- 29 Eylül 2021
- 2.260
- 2.836
- 83
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #6.521
Canim dikkat edersinn korkma yemene icmene hep yuksek tansiyona sebeb olan seyleri yapmazsin baska bisey demediyse insallahKızlar bugün ikili test yaptırdım rahimdeki sağ ve sol damardan sol taraftakinde çentik var dedi sol uterinde çentik diye geçiyor raporda. yüksek tansiyon durumunda bebek için tehlikeliymiş çok korktum başına böyle bir şey gelen var mı
Şimdilik demedi canım inşallah bir sorun olmazCanim dikkat edersinn korkma yemene icmene hep yuksek tansiyona sebeb olan seyleri yapmazsin baska bisey demediyse insallah
Yaa ne guzel doktorun izin verdiyse bence sorun yok sana da iyi geldiyse tum mu boyadin tek renk benimde kizil sacim beyaz siyah kizil olduKızlar ben saçımı boyadım bugün bitkisel boyayla doktorumun izniyle moralim çok bozuluyordu saçım rengarenk ve beyazlar çok fazlaydı. Annenin de morale ihtiyacı var düşüncem o yönde
Insallah herseyin yolunda gider senin yolunu senin gibi yasayanlar canim uzme sen kendini kendinide kimseye surekli anlasinlar ifade etmeye de yorma evladin degerli senin cok da haklisin benimde haftaya 2 imizde ayni yollardan gectik insallah ilk evlatlarimizi almak nasip olur bize kucaklarimiza sagliklariylaAynen annem kayınvalidem biliyor zaten cok kişi bilmiyor hala söylemedim kimseye onlarda sürekli evham yapma ne düşünürsen o olur abartıyosun herşey yolunda demiş doktor bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler diyorlar ama beni anlamıyorlar zoruma gidiyor onca tedavi sonrasında oldu bir şey olacak diye ödüm kopuyor stres yapıp berbat hale gelmiyorum sadece doğal olarak endişeleniyorum ve bence herkes aynı korkuları yaşıyor bakıyorum da nedendir bilmiyorum eskiler daha rahat bu konularda çünkü sıkıntısız hemen gebe kalabilmişler ben maddi manevi çok yıprandım sonunda Rabbim nasip etti şükürler olsunnn Allahıma binlercee kez ona isyan etmek gibi olmasın ama Allahım biliyor içimi onun dediği olur elbette teslimiyet başka ama bu korkuda içgüdüsel diye düşünüyorum kalbim pır pır heran her doktor randevumda acaba nasıl iyi mi kalbi atıyor mu diye düşünüyorum elimde olmadan ikili taramam var haftaya inşallah sağlıklıdır ama sağlıksızsada doğuracağım elbette nasip olmuş hiç kıyarmıyım ama kimse içimi anlamıyor gibi geliyor kalbim yoruluyor kırılıyorum aslında hassasta biri değilim ama bilmiyorum
Korkma ozaman hic uzme kendimi genel cocuk iyiyse bu cok onemli arkadasimda yuksek tansiyon vardi dogurdu saglikli bir sekilde o yemesine icmesine dikkat etmiyordu sen et mutlaKa sebeb olacak seyler yeme yeterŞimdilik demedi canım inşallah bir sorun olmaz
Ne yememem gerekiyor onu da bilmiyorum açıkçası diyetisyene gideceğim haftayaKorkma ozaman hic uzme kendimi genel cocuk iyiyse bu cok onemli arkadasimda yuksek tansiyon vardi dogurdu saglikli bir sekilde o yemesine icmesine dikkat etmiyordu sen et mutlaKa sebeb olacak seyler yeme yeter
Masallah ne guzel haberle4 canim cok sevindim insallah hep guzel haberler verirsinKızlar bugün kontrole gittim 11+1 fakat ultrasona göre 12+3. Yani geç döllenme tanısından öncesi sat tarihimi yakalamış oldum ama yine de kalp atışı geç duyulduğu için 11+1 baz alınacakmış.Her şey çok güzel dedi doktor ense kalınlığına, burun kemiğine baktı gayet iyi dedi. Progestan ve folicasiti bıraktırdı, yerine balıkyağı omega 3e geçiyoruz. Yarın da Fetal Dna kan almak için gelecekler ben 14.200 tlye anlaştım en kapsamlı paketini. Cinsiyet için de bir şey göremedi, ben bir çıkıntı gördüm ama klitoriste olabilir o daha belli değil dedi. DNA sonucuna göre kesin belli olacak sanırım Benden haberler bu kadar. Sizlerin de güzel haberlerini bekliyor olacağım
Zaten asla emin söylemedi canım belli olmaz hafif bi çıkıntıda görüyorum ama kıza yakınım dedi oğlumda 12 haftada çok büyük olasılıkla erkek denmişti o yüzden sanırım kızdır bu diye biz moda girdikKız için çok erken söylemiş :) ben geçen salı günü 11+6 haftalık diye cinsiyet sordum çok erken dedi
Ayy bende 2 liyi cuma yapacagim cok korkuyorum yaa belirtilerimde azaldi yine hep korku ile geciyor senin adina cok sevindim ne guzel temiz cikmis 2 li guzel cikarsa fetal dna da cok risk cikmiyormuz doktorum dedi benimki perinatalog insallah ondada alirsn guzel haberlerini canimBizim de çarşamba yaptırdığımız ikili test sonucumuz çıkmış kızlar. Şükürler olsun risk çook düşük sonuç çok iyi dedi doktorumiçim rahatladı biraz da olsa.. darısı hepimizin başına sağlıkla kucaklarımıza almaya nipt için de çok kararsızım yarın doktorumun önerdiği firma ile görüşeceğim bakalım ne diyecekler fiyat için ?
Tuzlu seyler yeme.hamur isi yeme kilo.aldiracak fast food abur cubur bu tarz seylrr bol bol sebze agirlikli ve protein aglirlikli beslen cok canin cektimi arada kendine odul ver zor olur insansin onun disinda birde her gun 2 kez olc sabah aksam en kotu kardiyaloga gonderir yuksek tansiyonunu takip eder caresi var dil altlari haplari kuzum uzme kendini zoru asmissinNe yememem gerekiyor onu da bilmiyorum açıkçası diyetisyene gideceğim haftaya
Teşekkür ederim canımTuzlu seyler yeme.hamur isi yeme kilo.aldiracak fast food abur cubur bu tarz seylrr bol bol sebze agirlikli ve protein aglirlikli beslen cok canin cektimi arada kendine odul ver zor olur insansin onun disinda birde her gun 2 kez olc sabah aksam en kotu kardiyaloga gonderir yuksek tansiyonunu takip eder caresi var dil altlari haplari kuzum uzme kendini zoru asmissin
Benimde riskim trioitim oda risk bazi seyler elimizde degil oyuzden sen sadece kendini takip etmeyi ihmal etme gerekise diyetisyine gidersin o sana yol haritani verir tansiyonun yukselmemesi icin risklerini azaltir ve sende yoluna devam edersin bende su sira yeme icmeyi bozdum vallahi hamur isi yiyorum yememen lazim yemek isi cok sorun ya tek duzenli en iyi yaptigim sey su 2 3 lt arasi her gun iciyorumTeşekkür ederim canım
Sen de dikkat et kendine canım inşallah sağlıklıca alırız kucağımıza bebeklerimiziBenimde riskim trioitim oda risk bazi seyler elimizde degil oyuzden sen sadece kendini takip etmeyi ihmal etme gerekise diyetisyine gidersin o sana yol haritani verir tansiyonun yukselmemesi icin risklerini azaltir ve sende yoluna devam edersin bende su sira yeme icmeyi bozdum vallahi hamur isi yiyorum yememen lazim yemek isi cok sorun ya tek duzenli en iyi yaptigim sey su 2 3 lt arasi her gun iciyorum
İlki triploidiydi ikili test üçlü testte ölçümler alınamadı 4li testte de ölçüm alınamayınca doktorum perinatoloğa yönlendirdi. Zaten o bakar bakmaz bu triploidi kalbi tek odacık şeklinde beyin yeterince büyümemiş mide kapakçığı oluşmamış vs. Tüm anomalileri saydı ve 17. Haftamdaydım. Amniyosentez sonucu da triploidi çıktı (69 kromozomlu yani) 20li haftalarda kalbi daha fazla kaldıramaz durur mümkün değil doğması dedi. Suni sancı ile doğum başlatıldı ve melek oldu bebeğim. İkinci de 8. Haftada kalbi durmuş 12. Haftada ikili teste gittiğimde öğrendim. Kürtaj oldu. O da labaratuvara gitti turner sendromu çıktı yani cinsiyet kromozomlarından bir tanedi yoktu tek x kromozomu vardı. Ama her ikisinde de tansiyon problemi yaşamamıştım.Diğer 2 gebeliğinizi neden kaybettiniz acaba
Sat(son adet tarihi)Son adet tarihinizi belirtir misiniz ayrıca beni etiketleyin yoksa gözden kaçıyor tüm mesajlara bakamıyorum
Benim ilk gebeliğimde 11+3 te kız olduğunu anlamıştı. %80 dedi. Biz öğrenmedik doğuma kadar cinsiyeti ama bir kağıda yazmıştı kağıdı doğumdan sonra açtığımızda kız yazıyorduKız için çok erken söylemiş :) ben geçen salı günü 11+6 haftalık diye cinsiyet sordum çok erken dedi
Senin tsh düşük mü yüksek mi? Benim gebelikle düşmüş. Doktorum yükselmesi bizim için tehlikeli dedi.Benimde riskim trioitim oda risk bazi seyler elimizde degil oyuzden sen sadece kendini takip etmeyi ihmal etme gerekise diyetisyine gidersin o sana yol haritani verir tansiyonun yukselmemesi icin risklerini azaltir ve sende yoluna devam edersin bende su sira yeme icmeyi bozdum vallahi hamur isi yiyorum yememen lazim yemek isi cok sorun ya tek duzenli en iyi yaptigim sey su 2 3 lt arasi her gun iciyorum
Teşekkürler canımBugün sordum Igenomix miş benim anlaştığım firma
Benim doktorum da öyle. Ama dilersen nipt yaptırabilirsin yine de. Günümüzde bu testler çok yaygın ama yaptırmaya karar verirsen ek olarak turner türevlerine, kistik fibroza, fragile x ve sma ya da baktır dedi. Sanırım normal nipt testinde bunlara bakılmıyormuş. Zaten ben sana ultrasona bakarak bile triploidi ve down sendromlarının olmadığını söylüyorum bunlar açısından riskin yok baktıracaksan ultrasonda tespiti olmayan ve afını çok duyduğumuz yaygın hastalıklara baktır dedi. Onlarda da fiyat biraz yükseliyormuş sanırımAyy bende 2 liyi cuma yapacagim cok korkuyorum yaa belirtilerimde azaldi yine hep korku ile geciyor senin adina cok sevindim ne guzel temiz cikmis 2 li guzel cikarsa fetal dna da cok risk cikmiyormuz doktorum dedi benimki perinatalog insallah ondada alirsn guzel haberlerini canim
İnşallah ikilin güzel gelir ferah tut içini. Sonucu yaz buraya da bakalım nipt için ne diyecek senin doktorun?Ayy bende 2 liyi cuma yapacagim cok korkuyorum yaa belirtilerimde azaldi yine hep korku ile geciyor senin adina cok sevindim ne guzel temiz cikmis 2 li guzel cikarsa fetal dna da cok risk cikmiyormuz doktorum dedi benimki perinatalog insallah ondada alirsn guzel haberlerini canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?