- 16 Mart 2022
- 3.282
- 3.261
- 83
- 33
Şikayetim daha önce kullandım fitilde 1 hafta kadar geçmişti. Sonra yine başladı canım . Ben bu fitile de geç başladım. O yüzden emin değilim. Şu an garip yağsı bi akıntı var hatta fitilden dolayı. Çamaşıra yağ sürmüş gibi akıyor fitil kalıntıları. İnşallah hepimizin şikayeti biterŞikayetin kalmadıysa çok iyi. Bol su hep içilmesi lazım zaten ama vajinal bakteride mutlaka ilaç kullanmak gerekiyor maalesef. Kültürde bişey çıkmaz umarım. Gebeliğin ilk haftalarında garanti olsun diye kültür vermiştim koli basili pozitif çıkmıştı fitil vermişti doktor.
Bilmiyorumki canim ben sordum daha once devlette riskleri var o yuzden sezeryan yapildiysa 10 yil gecmeden yapilmiyor denildi. Zaten benim sezeryan sebebim hem acilma olmadi hem şekerim oldugu icindi.Kız olurmu benim doktorumda 18 ay arayla yapan varbende yaptım 5 sene sonra şimdi tekrar normal bekliycem Allahin izniyle
Canım ben pilav neredeyse iki hafta oldu hiç yemedim. Genelde sebze ağırlıklı besleniyorum. Ekmek tam tahıllı yiyorum. Oluyıor işte belki bebek yukarı çıkıyor mideye baskı yapıyor 2-3 hafta rahattım dünden beri yine başladı.Bana da duphalac verdi beslenme düzenimizi değiştirmek gerek sanırım ekmek pilav kesip az ve sık yemeliyiz ama ben uymuyorum buna aklima ne gelirse yiyorum
Oradan da görülüyor ama vajinal ölçüm daha sağlıklı diyorlar. Bu konuya doktorlar dikkat etmiyor ama rahim ağzı kısalmaları karşıma sürekli çıkıyor. içimiz rahat olsun biz yinede ölçtürelim.Karından nasıl ölçüyorlarki?geçen defa ben doktora sordum bana diyorki bundan önce erken doğumun oldumu hayır dedim ama yine bilmek isterim bana dedi bak bakıyorum ultrasondan iyi sorun yok ordan görülüyormu acaba?o zaman detaylıda sorucam merak etdim bende
O zaman ölçtürek sende canım çok okuma bende biraz okudum sonra stres oluyorum az kaldı zaten detaylı ultrasona..Allah yardım etsin hepimize sağ salim kucağımıza alak bebişlerimiziOradan da görülüyor ama vajinal ölçüm daha sağlıklı diyorlar. Bu konuya doktorlar dikkat etmiyor ama rahim ağzı kısalmaları karşıma sürekli çıkıyor. içimiz rahat olsun biz yinede ölçtürelim.
Aslında ben gece bu kasılmamı yoksa başka bişey mi diye okudum. Anlayamıyorum ki ilk hamilelik bütün sancılar birbirine giriyor. Öyle denk geldimO zaman ölçtürek sende canım çok okuma bende biraz okudum sonra stres oluyorum az kaldı zaten detaylı ultrasona..Allah yardım etsin hepimize sağ salim kucağımıza alak bebişlerimizi
Olabilir canım belki de bizim karın kabimiz dar olduğu için çabuk büyüyor karın ve baskı yapıyor daha büyük sıkıntılar yaşamayalım inşCanım ben pilav neredeyse iki hafta oldu hiç yemedim. Genelde sebze ağırlıklı besleniyorum. Ekmek tam tahıllı yiyorum. Oluyıor işte belki bebek yukarı çıkıyor mideye baskı yapıyor 2-3 hafta rahattım dünden beri yine başladı.
Beslenmeni degistirdin mi kuzum ondan olabilirKızlar benim karnım çok çabuk acıkıyor. Açlık hissi çok erken geliyor. Sabah çok iyi kahvaltı yapsam da 3 saat sonra kan şekeri düşmesi gibi elim ayağım titriyor. Canım yemek istemiyor ama. Normal mi bu
Kültür farklı, idrarda enfeksiyon görünürse hangi bakteri olduğunu öğrenmek için idrar kültürü yapılıyor. 2-3 gün sürüyor, tahlilde vermiş olduğunuz idrarda bakteri üretiyorlar ki hangi antibiyotiği kullanmanız gerektiği anlaşılsınKızlar idrar kültürü ve idrar tahlili farklı seyler mi ?aile hekiminde idrar kültürü ve kan tahlili zamanim gelmis de sormayi unuttum kültür farkli mi diye
Anladım çok tesekkur ederimKültür farklı, idrarda enfeksiyon görünürse hangi bakteri olduğunu öğrenmek için idrar kültürü yapılıyor. 2-3 gün sürüyor, tahlilde vermiş olduğunuz idrarda bakteri üretiyorlar ki hangi antibiyotiği kullanmanız gerektiği anlaşılsın
Benim bu hafta arttı akıntım, bende de dediğin gibi oluyor ama ben hamilelikte normal diye sormadım doktora biraz da artık hareketlenmeye başladım yavaş yavaş onun da etkisi olabilirGünaydın kızlar.Sabah kalkınca bir islaklık oluyormu sizde 2 gündür sabahlar ıslak oluyorum tabi ben fitil gece koyuyorum o ayrı ama ben fitili 5 haftadan koyuyorum yani sabah kuru oluyordum..çok merak etdim ya
Kan şekerinizi hızlı yükseltecek bir şeyler mi yiyorsunuz acaba? Doktorunuza bir danışın bence. Ben çok iyi yiyemediğim için hemen acıkıyorum ve elim ayağım doğal olarak titriyor ama siz iyi de besleniyormuşsunuz o yüzden bilemedimKızlar benim karnım çok çabuk acıkıyor. Açlık hissi çok erken geliyor. Sabah çok iyi kahvaltı yapsam da 3 saat sonra kan şekeri düşmesi gibi elim ayağım titriyor. Canım yemek istemiyor ama. Normal mi bu
Canım bende 16. Haftadan sonra iştah açıldı yani sabah yiyorum öğlen yine yiyorum akşam yiyorum gece yine yatmadan yiyorum akşam 7 de yiyorum gece 10 gibi mutlaka yine acıkıyorum yiyorum aç uyuyamıyorum zaten ilaç içiyorum gece acıkmak işime geliyor oturup yiyorum açıkçası kilom bir anda arttı 4 kilo almıştım bir anda 5.5 kiloya çıktım ama doktorum kiloma normal dedi çoğul gebeliğe göre bir de ben karbonhidrat seviyorum ne yalan söyleyim Çavdarlı ekmek akşamları 2 kaşık pilav ya da makarna mutlaka yiyorum yoksa doymuyorum açken daha sinirli oluyorumKızlar benim karnım çok çabuk acıkıyor. Açlık hissi çok erken geliyor. Sabah çok iyi kahvaltı yapsam da 3 saat sonra kan şekeri düşmesi gibi elim ayağım titriyor. Canım yemek istemiyor ama. Normal mi bu
Yok canım hiç değişiklik yapmadım. Ekmek,makarna gibi şeyleri çıkarmadım hiç.Beslenmeni degistirdin mi kuzum ondan olabilirhani gebelikten once ekemk makarna pirinc falan cok yiyosan simdide bi anda azaltip biraktiysan ondan olabiliyomus
Anladım bende bi grupta okumustum da ordaki arkadas beslenmesini duzenledigi icin zorluk cekiyodu o geldi aklima direktYok canım hiç değişiklik yapmadım. Ekmek,makarna gibi şeyleri çıkarmadım hiç.
Prednolu ben 16 mg kullanıyordum. 8. haftadan sonra doktorum aşamalı olarak azalttı kortizonlu olduğu için birden bırakılmıyormuş. 8. haftadan sonra 2 hafta 8 mg kullandım, yani 4mg dan 2 tane aynı anda içtim. 10. haftaya geldiğimiz zaman da 4mg'a düşürüldü ve 1 hafta bu şekilde kullandım. 11. haftaya geldiğimde 2 günde bir 4 mg aldım ve 12. hafta da bıraktım. Bu şekilde oldu benimMerhaba arkadaşlar İNŞALLAH bebişler anneler iyidir Çok Aminnn
Birşey sorucam tedaviyle gebelik elde edenler ve kortizon prednol kullananlar ne zaman bıraktınız acaba
Ben de öyle canım. İçim kıyılıyor gibi oluyor. Bi sinir geliyor. Yediğimde sakinleşiyorum.. ben de karbonhidrata düştüm. Canım istediğinde öyle şeyler istiyor. Sadece ek olarak meyve ceviz kuruyemiş gibi şeyler eklemeye çalışıyorum günlük beslenmeme.Canım bende 16. Haftadan sonra iştah açıldı yani sabah yiyorum öğlen yine yiyorum akşam yiyorum gece yine yatmadan yiyorum akşam 7 de yiyorum gece 10 gibi mutlaka yine acıkıyorum yiyorum aç uyuyamıyorum zaten ilaç içiyorum gece acıkmak işime geliyor oturup yiyorum açıkçası kilom bir anda arttı 4 kilo almıştım bir anda 5.5 kiloya çıktım ama doktorum kiloma normal dedi çoğul gebeliğe göre bir de ben karbonhidrat seviyorum ne yalan söyleyim Çavdarlı ekmek akşamları 2 kaşık pilav ya da makarna mutlaka yiyorum yoksa doymuyorum açken daha sinirli oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?