- 5 Ağustos 2015
- 374
- 554
- 103
- 34
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #19.921
Meme reddi bir kızımda yaşadım birinde yaşamadım. Ama meme reddi denen şey sonsuza kadar sürmüyor yine bir şekilde pozisyon değiştirerek filan bir çözüm bulunabiliyor canım . İlk çocuk sanırımMeme reddi olabilir bebekte bulunmali bence( ben emzirme ve biberonla beslemeyi kombine etmek istiyorum acikcasi..Kendi sosyal hayatim ve eve kapanik kalmamak icin en azindan aksam bir kac saat disari ciktigimda esim veya kayinvalidem sagdigim sutu uykuda versin diye.Bakalim bunlar hep plan tabii ben hic anne sutunu kabul etmemisim her bebek farkli oluyor :))
Cnm bnm iki sezeryanimda kolaydı ikinci gün ayaktaydim, ilkimde daha zordu psikolojim iyi değildi bebegim küvezdeydi, galiba onun da etkisi vardi. Ama kızımda çok rahattım ilk gün illaki zor oluyor ağrın oluyor zorlaniyorsun ama ikinci gün çok birsey kalmiyor. Normale göre bana hep sezeryan daha kolay gelmiştir, normal bi korkutuyor beni nedenseSezaryen zor oluyor mu canım? Benim ilki normaldi bu mecburi sezaryen olacak korkmuyor değilim açıkçası
Böyle şeyler başıma gelecek mi acaba
Ben de iki gebeligimde 2013 tek doz 2015 tek doz oldum. Bu defa iki olur sanıyordum hemşire tek doz yapalim dedi işime geldi. Hafta gidicem bende.Son bir kaç yıl içinde olmadıysanız olsanız iyi olur. Ben 2019 da ilk gebeliğimde hepsini tam olmuş olmama rağmen sağlık ocağı hemşirem ve doktorum 1 doz olmamı uygun gördüler. Sizde bi sorun bakalım ne diyecek
Doktordan ziyade sağlık ocağından çağırıyorlar tetanoz için... İlk doz 20.haftada yapıldı bana, ikinci doz 4 hafta sonra yani 24.hafta gibi...Yaa o zaman erken benim icin henuz 23+ larda tekrar muayenem var zaten belki o zaman soyleyecektir
İnşallah acısız ağrısız geçer bende yarın bi gideyim diyorumBen de iki gebeligimde 2013 tek doz 2015 tek doz oldum. Bu defa iki olur sanıyordum hemşire tek doz yapalim dedi işime geldi. Hafta gidicem bende.
Canım çok geçmiş olsun dinlenmek iyi gelecektir inşallahSimdi ciktim acilden kizlar inanilmaz sekilde tum acil benim gibiydi herkes oksuruyor. Bi virus salgini varmis suan genellikle sadece olsuruk ve geniz akintisi yapiyormus bende onun kurbani olmusum biraz hava verdiler cigerlerim bi nebze rahatladi serum falan takildi cokda bi ilac veremiyorlar zaten 3 gun rapor verdiler kotu oldukca gel hava verelim senin icin yapabilecegim cok birsey yok dedi. Bu arada turptan tutunda papatyali karisimlara kadar 3 gundur hepsini denedim ama hic duzelme olmadi bugun artik en ust seviyeye ulasti grintus ilacida sordum kadin dogumcuya sorun ben o konuda bisey diyemem dedi yarin soracagim artik umarim dinlenmek iyi gelir
20+4 um bende yaklasik 1 haftadir hergun hissediyorum ufak dokunmalarida bazen tamamen donuyor sanirim onda icim havalaniyor gibi oluyo ama bu haftaya kadar hic hissetmemistim birden basladiYa kızlar bebeğin hareketlerini hissetme konusuna iyice kafayı taktım 20+3 teyim. Hala bikaç ufak gaz kabarcığı benzeri şeyler hariç adam akıllı bi hareket hissedemedim. Plasentam önde olduğu için mi böyle oluyor anlamadım. Bu haftalarınızda net bi şekilde hissediyor muydunuz siz?
Tesekkurler canim yarin esime aldirayim birde onu deneyim ev aktar gibi oldu vallahiCanım çok geçmiş olsun dinlenmek iyi gelecektir inşallahkuru dut kaynatıp içiyorlar ve yiyorlar denedin mi bilmem ama kim yapsa kesti öksürüğü mü diyor. Şayet dutun hamilelikte tüketilmesinin bir sıkıntısı yoksa denemediysen bi dene istersen.
Virus kaynakliymis canim ciddi bi salgin varmisİnşallah hiçbir şey olmaz.
Öksürük sebebin reflüden kaynaklanamaz mı?
Bende de oluyor bazen ama tamamen mide hassasiyetimden. Yediklerimle doğru orantılı
İlaç kullanamayınca artık mini aktar oldu evler. Umarım gebelikte bir sakıncası yoktur sen yinede danışırsın. Şifa olsun şimdidenTesekkurler canim yarin esime aldirayim birde onu deneyim ev aktar gibi oldu vallahi
Benim de daha yeni operasyonum var o nedenle tekrar bir bıçak yarası ve iyileşme süreci korkutuyor beniCnm bnm iki sezeryanimda kolaydı ikinci gün ayaktaydim, ilkimde daha zordu psikolojim iyi değildi bebegim küvezdeydi, galiba onun da etkisi vardi. Ama kızımda çok rahattım ilk gün illaki zor oluyor ağrın oluyor zorlaniyorsun ama ikinci gün çok birsey kalmiyor. Normale göre bana hep sezeryan daha kolay gelmiştir, normal bi korkutuyor beni nedense
Ya tam aradığım yorum, ben bebek için ücretsiz izine ayrılacağım, pompa gereksiz sanıyordum sonra konuşulunca heralde alınması lazım dedim ama aslında yaratılışımızda o şekildedir diye düşünüyorum tek bebek 2 süt kaynağı tam yeterli ki öyle yaratılmışız, tabi bi sorun olursa alınır edilir olmadı doğumdan sonra bakılır, teşekkür ederim canımArkadaşlar pompadan bahsetmişsiniz . 3 numara gebeliği olan birisi olarak naçizane hem birikimi hem tecrübemi aktarmak istiyorum . Pompa eğer çalışmıyorsanız , ilk 6 ayında çalışmayacaksanız gerek yok . Çünkü pompa gereksiz süt üretimini arttırıyor ve mastite neden oluyor . Yani sürekli süt üretiyor ve boşaltılmadığı zaman birikip kalıyor ve enfeksiyon oluşuyor mastit oluyorsunuz . Ayrıca anne sütünü buzlukta olsa bile saklama zamanı ve süresi vardır dikkatli olmak gerekir . Ayrıca tazeci süt emmek varken yapay silikon emzikten emmesi adil değil. Bebeğin süt emmesi ayrıca anne bebeğin güvenli bağlanması İçin bir ortam ve kaliteli vakit sunuyor . Anne çocuğu emzirdiğinde oksitosin salgılıyor ve her ikisi de mutluoluyor . …
Resmen aynını geçirdim ya, nasıl korunacağız peki maske taksak gün içinde acaba bebeğe giden oksijeni azaltır mıyız?Simdi ciktim acilden kizlar inanilmaz sekilde tum acil benim gibiydi herkes oksuruyor. Bi virus salgini varmis suan genellikle sadece olsuruk ve geniz akintisi yapiyormus bende onun kurbani olmusum biraz hava verdiler cigerlerim bi nebze rahatladi serum falan takildi cokda bi ilac veremiyorlar zaten 3 gun rapor verdiler kotu oldukca gel hava verelim senin icin yapabilecegim cok birsey yok dedi. Bu arada turptan tutunda papatyali karisimlara kadar 3 gundur hepsini denedim ama hic duzelme olmadi bugun artik en ust seviyeye ulasti grintus ilacida sordum kadin dogumcuya sorun ben o konuda bisey diyemem dedi yarin soracagim artik umarim dinlenmek iyi gelir
Benimde öyle 20. Haftada oldum şimdi 24. Haftada olacağımDoktordan ziyade sağlık ocağından çağırıyorlar tetanoz için... İlk doz 20.haftada yapıldı bana, ikinci doz 4 hafta sonra yani 24.hafta gibi...
Ben hic emmemisim annem naptiysal almadin sut sonrada kesildi zaten dediMeme reddi bir kızımda yaşadım birinde yaşamadım. Ama meme reddi denen şey sonsuza kadar sürmüyor yine bir şekilde pozisyon değiştirerek filan bir çözüm bulunabiliyor canım . İlk çocuk sanırımİnan onu bırakıp gitmek istemeyeceksin bebeğim bir kaç günlükten dışarı çıktım , kızıma bisiklet sürme öğrettim, park pahçe misafirlik gezdim emzirmek kadar kolay, rhaat bi besleme şekli yok yani bu arada tomrisin emzirme günlüğünü okumanızı tavsiye ederim
Ya tam aradığım yorum, ben bebek için ücretsiz izine ayrılacağım, pompa gereksiz sanıyordum sonra konuşulunca heralde alınması lazım dedim ama aslında yaratılışımızda o şekildedir diye düşünüyorum tek bebek 2 süt kaynağı tam yeterli ki öyle yaratılmışız, tabi bi sorun olursa alınır edilir olmadı doğumdan sonra bakılır, teşekkür ederim canım
gittinmi canım grintuss iyi gelmişti bana öksürüğüm yine başladı akşam içtim hemen gece biraz rahat uyudumİyi aksamlar kizlar öksürük icin biri bi ilac onermisti bulamadim o mesaji eger goruyorsa tekrar yazabilirmi acile gidecegim simdi artik oksurmekten nefes alamaz hale geldim
haftamız birebir aynıymış :) plesantanın önde olması çok etkiliyordur tabiki oyuzden cok takma bebeğin iyiyse sağlıklıksa sorun yok bence. zaten doktorunda söylemiştir. ben gün içinde hissediyorum. akşam uzanınca daha cok hissediyorum hafta olarak bakarsak. ama senin ayrı bir durumun var ondan benceYa kızlar bebeğin hareketlerini hissetme konusuna iyice kafayı taktım 20+3 teyim. Hala bikaç ufak gaz kabarcığı benzeri şeyler hariç adam akıllı bi hareket hissedemedim. Plasentam önde olduğu için mi böyle oluyor anlamadım. Bu haftalarınızda net bi şekilde hissediyor muydunuz siz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?