2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ben ekstradan içli köfte ve manti da yapıp koyuyorum buzluğa ama gücümüz yeter mi artık bilmiyorum
Ben geçen hafta 80
Tane döktüm içli köfte koydum buzluga iki günde döktüm yorulmadım. Yakın akadaşımdanda 2 kilo mantı aldım koydum. Dogumdan sonra kolay olur inşallah

Kıız sen baya hamaratmışsın maşallah
Teşekkür ederim köfteyi ben de o şekilde dondurayım ben normalde de eldivenle yoğurup şekil veriyorum, hamileyken de çift eldiven taktım nolur nolmaz diye yine öyle yaparım. Kıyafet telaşı bitti şimdi yemek telaşı başladı

Ben de yavaştan başladım dolap doldurmaya. Yaptıklarım : Nohut, fasulye haşladım, patatesli, ıspanaklı börek çiğden, içli köfte attım bir de bolca köfte yaptım farklı farklı ( dondurma kabına sıraladım her kata yağlı kağıt serdim yapışmıyor)

Eşim de seviyor böyle şeyleri yapmayi beraber yapıyoruz ama mantı vs yapamiyorum onlarda da annemden destek alıyorum, beraber yapiyoruz kırmızı et tavuk falan yapacaksam eldivenle kesiyorum da kıyma yapış yapış gibi ya eldivenle epeyi zorlar o yüzden eşim ben yaparım hemen dedi ben de karismadim aay dimi ya ama dondurucu çok iyi bir şey ya epeyi rahatlıyor insanı

Bende öyle düşünüyorum canım 3 kilo bile ideal. 36 dan 38 e 2 hafta var bu da bebişlerde büyük bi kilo alımı demek
Ahh evet biz 2-3 çocuklu anneler için daha zor heleki minnoşlarımızon okulu falan da var malum. Bebişi uyutsak bile ötekinin beslenmesiydi okuluydu vs derken daha kısıtlı bi zamanımız olacak yemek için. Elimizin altında Ne kadar çok pratik şey olursa o kadar iyi nohut ve kuru fasülye bende haşlarım porsiyonluk şekilde atarım. yazdan kalma konserve menemenim var onları doğuma sakladım ellemedim köfte de kolay onu da yaparız. Sigara börekleri sarılabilir. Bi de sarma yapabiliriz. Ben bi ara dolmalık biberi doldurup pişirmeden dondurmuştum sonradan çıkarıp Olduğu gibi tencereye koyup sos ekleyip pişirmiştim güzel olmuştu. Aa hatta dolma yapmak için iç hazırlayıp dondurucuya atabiliriz bence. Direkt doldur pişir yaparız rahat olur. Düşündükçe fikir geliyo :))

Ben geçen hafta 80
Tane döktüm içli köfte koydum buzluga iki günde döktüm yorulmadım. Yakın akadaşımdanda 2 kilo mantı aldım koydum. Dogumdan sonra kolay olur inşallah
Maşallah canım :) içli köftenin hamurunu yoğurmak tutturmak zor olcak gibi geliyor sanki çokta tecrübeli değilimde . Pişince çatlamaması için ekstra bisey katıyor musun hamuruna

Sağlıkla yemek nasip olsun canım, daha ne olsun yapmışsın biseyler :) darısı bize

Ahaha maşallah sana kizz, biraz daha tarif vs ver seni boğa burcu ilan edeyim ikizler değilde boğa olmalıydı burcun. Ben cok üşenirim , normal hayatta da pek sevmezdim biseyler yapmayı. Ayda yılda bir yapar zirvede bırakırdım. Şimdi yumurta bi yerlere dayanınca tutuştum tabi

Kızlar ne güzel siz hazırlıklara başlamışsınız ben isyan ediyorum hiç bir şey hazırlamayacağım havlu atıyorum hatta mümkünse havluyu eşime atmak istiyorum eşime psikolojik baskı yapmayı düşünüyorum çok kilo almışsın yakışmıyor felan demeyi düşünüyorum böylece o da yemek istemeyecek ben de zaten yemek sevmiyorum ekmek peynir bile bana yeter sabah bile kustum onu yemekten soğutmayı planlıyorum çorba salatala kahvaltılıklarla bu dönemi atlatmak gibi sinsi hain planlarım var benim

Bu da bir yöntem ciddi ciddi detaylıca düşünmüş ya ince ince işle sen onu

Yaa eskiden evliliğin ilk heyecanıyla mi ne biz böyle bazlama gözleme falan epeyi yapardık elektrikli gözleme ocağı almıştık o derece şimdi hiiiç eski halimden eser kalmadı o zamanlar eşim de evden çalışıyordu hafta sonu falan yapardık beraber şimdi evde olmayınca hafta sonu kahvaltı keyfi yapalım dışarı çıkalım falan diyoruz ee bir de hamilelik olunca saldım iyice öyle şeyler yapmayı düzenli yemek yapıyorum ama sırf bebiş için bu bile büyük bir şey benim için. Eskiden aman dışarıdan söyleriz derdim(dondurucuda yemek olmasına rağmen yapmaya usenirdim ) şimdi bebiş olunca sorumluluk geldi

Misafirlerden dondurucuya atmaya vaktin mı kalıyor canım senin senin olay daha zor kendini misafir temposuna alistirip her gün misafir varmış gibi bı şey yapıp atsan sana epeyi gider ama böyle yaparsan eşin nasıl olsa yapabiliyorsun diye birilerini çağırabilir yine kalmaz dondurucuya senin çok dikkatli olman lazım çaktırmadan yap

Bu da bir yöntem ciddi ciddi detaylıca düşünmüş ya ince ince işle sen onu
Ay napayım bacım bebeği mi doyurayım kocayı mı doyurayım kendi psikolojik lohusa dertlerimi mi çözümleyeyim hepsini reddediyorum şimdiden güzelliklerle az yemekle sadece kahvaltı tarzı hafif çorbalarla dönemi atlatmayı planlıyorum. Bir makarna yapıyorsun elli tane bulaşık çıkıyor zaten yeminle illallah ettik ya keşki aşçımız hizmetlimiz bahçıvanımız olsaydı evde askı memnudaki gibi … tek derdimiz beşire yakalanmamak olsaydı …..

Kız ben kendime yemek yapamıyorum eşim bugün tekrar tutturdu çağıralım diye valla dışarda restaurantta yer ayırt dedim ben ne yemek yaparım ne bulaşık yıkarım dedim kim ne yerse sen öde dedim sonra sustu yarın tekrar teklif edecek biliyorum yarın da artık yine elli kere anlatırım, çözdüm işi ben bu kocaya günlük tekrar etmem gerekiyor

Hahaha bak bu restaurant işi iyiymiş böyle böyle vazgecireceksin sen inaniyorum

Hahaha bak bu restaurant işi iyiymiş böyle böyle vazgecireceksin sen inaniyorum
Ramazanın son günü arefeye kadar ben kesintisiz devam edeceğini düşünüyorum. Ramazandan sonra da başlayacak bayramlaşmaya şehir dışına ailesine gidelim diye 2 hafta önce gittik halbuki bayramda gitmeyeceğiz diye bugün gelmiş diyor ki bari bir günlüğüne gidelim madem gidecektik o zaman niye geçen hafta gittik ay benim eşim asla anlamıyor laftan kız günlük herşeyi karşıma alıp güzelce anlatmam lazım. Ertesi gün kafa tekrar format atıyor

Aay dur dur bu durumdan çok şikayetçi olma karnında geliyor bir tane daha ne olur ne olmaz aynı huydan gelmesi çok büyük ihtimal ikimiz de evden çalıştığımız dönemde giderdik ailesinin yanına epeyi de uzun kalırdık şimdi ailemin yanına gidemedik dediği an ee senin yüzünden bak ben evden çalışıyorum diyorum sen de bebisi falan bahane et, aay doğurdum dogurcam yolda mi dogurayim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…