2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bugün randevumuz vardı kızlar, previamızın düzelmediğini öğrendik. (32+2) Kilomuz 1725 olmuş. Minyon bi bebek olucak muhtemelen. Ama daha da önemlisi duruma göre maximum 36. Haftaya alınır diye beklerken bi aksilik olmazsa 38. Haftaya kadar bekleneceğini öğrendim. Ki bu bizim için mucize gibi. Öyle olursa çok iyi olur en azından ciğer gelişimi tamamlanmış olur ve küveze girmeden yavrucağımla kavuşuruz. Yine de herşeyin hayırlısı olsun. Hepimiz sağlıkla sıhhatle bebeklerimize kavuşalım yeterki gerisi boş

İnşallah canım. Sağlıklı ve zamanında olsun da kilosu önemli değil gelişimi tamamlamış olur umarım 38. Haftayı görürsün. Zaten doğunca hemen anne sütü ile kısa sürede kilo alıyorlar

Maşallah canım epey biseyler yapmışsın ben buzluk işinden vazgeçtim diyormuşum gelecek misafiler için değilde ev için biseyler yaparım sanırım. Sarma, minik köfteler, yemeklik seyler vs doğum sonrası pratik sekilde yemek yapmama yardımcı olabilecek seyler gelenlere hazır şeyler ikram edicem kusura bakmasılar

İnşallah canım. Sağlıklı ve zamanında olsun da kilosu önemli değil gelişimi tamamlamış olur umarım 38. Haftayı görürsün. Zaten doğunca hemen anne sütü ile kısa sürede kilo alıyorlar
Aynen öyle canım sağlıklı doğsunda kiloyu doğduktan sonrada alır 38 i görebilme ihtimali bile süper bisey bizim için

Promalt ne için kuzum fransız kaldım olaya

Zamanını beklesin de sağlıklı şekilde gelsin inşallah canım

Buzluk için ben de bir kaç öneri vereyim o zaman en azından benim elimi rahatlatıyor biraz da olsa. Tavuk köftesi, normal köfte. Normal köftenin şeklini değiştiriyorum(yuvarlak, ince uzun vs) durumuna göre de yemeği değiştiriyorum İzmir köfte, islim kebabı vs. Taze fasulyeyi sadece domatesle biraz kavurup poşetlere paylaştırıyorum. Sonrasında yaptığım sadece soğan salça kavurmak ve fasulyeyi içine atmak 10 dkda hazır oluyor yemek. Sulu köfte, pirinç köftesi. Herhangi bir sebze yemeği yaptigimda yanına proteinli bir çorba olmuş oluyor. Yaprak sarmasi. Haftasonu kahvaltıya börek yapıyoruz kalanını tek porsiyon yemelik dondurucuya atiyorz. Ben bazen ne yesem bilemiyorum kahvaltıda hemen bir tane poşeti mikrodalgada cozduruyorum çok pratik oluyor

38. Haftayı görürsen 3 kilo dogar canım merak etme ideali o zaten. Saglıklı olsun yeter. 34. Haftada hızlı kilo almaya başlıyorlar zaten

Kızlar kaç gündür okuyup yazamıyorum inanılmaz bel ağrısı uykusuzluk ve gaz problemi başladı bende bebekler çok hareketli bi de hiç bişey yapasım gelmiyor evi bile kendi haline bıraktım 2 gündür yemek bile yapamıyorum pazartesi kontrole gidicez bakalım maşallah bizim grubun bebeleri tosuncukbizimkilerden de aynı performansı bekliyorum 28+4 de 1500 lerdeydiler

Zamanını beklesin de sağlıklı şekilde gelsin inşallah canım
Aminn inşallah canım, hepimizin bebeği sağlıkla hayırla en güzel şekilde en hayırlı zamanda gelsin
Harika fikirlerr sağol kuzum bu mesajını kaydediyim ben. Börek yaparken piştikten sonra kalanı atıyorsun buzluğa değil mi? Çiğ değil

Ben ekstradan içli köfte ve manti da yapıp koyuyorum buzluğa ama gücümüz yeter mi artık bilmiyorum

38 i görürüz demesine sevindim canım o zamana kilosu da 3 ü geçer merak etme
Ben de misafir için değil kendimiz için buzluğa bir şeyler atmak istiyorum, 2 çocukla yemek yapmak zor olacak bize özellikle
Yazdan sebzelerim vardı benim onlardan birer poşet bırakıcam elimin altında olsun diye barbunya,bezelye,bamya,dolmalık biber koymuştum. Nohut haşlayıp koyayım diyorum pratik oluyor. Köfte de şekil verip koyarım çıkarıp direkt pişiririm. Bir de börek sarıp atsam aperatif bir şeyler yemek için iyi olur. Burada ev yapımı sarma ve mantı satan yer var haftada birer gün de oradan alsak 2 ayı çıkarırız heralde. Yine istişare edelim aklımıza geldikçe

Köfteleri nasıl donduruyorsun canım birbirine yapışmadan?

Evet canım pişmiş halde. Pişmemiş halde de tuzlu kurabiye tarzı şeyler var annem yapmıştı ama o daha çok haftasonu kahvaltılarında falan iyi oluyor. Hafta içi zaman azliginda pişmiş olan dsha iyi hatta buzu cozulup airfryera atarsan çıtır çıtır yeni yapılmış gibi oluyor ne zaman börek yapsak kalanını hemen paketliyoruz direkt dondurucuya beni kahvaltılarda epeyi rahatlattı haftada bir kaç çıkartıyorum. Eskiden bazlama,gözleme de atardık ama bebiş olayından sonra ben öyle pek hamur falan yogurmadim o da çok güzel oluyor

Köfteleri nasıl donduruyorsun canım birbirine yapışmadan?
Önce minik tepsilere diziyorum canim dondurucuda bir tur donuyor o ben diğerlerini hazirlayasiya sonra donanlari poşete alıyorum. En son ben değil eşim yapmıştı ben çiğ ete pek dokunmuyorum hamilelikten ötürü. O da poşetlere yan yana koymuş 4lu 5li falan posetleride üst üste kağıt dizer gibi dizmiş dondurucuya. Onların da ayrılması kolaydı sadece ucundan yapışmış çekince geliyor bazıları hiç yapismamis birbirinden ayrı. Hiç sorun yaşamadık yani iki türlü de oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…