2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Merabalar dün ikili test yaptırdım. Ölçüm. Sirasinda ilk 1.5 mm dedi sonra bir daha ölçtü 2mm yazildi,burun var. Ama yastan dolayi ve ense kalınlığı eklenince riskli çıkacak büyük ihtimalle dedi kan testi. Siz smdi karar verin bi testte risk çıkarsa bebeği tahliye edecek misiniz ona göre amniosentez, cvs vs yapacam dedi . Dünden beri moralim bozuldu. Ben zaten yaştan dolayı böyle olabileceğini biliyordum ama bu şekilde konuşmasi vs bilmiyorum kötü oldum. Fetal dna önermiyor, yurt dışına kanimiz gidiyor diye. Ayrica Diyetisne gönderdi kilo kontrolünü sağlamak icin, gittiğim doktor, perintalog ve genetik Uzmani bilemedim. Maddi olarak şuanda cok zorlayacak dün 2 bin tl , doktor ,kan testi. V3 diyetisyene verdik. Valla bilemedim dünden beri canim.skildi. tayinimiz cikti ama henüz eve yerleşmedik lojman boşalmasını bekliyoruz. Aile.evindeyiz kalabalıkta diyette cok zor olack hayırlısı olsun

Sonuçlarınız çıksın ona göre düşünürsünüz ama o doktor önermiyor diye fetal dns yaptırmayı düşünüyorsanız vazgeçmeyin başka merkezde verin en azından daha net içiniz rahat eder 9 ay geçmez bu stresle

Valla en risksizi Fetal DNA neden önermedi acaba DNA zincirine bakıldığı İçin sanırım başka bir devlete göndermek sorun evet ama mecburuz Türkiye’de yapsalar da biz de göndermesek

Hayirlisiyla bir sey yoktu canim insDun doktorumla konustum canim. İkili test yaptirmana gerek yok sonuclari guvensiz dedi (yaptirdim yinede)
Riskli cikan bir cok çocuk sağlıklı oluyor,risksiz cikanlar sağlıksız oluyor dedi. Eger ben problemi varsa aldiririm kesin diyorsan fetal dna yaptirabilirsin dedi.(yaptirmicam) %99 sonuc veriyormuş.
Fetal dna neden onermiyormus doktorun yurt disina cikinca ne olacağını düşünüyor merak ettim.

Çok ağrım var dayanamıyorum günde 3 tane içiyorum ateşim cikiyo çünkü. Ateş çocuğa daha zararlı dedi doktorum ateşin çıktıkça parol iç dedi. Corona testimde pozitif çıktı bu arada. Oskapar iğne verdi 10 günlük

Günaydın Kızlar doktorum rapor almış ve randevum iptal oldu bende zaten doktordan yana pek memnun değildim gittim başka doktordan sıra aldım inşallah muayene eder canım sıkıldı sabah sabah

Geçmiş olsun canim yaa. Hamileligin baslarindayken azalmisti bu illet simdiyse etraf korona dolu. Kimse onemsemiyor 2 gunde hafif geçiyor diye ama bizler iki canli olunca korkuyoruz tabi. 12. haftayi geçmiştn demi canim.

Rabbim sifa versin canımm tez zamanda inşallah korkma sen ilacini icmeye bak o zaman doktorun nasil yönlendirdiyse eklemlerine sirke sür

Kızlar günaydın;
Aranızda vajina bölgesinde ağrı olan var mı?
Saniyelik ağrı vurup geçiyor. Acaba doktora gitmelimiyim bilemedim.
Bir kac kez başıma geldi canım sonra gecti saniyelik vuruyordu ağrı bence tamamen rahmin büyüme ağrıları bunlar her yerden baskı uyguluyor bebiş doktora sordugumda dayanamayacağın agri olmadigi sürece korkma demişti

Kızlar günaydın;
Aranızda vajina bölgesinde ağrı olan var mı?
Saniyelik ağrı vurup geçiyor. Acaba doktora gitmelimiyim bilemedim.
Bende de bazı günler 1-2 saniyelik oluyor ama şimdiye kadar bişey olmadı bence endişe edecek birşey değil.doktor rahimde kasılmaların da olabilir endişelenme kese büyüdükçe kasılman da olur demişti.geçtiği sürece hiçbir ağıyı önemsemiyorum.hergün başka bi yerim ağrıyor çünkü

Yurt dışına kanların gönderilmesini sacma görüyor. Özellikle abd ye anladigim.Istersen tabi ki gönderirim ,yaptiririm diyor. Ama şunu diyor tabi ki eğer bebeği aldırmayacaksan kesinlikle , ne fetal ne amniyosentez bunları yaptırma diyor. Ben aslinda zaten yaştan dolayi yuksek çıkacağı icin testi istemiyordum . Yani ikili testide başta sordu ama o an evet dedim.

Randevum bence iğrençti bebeğimi göstermedi bile ultrasonda.16 hafta da gelirsin orda bakarız gerek yok şimdi bakmamıza dedi sinir oldum.ikili tarama sonucumda iyi çıkmış aklımda olsun diye fetal DNA’yı söyledi ama ben gerek duymuyorum

Banada decavit ve maltofer vermişti canım. Ama maltofer hap. Senin şurup mu? Birde ikisinde de folik asit var bileşim hala gerek var mı diye

Bana ertugrul bey iki sefer ust uste 40 gunluk heyet raporu verdi kanamam oldugundan sanirim.Mehmet bey de sasirdi cok iyi super normalde pinpirikli olduğundan pek vermiyor rapor dedi,demekki dogruymus.
Senin durumun bana göre daha ciddi canım vermek zorunda. Benim kanamam olmadığı için vermiyor zaten. Kanama ve kanama alanı olsa mecbur veriyorlar

Canim benim.. senin nazarinda hepimiz icin soyluyorum; doktorlar hep en kotusunu dusunur ki onlem almak isteyen onlem alsin diye. Ama sen icini ferah tut. Bu cok onemli. Gebelik dogasi geregi, her ne kadar teknoloji hayli ilerlese de, bir suru bilinmezle dolu, o nedenle bizim bu sureci inanarak, elimizden geldigince sakin kalarak, kalbimizi ruhunuzu daraltmadan gecirmemiz gerek. Her sey mukemmel gorunse dahi hesapta olmayan bir suru seyle bile karsilasabiliriz. Bu olasiliklari dusunmeye kalkarsak yasamak zor.

Duayi asla birakma. Kendin icin, bebegin icin dua etmekten istemekten vazgecme ve olumlu cumleler kur.

Kanimiz yurtdisina gidiyormus. Eee nolmus gidiyorsa. Yeni degil ki yillardir boyle malesef. Sadece deral dna ile de degil, daha bir suru seyle gidiyor orneklerimiz. Pcr testlerindeki suruntu orneklerimizle ne yaptilar bilmiyoruz bile.
Doktorlar da popolarini yayip oturmasalarmis da yurt disindaki bu tur imkanlari ulkemize de tasimak icin mucade etselermis. Neyse girmiycem o kisimlara.

İcin rahat edecekse ve imkanin varsa yaptir fetal dna.
Ayrica daha once yazmistim yine yazicam, bizim ulkemizde sinir 2.5 mm, bunun ustu atiyorum 2.8 olanlarda dahi siklikla bir sorun cikmiyor. Yas faktoru nedeniyle kanda yuksek risk cikabilir demistir o zaten. Bir de bunlarin mm boyutlarindan ziyade percentil sonuclari var, onlar esasinda daha onemli ama her doktor o verilrri paylasmiyor muhtemelen kafamiz karismasin diye.
Bence allahin izniyle senin bebisin gayet saglikli.
Dedigim gibi icin rahat edecekse fetal dna yaptir.

Ayrica ne demek aldiracaksan amniyo sentez yapicam. Belki amniyo da yaptirmak istiyorum icim yuzde yuz rahat etsin diye ve sonuc be olursa olsun aldirmiycam.
Sikistirmasinin alemi ne yani.
O isini yapsin. Karari siz daha sonra verirsiniz.

Diyet konusunda da kasma kendini. Sekerli tatli seyleri yeme ya da minimuma dusur, sebze yemekleri ye bolca, karbonhidrattan uzak dur, ekmek azalt ve mumkunse lifli ekmekler ye. Yogurt ayran turu seyleri yiyebiliyosan ihmal etme.
Meyveleri de aksam degil gunduz yemeye calis. Bol bol su icmeyi ohmal etme. Bu kadar.

Rabbim hepimizin yardimcisi olsun,
Ben inaniyorum hepimiz saglikli yavrular dunyaya getiricez ve saglikla huzurla sevgiyle buyutucez onlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…