2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Normal benim de öyle o yüzden kahvaltıdan sonra 2 saate bir bir şeyler yiyorum ama yemek değil. Muz yiyorum 2 saat sonra kuruyemiş yiyorum 2 saat sonra yoğurt yiyorum 2 saat sonra mandalina elma gibi şeyler yiyorum zaten sonra akşam yemeği vakti geliyor. özellikle son 2 haftadır ağzıma bir şey atamazsam duramayacak seviyeye geliyorum yiyince rahatlama geliyor bir de çok susuyorum içim yanıyor resmen

Bilmiyorum ki kan şekerini hızlı yükseltecek tatlı tarzı yemiyorum ama karbonhidrat tüketiyorum onlar da yükseltiyor sanırım . Siz bulantıdan mı yiyemiyorsunuz

Benim de böyle canım. Acaba şeker problemim mi olacak diye endişe ettim. Bebek istiyor demekki

Bende de aynı durum var cnm bende hemen acıkıyorum ve karbonhidrati bırakacağım diyorum ama yemeye ederim ediyorm

Aynen canım çerezi bazen hala sade yiyemiyorum ya da yoğurdu o zamanda mesela salata yapıyorum içine yoğurt ve çerez koyuyorum o zaman öyle güzel yiyorum ki anlatamam o iştahımı yiyemediğim şeyleri sevdiğim şeylerin içine katıyorum

Bilmiyorumki canim ben sordum daha once devlette riskleri var o yuzden sezeryan yapildiysa 10 yil gecmeden yapilmiyor denildi. Zaten benim sezeryan sebebim hem acilma olmadi hem şekerim oldugu icindi.
Devlet çok sıcak bakmıyor evet, İstanbul'da da Zeynep Kamil devlet hastanesi yaptırıyor birtek. Aslında ikinci sezaryen riskleri ssvd riskinden daha fazla malesef Türkiye'de çok yaygın değil Hollanda'da kuzenim 3 bebeğini sezaryen ile dünyaya getirdi her seferinde son ana kadar normal olur diye yinede beklediler keşke bizde de böyle normalleşse özele dünya para vermek zorunda kalmasak birçok kadında maddi durumdan tercih edemiyor malesef. Benimde ilki karambole getirdi doktor kendi baslatti doğumu 6 saat bekleyip açılma yok diye sezaryene aldı.

Anladım canımm teşekkür ederim benimde sabah akşam 4 mg dı Toplam 8 mg daha sonra 10. Hafta bitti 11. Hafta başında günde 4 mg düştü tam 12. Hafta bitiminde kesicem ama kararsız kaldım bende 13. Haftada belki içerim 14. Haftada bir gün içip bir gün içmeyerek 15. Haftada bırakırım Nasip dielim Sağlıkla bebişleri kucaklayalım Çok Aminnn

Canım doktorunun önerisine göre yapmalısın, çünkü kortizonlu olduğu için kesme aşaması çok önemli

Bilmiyorum ki kan şekerini hızlı yükseltecek tatlı tarzı yemiyorum ama karbonhidrat tüketiyorum onlar da yükseltiyor sanırım . Siz bulantıdan mı yiyemiyorsunuz
Evet karbonhidrat da hızlı yükseltip düşürüyor kan şekerini, belki önce doktorunuza sonra bir beslenme uzmanına danışabilirsiniz imkan varsa sebebi bu olabilir çünkü Benim midem çok bulanıyor beşinci haftamdan beri, o yüzden yiyemiyorum, yiyebildiğim şeyler de çok kısıtlı ve kan şekerini hızlı yükselten şeyler oluyor ekseriyetle. Ondan iki saatte bir hem miktar azlığından, hem de şeker oynamasından elim ayağım titriyor

Benim de böyle canım. Acaba şeker problemim mi olacak diye endişe ettim. Bebek istiyor demekki
Aynen bebişler büyüyor artık onlar istiyorlar. Ben sanırım kendim için kilo yapacak şeyler yemediğim için bebiş kilo alsa da ben 50de takıldım kaldım Onun büyümesi güzel ama sanırım ben çok kilo alamayacakmışım gibi duruyor. Millet makarna, pilav gömüyor ben de hiç makarna, pilav ve ekmek yemiyorum hele tatlı hiç yemiyorum. Sadece sabahları tam buğday ekmeğinden tost yiyorum sonra ekmek bitiyor benim için

Canım doktorunun önerisine göre yapmalısın, çünkü kortizonlu olduğu için kesme aşaması çok önemli
Anladım canımm bakalım bidaha sorucam çünkü 12. Haftada birden kesmiş olucam 8 mg dı doktor 11. Hafta başında 4 mg düşürdü 12. Hafta bitiminde kesmemi önerdi ama bir gün içip bir gün içmeyerek kesmek daha mantıklı geldi bana

Benim arkadaşıma da 4mg'dan sonra bıraktırdı direkt. Benim gibi bir gün iç bir gün içme demedi ona ve ben bana niye öyle demedi diye çok üzülmüştüm içime de sinmemişti Bir an önce bırakmak istiyordum kortizonlu olduğu için bebek de yarım damak dudak gibi etkileri olabiliyor diye korkuyordum ama benim 4. transferim de pozitif oldu o yüzden doktor daha farklı yaklaşıyordu yani bu tamamen hastaya göre verilen öneriler o yüzden doktorun ne diyorsa onu yap bence canım

Anladım canımm ben bi soraım doktora en iyisi bu durumu teşekkür ederim Ama genelde yarık dudak gibi şeylerle karşılaşan kişi yok canımm Ben denk gelmedim kullanan arkadaşlar da var 20. Haftaya kadar dahi sseninde için rahat etsin arkadaşım dönüşün için çok saol canımm sağlıkla iyilikle kucaklayalım bebişleri

Maşallahh ne sağlıklı bir beslenme. Ben de böyle yapmaya çalışıyorum arada kaçamak yaparak tabi tatlı yemiyorum da evde hamburger yapıyorum onun ekmeğini mesela yiyorum ama evde yapıyorum tatlı niyetine ayda bir belki minik bitter çikolata yada incir pestili kendi yaptığım.

Merhaba Hanımlar, Allah nasip ederse bende mart annesi olacağım, 2 kaybım var, 2 de çocuğum var, bir yandan büyük kaygılar içerisindeyim, bir yandan da heyancılıyım, hep gizliden takip ettim burayı, bugünde yazmak istedim
Varmış benim gibi her gün oksapar ve coraspirin kullanan, ayrıca eutrox 50mg,omepa vm, haftada iki sefer d vitamini kullanıyorum, pazartesi kontrolüm var, inşallah güzel haberler duyarız, 14+5 iz bu arada

Amin canım inşallah

Alışkanlık aslında bilerek yaptığım bir şey değil hep böyleydi sadece öğle yemelerim bu kadar değildi akşam yemeğine kadar bebişi avutmaya çalışıyorum. ama ne yalan söyleyeyim biraz kilo almak istiyorum da karbonhidrat alınca vücudumu kirletiyormuş hissi bir türlü geçmiyor bunu bana kim böyle hissettirdi bilmiyorum çocukluğuma inmem gerek

MAŞALLAH diyelim canımm ALLAH sağlıkla kucana almayı Nasip etsin cümleten hepimizin çok Aminnn bende kullanıyorum ecoprin ocsapar davit 3
Hatta kayıplarım vardı benimde bitti gitti
Prednolde kullanıyorum nasıl bıraksam onu düşünüyorum
Eutrox 25 mg kullanıyordum 2 gün önce testte baya düşük çıktı t3 t4 normalde tsh düşmüş o yüzden 1 aylık bıraktım 1 ay sonunda kana göre bakılcak B12 mde yüksek o hapıda bıraktım
Mthrc 677 homozigot genim benimde
İNŞALLAH sağlıkla bebişleri kucaklarız çok Aminnn

Evet canim oyle Türkiyede malesef devlet hastanesi sıcak bakmiyor ssvd ye ama dediginiz gibi normallesse cok iyi olur ozellerde cok asiri pahali neyseki annem esim yardimci bana kucuk kizima bakicak biri biride yeni dogana insallah toparlarim hemen

Amin amin hepimiz sağlıkla hayırla vaktinde ve kolaylıkla alalım kucağımıza. Oksaparı raporlu mu alıyorsun canım, bana doğuma kadar hatta sonrasına da rapor yazdı, ama eczacı dedi ki ilk 3 ay veriliyor, sonra heyet raporu isteniyor devam edilecekse, kasıma kadar alabileceğim sonrası heyet raporu lazımmış
Yediğimiz, içtiğimiz tüm şeyler bebelere şifa olsun
Eutroxu doğuma kadar kullandırrı sanıyorum doktor, benim t3 t4 normal çıkıyor tsh biraz yüksek ama şükür ki ilacı var düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…