- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
Yer degistirmistir canim oyle kalmak zorunda degil ki neticede bi sorun olsa soylerdi zaten doktorun felaket tellalligini severler bilirsin. Bence icin rahat olsunKontrolde ordaydi ordan biliyorum
Evet aslinda aklima gelmemisti haftaici sorayım benCanım içinin rahat etmesi için ultrasonda bacak hareketlerini doktor sana göstersin Son gittiğimde doktora hareketlerini çok hissetmiyorum dedim Sen çalıştığın için sürekli hareket halindesin o da çoğunlukla uyuyor Denk gelmiyordur dedi Benim kızımın başı da sağ üstte alltaki hareketleri minik minik gıdıklama şeklinde
Benimki bi kac haftadir sabit yan dönüyor sırtüstü falan hissediyorum onlari ama kafa hep sag kaburgamin altinda ,kizim da öyleydiBen bunu hic farkedemedim ya benim bebek cok sık pozisyon degistiriyo ordan oraya kayiyo disardan goruyorum hatta bas asagi donusunu bile anliyorum simdi siz boyle diyince kafam karisti sabit mi oasi gerekiyor acaba diye
Yok cnm sende benden pimpirikli çıktınbebeğin nasıl bi pozisyonda olduğunu bilemezsinki belki tekme atabilcrk durumda değil. Bizimki geçen muayenede ayakları kafasında duruyodu arada dizlerini kırıyodu hafif hareketler hissetmiştim ultrason sırasında sadece. Tekme aramazdı herlde o durumdayken mesela çünkü sıkışmış gibiydi
Benimki de baş geliş haftalardır. Ayakları yukarıda okadar kuvvetli vurmuyor daha çok kayıyor gibi oluyor dönüşlerinde falan. Vurduğunda da pıt pıt. Elleri baya oynak ama aşağıda. Kii detaylı da iki kemik eşit mi falan diye bakıldı hep. Takma lütfen kafana bunu.
Kuzum dönüyor ama pozisyon değiştirmiyor yukarı aşağı gibi. Hep baş geliş. Ama yüzünü karnıma dönüyor, sırtını dönüyor yan dönüyor o ayrı. Geçen evde 3ümüz de izledik dönüşünü, yana doğru. Midemin ordan hoopp sağ böbreğime doğru kaydı ayağı yan döndü
Diğer tarafta yeri geniştir canım kemikleri damarları eli ayağı parmakları doktorlar tek tek bakıyor detaylıda. Hiç merak etme sen
Yok canim gecen hafta da ordaydi aslinda bayadir ayni pozisyonda ama vurmaya basladi ordan da cok şükürBelki döndü de kafası sandığın yer ayaklarıdır
Benim ilk dogumda belden igne yapildi epidural sanirim ama sezeryana baslarken ellerimi bagladilar korktum midem bulanmaya basim donmeye baslayinca genel anestezi vermisler hic bir sey hatirlamiyorum, bu defa devlette dogum yapmayi düşünüyorum insallah orda da genel verirler çünkü korkuyorumKızlar bu konular açılmışken epidurali, spinali cartı curtu konuşalım mı ben çok cahilim de
Cok korkunç gözüküyor.Epidural ve spinal arasındaki fark ,
Cok korkunç gözüküyor.
Ben kızıma normal doğurdum dikişim 3 taneydi sadece çok kendimi şartlandırmak istemiyorum bebek için anne için en sağlıklısı , en hayırlısı neyse öyle olsun bakalım benim çatım çok kemikli 3.500 geçerse normal olmaz demişti 3.500 doğurdum ama son haftalarda çok yememeye gayret etmiştim .Benim hayalim dikişsiz normal doğum. İns öyle olur hep öyle hazırlıyorum bilinç altımı öyle çalıştırıyorum. Bakalim süreç nasıl işleyecek.
Benim aklıma da enteresan senaryolar geliyor ama bunları düşünmek gerçekten yersiz. Bende 2 haftadır işe gidiyorum ya yorulduğumdan mıdır nedir hareket az hissedince aklım hep orada oluyor bolca hareketlerinde rahatlıyorum. Bir de neresi neresi nasıl anlıyorsunuz ya benim hiçbir fikrim yok.Kizlar bir sey soracağım ,simdi benim oglanin kafasi sağ tarafta ve ben sürekli o taraftaki vuruşları hissediyorum. Ayak tarafindan hocbir sey yok ,aklima kötü şeyler getirmek istemiyorum ama Allah korusun acaba olabilir mi diye de düşünmüyor degilim
Benimki uzun zamandır aynı pozisyonda canım başı sağ üstte ayaklar aşağıda bakalım ne zaman dönecek.Kizlar ben simdi anlamadim bebeginiz tek bi pozisyonda sabit mi duruyor
Bunu hiç sormadım canım ben merak ettim şimdi bir sonraki kontrolde sorayım.Buarada benim plasenta posterior en başından beri yani rahmin arka duvarında, ama en son şehir hastanesi rahim ağzına 3 cm uzaklıkta bunu da takip edelim diye not düştü. Sizlerin plasenta nasıl bilginiz va rmı? Buradaki Dr a söylediğimde 2 cm bizim için risklidir dedi ama daha aşağı gider mi soramadım o sırada düşünürken
Yaaa cok üzüldüm. Canım tamamen hastane hatası yaşadığın bu durum biliyorsun demi ? Mide bulantısı tabi ki oluyormuş. Ama o an direkt iğne vuruyrolar.Benim ilk dogumda belden igne yapildi epidural sanirim ama sezeryana baslarken ellerimi bagladilar korktum midem bulanmaya basim donmeye baslayinca genel anestezi vermisler hic bir sey hatirlamiyorum, bu defa devlette dogum yapmayi düşünüyorum insallah orda da genel verirler çünkü korkuyorum
Aslında çok doğruYer degistirmistir canim oyle kalmak zorunda degil ki neticede bi sorun olsa soylerdi zaten doktorun felaket tellalligini severler bilirsin. Bence icin rahat olsun
Ay aman araştır googledan bacım işte. Söyleyince de , ay şöyle korktum ay böyle korktum oluyorKızlar bu konular açılmışken epidurali, spinali cartı curtu konuşalım mı ben çok cahilim de
Queen ben ilk hamile kaldığımda doktorum bebeğin tutunduğu yer gayet iyi rahmin ağzından uzakta demişti ama bu son zamanlar için mi önemli ilk zamanlar için mi bilmiyorum. Çünkü bebek artık rahmi tamamen dolduracak kadar büyümüş durumda şuan bu neden önemli kiBuarada benim plasenta posterior en başından beri yani rahmin arka duvarında, ama en son şehir hastanesi rahim ağzına 3 cm uzaklıkta bunu da takip edelim diye not düştü. Sizlerin plasenta nasıl bilginiz va rmı? Buradaki Dr a söylediğimde 2 cm bizim için risklidir dedi ama daha aşağı gider mi soramadım o sırada düşünürken
Bebeğin tutunduğu yer değil cnm plasenta ın pozisyonu önemli. Rahim ağzına yarın olması sıkıntı. Plasenta previa denilen olay mesela komple rahim ağzında olması ve çok kanamalı bi hamilelik oluyor ozaman. Bide başıma o çıkmasın plasenta daha da yaklaşmasınQueen ben ilk hamile kaldığımda doktorum bebeğin tutunduğu yer gayet iyi rahmin ağzından uzakta demişti ama bu son zamanlar için mi önemli ilk zamanlar için mi bilmiyorum. Çünkü bebek artık rahmi tamamen dolduracak kadar büyümüş durumda şuan bu neden önemli ki
Dikkat et canım benimde midem şu aralar köyü eskisi gibi değil ama kötü. Bende çok fazla yiyorum ondan. Dikkat edince azalıyorkızlar adeta bir ejderha gibi alev püskürtecek kadar midem yanıyor nolur bana bir şeyler söyleyinyediklerime dikkat etsem geçer mi acaba
Allah korusun canım inşaallah öyle değildir. Sen de kanama oldu mu hiç? Bu zamana kadar olmadıysa bundan sonrada olmaz inşaallahBebeğin tutunduğu yer değil cnm plasenta ın pozisyonu önemli. Rahim ağzına yarın olması sıkıntı. Plasenta previa denilen olay mesela komple rahim ağzında olması ve çok kanamalı bi hamilelik oluyor ozaman. Bide başıma o çıkmasın plasenta daha da yaklaşmasın2 farklı doçent söyledi şehir hastanesinde farklı zamanlarda kafamı kurcaladı
Kizlar benim hamilelik oncesinde de kronik gastrtim vardi ilk haftalar neler çektiğimi hep yazdim biliyorsunuz. Bu zor durumda bile hic mide yanmam reflum olmadı. Ben sebebini gastirit sebebiyle yemeklerden hemen sonra uzanmamama bağlıyorum. Bu mideyle bile yasamadiysam ins ilerledikce de olmaz. Son tremestir yaklaştıkça bende daha az yiyerek doymaya basladim ama bunun dışında rahatsiz etmedi. 21.haftamda biraktim gaviskonu. Yemeklerden en az iki saat icinde uzanmiyorum dayanabilirsem iki buçuk saat. Ve katı sıvı karıştırmiyorum yine yemekten iki bucuk saat sonra , yemekten önce ise bir saat önce sivi alimina basliyorum. Bu sekilde daha rahatim.Dikkat et canım benimde midem şu aralar köyü eskisi gibi değil ama kötü. Bende çok fazla yiyorum ondan. Dikkat edince azalıyor
Bende bu konularda hicbirsey bilmiyorum. Normal dogumda bile degisik seyler yapiyorlar. Onu da dogum vloglari izlerken gordum.Kızlar bu konular açılmışken epidurali, spinali cartı curtu konuşalım mı ben çok cahilim de
Kizlar benim hamilelik oncesinde de kronik gastrtim vardi ilk haftalar neler çektiğimi hep yazdim biliyorsunuz. Bu zor durumda bile hic mide yanmam reflum olmadı. Ben sebebini gastirit sebebiyle yemeklerden hemen sonra uzanmamama bağlıyorum. Bu mideyle bile yasamadiysam ins ilerledikce de olmaz. Son tremestir yaklaştıkça bende daha az yiyerek doymaya basladim ama bunun dışında rahatsiz etmedi. 21.haftamda biraktim gaviskonu. Yemeklerden en az iki saat icinde uzanmiyorum dayanabilirsem iki buçuk saat. Ve katı sıvı karıştırmiyorum yine yemekten iki bucuk saat sonra , yemekten önce ise bir saat önce sivi alimina basliyorum. Bu sekilde daha rahatim.
Ama cabuk doymaya basladim yine mideye baski oluyor galiba
Bu arada Elif bende anlamiyorum kafasiydi eliydi durumlarini. Nasil anliyorlar hayret ediyorum
Canım fibrodan dolayı bel ağrıların arttımı?Dikkat et canım benimde midem şu aralar köyü eskisi gibi değil ama kötü. Bende çok fazla yiyorum ondan. Dikkat edince azalıyor
Canım gaviscon kullanmak istemezsen, çiğ patatesi rendele ve suyunu iç. Çok işe yarıyor anında gemde.Kizlar benim hamilelik oncesinde de kronik gastrtim vardi ilk haftalar neler çektiğimi hep yazdim biliyorsunuz. Bu zor durumda bile hic mide yanmam reflum olmadı. Ben sebebini gastirit sebebiyle yemeklerden hemen sonra uzanmamama bağlıyorum. Bu mideyle bile yasamadiysam ins ilerledikce de olmaz. Son tremestir yaklaştıkça bende daha az yiyerek doymaya basladim ama bunun dışında rahatsiz etmedi. 21.haftamda biraktim gaviskonu. Yemeklerden en az iki saat icinde uzanmiyorum dayanabilirsem iki buçuk saat. Ve katı sıvı karıştırmiyorum yine yemekten iki bucuk saat sonra , yemekten önce ise bir saat önce sivi alimina basliyorum. Bu sekilde daha rahatim.
Ama cabuk doymaya basladim yine mideye baski oluyor galiba
Bu arada Elif bende anlamiyorum kafasiydi eliydi durumlarini. Nasil anliyorlar hayret ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?