2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Benim sürekli değişiyor ya bazen kasık tarafında hissediyorum bazen üst midenin orda hissediyorum bence alan genişken dönüp oynuyor sürekli ya da bazen eliyle bazen ayağıyla vuruyor ondan da olabilir

Canım benim kayınvalidem anaç gibi değil canım biraz sosyetik kesim evde kendi işlerini de yardımcıya yaptırır altında arabası gezer tozar çok aktif bir kadındır . Canı isterse evde yemek yapar öyle birisi. Bebek olunca gelir takısını takar gider hiç öyle durayım yardım edeyim zaten 6 aydır teklif bile etmedi bende açıkçası çağırmadım lüksüne zevkine düşkün biri. Zaten babaanne olacağı için de biraz üzgün ben yaşlı mıyım psikolojisinde maalesef. Eşim de hiç ikiletmedi hafif bir bakış attım gitmeyelim dedim anladı zaten hemen sustu garibim biliyor annesini zaten

Ne güzel yat kalk dua et karışmaz etmez kendi kendine takılsın

Ben her zaman aşağıda hissediyorum kuzum, hep kasıklarımda dolaşıyor, çıkıvericek gibi geliyor Allah korusun ama doktor ultrasonda bakarken göbek deliği hizasında bakıyor anlamadım bu işi ben de korkuyorum aşağıda hissedince
Benim de yenidoğan çok az ya dün ebebeke gittim 0-3 aldığım tulumla yenidogani üst üste koydum 3-4 parmak fark var 0-3 büyük aslında biraz biraz daha yenidoğan almam gerekiyor gibi hissediyorum
0-3 ay da ideal olur bence canım ya azıcık uzun ya da bol olmasının sakıncası olmaz bence. Hele patikli olunca gerdiriyor ayakları giyemiyorlar boyları uzayınca.
Ben de iki parça yenidoğan aldım 50 cm yazıyor mesela ama oğlum 54 cm doğmuştu kız daha kısa doğar içine sığar diye düşünüyorum ama bundan sonrakileri 0-3 ay alıcam

Bana da dert oldu ya büyük olursa her yerinden hava alırsa diye maşallah ne güzel uzun doğmuş benim bebişin boyu hep gununden bir kaç gün geri gidiyor uzun bebe çıkmayacak sanırım benden

Kızlar doğumda yanınızda kimin kalmasını istediğinize dair mesajlaşmaları okudum ve hüzünlendim. Biz eşimin ailesine de benim aileme de 3 er saat uzaklıktayız hepimiz farklı şehirlerdeyiz. Tatil sebebiyle annemlere geldik, sohbet ederken annem dedi ki ben eskisi gibi değilim hiç enerjim yok artık, senin doğumuna gelemeyebilirim kaynananı çağır en iyisi içime öküz oturdu resmen. Annem de yaşlı değil aslında 59 yaşında. Kayınvalidem 64 yaşında. Kayınvalidem de yardımcı olur aslında sağolsun ama kızlar yanında annesini ister ya illa ilk doğumumda annem baya yardımcı olmuştu erken doğum riskinden dolayı aylarca yanımda kalmıştı ben yataktan çıkamıyordum her şeyimi yapmıştı. O zamandan kalma bir travma mı oldu artık bilemedim ama üzüldüm epey.
Ben de diyorum ki bir yardımcı ayarlasam. Gün aşırı gelip yemek yapsa temizlik yapsa kendim de idare edebilirim gibi düşündüm ne dersiniz? Sezaryen olursam zor tabi ama normal doğum olursa 1 haftada ayaklanırım inşallah.

Bana da dert oldu ya büyük olursa her yerinden hava alırsa diye maşallah ne güzel uzun doğmuş benim bebişin boyu hep gununden bir kaç gün geri gidiyor uzun bebe çıkmayacak sanırım benden
Belli olmaz canım ya birden boy atar bakarsın hava almaz kız merak etme sizin zaten sıcak memleket hava alsa da iyi gelir bebişe yani ben o patikli tulumları çok az giydirebildiğimi hatırlıyorum hatta bazı gelen hediyeleri hiç giydiremeden küçülmüşler bile, o yüzden bu sefer ya patiksiz alıcam ya da büyük alıcam

Şu an o kadar soğuk ki anlatamam normalde çaya ara veren ben iki gündür çay deniyorum içim ısınsın diye geçen sene Nisan Mayıs da soğuk gibi hatırlıyorum bu kadar olmasa da en azından yenidogan üşür gibi geliyor neyse büyükleri bı şekilde giydircem artık ya

Hiç sıkıntı olmaz bence yemek önemli olan birini ayarla günlük yemek, süpürge vs yapar gider eşin de izinli olur kalkmana yürümene yardımcı olur bir haftada kendine yeter duruma gelirsin. Bence böyle daha iyi kafan rahat olur. Zaten deneyimlisin

Ben tecrübeli olsam senin gibi yardımcı tutardım veya yaşamadığım için bu durumu.bilmiyorjm ama tutmayadabilirdim.. eşinin desteği çok önemli bu süreçte ne kadar yardım edebilir vs ama benim annemi çağırma isteme sebeplerimden biri bebek bakımı hakkında hiçbir şey bilmemem bana öğretmesi için istiyorum onun dışında yalnız bebekle eşimle kalmayı daha çok isterdim sakinliği sessizligi bana karisilmamasini sevdiğim icin

Arkadaşım annesi gelememişti. Kaynanası da gelmemişti. Ben gittim yabında 1 ay kaldım. Sezeryan olmasına rağmen hemen toparladı.
Yardımcı tutup yemek temizlik yaparsa rahat edersin. Eşinde babalık izni kullanıp yanında kalırsa inşallah kısa zamanda toparlanırsın

Canım üzme kendini benim iki sezeryanım var ikisinde de hiç yatmadım 3. Gün ayaga kalktım çok şükür inşallah sende çabuk kalkarsın

Canım tecrübeli olunca bence yardımıyla üstesinden gelirsin eşin de destek olur sana. Ben hiç bilmiyorum bu surecleri bu yüzden korkuyorum. Hastanede falan annem olur yanımda. Kayınvalidemin geleceğini düşünmemistim hatta lohusalık dönemi gelmese mi diyordum ama sonra gelse iyi olacak gibi geldi. Gecenki konuşmamızda da doğuma gelmeyi planladıklarını söyledi açıkçası sevindim gibi de oldu çünkü hiç bilgim yok annem yanımda olacaktı zaten ama yeğenime de bakıyor ona da sıkıntı olacakti en azından eşim evde yokken benim dinlenebileceğim bir süreç olacak diye düşünüyorum tecrübem de yok en azından bilen birinin olması beni rahatlatır o gidince de annem belki arada gelir destek olur. İkinci çocuğum olsa ne yapardım tam kestiremiyorum yani sen yardimci ile cozebilirim diyorsan zaten bebiş uyurken sen de uyursun ev işini de yardımcı yapacak zaten yemek de aynı şekilde. Sıkıntı olmaz gibi geldi bana

Ne güzel yat kalk dua et karışmaz etmez kendi kendine takılsın
Ay asla takılmaz etmez karışmaz. Evi dizeceğiz kadın gelmedi siz yapın kafanıza göre dediDüğün bitti aradan zaman geçti beş dakka eve uğradı gitti hemen hayatta aldığıma gittiğime ettiğime karışmaz. Arayıp sormaz hatta bazen sinirleniyordum ben ama şimdi diyorum ki iyi ki böyle ne güzel kayınvalide derdi yok

Canım sen normal doğum yapmıştın ama çok zorlandım süreç zorladı beni demiştin. Normal doğumun da mı zorluğu oluyor doğum sonrası için ya birde kaç haftalıktı doğum yaptığın zaman zamanında mıydı

Kızlar hamilelik takibi için kullandığınız uygulama var mı?
Ben regl takibi için bi uygulama kullanıyordum. Oradan hamileliğe çevirdim. Ama sadece haftayı falan gösteriyor. Böyle içerikleri bol olan var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…