2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Evet aslında dediğin de mantıklı geldi baya ben almışken tam olsun diyordum da bulamazsam dediğin gibi yapicam
Aynen canım yine bi bak bulamazsan sonraya bırakırsın. Normalde 2 yaşa kadar yastık önermiyorlar hadi 1-1bucuk yaşta ince yastık kullansan ta ozamana lazım olur nevresim yerine de belki uyku seti filan alırsın yorganlı gene bir bak tabi

Teşekkür ederim kaydettim bunu da

Kızlar ben uzun zamandır buralarda yoktum mesajlarınızında bir çoğunu kaçırdım okuyabildiklerimi okudum ama daha okumamam gereken 9 sayfa varken sizle dertleşmek istedim. Ben uzun zamandır geceleri uyuyamıyorum. Sırtım inanılmaz ağrıyor bebiş çok fazla top gibi olup sertleşiyor canım acıyor geriliyor sonra seğirme gibi oluyor. Uykum ne kadar gelirse gelsin uykuya dalamıyorum aslında bi sorun yok gibi hayatımda yardıma ablada geliyor günlük durumum riskliydi yeni yeni toparladım ama bu karnımda ki hareketlilik duygu durumları. Yarın yardımcı ablayla ne yapacağız, bunu niye böyle yapmadı şunu şöyle yapmasını söylesem mi vs. Gibi sürekli sorular var kafamda geceleri. Aslında çok açık sözlüyümdür tatlılıkla söylerim her şeyi ama bi şeyi bi kez söylerim tekrar söylemekten rahatsız oluyorum. Geceleri eşimin horlamasına taktım bir de başımı çok ağrıtıyor, önceden de bu kadar horluyor muydu bilmiyorum ama çok gıcığım. Eşimin bir de nöbetleri üst üste geldi arkadaşlarım tatilde memleketlere gitti resmen iki gecedir depresyona gireceğimi hissediyorum girmemek için kendimi tutuyorum arkadaşlarımı falan arıyorum bunaldım depresyona giricem galiba diye biraz onlarls konuşup rahatlayıp sonra tekrar örgü örmeye devam ediyorum. İngilizce öğretmeniyim yabancı dizilere bayılırdım hepsi anlamsız geliyor. Geçen gün eşim samet demiyormuş ben osman diyorum aynı kişiye dedi adı samet, düzeltiyorum hala osman diyorsun ne alaka bahsettiği kişi bir de kuzeni tanışmıştım daha önce de. Bana bi şeyler oluyor. Günde 3-4 saatlik uykuyla duruyorum. Arkadaşlarımla bugün bi kaç saat görüştüm ondan da keyif almadım hatta buluştuktan sonra daha da boşluğa düştüm. Sürekli şükrediyorum sağlığımız yerinde diye ama mental olarak çöküyorum sanırım. Öneriniz var mı bana?

Kızlar genc-anne bayadır ortada yok dimi bi sorun yoktur umarım görüşen varmı hiç?

genc-anne nerede kızlar ya hiç yazmıyor küstü mü noldu ya
Güzel kızlarrr Merhabaaa merak etmeyin hamdolsun bi sorun yok burdayım. Son günlerde hiç kendimde değildim , malum bebiş büyüyor previadan dolayı aşağıya bi baskı, ağrı var ve doğru düzgün dışarı çıkmıyorum bunaldım evde, hayatım saçma bi döngüye girdii inanın ne ara sabah oluyo ne ara akşam oluyor artık kestiremiyorum sömestrdan dolayı kızım da evde olunca zaman nasıl geçti anlamadım. Dünden beri mesajları okuyayım bişey atlamayayım dedim ama son bikaç sayfayı okuyamadım. Umarım hepiniz iyisinizdir ?

Kuzum ben de ilk hamilelikte risklerden dolayı senin gibi işe ara vermek zorunda kalmıştım, evde izole bir hayat yaşayınca gerçekten depresyona girmiştim çok kötü zamanlardı. O zamanlar arkadaşlarım hep iş arkadaşımdı, işe gitmeyince birkaç kez bize geldiler görüştük ama ben dışarı çıkamıyordum, sonrasında görüşmelerimiz azaldı koptuk gibi oldu yani benim çabamla sürüyordu ben de bıraktım. Bir başıma evde sabahtan akşama kadar oturdum aylarca. Dediğin gibi ne dizilerin ne başka bir şeyin anlamı vardı
Bu hamilelikte de 2 hafta raporluydum ev hapsinde bu sefer daha çok arkadaşım var iş dışında da, daha çok görüştük aslında ama bana yine iyi gelmedi o iki hafta. Evde hapis olma hissi kötü yani. Yaşadıkların çok normal bence eve yardımcı alma konusunda da sorunsuz birisi var mıdır bilmiyorum ben de haftada bir alıyorum illa ki beğenmediğim yerler oluyor kafama takıyorum zor yani gerçekten
Bizim gibi çalışan sosyal insanlar için evde olmak zor geliyor, öyle olunca da uyku problemleri vs ortaya çıkıyor olabilir.
Mümkün olduğunca dışarı çık sosyalleş bence canım, riskin de geçtiyse yasak yoksa, hava almak insana iyi geliyor.

Bende uykusuzluğun mental sağlığını etkilediğini düşünüyorum. Vücut yeterli uykuyu almayınca ister istemez biyerden sıkıntısı çıkacak. Sende de mental olarak başlamış durum. Ama aşırı değilsin henüz demekki ki farkındasın kendinin yani olur olmaz herşeyin sana battığının rahatsız ettiğinin. Dışarıda arkadaşlarla oturmak, evde olmak tv vs sana iyi gelmiyorsa en iyi gelebilecek şeyi yapıp iki günlük haftasonu tatili yap. Hem evden hem bulunduğun çevreden uzaklaşmak eşinle bi otelde vs iki gün kalsan kendini toparlarsın yürüyüşe filan çıkarsınız değişiklik iyidir. İmkanın varsa tavsiye ederim daha fazla takıntılı hal durumu ilerlemeden ve seni sıkıntıya sokmadan bi dur demek lazım. Daha bunun lohusalığı var.
Bende iki gündür başladı uykusuzluk gece uykularım hiç kaliteli değil aşırı uyanıyorum geri uyumam zaman alıyor

Kız küstün filan diye düşündük önce ihtimal vermeyip sonra girdiğini ama yazmadığını görünce. Aman iyi ol bi sıkıntı olmasın en azından arada onun haberini ver de gerisi önemli değil. Bizde de herkes iyi şükür. Okumuşsundur sayfaları genel olarak yarı endişeli yarı heyecanlı geçiyor hepimizin günler. E bugün okullar açıldı boş vaktin olur artık gel arada haberlerini ver bize

*Tarak
*Banyo havlusu
*Banyo lifi
*Tırnak makası olarak ne aldınız kızlar?
Canım e bebekte satılan tarak törpü tırnak makası ateş ölçer vs setler oluyor ya çantalı ondan almıştım ben. Tırnak makası iyi güzel çıktı ucu tutmalı uzun olunca rahat kavrıyorsun klasik bizlerin kullandığı tırnak makası kavramıyor çocuğun elini de tutmaya çalışırken zor oluyor. Ama tarak filan çok dökülüyor kılları. Sadece bendeki sette mi sıkıntı dedim ama genel olarak kim aldıysa taraktan memnun değil. O yüzden o setleri tavsiye etmem.
Banyo lifi bi sürü bişeyler aldım en iyisi düz yumuşak aldığım sünger oldu diğerler vücudunu filan çiziyor yenidoğana uygun değil üstünde yenidoğan yazsada.
Banyo havlusu da bi tane müslin kundaklı aldım iki de pamuklu almıştım onlarda başlıklı kundaklı. Başta bornoz kullanımı zor oluyor en iyisi kundaklı havlular. Şuan kızıma küçük geliyor bornoz kullanıyorum ama ilk dönem diğer havlular iyi. Müslin olanıda denizde evde heryerde kullanıyorum çok amaçlı kullanılıyor suyunu alıyorum iyi çekiyor hala kullanıyorum müslini yani tavsiye ederim

Sizle paylaşmayı bu yüzden çok seviyorum, yalnız olmadığımı bilmek bu duyguların bu akışta normal olduğunu bilmek bile iyi hissettiriyor. İlçe de yaşadığım için gidip bi kafeye otursam bile max yemek yiyip kalkıyorum. Dediğin gibi iş arkadaşlarım ilk zamanlar mesaj falan attılar durum riskli ailem yanımda diye gelmediler bile. Mesaj atıp buluşalım desem buluşurlar elbet ama çok samimi değilim canım samimi olmayan şeyler yapmayı bile istemiyor. Samimi olduğum arkadaşlarımda çok yoğun fırsat bulamıyoruz. Fırsat buluş bir araya gelsek bile kısıtlı süre oluyor o da bana yetmiyor yine boşluğa düşüyorum. Şu an yaptığım max aktivite eşimle çıkıp yemek yemek. Bu hafta sonu yakın bi yerlere gidip gezeceğiz. Eşim kayağa da gidelim arkadaşlarla sen tesiste oturursun diyor ama evde bile üşüyorum. Orda daha fazla üşütmekten korktuğumdan onu da istemiyorum. Böyle olunca da sanki eşimi sürekli kısıtlıyor gibi hissedip kötü hissediyorum. Eşime de bana da evde olmak iyi gelmiyor, gezmeyi seviyoruz

Kızlar görümcem bebek için çikolata yaptıracakmış da model seçmemi istedi sizce hangisi güzel kararsız kaldım

Eklentiler

• IMG_3418.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_3417.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_3415.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_3414.webp
    16 KB · Görüntüleme: 48
Ay Allah yardımcın olsun tayin zamanı evdeydim bir iki ay zulüm gibiydi tanıdık felan da yoktu burda sürekli eşimi darlıyordum beni gezdir diye valla evde kalmak çok zor insan yapacak bir şey de bulamıyor ki

Eşimin çalışma şartları uygun olsa aslında gerçekten çok çok iyi olurdu. Bu aralar çok yoğun günü birlik gideceğiz cumartesi akşam gelip yine çalışacak. Pazartesi de doktor kontrolü için yine ile gideceğiz orda da akşama kadar gezeriz bu aralar bu fikre tutunuyorum bana iyi gelecek inanıyorum. Bu akşam mesela 4.30da uyudum 7.40da wc için kalktım sonra uyuyamadım kalktım kahvaltı yaptım ve örgü örmeye başladım. Saat 10.30 oldu uykum var ama yatamıyorum. Sırtım da karnımda bel çukurumda kasıklarımda sürekli ağrı hissediyorum. Bunlarda mı gerginlikten oluyor psikolojik mi bilemiyorum. Gidip yatmak istemiyorum bugün gün içerisinde, akşam gidip yatacağım erkenden. Madem erken uyanıyorum erkenden yatmayı deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…