2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar hastane çantalarınızı hazırladınız mı yada ne zaman hazırlamaya başlayacaksınız
Bebekle ilgili her şeyi yıkadım ütüledim dolaba koydum canım ama kendimle ilgililer kaldı onları da yıkayınca hazırlayacağım artık.
Dün bebek battaniyelerini reflü yatağının kılıfını falan yıkadım 4 posta sürdü eşim de diyor niye bu kadar yoruyorsun kendini erken doğsa bile yanımızda yatardı ona kalsa son hafta hazırlıcaz bir de işte minik hurçlar aldım bebek kıyafetini koyarız hemşireye veririz diye gösteriyorum poşete de koyabilirdik diyo

Dogum izni bittigi an alirsan gecerli diye biliyorm benimde yanacak iznim var ondan kasıma kadar olan kismini alcam sonra kendi izinlerimi kullancam ama kesinti olursa olmuyor diye biliyorum
Yok istediğin zaman alabiliyorsun ücretsiz izni 2 sene içinde (kamuda tabi, özelde bilmiyorum nasıl oluyor)

Bizim bu kadar ayrıntıları bile düşünürken onların konudan o kadar uzak olması canım hurcları internetten mi aldın internetten aldıysan link atar mısın

Çok şükür daha canım acımıyor ama oraya vurduğunu hissediyorum inşallah ilerleyen zamanlarda da acımaz
Yürürken oluyor bu bende. Oturuyorum mesela sonra yürüyüşe diye kalkıyorum vajinada baskı oluyor ağrı gibi. Otururken de kaburgalarima baskı oluyor
aynen canım benimde daha cok yürürken oluyor

Canım ben 26. Haftada girdim Herhafta giriyorum

Elele den mesaj geldi bana kargoya verildi diye, sana da geldi mi

Benim 28+1 de 1420 gr dı doktor iri demişti ama bazı doktorlar zayıf bebek istiyor ondan olabilir bakalım seninki ne diyecek
Her gittiğimde kızıma tosun gibi diyor kalbim kırılıyor bende o yüzden takıntı oldu çarşamba kendi doktoruma gideceğim bakalım kesin yine der. Allahtan kendim kilo almadım.

anladım kuzu. peki sen önceki gebeliğinde almış mıydın hiç?

Dogum izni bittigi an alirsan gecerli diye biliyorm benimde yanacak iznim var ondan kasıma kadar olan kismini alcam sonra kendi izinlerimi kullancam ama kesinti olursa olmuyor diye biliyorum
bana personel kendi izninden sonra alabilirsin dedi ama. herkes farklı şey söylüyor ya

Bizim bu kadar ayrıntıları bile düşünürken onların konudan o kadar uzak olması canım hurcları internetten mi aldın internetten aldıysan link atar
Ega Toptan Bavul Içi Düzenleyici Valiz Organizer 6 Lı Set - Çizgili
https://www.hepsiburada.com/ega-top...09R0CG?magaza=ESTİ&url_src=ios-product-detail
Buradan kızlar da bunu önermişti canım, güzel görünüyor beğendim ben.
anladım kuzu. peki sen önceki gebeliğinde almış mıydın hiç?
Yok almamıştım o zamanlar ders döneminde yıllık izin kullanmamıza izin veriyorlardı o yüzden biraz uzatabilmiştim, şimdi ders döneminde asla izin vermiyorlar sizin nasıl yıllık izne izin verecekler mi?

İnsallah oyledir cok daha guzel olur
Benim bir arkadaşım çocuğu 9 aylıkken işe döndü mesela, 18. Aya kadar çalıştı 18 aylıkken ücretsiz izne çıktı 2 yaşına kadar, aynı yerde çalışıyoruz. O yüzden alınabildiğini düşünüyorum prosedür değişmediyse.

Kızlar hastane çantalarınızı hazırladınız mı yada ne zaman hazırlamaya başlayacaksınız
Bebeğin kıyafetlerinin hepsini hazırladım. Valize koymadim ama hurcta hepsi ayrı ayrı bezlerini de koydum her takımın yanına. Kendi pijamalarimi iç çamaşırlarımı hazırladım. Depend'i direkt unutulmasın diye paketiyle valize attım. Hurçların en küçük çanta gibi olanlarına da ne olur ne olmaz gece pedi ve göğüs pedi koydum. Battaniyelerini, nevresimlerini annem hazırlamıştı zaten. Şu an kaynatilacak şeyler kaldı (biberon emzik falan) bir de annem bir sürü ağız bezi yapmış onları yıkayıp utulicem. Reflü yatağının, normal yataginin kılıfini falan yikamadim henüz. Her haftasonu bir şey yapmaya calisiyorum

Ayyyy senin 53 gün kalmış çok duygulandım çok şükür de bitmiş olmuş hazırlık bence çok güzel zamanda bitirdin canım en azından bundan sonraki süreçte kafan rahat, hazır bir şekilde beklersin bende birazdan hurcunu yıkayıp renklilerini aticam

lishna bu arada oksapara devam ediyor musun? Ben en son 1.5 ay önce baktırdım hala düşmemişti, 4 ay bitti hala kullanıyorum.
Başka bir doktora muayeneye gitmiştim o dedi ki artık korona olalı 4 ay olmuş 32. haftada bırakabilirsin. Ama kendi doktorum bıraktırmıyor. Kafam karıştı o yüzden.

Ooo maşallah siz hepsini halletmişsiniz bizim bebeğin hastane çıkışı falan daha gelmedi kendi geceliğimi falan almadım daha

Hala ağız bezleri hazır değil ya kafamda o var bir de biberon pompa vs istemiyor genelde hastaneler ama ben ne olur ne olmaz onları de kaynatıp götürmek istiyorum iki üç haftaya tamamlarım herhalde günlere yaya yaya yaparsın sen de

Ben de her hafta sonu bir şey hazırlıyorum güzel oluyor son haftalar panik olmayız en azından
Yatağı ne zaman kuracaksınız peki?

Ooo maşallah siz hepsini halletmişsiniz bizim bebeğin hastane çıkışı falan daha gelmedi kendi geceliğimi falan almadım daha
Ben parça parça olmasın diye kargoları bekleyerek yaptım, pijama alalı olmuştu bir ay falan ama diğerlerinin de gelmesini bekledim hepsi gelince aynı anda bitmiş oldu. Ben bir de yaya yaya yapmış oldum bı haftasonu yıkandı havalar kötüydü evde kuruyamadi bir türlü falan bi kaç hafta sürdü böyle kıyafet yıka ütüle kaldır olayları şimdi yine eksiklerim var valizde sütyen alcam bir tane de cupli o gelince de o kısmı kapatırım. Stres yapmaya gerek yok yavaş yavaş olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…