2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
5 dk filan. Bir kere desteksiz uyutmaya başlayınca tüm yeniden uyutmalar desteksiz olmalı anca öyle öğreniyorlar.
rica ederim sorun değil. Gece uykusuyla başlanıyor destek bırakmaya. İlk gece 23 dk ikinci gece 13 dk ağladı üçüncü gece deliksiz uyudu. 1. Ve 2. Gece de başka hiç uyanıp ağlamadı.

Her türlü ağlıyorlar ya denesek mi acaba. Çok teşekkür ederim cevaplar için

Her türlü ağlıyorlar ya denesek mi acaba. Çok teşekkür ederim cevaplar için
Yani açıkçası ben danışansız denenmesi taraftarı değilim her çocuğun tepkisi direnmesi farklı olabiliyor. Bu tepkilere anneler çocuk ağlarken soğukkanlı yaklaşamayabiliyor hemen emzirmeye ya da beslemeye geçebiliyor. Ya da genelde babalar çocuk ağlayınca annenin başına dikilip ne yaptığından emin misin bak ağlıyor çocuk emziriver ise yaramıyor demek ki gibi müdahale edebiliyorlar. Biz bunlardan da kaçınmak istedik çünkü uyku eğitimi başlanıp yarıda bırakıldığında ya da vazgeçildiğinde sonradan yeniden verilmek istenirse 3 katı direniyor çocuklar haklı olarak. Ya da eşimle fikir olarak ayrı düştüğümüz noktada Esra hanıma sorduk o ne dediyse o yapıldı direkt yoksa sabaha kadar tartış dur şöyleydi de böyleydi de diye

Ben kendi kendime bi şekilde 6 aylıkken uygulamıştım yıprandım ama birden kesintisiz uyumaya başladı kızım. Yaz girdi köye git gel yanıma alıştı şimdi uyanıyor yine. Bende tamamen destekli olduğundan şüpheleniyorum. Şimdi de ayağa kalkıyor falan kendimi iyi hissedince başlayacağım. Gece hiç mi kalkmıyor canım ? Mesela 9 da yattı diyelim sabah 6 ya kadar emzik içinde mi iki mızmızlanıp geri uykuuya dönmede mi olmuyor ? Mesela rahat edemedi dönemedi bazen uyanıp ufak bi temasla geri uyuyor kızım bunuda mı istemiyorlar eğitimle ?

Yanında yatmak da bir destek ondandır. Biz odasını da yatağını da ayırdık. Yani uyansa da ağlamıyor, ağlasa da birkaç saniye sonra susup geri dönüyor uykusuna böyle geçişleri var tabi ki ama anneyi çağırma ağlamaları değil bunlar uyku döngüsünün geçiş ağlamaları dediğim gibi birkaç saniye sürüyor zaten. Bizim kalkıp müdahale ettiğimiz geceler nadiren oluyor tabi ki kendi dönemediği ama işte haftada 2 gece 1 kere filan oluyor bu. Geri kalan geceler 21.30 - 08.30 arası uyuyor odasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…