- 15 Şubat 2024
- 2.668
- 3.613
- 53
- 34
Benim oğlan ne oyun halısında oynuyor ne diş kayıcı alıyor anca anasının kucağında beklesinBen piyanolu oyun halısı, karın üstü aktivite için su matı, ağzına herşeyi götürüyor diye diş kaşıyıcı ve çıngıraklar aldık. Birde hışırtılı kitaplarla oynargöz kitaplar var şimdilik
Bizimde aynı yemin ederim 40 dakika yaBizde böyleyiz, bi ana kucağına koyup kahvaltı yapayım diyorum yok kucağıma alana kadar bağırıyor. Birde sürekli gezmek istiyor kucakta sabitte durmayacaksın. Gece uykusuna çok geç geçiş yapıyoruz. Gündüzde 40 dk yı geçmiyor. Bütün yöntemler bi yerde tıkanıyor bizde
Menenjit aşılarını olduk yavrum bunları. Bizde aynı durumdayız. Gündüz hiç uyku kalmadı bugün ağrısı var sanırım tüm gün kucağımda inleyerek ağladı . Sürekli kucakta kollarım tutmuyorDün ne aşısı oldunuz canım geçmiş olsun
Bizim o gündüz uyuduğu bi uzun uykusu olurdu onu tamamen bıraktı bırakmasında sıkıntı yok ama şöyle vakit geçiremiyoruz oyun halısında yada ana kucağında durayım demiyor sürekli benim kucağımda evde babası varsa bile beni istiyor
Tummy time yaptırabiliyor musun ? Ben yaptıramıyorum o mattan aldım . Maksimum iki dakika duruyor basıyor çığlığıBen piyanolu oyun halısı, karın üstü aktivite için su matı, ağzına herşeyi götürüyor diye diş kaşıyıcı ve çıngıraklar aldık. Birde hışırtılı kitaplarla oynargöz kitaplar var şimdilik
Bacaktan yapılıyor değil mi?Menenjit aşılarını olduk yavrum bunları. Bizde aynı durumdayız. Gündüz hiç uyku kalmadı bugün ağrısı var sanırım tüm gün kucağımda inleyerek ağladı . Sürekli kucakta kollarım tutmuyor
Benimde açık tüm gün hemde. sesi kısık ama ben tek olunca evde ki hiç alışkın değilim yıllarca çalıştım. Sessiz duramıyorum . Zaten sürekli oda oda geziyoruz. Konuşmaya başlayınca tamamen sessize alıyorum ses yok görüntü var şeklinde.Bebeğiniz uyanıkken odada televizyon açık oluyor mu kızlar ya sizde? Ekrana bakmaması yetmez seste duymamalıymış. Oyun oyna et bi yere kadar sessizlikte çok huzursuz oluyorum ben ya çözemedim bunu. Baktırmıyorum bebeğe ama tamamen de kapatmıyorum kısıkta olsa açık
Benim gece uykusu 10 açıkçası. Babası da sevsin diye 10 da geçiriyorum uykuya. İlk uykusu derin uyku oluyor zaten bende 12 ye kadar kendime zaman yaratmış oluyorum. 8 falan çok erken yaKızlar gece uykuya geçmek sorununu çözen var mı? Bide diyolarki bebek 8de yatmalı. Yatmalıda kardeşim geri uyanıyor zorla oturcam diye direniyor ben anlamadım 8de uykuyu nasıl başlatıcaz? Banyo edip mama veriyorum uyusun diye yine 2 saat sonra memede
Ay bırakma kızını yalnız nolur nolmaZ Allah korusun. Bu neyin çabası neyin ispatı ya ne gerek var el kadar bebek sonuçta . Sinir oluyorum böyle şeylere doğur kendin bak o zaman diyesim geliyor .Dün kv gittik. Neyse ben mutfakta sofra kuruyorum. Kızımı da bıraktım yanlarına.
O ara çişi dışına geçmiş onu değiştirmeye oturdum ki. Kv bi hışımla aldı çocuğu elimden. Anne altını değiştiriyorum dedim. Fotoğraf çekilecekmiş kızlarıyla görüntülü konuşuyormuş onlara gösterecekmiş kameradan. Kadın sarıldı çocuğa bırakmıyor. Cişi çıkmış kıyafetine.
Eşim geldi görünce geldi anlatmaya çalışıyorlar yok kafa basmıyor. İlla da kameradan gösterecem foto çekilecem diyor.
Eşim en son bırak çekilsin ya dedi.
Neyse değiştirdim üzerini verdim buna sofra hazırlamaya mutfağa geçtim.
Bastonla zor yürüyen kadın. Belinden bacak ağrısından hareket edemeyen kadın kucağına almış çocuğu mutfağa getirdi onu şöyle yapın bunu böyle yapın diyip duruyor. Anne çocuk düşer sen geç biz hazırlıyoruz dedim. Zorla gönderdim içeri.
5 dk sonra içeri girdim sofra hazır gelin demek için.
Kadın kucağında gezdirmeye çalışıyor ama bildiğin topallayarak. Bu hayat bilgisi dizisinde mennan vardı ya topallayan aynen öyle.
Görimcem sinirle gitti yanına.
Artık düşecek kendisi de çocukta sandalyeden tutunmuş düşmemek için.
Anne napıyorsun senin belin bacağın kaldırır mı. Halin gücün yok napmaya çalışıyorsun neyi ispat etmeye çalışıyorsun dedi.
Nefes nefese yerine zor oturdu.
Eşim de uyardı anne yapma gözünü seveyim bak düşüreceksin. Yazık günah.
Sizle mi biliyorum ben kaç çocuk büyüttüm böyle yaparsanız bi daha almam çocuğunuz da sizin olsun vs bastırdı eşimi.
Kadın deli midir manyak mıdır. Anladık en çok sen anaydın en çok sen baktın harikasın ama bi dur ya.
Bi soluklan kadın. Neyin hırsı bu.
Bıktırdı beni valla.
Çocuk bana sırıtıyor. Ses çıkarıyor beni görünce.
Beni görünce niye gülmüyor ses çıkarmıyor diyor. 2,5 aylık bebek ne bileyim ben.
Resmen rekabet halinde kadın. 76 yaşındasın bi gazını yen şampiyon.
Bi kaç aya köye gidecekler. O zaman bi rahat ederim.
Burnumuzdan getiriyor çünkü.
Sağol kuzum bizimkinin başka sorunu varmış peygamber sünneti diye bı rahatsızlığı varmış onuda ameliyat oldu bide üstüne sünnet bugün hastanedeyiz sonda taktılar ağrı kesiciyle uyuyor bacaklarını hareket ettirince basıyor ağlamayı çok canı yanıyor gibiAyyy inşallah bizde de babası olur yanında gelmiş geçmiş olsun olmuştur bile şimdiye
Peki bakmaya başladı mı? Ben alt değiştirirken beslerken falan bi an görsün hemen dikiyor gözünüBenimde açık tüm gün hemde. sesi kısık ama ben tek olunca evde ki hiç alışkın değilim yıllarca çalıştım. Sessiz duramıyorum . Zaten sürekli oda oda geziyoruz. Konuşmaya başlayınca tamamen sessize alıyorum ses yok görüntü var şeklinde.
Bunlar özel aşı mı canımMenenjit aşılarını olduk yavrum bunları. Bizde aynı durumdayız. Gündüz hiç uyku kalmadı bugün ağrısı var sanırım tüm gün kucağımda inleyerek ağladı . Sürekli kucakta kollarım tutmuyor
İlk defa duydum bunu zararı neymiş acaba onun bir an önce iyileşsin inşallah canımSağol kuzum bizimkinin başka sorunu varmış peygamber sünneti diye bı rahatsızlığı varmış onuda ameliyat oldu bide üstüne sünnet bugün hastanedeyiz sonda taktılar ağrı kesiciyle uyuyor bacaklarını hareket ettirince basıyor ağlamayı çok canı yanıyor gibi
Rabbim hepsine şifa versin dua edin ne olur yavrum bian once iyileşsin
Bizimkide öyle canım oyun halısına koyuyorum gözünğ dikip bana bakıyor ve alana kadar bağırıyor yapışık geziyoruzBenim oğlan ne oyun halısında oynuyor ne diş kayıcı alıyor anca anasının kucağında beklesin
Yok canım benimki de hiç bir etkinliği yapmıyor kucakta geziyoruz öyleTummy time yaptırabiliyor musun ? Ben yaptıramıyorum o mattan aldım . Maksimum iki dakika duruyor basıyor çığlığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?