim diye telkin etmek lazım kendi kendini. Umarım bir daha tekrarlamaz anksiyetenizNe kadar güzel ve detaylı açıklamışsın, aynı ben de aynı durumdayım doktor baktı onemlı bısı yok normal dogum yapabilirsin sorun yok basıt bısı dedi, ama birgün sadece cok fazla oldu olunca da panık atagımı tetıkledı ıkısı kotu oldu :/ perinotologta normal gorunuyor dedi bır sorun yok Allaha sukur ama bıgün fazla hıssedınce acaba neden dıye dusundum sonra dedımkı hamileyim herşey olabilir :) arada unutuyorum :)) cok sagolun yorumunhz ıcın
Normal doğum tecrübenden bahsetmek ister misinSezaryen zor oluyor mu canım? Benim ilki normaldi bu mecburi sezaryen olacak korkmuyor değilim açıkçası
Ya kızlar bebeğin hareketlerini hissetme konusuna iyice kafayı taktım 20+3 teyim. Hala bikaç ufak gaz kabarcığı benzeri şeyler hariç adam akıllı bi hareket hissedemedim. Plasentam önde olduğu için mi böyle oluyor anlamadım. Bu haftalarınızda net bi şekilde hissediyor muydunuz siz?
Benimki ölü doğumdu hiç bahsetmeyeyim canımNormal doğum tecrübenden bahsetmek ister misinnerde yaptın özel/devlet
Bide dikiş olayı varmış. O an arkadaşlarım hissetmiyorsn faln dedi ama sende nasıldı tam olarak merak ediyorum. bide ne zaman toparlanabildn
Yaa çok üzüldüm kusura bakma söylemiştin sanki ama unutmuşum pat diye sordum. Başın sağolsunBenimki ölü doğumdu hiç bahsetmeyeyim canımDaha güzel hikayeleri olan arkadaşlarım paylaşırlar
Estağfurullah canım olur mu öyle şey, herkesin bilgisini aklımızda tutamayız ki. Kötü hissetme lütfenYaa çok üzüldüm kusura bakma söylemiştin sanki ama unutmuşum pat diye sordum. Başın sağolsun
özür dilerim
Canım çok geçmiş olsun, bende çok hastaydım, bugün biraz iyiyim bende geniz akıntısı öksürük yapıyordu saracoglunun papatya soluma tarifini yaptım, sanki rahatlattı birde burnum tıkalı olduğu için burun spreyi kullandım ama 5 gün kötüydüm, inşallah senin de çok uzamaz, bebeğe birşey olacak diye çok korkuyordum bendeİyi aksamlar kizlar öksürük icin biri bi ilac onermisti bulamadim o mesaji eger goruyorsa tekrar yazabilirmi acile gidecegim simdi artik oksurmekten nefes alamaz hale geldim
Öyle malesfEstağfurullah canım olur mu öyle şey, herkesin bilgisini aklımızda tutamayız ki. Kötü hissetme lütfen
Her şey yolunda giderse ben inşallah Ssvd düşünüyorumkızlar selam bugün 24 haftalık olduk :)
hiç ssvd (sezaryen sonrası vajinal dogum) düşünen var mı aranızda
Zeynep kamilde takipli kimse var mı nasıl gidiyor dogumu orda mı düşünyosunuz doktordan memnun musunuz
ben bu defa özele gitmek istemiyorum ya o yüzden danışmak istedim
Kundak faydalı ama sıkı fıkı olanı eskiden yapılan tarzı değil . Eskiden bebek bezi yoktu . 2 kat kumaş bir kat naylon sonra 6-7 kat daha kumaş konup sım sıkı bağlanıyordu bebekler bu yğzden de kalça çıkıldığı filan oluyordu. Şimdiki tavsiye edilen kundak ise daha çok anne karnındakı sıkışık hali anımsatsın ve bebek el kol hareketleriyle kendini uyandırmasın diye yarım kundaktır .Bundan on sene önce emzik ve kundak bebeklere zararlı şeklinde uzman görüşleri yaygındı.şimdi bakıyorum kundaklamanın yararlarından bahsedenler, hazır kundak satanlar vs vs... Kızımda (11 yaşında) ne emzik ne de kundak kullanmadık. İnsan ister istemez etkileniyor uzman görüşlerinden...
Ayrı bir konu olacak ama Sosyal medya fenomenlerinin çok büyük vebale girdiğini düşünüyorum .ürün tanıtıp sürekli tüketime yönlendiriyorlar. Üretmeyen tüketen bir toplum olduk iyice...
Abartı bebek odası süslemelerini de çok çirkin buluyorum... Birkaç balon ve kapı süsü olabilir ama aşırı detaylar artık göz yormuyor mu sizce de?
Onlar aradilar sanirim 7. Haftam filandi arada aricaz sizi demislerdiSağlık ocağına gebelik bildirimi yapmış mıydın ?canım
Bilmiyorum ki kesin yapilmali mi yarin doktoruma bir sorup oyle hareket edicem :))direkt doktorunuzla konuşup aile hekimliğine gidebilirsiniz. Yaptırmayı düşünüyorsanız aramalarını beklemeyin. Bana epey erken randevu vermişlerdi birinci doz için, yaptırdım. 2. de ocakta olacak.
Bugün aynı şeyi yaşadım doktoruma yazdım bu kadar hareket etmesi normal mi diyeselam kızlar,
Bebeği bir anda bu aksam cok hissetmeye basladım 23. Haftadayız cok yogun bir gün gecırdım ucağa bındım yurtdıısna geldım işim sebebiyle aksam odada dınlenırken bırden 50 dakkaıdr donuyor da donuyor normal midir :) panık yapmama gerek yok heralde değil mi :) bişey mş söylemeye calısıyor acaaba diyorum hahaha :)
Aminn canımÖyle malesf
Rabb'im onu cennetinde şimdi ki bebeni de bu dünyada yoldaşın yapsın. Sağlıkla Alır kucağına öper, koklarsin. hepimiz koklariz inşallah
Aslında her ihtimale karşı alıyoruz. Hani olur da meme reddi yaşarız en azından mama yerine sağıp sütümüzü vermiş oluruz. Benim alma niyetim buydu. İnşAllah hiç gerek kalmazArkadaşlar pompadan bahsetmişsiniz . 3 numara gebeliği olan birisi olarak naçizane hem birikimi hem tecrübemi aktarmak istiyorum . Pompa eğer çalışmıyorsanız , ilk 6 ayında çalışmayacaksanız gerek yok . Çünkü pompa gereksiz süt üretimini arttırıyor ve mastite neden oluyor . Yani sürekli süt üretiyor ve boşaltılmadığı zaman birikip kalıyor ve enfeksiyon oluşuyor mastit oluyorsunuz . Ayrıca anne sütünü buzlukta olsa bile saklama zamanı ve süresi vardır dikkatli olmak gerekir . Ayrıca tazeci süt emmek varken yapay silikon emzikten emmesi adil değil. Bebeğin süt emmesi ayrıca anne bebeğin güvenli bağlanması İçin bir ortam ve kaliteli vakit sunuyor . Anne çocuğu emzirdiğinde oksitosin salgılıyor ve her ikisi de mutluoluyor . …
Meme reddi olabilir bebekte bulunmali benceArkadaşlar pompadan bahsetmişsiniz . 3 numara gebeliği olan birisi olarak naçizane hem birikimi hem tecrübemi aktarmak istiyorum . Pompa eğer çalışmıyorsanız , ilk 6 ayında çalışmayacaksanız gerek yok . Çünkü pompa gereksiz süt üretimini arttırıyor ve mastite neden oluyor . Yani sürekli süt üretiyor ve boşaltılmadığı zaman birikip kalıyor ve enfeksiyon oluşuyor mastit oluyorsunuz . Ayrıca anne sütünü buzlukta olsa bile saklama zamanı ve süresi vardır dikkatli olmak gerekir . Ayrıca tazeci süt emmek varken yapay silikon emzikten emmesi adil değil. Bebeğin süt emmesi ayrıca anne bebeğin güvenli bağlanması İçin bir ortam ve kaliteli vakit sunuyor . Anne çocuğu emzirdiğinde oksitosin salgılıyor ve her ikisi de mutluoluyor . …
Son bir kaç yıl içinde olmadıysanız olsanız iyi olur. Ben 2019 da ilk gebeliğimde hepsini tam olmuş olmama rağmen sağlık ocağı hemşirem ve doktorum 1 doz olmamı uygun gördüler. Sizde bi sorun bakalım ne diyecekBilmiyorum ki kesin yapilmali mi yarin doktoruma bir sorup oyle hareket edicem :))
oynasa bir dert oynamasa başka dertselam kızlar,
Bebeği bir anda bu aksam cok hissetmeye basladım 23. Haftadayız cok yogun bir gün gecırdım ucağa bındım yurtdıısna geldım işim sebebiyle aksam odada dınlenırken bırden 50 dakkaıdr donuyor da donuyor normal midir :) panık yapmama gerek yok heralde değil mi :) bişey mş söylemeye calısıyor acaaba diyorum hahaha :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?