- 25 Mayıs 2023
- 4.606
- 8.735
- 88
O zaman çatı muayenesinde belli olmaz mı kesi atılır mı bebek çıkmaz mıEğer çatı darsa bebek çıkmakta zorlanıyorsa yırtılma olmasın diye atıyorlar. Çünkü kesi atilmazsa ve yırtılma olursa yanlış kaynama falan olabiliyormuş. Dr. kesi atarsa daha düzgün bir kesi olduğu için iyileşmesi de kaynaması da daha kolay oluyor sanırım. Kesisiz olanların bebisleri çıkabildiği için o şekilde yapıyorlar. Eğer yırtılma ihtimali varsa sıkıntı kesi atilmazsa. İnşallah doktorlarimiz bu konuda iyidir
Benim de karnımın içinde deprem oluyo şu anda dışardan bile karnım sallanıyo napıyo bunlar içerde aklımı yitircemİki gün boyunca aynı olunca bi endişelendim ama az önce neyseki yukarda hissettim yeniden hareketleri
Ya hesaplar ney canım biz de yapalım eğer doktor da tamam derse. Anladım canım çok teşekkür ederimDoğumun daha kolay olabilmesi için vajinal açıklığı artırmaya yönelik kesim yapılıyor. Sonrasında da dikim yapılıyor buna kesili deniyor.
Kesim yapılmaması için egzersizler varmış. İnstagramda 2 kişiyi takip ediyorum. Yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum doktora danıştıktan sonra
Her doğum o kadar farklı ki gerçekten normal olsun sezaryen olsun herkesin hikayesi çok farklı. Ama insanı korkutuyor her iki senaryo daDikişsiz olanlar çok nadir oluyor canım duyduğum kadarı ile, birkaç tane de olsa dikiş atılıyor. Sezaryen olmadığım için kıyaslayamıyorum ama sezaryen bana daha zormuş gibi geliyor karından olduğu için. Ben mesela oturup kalkarken birinin tutmasına ihtiyaç duymadım, sadece otururken yan oturuyordum ya da oturma simitleri oluyor ondan almıştım ona oturuyordum. Yürürken de sezaryenliler gibi yürümüşümdür muhtemelen. Ama bebeği kucağıma alırken falan zorlanmadım hiç. Aslında hepsi bünye meselesi ya meleğim can yazmış ya sezaryen sonrası 2 günde ayaklandım diye. Darısı başımıza diyelim
Peki doğumdan önce çatı muayenesiyle veya başka muayene ile dikiş atılır mı tahmini diye doktorlar öngörebiliyor mu?Maşallah bebiş ne güzel büyümüşbu göbüşün saklanma ihtimali yokki
ay tam bunu okurken göbek deliğimin hizasında soldaki boşluktan bi tekme yedim neyseki iki gün sonra döndü şuna mutluyumdaha seninki kadar sert değil bizim tekmeler. Okadar güçlenmedi galiba daha Doğum pozisyonuna girince napcaz midede sürekli hissederiz artık tekmeleri
canım bazen bebiş iri olunca doğum esnasında daha rahat çıkması için yanlardan kesi yapıyolar mecburen. Bazılarına da daha elastik oluyor fazla açılıyor sanırım yada bebek minyon oluyor kesisiz dikişsiz oluyor. Bebek doğduktan sonra o bi tarafta muayene edilirken bi yandan da annenin içini temizleyip(kalan kirli kan vs) sonra o kesi yerlerine dikiş atıyorlar. Bazılarının dikişleri fazla oluyor bazıları bi kaç dikişle atlatıyor bazıları hiç dikişsiz doğuruyor. Annenin vücut vajina yapısıyla alakalı.
Benim doktorum bir eğitim vermişti orda anlatmıştı kesi atıp atmayacağıma doğum anında karar veriyorum demişti. Baktım rahatlıkla çıkacak gibi değil, yırtılma olup kontrolsüz dağılmasındansa kesiyi atıyorum o anda doktor hasta arasındaki güven çok önemli ben kesi atıcam dediğimde bana engel olunmaması gerek çünkü gerekli olmasa yapmam demişti. Ve normal doğum ağrısının yanında hiçbi şeymiş hissetmiyormuşsun bileO zaman çatı muayenesinde belli olmaz mı kesi atılır mı bebek çıkmaz mıya ben o kadar cahilim ki bu konuda
Maşallah kız darısı bu doğumuna inşallahCanım üzme kendini benim iki sezeryanım var ikisinde de hiç yatmadım 3. Gün ayaga kalktım çok şükür inşallah sende çabuk kalkarsın
Evet canım öyleymiş acısı ama dikiş atıldıktan sonra aşırı ağrı yapıyor diyenler var otururken ağrıyor diyenler var. Ne güzel bilgilendirmiş doktorunBenim doktorum bir eğitim vermişti orda anlatmıştı kesi atıp atmayacağıma doğum anında karar veriyorum demişti. Baktım rahatlıkla çıkacak gibi değil, yırtılma olup kontrolsüz dağılmasındansa kesiyi atıyorum o anda doktor hasta arasındaki güven çok önemli ben kesi atıcam dediğimde bana engel olunmaması gerek çünkü gerekli olmasa yapmam demişti. Ve normal doğum ağrısının yanında hiçbi şeymiş hissetmiyormuşsun bile
Çatı muayenesinde belli olmuyor canım. Özgenin dediği gibi doktor doğumun gidişatına göre kesi atıp atmamaya o an karar veriyor. Banu çiftçinin videolarında da vardı kendisi de öyle diyordu, öngörülemez bir şey diye. Ama bazı doktorlar direkt kesi atıyor işte bazıları da doğal doğumu destekliyor, doktorun stilini önceden bilirsen tahmin edersin az çok. Ben biliyorum mesela şu an gittiğim doktor direkt kesi atıyorO zaman çatı muayenesinde belli olmaz mı kesi atılır mı bebek çıkmaz mıya ben o kadar cahilim ki bu konuda
Aynen canım o an o kesiyi hissetmiyorsun ben de hiç anlamamıştım doktor sonradan söyledi dikiş atılırken. Benim oğlumun da kafası büyüktü o yüzden mecburen attıBenim doktorum bir eğitim vermişti orda anlatmıştı kesi atıp atmayacağıma doğum anında karar veriyorum demişti. Baktım rahatlıkla çıkacak gibi değil, yırtılma olup kontrolsüz dağılmasındansa kesiyi atıyorum o anda doktor hasta arasındaki güven çok önemli ben kesi atıcam dediğimde bana engel olunmaması gerek çünkü gerekli olmasa yapmam demişti. Ve normal doğum ağrısının yanında hiçbi şeymiş hissetmiyormuşsun bile
Ben sadece vurunca görüyorum dışarıdan karnımın o kısmı dalgalanıyor ama instada gördüğüm videolar çok güzel bebeğin karın içindeki tüm hareketi görülüyor resmenAynen bir iki haftaya daha güçlenir bizimkilerde senin haftanın önde olmasının avantajlarıileriki aylarda dışardan bakılınca bile belli oluyor bi tarafa toplandığı hıçkırdığı dokunmaya gerek kalmadan
Belli olacağını sanmıyorum canım çünkü açılma olayı oluyor, açılma çok olmadan bebek gelirse yırtılır direktO zaman çatı muayenesinde belli olmaz mı kesi atılır mı bebek çıkmaz mıya ben o kadar cahilim ki bu konuda
Benim soğukta ve ağır kaldırıp kendimi zorlarsam ağrıyodu canım aynen, sezaryende de öyle oluyormuş sanırım. 4 sene falan sürdü o şekilde. Ama öyle dayanılmaz bir ağrı değil sızı gibi.Evet canım öyleymiş acısı ama dikiş atıldıktan sonra aşırı ağrı yapıyor diyenler var otururken ağrıyor diyenler var. Ne güzel bilgilendirmiş doktorun
Bu iki canım detaylı inceleme yapamadım dahaYa hesaplar ney canım biz de yapalım eğer doktor da tamam derse. Anladım canım çok teşekkür ederim
Ay 4 sene miBenim soğukta ve ağır kaldırıp kendimi zorlarsam ağrıyodu canım aynen, sezaryende de öyle oluyormuş sanırım. 4 sene falan sürdü o şekilde. Ama öyle dayanılmaz bir ağrı değil sızı gibi.
İki doğum da zor benceAllah yardımcımız olsun
Evet bende kendi doktorumla bir konuşayım kendisi ne yapıyor nasıl bir doğumu destekliyor acaba hiç bunları konuşmamıştık artık yavaş yavaş bilgilendirmesi gerekiyorÇatı muayenesinde belli olmuyor canım. Özgenin dediği gibi doktor doğumun gidişatına göre kesi atıp atmamaya o an karar veriyor. Banu çiftçinin videolarında da vardı kendisi de öyle diyordu, öngörülemez bir şey diye. Ama bazı doktorlar direkt kesi atıyor işte bazıları da doğal doğumu destekliyor, doktorun stilini önceden bilirsen tahmin edersin az çok. Ben biliyorum mesela şu an gittiğim doktor direkt kesi atıyorama erkek bir doktor var size de sormuştum ya hangisine gitsem diye o tamamen doğalcı, arkadaşım 4.5 kilo çocuk doğurdu onda bile kesi atmadı, ama bebek çıkarken yırtık oluşturduğu için dikiş olmuştu.
Aynen canım o an o kesiyi hissetmiyorsun ben de hiç anlamamıştım doktor sonradan söyledi dikiş atılırken. Benim oğlumun da kafası büyüktü o yüzden mecburen attı
Çok teşekkür ederim
Aynen kuzum bende öyle yaptım hiç yatmadım arada bir uzandım artık annem agladı bi çarşaf bile serdirip yatmadın dedi üzüldü artık uzandım biraz napimAy bende aynıyım hastaneden çıktım yatak bile kurdurmadım oturdum hiç yatmadım. Yatınca daha çok hasta hissediyorum ben
Aminnn canım benim inşallah hepimiz kolay atlatalım inşallah saglıkla kucagımıza alalım minnaklarımızıMaşallah kız darısı bu doğumuna inşallah
Dikişleri aldırıyo muyuz kendisi mi eriyo canım? Bi de pansuman gerekiyo mu sürekli? Islak bi bölge ya kafamda canlandıramadımÇatı muayenesinde belli olmuyor canım. Özgenin dediği gibi doktor doğumun gidişatına göre kesi atıp atmamaya o an karar veriyor. Banu çiftçinin videolarında da vardı kendisi de öyle diyordu, öngörülemez bir şey diye. Ama bazı doktorlar direkt kesi atıyor işte bazıları da doğal doğumu destekliyor, doktorun stilini önceden bilirsen tahmin edersin az çok. Ben biliyorum mesela şu an gittiğim doktor direkt kesi atıyorama erkek bir doktor var size de sormuştum ya hangisine gitsem diye o tamamen doğalcı, arkadaşım 4.5 kilo çocuk doğurdu onda bile kesi atmadı, ama bebek çıkarken yırtık oluşturduğu için dikiş olmuştu.
Aynen canım o an o kesiyi hissetmiyorsun ben de hiç anlamamıştım doktor sonradan söyledi dikiş atılırken. Benim oğlumun da kafası büyüktü o yüzden mecburen attı
Hamilelik+ diye var ben onu kullaniyorum.cok guzel uygulama.Kızlar hamilelik takibi için kullandığınız uygulama var mı?
Ben regl takibi için bi uygulama kullanıyordum. Oradan hamileliğe çevirdim. Ama sadece haftayı falan gösteriyor. Böyle içerikleri bol olan var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?