• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Hastane çıkışları kullanışlı değilse ilk kıyafetlerini nasıl ayarlamayı düşünüyorsunuz?
Ben aşırı bilgisizim bu konularda, o yüzden almıyorum 🤷🏼‍♀️
Hastane çıkışı 1 takım yeterli oluyor ama 5 li takımlar çok işe yarıyor canım onlardan Bi 6 7 takım gerekli en az 6 7 tanede çıtçıtlı atlet çünkü kusuyorlar altları tasabiliyo falan günde 3 kez bile değiştiğimi hatırlıyorum 5 6 takımda 3-6 ay gerekli olur yine haziran sonuna kadar uzun kollu giyerler sonrasında yavaş yavaş yazlığa gecilir bebekler üşüyor çünkü

Hastane çıkışı 1 takım yeterli oluyor ama 5 li takımlar çok işe yarıyor canım onlardan Bi 6 7 takım gerekli en az 6 7 tanede çıtçıtlı atlet çünkü kusuyorlar altları tasabiliyo falan günde 3 kez bile değiştiğimi hatırlıyorum 5 6 takımda 3-6 ay gerekli olur yine haziran sonuna kadar uzun kollu giyerler sonrasında yavaş yavaş yazlığa gecilir bebekler üşüyor çünkü
Canım takımdan kasıt nedir? Takımın içinde neler oluyor?

Ne gibi farklı benim normal ikili test yapılmadı canım perinatologlar detaylı yapıyor bunu
Canım ben 17.haftadayım. Benim doktorum da perinatolog. Mesela bu hafta doktor bana tüm organlarını gösterdi, bebeğin pankreası oluşmaya başlamış dedi. Kalbine baktı, böbreklerin gelişimine baktı. Bundan öncesinde beyne bakmıştı mesela ama gelişim aşamasında demişti. Böbrekler keza aynı şekilde. Bu gidişimde hepsine ölçüm yaptı. Burun kemiği kol ve ayak kemikleri vs. Detaylı ultrason gibi baktım dedi bana. Bir kaybım olduğu için çok ilgileniyor sağ olsun.
Bunlar için belirli bir haftada olması gerekiyor açıkçası 12.haftada deyatlıyı ben de ilk defa sizden duymuş oldum.
Kendi tercihiniz elbette ama 20-23 haftada detaylı ultrasona girmenizde fayda var

Canım takımdan kasıt nedir? Takımın içinde neler oluyor?
Alt üst takım eldiven şapka önlük şeklinde olanlar canım birde yedek penye battaniye muhakkak lazim oluyor alt pijama gibi biseyler yedek almalısın çünkü ilk dogduklarinda üste uzun kollu çıtçıtlı badi altınada çift kat giydirmek gerekiyor bebekler anne karnındaki sıcaklığı aradığı için usuyorlar

Alt üst takım eldiven şapka önlük şeklinde olanlar canım birde yedek penye battaniye muhakkak lazim oluyor alt pijama gibi biseyler yedek almalısın çünkü ilk dogduklarinda üste uzun kollu çıtçıtlı badi altınada çift kat giydirmek gerekiyor bebekler anne karnındaki sıcaklığı aradığı için usuyorlar
Oh oh kat kat giydireceğiz demek 😍 tamam canım çok teşekkür ederim bu şekilde araştırıp alayım 🥰

Malesef başka yöntem yok en garantisi bu. 1 ay kadar erteledim ama artık yaptırıp iyi sonuçlar duyup rahatlamak istiyorum.
Korkmayın, işinin ehli bir doktorsa riski yüksek değil. Etrafımda yaptıran duydum okudum, bir sorun yaşamamışlar. Yaptırın içiniz rahat etsin, bu şüpheyle gebelik yaşamak daha zor.

Hastane çıkışları kullanışlı değilse ilk kıyafetlerini nasıl ayarlamayı düşünüyorsunuz?
Ben aşırı bilgisizim bu konularda, o yüzden almıyorum 🤷🏼‍♀️
İlk kızımda aldım mesela . Aldım diye giydirdim . İkinci kızımda onları da yıkadım ütüledim giydircem diye ama hiç giydirmedim. Nisanda doğmuştu . Yarım kol badi üstüne tulum giydirdim. Zıbın ve pijama giydirdim yA da badi üzerine alt üst takım. Hiç o hastane setlerindeki içlik falan kullanmadım. Battaniyeyi de ayrı alıcam. Cinsiyet farklı 💙. Ayrıca tulumla tutması da çok kolay oluyor sırtı açılmıyor , ya da iç kıyafetleri bir birine karışıp içerde buruşmuyor . 🥰

Ne gibi farklı benim normal ikili test yapılmadı canım perinatologlar detaylı yapıyor bunu
2 li test genelde down sendromu var mı diye bakılan bir test . 20 haftadan sonra yapılan test ise anneden çocuğa giden kanı değerlendiren, bebeği besleyen damarlarda sorun var mı diye bakılan, tansiyon , gelişim geriliği , protein kaçağı falan filan bakılan ve bir nevi de doğum şeklinizi belirleyen bir test. Bu yğzden önemli. 🌷

İlk kızımda aldım mesela . Aldım diye giydirdim . İkinci kızımda onları da yıkadım ütüledim giydircem diye ama hiç giydirmedim. Nisanda doğmuştu . Yarım kol badi üstüne tulum giydirdim. Zıbın ve pijama giydirdim yA da badi üzerine alt üst takım. Hiç o hastane setlerindeki içlik falan kullanmadım. Battaniyeyi de ayrı alıcam. Cinsiyet farklı 💙. Ayrıca tulumla tutması da çok kolay oluyor sırtı açılmıyor , ya da iç kıyafetleri bir birine karışıp içerde buruşmuyor . 🥰
Hmm bunlar hep tecrübe 😍 alt üst takımlara bakmıyordum pek, az çok aklımda bir şeyler oluştu şimdi ☺️ Teşekkür ederim 🥰💙

Hastane çıkışı 0-1 ay olan almalıyız değil mi?

Kızlar bi bakın karaca indirim yapmış
Yüzde yüz pamuk değil, polyester karışımlı, terletir sağlıksız diye düşünüyorum, tabii siz bilirsiniz 🙏

ooo maşallah canım ikisi de erkek demek ay hayırlısı olsun inşallah 1. çocuğun cinsiyeti ne peki onu merak ettim 😍😍
İlki kız 🥰 5 yaşında bi kızkardeşi olsun çok isterdim benim olmadığı için neyse Allah hepsine sağlık versin de ben ona kızkardeş de olcam artık mecbur benim annem de bana öyle çünkü 💓

Back
X