2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kimler işe başladı , süreciniz nasıl gidiyor. Benim işyerim başlamamı istiyor günlük 2-3 saat şimdilik ancak bebeğim yeni 3 aylık oldu . Bu süreçte maaşım çok düşecek işe başlayana kadar aylık 30-40 civarı eksik alacam yani yatan çok az bi maaşı olacak. Küçücük bebeği bırakıp gitmek istemiyorum ne uyku ne beslenme saati oturmuş değil. Maaşın eksik olması da zoruma gidiyor ama mecburen ondan vazgeçecem gibi . İşe başlamaya kendim de hazır hissetmiyorum

O kadar haklısınız ki. Bebeklerde güvenli bağlanma çok önemli. Kendim de bu alanda çalışan biri olarak ağlatmalı metodları çok yanlış buluyorum. Hiç bir psikoloji eğitimi olmayan insanlar uyku eğitmeniyim diye dolaşıyor, böyle bir meslek tanımı zaten yok. İlk 1 yaşta bir bebeğin her türlü ihtiyacı hızla karşılanmalı, buna sarılmak dokunulmak sakinleştirilmek de dahil. Anne bebek bağlanması sağlıklı olmazsa gelecekteki tüm yaşamı etkileniyor. Evet mümkün olduğunca az destekle uyuyabiliyorsa, ağlamıyorsa ne ala ama olmuyorsa da eziyet etmemek lazım çocuklara.

Ağlatmalı eğitime ben de karşıyım. Doktorum ağlatmadan dediğiniz gibi mayışırken beşiğine bıraktırıyor ama bizimki onu da kabul etmediği için zorlayamıyorum ben de kıyamıyorum. Mutfakta iş yaparken bile onunla ilgilenmediğimi düşünüp incinmesin diye arkamı bile dönemiyorum o yüzden malesef başarısız oluyorum

Ben başlayamıyorum yapışık geziyoruz. Ücretsiz izne ayrılacağım. Sen de kendini üzme para yerine gelir ama bu zamanları bir daha geri gelmez

Uyku konuşmuşsunuz da 5 5.5 Aydan önce zaten eğitmek adına bi şey yapılamaz uyku gerilemesi ancak bitiyor toparlanıyor. Şu an hep birlikte kısa gündüz uykuları ve gece zor yatmalarda olmalıyız neyse ilk çocuğumda uyku eğitimi vermiştim hiç gerek yok en ufak hastalıkta yer değişikliğinde diş çıkarmada bozulan bi şey sürekliliğini sağlamak çok zor. O yüzden öğrendiğim tek şeyi uyguluyorum. Her kısa uykusunda bi şekilde geri döndürmeye çalışıyorum. Yarım saat uğraşıyorum bunun için uyku eğitiminden hatırladığım bu. Eğer kısa uykuda hemen kaldırırsam uyku o kadar sanıyormuş. Uzat ki uyumayı öğrensin demişti. Yöntemin bi önemi yok şu aşamada ama 5.5 aydan itibaren yavaş yavaş destek azaltmayı düşünüyorum ağlatmadan

Aynen oyle arkadasim durumumuz. Gece sık bolunen uykular da var. Ben uzatinca yanlis yaptigimi dusunuyodum gunduzleri, demekki yarari da varmis. Harika bilgi, tesekkurler!

Kiyamam arkadasim sen basarisiz falan degilsin. Kendine haksizlik etme. Kendimize karsi acimasiz oluyoruz dimi

Ben full evden calisiyodum. O yuzden baslayayim dedim. 3,5 aylikti basladim. Sonra ne oldu biliyo musunuz? Yonetim karar degistirdi. Haftada iki gun ofisteyim. Kotu mu oldu bence olmadi. Sosyallik anlaminda iyi bile geldi. Cok ozluyorum aklim da kaliyo ama dedimki her iste bir hayir vardir. Bazen ama gelenler geliyo istifa etsem geri donebilir miyim diye dusunuyorum sonra bu devirde nasil geciniriz dusuncesi geliyo. Gecinemicegimiz de asikar oldugundan tiris tiris ise gidiyorum.

İyi bayramlar. Biz açılışı hasta yaptık . Bayram ziyaretine gelen bebelerden kaptık . Gözü yaşarıyor , hapşırıyor ve burnu akıyor . Tam da rota aşısı olmuştuk . Kıyamıyorum bebeğime çok üzgünüm ya

İlk çocuğumda kalın kalın kitaplarla araştırmalarla girdim bu işe bebek doğdu haftasında ayağımda sallıyordum Hala uykuyu sevmez evde ilk o uyanır. Bir uyku eğitimi var bir de uyku eğitimini alan çocuk var arkadaşlar öyle diyeyim

Kısa uykudan kastınız 1 saat altı sanırım dimi

Kisa uykudan dondurme nasil oluyor? Mesela kucaga alip pispis yapip ya da iste neyse uykuyu devam ettirme degil mi? Bizimki kucaga alininca bi sure daha kucakta uyuyor. Sonra uyaniyo kendiliginden.

Kızlar merhaba, lohusa depresyonu yaşıyorum. Bu konuda önerisi olan ya da var olan bir destek grubu falan var mı bu sitede biliyor musunuz?

Kızlar merhaba, lohusa depresyonu yaşıyorum. Bu konuda önerisi olan ya da var olan bir destek grubu falan var mı bu sitede biliyor musunuz?
Var bacim onun da kralini yasadik. Ben hamileligimde de depresyon yasadim. Obsesyonum cosmustu. Ben sahsen psikiyatrik tedavi görüyorum. Hem çocuk doktorumuz hem kadindogumcum onay verdi. Sana da tavsiye ederim lutfen profesyonel destek al.

Canım kesinlikle profesyonel destek al. Gerçekten çok zor bi durum lohusalık. Ben de kim bilir ne zaman iyi hissedicem hiç bilmiyorum
Bu sitede hiç görmedim hatta böyle konularda da mutlaka birkaç densiz çıkıyor buraya bel bağlama hiç.

Benim önerim muhakkak vitamin mineral içeren takviye kullan, d vitaminin kan değerlerin vs iyi olsun, fizyolojik eksiklikler de psikolojiyi cok tetikleyebiliyor. Bir de abdest al dua et tevekkül et, en güzel şifa bunlar bence, Allahım acil şifalar versin, inşallah çabucak toparlarsin. Hı tabiki arkadaşların dediği gibi profesyonel destek alırsan çok daha kolay atlatırsın, yüzyüze gidebilme imkanın yoksa online terapi verenler de oluyor, bence o da katkı sağlar.

Kizlarim benim bebo 4 Kasim dogumlu. Sizce sadece mama verdigim ogunlerde 120 ml yetiyo mudur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…