2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Evet aslinda aklima gelmemisti haftaici sorayım ben
Ben bunu hic farkedemedim ya benim bebek cok sık pozisyon degistiriyo ordan oraya kayiyo disardan goruyorum hatta bas asagi donusunu bile anliyorum simdi siz boyle diyince kafam karisti sabit mi oasi gerekiyor acaba diye
Benimki bi kac haftadir sabit yan dönüyor sırtüstü falan hissediyorum onlari ama kafa hep sag kaburgamin altinda ,kizim da öyleydi
aslinda bu hamuleligimde cok rahatim, kafama takmiyorum hiçbir seyi ama uzun zaman ordan tepki almayinca korktum, buraya yazdıktan sonra sağolsun doger taraftan da vurmaya basladi
pozisyonu sabit haftalardır ,hep sağ tarafta yan dönüşlerini falan hissediyordum da soldan vurmuyordu buraya yazdıktan sonra hep ordan vurmaya basladi sipa
Diğer tarafta yeri geniştir canım kemikleri damarları eli ayağı parmakları doktorlar tek tek bakıyor detaylıda. Hiç merak etme sen

Belki döndü de kafası sandığın yer ayaklarıdır
Yok canim gecen hafta da ordaydi aslinda bayadir ayni pozisyonda ama vurmaya basladi ordan da cok şükür

Kızlar bu konular açılmışken epidurali, spinali cartı curtu konuşalım mı ben çok cahilim de
Benim ilk dogumda belden igne yapildi epidural sanirim ama sezeryana baslarken ellerimi bagladilar korktum midem bulanmaya basim donmeye baslayinca genel anestezi vermisler hic bir sey hatirlamiyorum, bu defa devlette dogum yapmayi düşünüyorum insallah orda da genel verirler çünkü korkuyorum

Benim hayalim dikişsiz normal doğum. İns öyle olur hep öyle hazırlıyorum bilinç altımı öyle çalıştırıyorum. Bakalim süreç nasıl işleyecek.

Cok korkunç gözüküyor.

Benim hayalim dikişsiz normal doğum. İns öyle olur hep öyle hazırlıyorum bilinç altımı öyle çalıştırıyorum. Bakalim süreç nasıl işleyecek.
Ben kızıma normal doğurdum dikişim 3 taneydi sadece çok kendimi şartlandırmak istemiyorum bebek için anne için en sağlıklısı , en hayırlısı neyse öyle olsun bakalım benim çatım çok kemikli 3.500 geçerse normal olmaz demişti 3.500 doğurdum ama son haftalarda çok yememeye gayret etmiştim .

Benim aklıma da enteresan senaryolar geliyor ama bunları düşünmek gerçekten yersiz. Bende 2 haftadır işe gidiyorum ya yorulduğumdan mıdır nedir hareket az hissedince aklım hep orada oluyor bolca hareketlerinde rahatlıyorum. Bir de neresi neresi nasıl anlıyorsunuz ya benim hiçbir fikrim yok.

Kizlar ben simdi anlamadim bebeginiz tek bi pozisyonda sabit mi duruyor
Benimki uzun zamandır aynı pozisyonda canım başı sağ üstte ayaklar aşağıda bakalım ne zaman dönecek.
Bunu hiç sormadım canım ben merak ettim şimdi bir sonraki kontrolde sorayım.

Yaaa cok üzüldüm. Canım tamamen hastane hatası yaşadığın bu durum biliyorsun demi ? Mide bulantısı tabi ki oluyormuş. Ama o an direkt iğne vuruyrolar.
Bende şöyle oldu, ordan biliyorum. Ameliyat basladı; basımda anestezist kız vardı; şimdi kolundan iğne yapıcam ki miden bulanmasın dedi. Sonra bebeği aldıktan sonra mı ne tam hatırlamıyorum ; şimdi bi iğne daha yapıcam ve bu da miden bulanmasın diye dedi. Ve bazı arkadaşlarımla konuştuk ; mide bulantısı normalmiş ama önlemek işin iğneyi her hastane vurmuyormuş işte

Kızlar bu konular açılmışken epidurali, spinali cartı curtu konuşalım mı ben çok cahilim de
Ay aman araştır googledan bacım işte. Söyleyince de , ay şöyle korktum ay böyle korktum oluyor kolay doğum var sanki de ama bu çocuklar bi şekilde çıkacak artık

Queen ben ilk hamile kaldığımda doktorum bebeğin tutunduğu yer gayet iyi rahmin ağzından uzakta demişti ama bu son zamanlar için mi önemli ilk zamanlar için mi bilmiyorum. Çünkü bebek artık rahmi tamamen dolduracak kadar büyümüş durumda şuan bu neden önemli ki

Bebeğin tutunduğu yer değil cnm plasenta ın pozisyonu önemli. Rahim ağzına yarın olması sıkıntı. Plasenta previa denilen olay mesela komple rahim ağzında olması ve çok kanamalı bi hamilelik oluyor ozaman. Bide başıma o çıkmasın plasenta daha da yaklaşmasın 2 farklı doçent söyledi şehir hastanesinde farklı zamanlarda kafamı kurcaladı

kızlar adeta bir ejderha gibi alev püskürtecek kadar midem yanıyor nolur bana bir şeyler söyleyin yediklerime dikkat etsem geçer mi acaba
Dikkat et canım benimde midem şu aralar köyü eskisi gibi değil ama kötü. Bende çok fazla yiyorum ondan. Dikkat edince azalıyor

Allah korusun canım inşaallah öyle değildir. Sen de kanama oldu mu hiç? Bu zamana kadar olmadıysa bundan sonrada olmaz inşaallah

Dikkat et canım benimde midem şu aralar köyü eskisi gibi değil ama kötü. Bende çok fazla yiyorum ondan. Dikkat edince azalıyor
Kizlar benim hamilelik oncesinde de kronik gastrtim vardi ilk haftalar neler çektiğimi hep yazdim biliyorsunuz. Bu zor durumda bile hic mide yanmam reflum olmadı. Ben sebebini gastirit sebebiyle yemeklerden hemen sonra uzanmamama bağlıyorum. Bu mideyle bile yasamadiysam ins ilerledikce de olmaz. Son tremestir yaklaştıkça bende daha az yiyerek doymaya basladim ama bunun dışında rahatsiz etmedi. 21.haftamda biraktim gaviskonu. Yemeklerden en az iki saat icinde uzanmiyorum dayanabilirsem iki buçuk saat. Ve katı sıvı karıştırmiyorum yine yemekten iki bucuk saat sonra , yemekten önce ise bir saat önce sivi alimina basliyorum. Bu sekilde daha rahatim.
Ama cabuk doymaya basladim yine mideye baski oluyor galiba
Bu arada Elif bende anlamiyorum kafasiydi eliydi durumlarini. Nasil anliyorlar hayret ediyorum

Bugüne kadar birkere anladim
Persembe günü ilk defa sol kaburgamın altında ritmik hareketler oldu. Herhalde hıçkırık bu dedim. Cuma öğlen randevum vardı. Doktor tam oradan yüzünün resmini gösterdi. Su an burnuna bastiriyorum bak dedi. Aa kafasi gercekten buradaymış dedim. Ama su an neresi nerede hicbir fikrim yok

Canım gaviscon kullanmak istemezsen, çiğ patatesi rendele ve suyunu iç. Çok işe yarıyor anında gemde.
Bence beslenmene dikkat et. Telefondaki uygulamada kalori alımını 300 kalori artırmalısınız yazıyordu yakın zmnda zaten. Daha az yemek işe yarayacak bi çözümde değil bence hamilelikte. Sen çiğ patatesi bir dene bak, hak verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…