- 25 Mayıs 2023
- 4.607
- 8.736
- 88
Yaşanmaz inşallah canım bebişler büyüdüler artık Allaha emanetler en güzel yerdelerİnsallah aktif bir daha yasamaz kimse bende dahil
Zamanında yaptım canım 39+3 tü. Doğum sonrası dikiş olursa zorluyor benim çok fazla dikişim vardı, bir de 5. Gün kontrole gittiğimde dikişlerim açılmıştı, kendi kendine kaynayacak dedi doktor. O süreçte oturamadım yürürken zorlandım. Bebeğin 15. gün kontrolü için dışarı çıktığımda mesela zar zor yürüyerek gittiğimi hatırlıyorum. Ama arkadaşım 3. gün pikniğe gitmişti bebekleCanım sen normal doğum yapmıştın ama çok zorlandım süreç zorladı beni demiştin. Normal doğumun da mı zorluğu oluyor doğum sonrası için yabirde kaç haftalıktı doğum yaptığın zaman zamanında mıydı
Aynısını benim annemde dedi çok üzüldümKızlar doğumda yanınızda kimin kalmasını istediğinize dair mesajlaşmaları okudum ve hüzünlendim. Biz eşimin ailesine de benim aileme de 3 er saat uzaklıktayız hepimiz farklı şehirlerdeyiz. Tatil sebebiyle annemlere geldik, sohbet ederken annem dedi ki ben eskisi gibi değilim hiç enerjim yok artık, senin doğumuna gelemeyebilirim kaynananı çağır en iyisiiçime öküz oturdu resmen. Annem de yaşlı değil aslında 59 yaşında. Kayınvalidem 64 yaşında. Kayınvalidem de yardımcı olur aslında sağolsun ama kızlar yanında annesini ister ya illa ilk doğumumda annem baya yardımcı olmuştu erken doğum riskinden dolayı aylarca yanımda kalmıştı ben yataktan çıkamıyordum her şeyimi yapmıştı. O zamandan kalma bir travma mı oldu artık bilemedim ama üzüldüm epey.
Ben de diyorum ki bir yardımcı ayarlasam. Gün aşırı gelip yemek yapsa temizlik yapsa kendim de idare edebilirim gibi düşündüm ne dersiniz? Sezaryen olursam zor tabi ama normal doğum olursa 1 haftada ayaklanırım inşallah.
Normal doğumda vajinal dikiş herkese mi atılıyor yoksa senin durumun farklı mıydı canım? Kimisi normal doğumun dikişi zor diyor kimisi sezaryen dikişi zor diyorZamanında yaptım canım 39+3 tü. Doğum sonrası dikiş olursa zorluyor benim çok fazla dikişim vardı, bir de 5. Gün kontrole gittiğimde dikişlerim açılmıştı, kendi kendine kaynayacak dedi doktor. O süreçte oturamadım yürürken zorlandım. Bebeğin 15. gün kontrolü için dışarı çıktığımda mesela zar zor yürüyerek gittiğimi hatırlıyorum. Ama arkadaşım 3. gün pikniğe gitmişti bebekleonunki çok rahat geçmişti. Bu kez kolay olur inşallah, hepimiz için
Benim ilk dogumda hem annem hem eşim birlikte kaldılar hastanede. İnanmazsın cnm eşim çok cesurdu hiç bilmemesine rağmen bezini degistirdi kucağına aldı giydirdi vs. Ben 1 hafta sonra bezini değiştirmiş olabilirim. Hiç belli olmaz yaniHı anladım canımmantıklı bende esımı gondermem ama eşim bebeğe bakamaz kı bende dıkısler falan toparlanıp bakamam gıbı bence bı kadın olmalı yanında
Şimdi dönebildikleri kadar dönsünler ozaman biraz daha büyüyünce alanları daralıcak ozaman pek dönemezlerBenim değişiyor, kasıga, makata doğru hissediyorum. Karnımın sağında solunda kaburgaların altında hissediyorum. Gece yatarken soluma dönünce sol yumurtaliga doğru hissediyorum. Bu sabah kasiklara dogruyken simdi karnımın sağında epeyi siddetli vuruyor. Bebisler hareket halinde oldukları için ayakları aşağıya döndüğünde kasıkta, makatta hissetmek normalmis
ay tahmin edebiliyorum yaYemediğim zaman da aklımda kalıyor uyuyamıyorum
Takip ettiğim doktorlar yazıyor da herkese atılmıyor galiba dikişNormal doğumda vajinal dikiş herkese mi atılıyor yoksa senin durumun farklı mıydı canım? Kimisi normal doğumun dikişi zor diyor kimisi sezaryen dikişi zor diyor
Bizde 24+2 yiz. Haftaya gideceğiz kontrole bizde, her seferinde bende çok heyecanlanıyorumKızlar bugün 24+3 üz yarın kontrol var çok heyecanlıyım oğluşumu görücem diye
Cogunlukla dikiş oluyor galiba canım benim de en korktuğum kısım oNormal doğumda vajinal dikiş herkese mi atılıyor yoksa senin durumun farklı mıydı canım? Kimisi normal doğumun dikişi zor diyor kimisi sezaryen dikişi zor diyor
Bende genelde göbek deliğinin oralarda sağda solda filan hissediyordum iki gündür aşağıda hissedince bi streslendim. Döner inşallah korkutmasındaBenim sürekli değişiyor ya bazen kasık tarafında hissediyorum bazen üst midenin orda hissediyorum bence alan genişken dönüp oynuyor sürekli ya da bazen eliyle bazen ayağıyla vuruyor ondan da olabilir
aslında kayınvalidesi sürekli tepesinde olan birinin arayıpta bulamadığı kv modeliCanım benim kayınvalidem anaç gibi değil canım biraz sosyetik kesim evde kendi işlerini de yardımcıya yaptırır altında arabası gezer tozar çok aktif bir kadındır . Canı isterse evde yemek yapar öyle birisi. Bebek olunca gelir takısını takar gider hiç öyle durayım yardım edeyim zaten 6 aydır teklif bile etmedi bende açıkçası çağırmadım lüksüne zevkine düşkün biri. Zaten babaanne olacağı için de biraz üzgün ben yaşlı mıyım psikolojisinde maalesef. Eşim de hiç ikiletmedi hafif bir bakış attım gitmeyelim dedim anladı zaten hemen sustu garibim biliyor annesini zaten
ay Allah’ımm göbüş önden gidiyor ama bacaklara bakEki Görüntüle 3378700 bir gobuste benden gelsin
Benim pozisyon aşağı doğruysa daha az hissediyorum organlarima vuruyor gibigeliyor eğer yan duruyorsa karnımda çok net sert hissediyorumŞimdi dönebildikleri kadar dönsünler ozaman biraz daha büyüyünce alanları daralıcak ozaman pek dönemezlerben hala aşağıda hissediyorum hareketleri iki gündür aynı pozisyonda duruyor sanırım. Yarın döner belki
ay tahmin edebiliyorum yadaha çok daha sık acıkır olduk inşallah bu gömdüklerimiz bize değil bebeğe yarıyordur
Bende yastıksız oturamıyorum. Artık ağırlaşmaya başladık. Arada sırtıma hareketimi engelleyecek ağrılar giriyor.Kızlar benim kaburgalarim batıyor ya. Dik oturuyorum ya da illa sırtıma yastık bir şey koymam lazım. Azcik öne egilsem direkt batıyor,aciyorgöbeğim resmen gogsumun altından başlıyor
Ay evet ya doktor bakarken yukardan bakıyor his aşağıda bende anlamadım arada dönse de yukardan vursa. Zaten randevu bulamadım bi hafta geç görcem bide böyle şeyler olunca stres oluyorumBen her zaman aşağıda hissediyorum kuzum, hep kasıklarımda dolaşıyor, çıkıvericek gibi geliyor Allah korusun ama doktor ultrasonda bakarken göbek deliği hizasında bakıyor anlamadım bu işiben de korkuyorum aşağıda hissedince
0-3 ay da ideal olur bence canım ya azıcık uzun ya da bol olmasının sakıncası olmaz bence. Hele patikli olunca gerdiriyor ayakları giyemiyorlar boyları uzayınca.
Ben de iki parça yenidoğan aldım 50 cm yazıyor mesela ama oğlum 54 cm doğmuştukız daha kısa doğar içine sığar diye düşünüyorum ama bundan sonrakileri 0-3 ay alıcam
Daha şimdiden böyleyse sonraki ayları dusunemedim karnım sıkışıyor kaburgalarim kırılacak gibi hissediyorum azcik egilsemBende yastıksız oturamıyorum. Artık ağırlaşmaya başladık. Arada sırtıma hareketimi engelleyecek ağrılar giriyor.
İkisi arasındaki fark ne acabaTakip ettiğim doktorlar yazıyor da herkese atılmıyor galiba dikiş
Bazıları kesisiz normal doğum yazıyorlar
Ayy o dikiş atmayanlar niye atıyor attıranlar niye atıyor acaba. Ben de normal doğum çok istiyorum ama onun acısı da çok kötü diyorlarCogunlukla dikiş oluyor galiba canım benim de en korktuğum kısım o
İnsan tabi yanında annesini ister ama gelmek istemeyene ne diyebilirsin ki.Kızlar doğumda yanınızda kimin kalmasını istediğinize dair mesajlaşmaları okudum ve hüzünlendim. Biz eşimin ailesine de benim aileme de 3 er saat uzaklıktayız hepimiz farklı şehirlerdeyiz. Tatil sebebiyle annemlere geldik, sohbet ederken annem dedi ki ben eskisi gibi değilim hiç enerjim yok artık, senin doğumuna gelemeyebilirim kaynananı çağır en iyisiiçime öküz oturdu resmen. Annem de yaşlı değil aslında 59 yaşında. Kayınvalidem 64 yaşında. Kayınvalidem de yardımcı olur aslında sağolsun ama kızlar yanında annesini ister ya illa ilk doğumumda annem baya yardımcı olmuştu erken doğum riskinden dolayı aylarca yanımda kalmıştı ben yataktan çıkamıyordum her şeyimi yapmıştı. O zamandan kalma bir travma mı oldu artık bilemedim ama üzüldüm epey.
Ben de diyorum ki bir yardımcı ayarlasam. Gün aşırı gelip yemek yapsa temizlik yapsa kendim de idare edebilirim gibi düşündüm ne dersiniz? Sezaryen olursam zor tabi ama normal doğum olursa 1 haftada ayaklanırım inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?