2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Canim dikkat edersinn korkma yemene icmene hep yuksek tansiyona sebeb olan seyleri yapmazsin baska bisey demediyse insallah

Kızlar ben saçımı boyadım bugün bitkisel boyayla doktorumun izniyle moralim çok bozuluyordu saçım rengarenk ve beyazlar çok fazlaydı. Annenin de morale ihtiyacı var düşüncem o yönde
Yaa ne guzel doktorun izin verdiyse bence sorun yok sana da iyi geldiyse tum mu boyadin tek renk benimde kizil sacim beyaz siyah kizil oldu

Insallah herseyin yolunda gider senin yolunu senin gibi yasayanlar canim uzme sen kendini kendinide kimseye surekli anlasinlar ifade etmeye de yorma evladin degerli senin cok da haklisin benimde haftaya 2 imizde ayni yollardan gectik insallah ilk evlatlarimizi almak nasip olur bize kucaklarimiza sagliklariyla

Korkma ozaman hic uzme kendimi genel cocuk iyiyse bu cok onemli arkadasimda yuksek tansiyon vardi dogurdu saglikli bir sekilde o yemesine icmesine dikkat etmiyordu sen et mutlaKa sebeb olacak seyler yeme yeter
Ne yememem gerekiyor onu da bilmiyorum açıkçası diyetisyene gideceğim haftaya

Masallah ne guzel haberle4 canim cok sevindim insallah hep guzel haberler verirsin

Kız için çok erken söylemiş :) ben geçen salı günü 11+6 haftalık diye cinsiyet sordum çok erken dedi
Zaten asla emin söylemedi canım belli olmaz hafif bi çıkıntıda görüyorum ama kıza yakınım dedi oğlumda 12 haftada çok büyük olasılıkla erkek denmişti o yüzden sanırım kızdır bu diye biz moda girdik

Ayy bende 2 liyi cuma yapacagim cok korkuyorum yaa belirtilerimde azaldi yine hep korku ile geciyor senin adina cok sevindim ne guzel temiz cikmis 2 li guzel cikarsa fetal dna da cok risk cikmiyormuz doktorum dedi benimki perinatalog insallah ondada alirsn guzel haberlerini canim

Ne yememem gerekiyor onu da bilmiyorum açıkçası diyetisyene gideceğim haftaya
Tuzlu seyler yeme.hamur isi yeme kilo.aldiracak fast food abur cubur bu tarz seylrr bol bol sebze agirlikli ve protein aglirlikli beslen cok canin cektimi arada kendine odul ver zor olur insansin onun disinda birde her gun 2 kez olc sabah aksam en kotu kardiyaloga gonderir yuksek tansiyonunu takip eder caresi var dil altlari haplari kuzum uzme kendini zoru asmissin

Teşekkür ederim canım

Teşekkür ederim canım
Benimde riskim trioitim oda risk bazi seyler elimizde degil oyuzden sen sadece kendini takip etmeyi ihmal etme gerekise diyetisyine gidersin o sana yol haritani verir tansiyonun yukselmemesi icin risklerini azaltir ve sende yoluna devam edersin bende su sira yeme icmeyi bozdum vallahi hamur isi yiyorum yememen lazim yemek isi cok sorun ya tek duzenli en iyi yaptigim sey su 2 3 lt arasi her gun iciyorum

Sen de dikkat et kendine canım inşallah sağlıklıca alırız kucağımıza bebeklerimizi

Diğer 2 gebeliğinizi neden kaybettiniz acaba
İlki triploidiydi ikili test üçlü testte ölçümler alınamadı 4li testte de ölçüm alınamayınca doktorum perinatoloğa yönlendirdi. Zaten o bakar bakmaz bu triploidi kalbi tek odacık şeklinde beyin yeterince büyümemiş mide kapakçığı oluşmamış vs. Tüm anomalileri saydı ve 17. Haftamdaydım. Amniyosentez sonucu da triploidi çıktı (69 kromozomlu yani) 20li haftalarda kalbi daha fazla kaldıramaz durur mümkün değil doğması dedi. Suni sancı ile doğum başlatıldı ve melek oldu bebeğim. İkinci de 8. Haftada kalbi durmuş 12. Haftada ikili teste gittiğimde öğrendim. Kürtaj oldu. O da labaratuvara gitti turner sendromu çıktı yani cinsiyet kromozomlarından bir tanedi yoktu tek x kromozomu vardı. Ama her ikisinde de tansiyon problemi yaşamamıştım. damarlarda da böyle birşey çıkmamıştı.

Kız için çok erken söylemiş :) ben geçen salı günü 11+6 haftalık diye cinsiyet sordum çok erken dedi
Benim ilk gebeliğimde 11+3 te kız olduğunu anlamıştı. %80 dedi. Biz öğrenmedik doğuma kadar cinsiyeti ama bir kağıda yazmıştı kağıdı doğumdan sonra açtığımızda kız yazıyordu

Senin tsh düşük mü yüksek mi? Benim gebelikle düşmüş. Doktorum yükselmesi bizim için tehlikeli dedi.

Benim doktorum da öyle. Ama dilersen nipt yaptırabilirsin yine de. Günümüzde bu testler çok yaygın ama yaptırmaya karar verirsen ek olarak turner türevlerine, kistik fibroza, fragile x ve sma ya da baktır dedi. Sanırım normal nipt testinde bunlara bakılmıyormuş. Zaten ben sana ultrasona bakarak bile triploidi ve down sendromlarının olmadığını söylüyorum bunlar açısından riskin yok baktıracaksan ultrasonda tespiti olmayan ve afını çok duyduğumuz yaygın hastalıklara baktır dedi. Onlarda da fiyat biraz yükseliyormuş sanırım

İnşallah ikilin güzel gelir ferah tut içini. Sonucu yaz buraya da bakalım nipt için ne diyecek senin doktorun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…