2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
benimde hem huzursuz bacak sendromu hem de ayakta yanmalarım oluyor. Ben ayaklarımın altına yastık koyup yükselterek uyumaya çalışıyorum biraz işe yarıyor ama gerçekten çok kötü bir durum.

Canım sen eşinle konusma bu mevzuyu bence esler annelerının kuklası oldugu ıcın benım esımde oyle sayıklıyordu gıderız dıye haftasonu kayınvalıdemle konustuk daha doğrusu ben onun aldıklarını falan gotureyım evıme dedım yıkarım falan dedım oda anladı sordu doğumdan sonra nerde kalacaksın evım de musaıt her zaman kapım acık dedı bende sen musaıtsen bıze gel ben pınpırıklendım gelen gıden cok olur cocugu her gelen kucagına alır ben cok yıpranırım dedım bızım mutlu olmamızı ıstersen gel bırazcık toparlanana kadar dıyınce mantıklı buldu tabı gelırım dedı nıye gelmeyım ne fark eder dedı hatta cok şaşırdım sen bebegın esyalarını gotur ben bı ara gelır evını temızler bebegın kıyafetlerını yıkar utulerız dedı takılma oyle seylere dedı esımde de yolda gelırken dedım bız annenle anlastık dıye hıcbırsey dıyemedı en ıyısı acık acık konusmak

Canım bu tarz şeyleri gizli alacaksın ben kendı aılem dısında kımseye aldıgımı soylemıyorum gostermıyorumda ısımıze yaramazsa hayrımıza verırrız ne yapalım yanı

benimde hem huzursuz bacak sendromu hem de ayakta yanmalarım oluyor. Ben ayaklarımın altına yastık koyup yükselterek uyumaya çalışıyorum biraz işe yarıyor ama gerçekten çok kötü bir durum.
Ah ah hemde nasıl kötü. Uyku kalitesini düşürüyor. Bende de var soğuk su tutuyorum yatmadan. Damarlara iyi geliyor. Yazın çeşmeden akan suyun soğukluğu yeterli gelmiyor diye ayrı bi şişede dolaba su koyuyorum onu döküyorum.

Kızlar bugün üç dört defa regl ağrısı gibi kasıklarımda hafif ağrı oldu kısa süreli geçti sonra. Normal mi sizce ?
Canım doktor bana bu agrıların normal olduğunu bebek buyume atakları oluyor o anda agrı da normal dedı

Canım soda içmeye özen göster birde magnezyum alırsan faydası oluyor benım 2 aylıkken oluyordu doktorum hemen sodaya basla dedı gectı sende ılerlemeden hafıfletmeye calış ınsallah gecer

Oh en güzelini yapmışsın. Nasıl rahat edeceksen öyle yani. Benimde ilkinde eşim hastanede yanında şu kalsın bu kalsın diyodu sağımı solumu kime açacağımı sen belirleyemezsin demiştim. Ben kimi istersem o nerde kalmak istersem o yani. Bide ilk bebek zaten alışma süreci var bazen ağlıyor durmuyor geriliyorsun başına toplanıyorlar hepten ne yapacağını şaşırıyorsun. Öyle durumda kendi evimdeyken bile odadan çıkarıp ben ilgilenirim siz içeri geçin oturun demişliğim var. Herkes yardım etme derdinde ama öğrenen de anasının karnında öğrenmiyor yani. Bide kendi evin varken başka yerde kalmak niye. Çok isteyen senin yanına gelir sen gidip orda kalacağına. Hergün hergün iki ailenin toplanıp toplanıp gelmesini kalabalığı da sevmiyorum ben. Dinlenmek sakin kalmak istiyor insan curcuna kalabalık insanı geriyor. Sadece ilk gün tüm aile toplandı iki tarafta sonra bigün kv bigün annem gelmişti sıraya koydum onları. Yine öyle dicem oda zaten yarı kırk çıkana kadar sürer belki sonra hergün gelmenize gerek yok bakıcı başlıcak diyip normal rutine çevircem.

Kesinlikle canım ya bide şu erkekler gereksız karar verme yetkısını buluyor hastanede kalma meselesı de dedıgın gıbı ben serklaj oldugumda annem vardı ıster ıstemez heryermı goruyor aslında hastanenın hemsıresı geldı herkes odadan cıksın hastayı gıydırcem dedı annem ben kalayım dedı kaldı artık hastanelerde de bu konular hassaslasmıs ozel bı durum sonucta ama bende senın gını anneme kayınvalıdeme cok guvenmıyorum onlar unutmus gıbı davranıyorlar asırı bılıncsızler bu yüzden bende kendım bakarım

Ay işte bak serklajda kv olsa insan bi çekiniyor annenle daha rahat etmişsindir. O an ona da gerek kalmamış gerçi ama doğumda belli mi olur kanama bulaşır üst baş değişecek olur ne bileyim ben istemiyorum kv yapmasını yani.
Aynen kendi çocuğuna kendin bakcan en güzeli bide güvendiğin işinde iyi bi çocuk doktoru bul gerisine gerek yok. Ben hala bi durum olduğunda kızımın doktoruna msj atıp yada arayıp soruyorum annemi kv arayacağıma direk en bilinçli yerden öğreniyorum. Tüm aile de doktoru görmeden baya tanıyorlar sürekli dilimizde tabi doktor şunu dedi bunu dedi diye baştan da öyle alıştırınca muhalefet olamıyorlar nasıl başlıyorsa öyle gidiyor kafalar rahat

Kesınlıkle canım her hastanede bu hızmet olmayabılır dedıgın gıbı doğum farklı oluyor resmen cırılcıplak kalıyorsun o bezı baglayacak halımız kalmayabılıyor o hasta bezı tek basına acıp kapatılacak bısey degıl hele kı dıkısın varsa utanmamız cok normal yanı erkeklerın annelerı konusunda bu kadar dacma ısteklerı benı sınır edıyor. Bende bılınclı bı anne olmak ıstıyorum herşeyi kendım yapmak ıstıyorum psıkolojımıde ona gore guclu tutmak ıstıyorum lohusalık nasıl olcak bılmıyorumda

Aynen canım doğum farklı oluyor sezaryen zaten başlı başına ayakta durmak filan zor ama diyelim normal doğum yaptın altta bi kaç dikişin var oda zorluyor haliyle bide normal doğumda savaştan çıkmış gibi oluyolar malum yorgunluk daha fazla.
Annelerini her konuya dahil etmeye çalışıyorlar yani elbet dahil olacaklar onlarında torunu tamam ama zamanlamayı hatalı yapıyolar o an değil yani hastanede o durumdayken değil.
En fazla yarı kırk çıkana kadar zorlanırsın sonrası kendiliğinden geliyor gerçekten. Sonrasında anne kv duruma dahil olacağına eşini dahil et ozaman herşey daha da kolay geliyor insana. İlk banyosunu mesela bırak büyükler yaptırsın ister istemez korku olur içinde daha çok küçük diye. Ama sonrakileri banyoları eşinle ikiniz yıkayın. Bi akraba çocuğu 1bucuk yaşında hala kv bekliyormuş çocuğu yıkamak için yada beni korkutmuşlardı aman uyanıkken çocuk tırnağı kesilmez aman hareket eder etine gider bilmem ne. Bende ne yalan söyleyim korktum yani ilk tırnaklarını ben kesmedim e sonra evde habire birilerini mi beklicem gelsin kessin diye yavaş yavaş kestim demekki oluyormuş onlar yapabiliyorsa bende yapabiliyomuşum

Biraz yürüyüşünü değiştir hamiş yürüyüşü yap ahahah benim de daha öyle yer verecekleri bir durumum olmadı toplu taşımaya binsem ne olacak merak ediyorum açıkçası
Ay hatta şeyde yapayım ay ayy aman aman diye seste yapayım yaşlılar yapıyor ya haahaahhh

Kesınlıkle eşle yapılmalı canım gercekten annemde kayınvalıdem de bazı konularda cok cahil doğumdan sonra da bebek konusunda aynı tutumu gosterırlerse cok buyuk sıkıntı kayınvalıdem hala ben merdıvenlerı kosarak ıner cıkardım bısey olmazdı dıyor oy oy

Ben eşimin kalması istiyorum. Annemle kaynanamı eve yollayacam
Akşam eşim kalsın yanımda, onun olması beni daha rahat ettiyor.
Yakın olsalar bende oyle yapardım canım ama evımle evlerinın arasın en az 1 saat onun ıcın gıt gel dıyemem bıraz bıraz duracaklar bakalım kurban bayramına kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…