- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Olgunlaşmış avokado limon tuz zeytinyağıyla çok güzel oluyorAyy avokadonun tadı hiç hoşuma gitmiyor yabalığı marketten alsam olur mu acaba. Hani dondurulmuş olanlardan?
Bence maşallahı var küçük prensinin kilo alımı gayet iyi ve yeterli olmuş. Hatta 21+6 yani artık 22. Haftaymış diyebiliriz imzan da da 24. Hafta içinde yazıyor ama kilo alımı bi hafta önde yazmıştın öyle hatırlıyorum. Bu da demektir ki alması gerekenin ilerisine gecmiş. Hiç aklın kalmasın böyle devamm maşallah canım. İşte geçen gün kasttettiğim şey buydu ben mi iyi beslenemiyotum diye. Beslenmemle max 500 gram fark olacaksa ben onu yapmak için elimden geleni yapayım yaaani. Sonrası zaten (genetik vs ) Rabbimin vergisi
Öyle canım da bence kızım çok eziyet edecek aşırı rahat tek çocuk iki ailenin göz bebeği bilirsin işte bide malum 3 yıl sonra geldi kuvezler erken doğumlar ameliyat filan şimdide dillenip tam sevilecek zamanı ya bütün ilgi alaka onda şimdi ikiye bölününce başta sıkıntı çıkaracak yani kızımdan aldığım enerji bu yönde. İnşallah oğlan sakin bi bebek olur iki taraflı sıkıntı çekmemCanım her çocuk bir olmaz illaki yalnız bırakamazsın da belkı cabuk adapte olur benım arkadasımın cocukları arasında 2 yas var o yanında küçüğü yerine büyüğü gezdırıyordu gozunu buyuk olandan ayırmazsan sıkıntı yok Rabbım dağına göre kar verir inşallah sessiz kendi halinde bı bebeğin olur
valla 17 haftada benim bebiş 178 grammış böyle olunca sana bi değer söyleyemiyorum malum tosuncuk geliyor sendeKızlaaaar siz gram yazınca heyecan yaptımmmm17+5 te 239 gr 18 cm di pazartesi 22+1 oluyor kaç gr kaç cm olursa normal oluyor
aynen gün içinde yediklerini gözden geçir o gün burnundan geldiyse aynılarını bidaha yeme ben öyle yapıyorum artıkValla dün gece mahvoldum canım soğuk süt biraz iyi geldi Allahtan. Senin yazdığını okuyunca farkettim gün gibi bişey vardı orda börek yemiştim belki de beni de o tetikledi ya da kısır hafif yağlı salçalıydı dün akşam da kalanını yedim o etkiledi .. senin kızın saçsız doğduysa üzgünüm ama oğlanda pek olacağını sanmıyorum ama olsun keltoş ya da az saçlı bebişler de çok tatlı
ay işte bak aynı durum olmuş vallahi korkuyorum bende. Zarar veriyorlar ama ne yaptıklarını da sonuçlarını da bilmiyorlar ki daha anlamıyorlarBenim kız kardeşlerim arasında bir buçuk yaş farkı var küçük kız kardeş doğmuş bir büyüğü yastıkla kafasını boğmaya çalışmış annem yetişmese çoktan gitmişti Allahtan annem yetişmiş ve biz beş kardeşiz bunu yapan kardeşim 4. Çocuk ona rağmen yeni kardeşi kabullenemedi, ilk çocuklar için bu durum daha zor . Yengem de asla yalnız bırakamıyor yemek yapacaksa birini yanına mutfağa alıyor. Öldürmeyi bilmiyorlar evet ama çok zarar veriyorlar maalesefAllah yardımcın olsun inşallah ama beraber büyüyecekler abla kardeş çok güzel ikili olacaklar büyüyünce o kadar güzel bir şey olduğunu anlayacaklar kardeş mükemmel bir şey
Size form gibi bi kağıt vardiler mi peki.? Bebekte hangi bölgelere bakıldı ve duruma göre işaretleme yapmışlar. Elinizde öyle bi şey olmasında şuan için yeterdi. Görüntüler bence herkeste düşüyordur e nabıza. Sonuçta sizinde detaylınızın sonuçlarına da bakılmak istenebilir herhangi bi hastende. Riskli olmasaydım da düşerdi yani. Bikaç güne düşer bence az daha beklersiniz. 1 haftadan uzun sürerse tekrar oraya gidip konuşabilirsinizGörüntü yok rapor da da görünmüyor. Ama şöyle sizin riskli gördükleri için özrlllikle eklemiş olabilirler aynı hastaneye değil bir başka hastaneye giderseniz takip için. Ama anlamadım bende de görüntü olmasa da bi rapor bilgi olmalıydı o da görünmüyor halen. Asistan e nabızdan kontrol edersin rapor düşecek dedi de. 2 gün oldu belki daha yazmadı onaylamadı doktor bilemiyorum bi belge olsa iyi olurdı kendi doktorum görmesi açısından ds
merhaba, benim doktorumda doçent bunu bilgisinin olduğuna güvendiğim için belirtiyorum, geçen hafta kendisine sordum sağlık ocağından aradılar tetonoz için olayım mı diye sordum olmanda bir sakınca yok dedi ki birşeyi sakıncalı gördüğünde ya da yapılmaması gerektiğinde söylüyor, örneğin bana sadece 2 li tarama yaptı diğerlerine gerek yok dedi , ben tetonoz olmayı düşünüyorumİnşallah canım burda haberleşelim araştıralım doktorlara soralım bırbırımıze haber verelim hatta ılk ıs bu tetonoz konusunda bu hafta herkes doktoruna sorsun bakalım ben cuma gunu ıkı doktora sorucam ıkısıde yasını basını almıs doktorlar bırı zaten profesör
Canım hatirlarsan beni aylar önce kedi çizmişti doktorum tetanoz ve kuduz olmamı söyledi, ertesi hafta kontrolüm vardı odaya girer girmez ilk sorduğu aşılarını oldun dimi çok önemli dedi. Sağlık ocağından ebenin 2.yi olmam için aradığını söyledigimde de 28-30 Arasi boğmacali olandan ol dedi. Ben olacağım açıkçasıİnşallah canım burda haberleşelim araştıralım doktorlara soralım bırbırımıze haber verelim hatta ılk ıs bu tetonoz konusunda bu hafta herkes doktoruna sorsun bakalım ben cuma gunu ıkı doktora sorucam ıkısıde yasını basını almıs doktorlar bırı zaten profesör
Ayy banada öyle dedi morelimi bozuldu ilk defa bir doktor bu şekilde dedi ve sürekli dedi yüz fotoğrafını istedim göbek bölgen yağlı olduğu için göremezsin dedi ne alakaysa hatta boyunu sordum bu haftalarda ölçülmez dedi dedim dha önceki doktorun ölçüyordu falan deyince söyledi boyunuAy kızlar ayrıntılıya gıttıgım doktor profesördu ısrarla göbek yağımdan bahsetti daha kendı doktorum bırgun olsun yaglı yok goremıyorum soyle boyle demedı ayy ne tip insanlar varya
Kesinlikle canım annelik yüreğii iştee bizim desteğimizle max 500 gram alabileceklerse neden bunun için çabalamayalım ? Bebekler için 500 gram o kadar önemlii kii. Bu arada şu da var ; Bende plasenta Previa var. Ben düzelir gözüyle bakıyorum Allah’ın izniyle ama ola ki işler istediğim gibi gitmedi. Allah korusunda erken alınırsa vs Bebeğimin anne karnındayken almış olduğu her gram çok çokk önemli. O yüzden çabalamak istiyorum açıkçası. Zaten her şey yolunda giderse de ne alaa , biraz daha yüksek gramlı doğmuş olur yavrum fena mı.Olgunlaşmış avokado limon tuz zeytinyağıyla çok güzel oluyorbazen olgunlaştı gibi geliyor ama olgunlaşmamış oluyor sabun gibi o zaman markette bazen taze gelmiş balıklar oluyor ya örneğin CarrefourSa bazen balık günü yapıyor. Bizim burada Alya market var ben oradan alıyorum dondurucuya da atıyorum bu arada fazla geliyor çünkü 2 kişi olunca 2 postada yiyoruz. Dün evimizin yakınındaki bir pazardan aldim gayet lezzetliydi. Büyük marketlerde taze balık günlerini takip edebilirsin bence. Gelisim konusunda olumsuz yorum yapınca doktorum, akşamına gittiğim Dr da bol proteinli beslen diyince evde bir anda beslenme düzeni değişti eskiden bulantilardan bir şey yapamiyordum şu an düzenli yemek pişirmeye başladım artık ben de eşim de çok kilolu dogmamisiz ortalamaymisiz o yüzden ben de çok yüksek kilolar beklemiyorum ama en azından dediğin gibi bebisler beslensin alabileceği maks kiloyu alabilsinler
Ben de erken doğum durumlarini görüp duydukça biraz panik oldum canım o yüzden beslenme erken dönemlerde de önemliymiş gerçektenKesinlikle canım annelik yüreğii iştee bizim desteğimizle max 500 gram alabileceklerse neden bunun için çabalamayalım ? Bebekler için 500 gram o kadar önemlii kii. Bu arada şu da var ; Bende plasenta Previa var. Ben düzelir gözüyle bakıyorum Allah’ın izniyle ama ola ki işler istediğim gibi gitmedi. Allah korusunda erken alınırsa vs Bebeğimin anne karnındayken almış olduğu her gram çok çokk önemli. O yüzden çabalamak istiyorum açıkçası. Zaten her şey yolunda giderse de ne alaa , biraz daha yüksek gramlı doğmuş olur yavrum fena mı.Ben de dediğin gibi yapayım canım. Balığı pazardan toplu alıp dondurucuya atayım en iyisi o büyük marketler uzak kalıyo. Bir de kırmızı eti arttırayım. Bi tek avokadoya ısınamicam sanırım
O zaman Elvada güzel ‘Gün yemekleri’aynen gün içinde yediklerini gözden geçir o gün burnundan geldiyse aynılarını bidaha yeme ben öyle yapıyorum artıkkızımda hala saç yok biliyomusun yani varda saçsız bebek tokası takıyorum normal toka tutmuyor hala bi palmiye dikemedim tepesine minicik saçlardan ah en büyük özencim oğlanda tam tersi olursa bak sen işe
İnşallah canım bende plasentamın yukarı çıkacağına inanıyorumBen de erken doğum durumlarini görüp duydukça biraz panik oldum canım o yüzden beslenme erken dönemlerde de önemliymiş gerçektenben inanıyorum yukarıya çıkacak plesentan burada çok okudum bu durumu çünkü avokadoyu ezip sarımsak tuz zeytin yağı da yapabilirsin ekmeğine surersin meze gibi bebiş için ve anne rahmi için onemli bir besin avokado ben kürtajdan sonra rahim çabuk toparlansin diye hep avokado yedim
İnşallah canimm güzel haberlerini bekliyoruzİnşallah canım bende plasentamın yukarı çıkacağına inanıyorum23 üne yine perinatoloji randevumuz güzel haberler alırım inşallah. Hadii madem sayende avokadoya tekrar şans vericem Bu seferde dediğin gibi sarımsaklı deneyim bakalım
Yok sizin hemen randevu verildi ya ondan hemen yüklemiş olabilirler diye düşündüm risklilere öncelik veriyor olabilirler ama hastaneden de kaynaklı olabilir. Aynen o formu hatırlıyorum asistan doktorla beraber onu doldurdular.Size form gibi bi kağıt vardiler mi peki.? Bebekte hangi bölgelere bakıldı ve duruma göre işaretleme yapmışlar. Elinizde öyle bi şey olmasında şuan için yeterdi. Görüntüler bence herkeste düşüyordur e nabıza. Sonuçta sizinde detaylınızın sonuçlarına da bakılmak istenebilir herhangi bi hastende. Riskli olmasaydım da düşerdi yani. Bikaç güne düşer bence az daha beklersiniz. 1 haftadan uzun sürerse tekrar oraya gidip konuşabilirsiniz
Ayy bırde bı kac defa tekrarladı en son yagların varya daha hissetmezsin dediKendi çok mu fitmiş hay allahım ya insanı sinir etmeye bayılıyorlar hamile kadına yağlısın denir mi birde profesör olacak
yok canım diğer aydan için dediBugün mü yaptıracaksın şimdi dediyse
aynen canım benım doktorumda hıcbır taramayı önermedi ama bunu ısrarla ol dedimerhaba, benim doktorumda doçent bunu bilgisinin olduğuna güvendiğim için belirtiyorum, geçen hafta kendisine sordum sağlık ocağından aradılar tetonoz için olayım mı diye sordum olmanda bir sakınca yok dedi ki birşeyi sakıncalı gördüğünde ya da yapılmaması gerektiğinde söylüyor, örneğin bana sadece 2 li tarama yaptı diğerlerine gerek yok dedi , ben tetonoz olmayı düşünüyorum
ayy canım bence alakasını yok benım doktorum hıc goremıyorum falan demedi hatta bugun yuzden foto alamadım dedım yat ben vereyım dedı bebişim ayaklarını yuzune dayamıs hıc kılolusun demedıAyy banada öyle dedi morelimi bozuldu ilk defa bir doktor bu şekilde dedi ve sürekli dedi yüz fotoğrafını istedim göbek bölgen yağlı olduğu için göremezsin dedi ne alakaysa hatta boyunu sordum bu haftalarda ölçülmez dedi dedim dha önceki doktorun ölçüyordu falan deyince söyledi boyunu
Artık bende olucam canım sezeryan olma ihtimalim cok yuksekmişCanım hatirlarsan beni aylar önce kedi çizmişti doktorum tetanoz ve kuduz olmamı söyledi, ertesi hafta kontrolüm vardı odaya girer girmez ilk sorduğu aşılarını oldun dimi çok önemli dedi. Sağlık ocağından ebenin 2.yi olmam için aradığını söyledigimde de 28-30 Arasi boğmacali olandan ol dedi. Ben olacağım açıkçası
Bende bunu ilk defa duydum bana da hiç dememişti kendi doktorum bu doktor gıcıktı zatenAyy bırde bı kac defa tekrarladı en son yagların varya daha hissetmezsin dedi
yok canım diğer aydan için dedi
aynen canım benım doktorumda hıcbır taramayı önermedi ama bunu ısrarla ol dedi
ayy canım bence alakasını yok benım doktorum hıc goremıyorum falan demedi hatta bugun yuzden foto alamadım dedım yat ben vereyım dedı bebişim ayaklarını yuzune dayamıs hıc kılolusun demedı
Neden sezeryan olma ihtimalin çok yüksek canımArtık bende olucam canım sezeryan olma ihtimalim cok yuksekmiş
Canım hem serklajım var hem bebek dönmeyebilir rahim darlıgından son ana kadar da belli olmayacak sanırımNeden sezeryan olma ihtimalin çok yüksek canım
Yok hiç acımıyor ince bir şey zaten bi girdiğini hissediyosunuzmerhaba,ben hiç vajinal ultrason yaptırmadım acı oluyor mu
Rahim darlığı için doktor ne dedi size veya bir ilaç öneride bulundu mu? Banada detaylıda dedi doktor. Daha önce iki doktor takibindeydim ilk defa perinatolog söyledi bu durumu. Bana sadece 32. Haftadan sonra hareketlerine dikkat et dedi erken doğumu tetiklememesi için.Canım hem serklajım var hem bebek dönmeyebilir rahim darlıgından son ana kadar da belli olmayacak sanırım
Allah allahGeçen hafta kapalı yoldaydik annemle anne ben duramicam dedim markantalyaya girdik hemenKonyaaltinda bı ara bı konsere gitmistik orada da tuvalet sırasının maşallahı var 4-5 kez gittim dışarıya çıkınca alarm benim mesanede illa tuvalete gidicem geçtiğimiz haftalarda da annemlerin evine yakindim gel gir tuvalete öyle git baban bırakır dedi ayy yok yürürüm yurumem lazım dedim ( aramız 20dk falan yürüyerek) eve nasıl gittim bilmiyorum yarı yolda eşimi arayacaktim gel beni al diye o evden cikasiya evde olurum zaten diye aramadım catlayacaktim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?