2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Ya benimki de bir kaşık max yiyor ilk 9 ay asıl besin kaynağı anne sütü ya da mama bunlar tadım dedikleri için ben takılmıyorum çok ama seninki mama da almıyormuş acaba sebep biberon reddi mi? Kaşıkla falan versen alır mı ki? Bir de acaba pürelere biraz anne sütü ya da formül mama mı koysan? Belki sütün kokusundan yer

Belki de anne sütü yeterli geliyordur kilo alımı iyiyse dert etme. Benim bebiş de anne sütü ve mama alıyordu bu ay zorlamadım artık içmiyor mamayı doktora da söyledim daha iyi dedi. Tadımlara başladığımda yoğurt yemesi daha rahattı ama patates havuç sevmedi pek zaten bir iki kaşık anca yiyor. Ağladığı zaman zorlama ara ara tekrar dene zamanla alışacaklar.

Selam herkese bebekleriniz yabancılamaya başladı mı sizin de ? Bugün tam 6 aylık oldu benim oğlan, normalde herkese çok gülücükler atardı ama bir haftadır tanımadığı kişilere hemen dudak büzüyor.Çığlıklı ağlama filan yok ama iç acıtan cinsten gözler dolu dolu Kimsenin kucağına vermiyorum korkmasın diye çok yaklaşmadan seviyorlar falan ama nasıl alışır bilemedim. Gelişimsel deniyor bu dönemde tam da 6 ayda başlıyormuş hatta. Her bebek böyle mi yaşıyor bu dönemi acaba ?

Evet ben de dün kitapta okumuştum. Sizin kucağınızda sosyalleşmesine izin verin diyordu. Yani 'Evet, o yabancı ama annem yanımda ben güvendeyim. " diye hissetmesi gerekiyormuş

Evet ben de dün kitapta okumuştum. Sizin kucağınızda sosyalleşmesine izin verin diyordu. Yani 'Evet, o yabancı ama annem yanımda ben güvendeyim. " diye hissetmesi gerekiyormuş
Evet ya öyleymiş, kucağımda çok daha iyi. Kendini daha güvende hissediyor, anne gerçekten de güvenli üs onlar için

Merhaba. 5 ay 14 günlük tadımlara başlamalı mıyız ? Herkes geç kaldın diyor bana . aylahl siz başladınız mi
Ben başladım evet. aslında doktor 6. Ayı bekleyelim dedi ama kızımın ek gıdaya alışma süresi çok zor olduğu için bu sefer oğlumda daha erken başladım tadımlara. Geç kalınmış bir durum yok aslında daha 15 günü var senin bebeğin başkalarının söylediklerinden ziyade anne ve bebeğin hazır olması ve doktorun yönlendirmesi önemli

Kızlar selam oğlum benden ve eşimden başkasında durmuyor asla. 2,5 ay sonra işe başlayacağım. Teyzesi bakacak ama oğlum durmuyor nasıl alıştırabilirim varmı öneriniz.

Kızlar selam oğlum benden ve eşimden başkasında durmuyor asla. 2,5 ay sonra işe başlayacağım. Teyzesi bakacak ama oğlum durmuyor nasıl alıştırabilirim varmı öneriniz.
Yavaş yavaş alıştırsanız? Daha 2.5 ay varmış teyze her gün sizle biraz vakit geçirse. Önce oyunla başlarsınız mesela. Zamanla süre artar. Teyzeye alışınca işe başlamadan başta birkaç saat uzaklaşırsınız evden. Sonra zamanla süreyi artırırsınız. Bebekler aşamalı olunca çoğu şeye uyum sağlıyor aslında. Bu süreçte sizin de rahat olduğunuzu, teyzeye güvendiğinizi hissetmeli. Benim bebeğime annem bakıyor ben işteyken. Biz böyle yapmıştık ve şu an çok rahat kalıyor onunla.

Kızlar merhabaa hepinizin Anneler günü kutlu olsunnn Benim bebeğim 5 ayı bitirdi dişleri çok kaşınıyor tetagil kullandık pek fayda etmedi şimdi de colgel jel aldık umarım işe yarar siz ne kullanıyorsunuz diş kaşıntısı için bebeklerinize acaba?

Hiç birinin işe yaradığını düşünmüyorum anestezik ihtiva eden ürünleri kullanmayı doğru bulmuyorum bebeğimde

Bir kavanoza 8-9 adet karanfili koyun üzerini geçecek zeytinyag dökün 5 saat dolapta bekledikten sonra diş etlerine sürün

Kızlar selam
6 ay aşısı ateş yaptı mı
Bir de çocuk felci aşısı (ağızdan) ve yeni çıkan 5 li yerine 6 lı karma aşıymış hepatit b ile birleşmiş 5 li, 6 lı olmuş

Tetagil pek işe yaramadı jel de biz de aynı şekilde. Ağız bezini ıslatıp buzdolabında bekletiyorum onu gevelemek rahatlatıyor. Yine kontrollü şekilde soğuk salatalık, havuç, soğan kemirmeyi seviyor. Tabi bunları koparmasın diye ben elimle tutuyorum. Tüm bunlara rağmen gece çok sık uyanıyor 1 aydır. 6.5 aylık oldu, 3. Aydan beri elleri ağızda, kıyafetler salyalı ama hala gelen giden yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…