Bi dene bana da yazar msn uyuyor mu karanlıkta ışık hep dikkatini çekiyo bu aylarda çnkü geceyle gündüzü çok erken öğrendi bnm oğlan sanirimBu ay benim oğlan da çok kilo almadı canım bakalım normalde bu saatte banyo yaptıracaktım eşimin işi çıkmış derbiye gitmiştir muhtemelen bende karanlıkta bi deneyeyim uyusun. Dedim uyudu kaldı bakalım uyku da kg etkiliyor tabi
ve cok sık acıkıyor. sadece mama alıyor. 2 saat dolmadn 120-160 ml arası içiyor. biraz kilosu fazla gibi mamayı azaltamam ac bırakamam ama kilo artısını yavaşlatmak için ne yapabilirim acabamerhaba arkadaslar. nasılsınız bebişler nasıluzun zamandır giremiyordum inanın yemek zor yiyorum. atak döneminden mi artık neyden kaynaklıysa kızım hiç durmuyor. bir de aglamıyor bagırıyor boğazını acıtıyor. kızlar biz 4 aylık olduk kızım oturmak istiyor sürekli henüz donemiyor yavas yavaş emzigini tutmaya başladı ama nesneleri oyle tam bilinçli olarak tutup inceleyip oynamıyor. ben normal karşılıyorum da cevrenin kıyaslamaları psikolojimi bozdu. yok bizimki bu kadarken şunu yapardı bunu yapardı. tamam da fabrika üretimi mi hepsi aynı olsun. sinirim bozuluyor bu yorumlara ama kafama da takıldı istemeden.
Haftaya randevumuz var canım, götüremedim, kalça çıkıklığı meselesi yüzünden ortopedide gezdik çocuk doktoru randevusunu erteledim. Şimdi de uyudu sadece saydıklarımı yedi düşünebiliyor musun daha 3 ay 8 günlük bebek, diliyle itiyor biberonu anlamıyorum ve çok üzülüyorum. Gezerek yediriyorum oynatarak ama yok. Kilo verdi kesinCanım doktorla görüştün mü ? ne diyor. Neden iştahsızmış bi sebep söyledi mi ya da şöyle yaparız felan. Allah kolaylık versin bebeğine de sağlık sıhhat canım benim.
Biberon denedin mi peki sen? Ben bin tane biberon biberon ucu mama denedim ama yok… benimki 150 gram almayı bırak umarım 150 gram vermemiştir nasıl çözücem bilmiyorum. Doktora haftaya gidicem, kalça çıkığı yüzünden aparattan dolayı perişan oldu bir de doktor midesine bagırsağına bakalım falan derse iyice üzülürüm zaten çok zor bir süreçteHayır maalesef geçmedi. Bugün sağlık ocağına gittim 1 haftada sadece 150gram almış. Hiç emmiyorki almak istemiyor çözüm gibi bir şey de yok
Allah sabır versin canım. Gerçekten az besleniyor. İnşallah doktorun bi çözüm bulacaktır. Sıkma canını. Bir an evvel gösterin. Sen gidene kadar elinden geldiğince kaşıkla vs yedirmeye çalış. Ne alsa kardır.Haftaya randevumuz var canım, götüremedim, kalça çıkıklığı meselesi yüzünden ortopedide gezdik çocuk doktoru randevusunu erteledim. Şimdi de uyudu sadece saydıklarımı yedi düşünebiliyor musun daha 3 ay 8 günlük bebek, diliyle itiyor biberonu anlamıyorum ve çok üzülüyorum. Gezerek yediriyorum oynatarak ama yok. Kilo verdi kesin
Bence şahane yani boyu kilosu maşaAllah sübanaAllah. Gayet güzel ilerlemissiniz şimdiye kadar bundan sonra da böyle devam edin bence. Miniğin keyfi yerinde belli kiHiç iki memeyi bir abda içmedi canım hep tek meme emdi ama düzenli 2 saatte bir emzirdim hala da öyle yapıyorum sağdığımda da bir memeden 60-90 arası oluyor hep 3 ay 18 günlük 6 kg boyu uzun ama 64 cm
Canım sanırım verem aşısından sonra iştah kaybı oldun yazmıştın dimi. Öncesinde normal miydi ? Düzenli içip kilo alıyor muydu. Benimki de kusıyordu ama kilo alımını etkilemiyordu. O sebeple ilaç vermedi doktor. Şükür artık kusmalarımız kendiliğinden bitti gibi çok az kaldı.Biberon denedin mi peki sen? Ben bin tane biberon biberon ucu mama denedim ama yok… benimki 150 gram almayı bırak umarım 150 gram vermemiştir nasıl çözücem bilmiyorum. Doktora haftaya gidicem, kalça çıkığı yüzünden aparattan dolayı perişan oldu bir de doktor midesine bagırsağına bakalım falan derse iyice üzülürüm zaten çok zor bir süreçte
Sma kullanıyoruz aylardır içiyoruz, şimdi acaba dedim bende sıkıldı mı hipp aldım aptamil aldım aynı istemiyor. Kendi sütümü sağdım çay kaşığı ile zorla yutturdum yarısını püskürdü zaten korkuyorum ona da boğazına kaçacak bir şey olacak diye. Hayırlısı artık canım çok zor böyle. İnşallah açılır iştahıAllah sabır versin canım. Gerçekten az besleniyor. İnşallah doktorun bi çözüm bulacaktır. Sıkma canını. Bir an evvel gösterin. Sen gidene kadar elinden geldiğince kaşıkla vs yedirmeye çalış. Ne alsa kardır.
Acaba mama tadını mı beğenmedi başka mamalara baktınız mı? Cazip gelir belki başka mama tadı. Bilemedim valla kuzu. Ama sıkma canını illa ki bi yol bulunacaktır bi git gel hayırlısıyla.
Verem aşısı sonrası azaldı evet aşıdandır dedim bekledim ama düzelmedi sonra. Bir anda ne oldu anlamadım. Bizimde kusmalaeımız azaldı diyeceğim de zaten düzgün yemiyor ki kussunCanım sanırım verem aşısından sonra iştah kaybı oldun yazmıştın dimi. Öncesinde normal miydi ? Düzenli içip kilo alıyor muydu. Benimki de kusıyordu ama kilo alımını etkilemiyordu. O sebeple ilaç vermedi doktor. Şükür artık kusmalarımız kendiliğinden bitti gibi çok az kaldı.
Sen doktora detaylı anlat bence. Vardır bi sebebi. Öncesinde içip de şimdi içmiyorsa çocuk bişeyden rahatsızdır belki de.
Hadi güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.
Hafif usum var ama titreme yok kuzum bende bilemedim burnum falanda tıkandı eşim cocuga bakıyor ben yatıyorum adam işten geldi yaBilemedim yaa ama mastitte göğüs şişiyor kızarıyor sıtma gibi titreme üşüme var ama ateş olmuyor
Peki kemiklerin falanda ağrıyor mu canım bende parol içiyorum ama bir işe yaramiyor ki yaBende de aynısı var 1 haftadır sağ göğsümün ağrısından duramıyorum ağlayarak emziriyorum resmen. Hele emzirme bitip 10 dakika geçince süt toplarken bir ağrımaya başlıyor resmen ölüyorum. Bugün genel cerrahiye gittim ultrason istedi muayene etti. Damarlar genişlediği için oluyor, akıntı yok, apse yok sana antibiyotik falan veremem parol iç sürekli sağ, sıcak soğuk uygulama yap dedi yolladı
Yok kuzu olmuyor sadece ağrım var vücut ağrım bide ağladım şimdide burnum tıkandı lan bebekle bu hastalık çok zor ben hasta olmazdım şimdi napacam bilmiyorumİçin üşüyor gibi oluyor mu yavrum belki de üzerine yattın ondan acıyor
Sıcak su torbası koydum ovdum canım ama banamisin demiyor sagmayi deniyim gerçi oğlanı emziriyorum ben acisadaCanım akşam eşin gelince çocuğu eşine ver. Sen de su kaynat geniş bir kaseye koy suyu sonra üzerine çarşaf gibi bişi ört göğsünü o suyun buharına tut. Ama dikkat et yakma kendini su buharıyla. Bu şekilde elinle sağmayı dene bir de bakalım işe yarayacak mı.
Yani kendin bilirsin ama bebek daha önemli derim ben sana dene ona göre karar ver canımHastaysanız tabi hiç riske atmayın çok geçmiş olsun. Ben de kararsızım, süt diyeti de tam bitmedi oruç da olunca süt azalır mı acaba ama gündüz bol su yemek olayı yok bende onun yerine gece yemiş olacağım diye düsğndğm. Rızkıyla oynamayım ama dediğiniz gibi ya suyu daha bol içmeye çalışacağım bir şekilde. Unutuyorum ihmal ediyorum özellikle son bir aydır.
Evet canım günlerdir araştırıyorum sorun nedir anlamak için inan çay kaşığından enjektöre biberona her şeyi denedim kız yutmak istemiyor zorlaya zorlaya bi hal oldum. Araştırmalarım sonucu 3.ayı geçiyoruz artık dış algısı tamamen açıldı ve etrafı incelemekten memeye odaklanmıyor bu normal bi süreçmiş, kilo alımı yavaşlayacakmış aylık 500 üstü alması yeterli diyorlar ama ben çok üzülüyorum sanki sürekli aç gibi ama asla yemek de istemiyor. Olay meme reddinden ziyade beslenme reddi gibi yaniBir haftada 150 gram çok kötü bir miktar gibi gelmiyor kulağa aslında benimde kızım belli bir şekilde zayıfladı gibi geliyor gözüme ama tarttım evde bebek tartısıyla çok da kilo almamış ama heralde boy attılar minikler atak haftasında benimki de epeyce iştahtan düştü 120 liğe geçmiştik öğlenleri bir kez öyle veriyordum bu ara 90 ları içemez oldu. Bu ayda meme redddi çok yoğun olur diye duymuştum inan biberon reddi yaptı bizimki de demekki sadece memeye has değil
Az önce başka arkadaşa yazdım, canım bırak biberonu ben çay kaşığından tut enjektörle sıkmaya kadar herşeyi denedim dediğin gibi diliyle itiyor çığlık kıyamet. Hatta kendimden şüphe ettim çevremdekiler sütünün tadı acıdır falan dediler psikolojim bozuldu mama bile vermeye çalıştım onu tamamen tükürdü. Bugün çay kaşığıyla yutsun diye zorlarken genzine kaçtı öldüm korkudan. İnanın burda sizler bizde de iştahsızlık var diyince biraz içim rahatladı çünkü çok psikolojimi bozdum bu konuya ben 10 gündür uğraşıyorumBiberon denedin mi peki sen? Ben bin tane biberon biberon ucu mama denedim ama yok… benimki 150 gram almayı bırak umarım 150 gram vermemiştir nasıl çözücem bilmiyorum. Doktora haftaya gidicem, kalça çıkığı yüzünden aparattan dolayı perişan oldu bir de doktor midesine bagırsağına bakalım falan derse iyice üzülürüm zaten çok zor bir süreçte
Bizde bir kere koyduk bardak yavrum dediğim gibi. İnşallah kolaylıkla iyileşir oğluşunBardak çok önermiyorum dedi doktor da kendi çişi ona yeter dedi iyileşmesi için ama dediğiniz gibi yapışmaması için sürerim bende
Yarım saat uyudu uyandı kız yıkadım emiyor şimdiBi dene bana da yazar msn uyuyor mu karanlıkta ışık hep dikkatini çekiyo bu aylarda çnkü geceyle gündüzü çok erken öğrendi bnm oğlan sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?