2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
O zaman çatı muayenesinde belli olmaz mı kesi atılır mı bebek çıkmaz mı ya ben o kadar cahilim ki bu konuda

Ya hesaplar ney canım biz de yapalım eğer doktor da tamam derse. Anladım canım çok teşekkür ederim

Her doğum o kadar farklı ki gerçekten normal olsun sezaryen olsun herkesin hikayesi çok farklı. Ama insanı korkutuyor her iki senaryo da umarım sağlıkla alırız hepimiz bebişleri doğum şekli ne olursa olsun

Peki doğumdan önce çatı muayenesiyle veya başka muayene ile dikiş atılır mı tahmini diye doktorlar öngörebiliyor mu?

O zaman çatı muayenesinde belli olmaz mı kesi atılır mı bebek çıkmaz mı ya ben o kadar cahilim ki bu konuda
Benim doktorum bir eğitim vermişti orda anlatmıştı kesi atıp atmayacağıma doğum anında karar veriyorum demişti. Baktım rahatlıkla çıkacak gibi değil, yırtılma olup kontrolsüz dağılmasındansa kesiyi atıyorum o anda doktor hasta arasındaki güven çok önemli ben kesi atıcam dediğimde bana engel olunmaması gerek çünkü gerekli olmasa yapmam demişti. Ve normal doğum ağrısının yanında hiçbi şeymiş hissetmiyormuşsun bile

Evet canım öyleymiş acısı ama dikiş atıldıktan sonra aşırı ağrı yapıyor diyenler var otururken ağrıyor diyenler var. Ne güzel bilgilendirmiş doktorun

Çatı muayenesinde belli olmuyor canım. Özgenin dediği gibi doktor doğumun gidişatına göre kesi atıp atmamaya o an karar veriyor. Banu çiftçinin videolarında da vardı kendisi de öyle diyordu, öngörülemez bir şey diye. Ama bazı doktorlar direkt kesi atıyor işte bazıları da doğal doğumu destekliyor, doktorun stilini önceden bilirsen tahmin edersin az çok. Ben biliyorum mesela şu an gittiğim doktor direkt kesi atıyor ama erkek bir doktor var size de sormuştum ya hangisine gitsem diye o tamamen doğalcı, arkadaşım 4.5 kilo çocuk doğurdu onda bile kesi atmadı, ama bebek çıkarken yırtık oluşturduğu için dikiş olmuştu.
Aynen canım o an o kesiyi hissetmiyorsun ben de hiç anlamamıştım doktor sonradan söyledi dikiş atılırken. Benim oğlumun da kafası büyüktü o yüzden mecburen attı

Ben sadece vurunca görüyorum dışarıdan karnımın o kısmı dalgalanıyor ama instada gördüğüm videolar çok güzel bebeğin karın içindeki tüm hareketi görülüyor resmen tahmini ne zaman oyle olur acaba

Belli olacağını sanmıyorum canım çünkü açılma olayı oluyor, açılma çok olmadan bebek gelirse yırtılır direkt ben doktorlar doğum anında karar veriyor kesiye diye biliyorum

Evet canım öyleymiş acısı ama dikiş atıldıktan sonra aşırı ağrı yapıyor diyenler var otururken ağrıyor diyenler var. Ne güzel bilgilendirmiş doktorun
Benim soğukta ve ağır kaldırıp kendimi zorlarsam ağrıyodu canım aynen, sezaryende de öyle oluyormuş sanırım. 4 sene falan sürdü o şekilde. Ama öyle dayanılmaz bir ağrı değil sızı gibi.
İki doğum da zor bence Allah yardımcımız olsun

Ay 4 sene mi ben yavaş yavaş sezaryene doğru yöneliyorum sanırım benim eşim bayağı yapılı ben de balık etliyim boyum da 1.68 öyle minyon bebek sanırım bizden çıkmaz gibi kesin normal doğuramam ben

Evet bende kendi doktorumla bir konuşayım kendisi ne yapıyor nasıl bir doğumu destekliyor acaba hiç bunları konuşmamıştık artık yavaş yavaş bilgilendirmesi gerekiyor

Ay bende aynıyım hastaneden çıktım yatak bile kurdurmadım oturdum hiç yatmadım. Yatınca daha çok hasta hissediyorum ben
Aynen kuzum bende öyle yaptım hiç yatmadım arada bir uzandım artık annem agladı bi çarşaf bile serdirip yatmadın dedi üzüldü artık uzandım biraz napim

Dikişleri aldırıyo muyuz kendisi mi eriyo canım? Bi de pansuman gerekiyo mu sürekli? Islak bi bölge ya kafamda canlandıramadım

Hamilelik+ diye var ben onu kullaniyorum.cok guzel uygulama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…